Recepty - estragon
Více z Koření a bylinky ».

Estragon známe také jako: pelyněk
Původ estragonu: TureckoRecepty s estragonem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Víno a estragon
Estragon je koření francouzské kuchyně, ale svůj původ nezapře ve střední a jihozápadní Asii v turecké a arménské kuchyni. Jídlu dodává trpké pikantní aroma. Jeho vůně je jemná, lehce podobná anýzu. Estragon se v lidovém léčitelství používá ke snadnějšímu usínání, zároveň působí proti kornatění cév, snižuje krevní tlak a bojuje proti střevním parazitům.
Rady při nákupu
Estragon je u nás běžně dostupná léčivá rostlinka, kterou si můžeme pěstovat i za oknem. V sušené podobě je k dostání celoročně v supermarketu nebo v obchodě s rozšířeným sortimentem koření.
Využití v kuchyni
Estragon se používá čerstvý i sušený. Kvůli aromatické chuti se přidává do vinných či ovocných octů. Dobře okoření dušené a zeleninové pokrmy, pečené maso či nádivku drůbeže. Doporučujeme vyzkoušet kuře na estragonu. Vynikající je i do majonézy, bylinkového másla nebo hořčice. S těstovinami vytváří dokonalou harmonii, obzvláště si pochutnáte na receptu pappardelle s houbami a estragonem.
Skladování
Estragon by se měl, stejně jako ostatní druhy bylin, uchovávat raději v temnu, v suchu a maximálně do pokojové teploty. Nejlépe ho skladujte v tmavé skleněné nádobě s uzávěrem.
Víno a estragon
Estragon se používá do likérů, v teplé kuchyni chutná především se suchým bílým vínem.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz