Recept Pikantní "Gribich" omáčka k uzené rybě

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V jedné misce smíchat oleje. V druhé misce smíchat hořčici, šalotky, cibuli (nebo místo šalotek může také být cibule), žloutek, posekané vejce, sůl a pepř podle chuti a ocet. Pomalu přikapávat za stálého šlehání oleje, aby vznikla emulze. Přidat křen, estragon a petrželku a dobře vše našlehat. Podávat porce ryby na talířích a obklopit je omáčkou. Ozdobit 1/4 citrónu.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 3873x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 filé uzeného pstruha, nebo podobné ryby
  • 125ml olivového oleje
  • 125ml jiného lehkého rostlinného oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice, nebo podobné
  • 2 lžíce na jemno posekané hnědé šalotky
  • 2 lžíce na jemno posekané cibule
  • 1 velké na tvrdo uvařené vejce, posekané
  • 1 žloutek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 lžíce vinného octa
  • 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce posekaného estragonu, nebo 1 lžička sušeného
  • 2 lžíce posekané petrželky, nebo 2 lžičky usušené
  • 1 citrón rozkrojený na 1/4 na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní "Gribich" omáčka k uzené rybě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Chilli con carne Chilli con carne
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz