Recept Jehněčí maso s ratatouille

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí maso s ratatouille

Postup

1. Troubu předehřejeme na 250 °C. Jehněčí maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a ovine­me snítkou rozmarýnu a estragonu. Potřeme 2 lžícemi oleje a pečeme v troubě asi 20 min. 2. Papriky, lilek a cuketu očistíme a omyje­me, z paprik vyřízneme semeník a vše na­hrubo nakrájíme. Cibuli oloupeme, najem­no posekáme a zesklovatíme na zbytku ole­je. Přidáme zeleninu, krátce osmahneme a přidáme rajčata i s nálevem. Přikryté dusíme asi 20 min. Osolíme a opepříme. 3. Maso nakrájíme na plátky a na talířích obložíme dušenou zeleninou a ozdobíme zbylými bylinkami. Podáváme například s pečenými bramborami.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 21.04.04 vloženo
  • 6878x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 540 kcal, 31 g bílkovin, 40 g tuků, 11 g sacharidů
  • 600 g vykostěného jehněčího hřbetu
  • sůl
  • pepř
  • po 2 snítkách rozmarýnu a estragonu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • 1 cuketa a 1 lilek
  • 1 cibule
  • 1 konzerva rajčat (420 ml)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí maso s ratatouille

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí maso s ratatouille

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí maso s ratatouille

Je to fajn, ale do ratatouille dávam ešte na plátky nakrájaný cesnak - hneď po cibuli a tymián alebo provensálske bylinky - tak ma to naučili vo Francúzsku. V lete, keď sú rajčiny pekne zrelé, je lepšie dať čerstvé, olúpané a zbavené jadier.
Inak, ratatouille je výborný(é?) aj bez mäsa, iba s čerstvou bagetou.
Zdravím všetkých labužníkov.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz