Recept Salát „niçoise“

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Všechnu zeleninu omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, mírně osolíme a necháme vykapat na cedníku. Vejce nakrájíme na čtvrtky a tuňáka rozmačkáme vidličkou. Oloupanou okurku nakrájíme na tenké plátky, papriku na kolečka. Česnek napíchneme na vidličku a vymažeme jím salátovou misku. Všechny ingredience vložíme do misky.

2. Připravíme si omáčku smícháním 6 lžic olivového oleje, nakrájené bazalky, osolíme a opepříme.

3. Omáčku nalijeme na salát, zamícháme a uložíme do ledničky, kde ho necháme hodinu vychladnout.

Existuje i varianta „Pan nagnat“ (salát plníme do rozkrojeného kulatého bochníku chleba, zbaveného částečně střídky.)

I omáčka má více variant – fantazii se meze nekladou.
Existuje např. omáčka s levandulí (smícháme 2 lžíce kvalitního červeného octa, 2 špetky soli, postupně vmícháme 6 lžic olivového oleje a přidáme 1 lžičku rozsekaného estragonu a 1 lžičku čerstvé levandule).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.07.04 vloženo
  • 4856x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 10 rajčat
  • 1 okurka
  • 2 papriky
  • 6 malých cibulí
  • 6 lístků bazalky
  • Stroužek česneku
  • 3 vejce natvrdo
  • 300g tuňáka v oleji
  • 100g černých oliv
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salát „niçoise“

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Kamilko, děkuji za reklamu…teď se u mne díky Tobě netrhne „aisíkjú“ …to bude zájemců mezi rozvedenými labužníky…chudák habáně…aby si pořídil vzduchovku, až to bude odhánět… :-))

 
Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Tiež by som sa radšej bavila len o jedle, ale nemôžem odolať poznámke: názor, že samotná žena s dvoma deťmi nemá čo na práci, mi príde značne originálny.

 
Eja
3811 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Dámy, nepřeháníte to trochu ? Tenhle web je o JÍDLE. Kamilko, fakt si myslím, že jsi si spletla místo, Tvoje recepty jsou fajn, hlavně se mi líbí ten poslední, ale Tvoje chování je docela fujtajbl.

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
Penda

Myslela jsem to tak, že jsi sama, rozvedáná, děti na krku, bez chlapa, . . . tak nemáš nic jiného na práci

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Kamilko, někdo má doma čas na kritizování..jiný zase na duplikování receptů…tak už to na světě chodí… ;-)

 
Grove
13 příspěvků 25.01.09 03:43
To Penda:

Vidíš, neuvědomil jsem si, že je ten překlad v komentáři… :) A polepším se, jen co dám dohromady kuchyň ;)

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
Penda

Je mi jedno, jestli mě budeš stále jen kritizovat, . . .
Chápu, že se něčím musíš doma zabavit

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Grove…recepty upravit jdou, ale komentáře nikoli…:-))…a díky!…tak se zkus polepšit a pošli nějaký recept…ať ho můžeme rozpitvávat… ;-)

Pro Kamilku:
vinaigrette [vihn-uh-GREHT]

One of the five „mother sauces,“ vinaigrette is a basic oil-and-vinegar combination, generally used to dress salad greens and other cold vegetable, meat or fish dishes. In its simplest form, vinaigrette consists of oil, vinegar (usually 3 parts oil to 1 part vinegar), salt and pepper. More elaborate variations can include any of various ingredients such as spices, herbs, shallots, onions, mustard, etc.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

No vidíš Kamilko a já zase nevím pod jakým názvem se co u vás prodává. Ale vzhledem k tomu, že Labužník je v českém jazyce, snažím se používat české výrazy. Vždyť to není tak těžké.

 
Grove
13 příspěvků 25.01.09 03:43
To Penda:

Pepíček na podzim zavedl možnost úpravy receptů - dostaneš se na to přes úpravu vlastního profilu a pak kliknutím na „mnou napsané recepty“. Bohužel já to vyzkoušet nemůžu kvůli velkému hříchu - nulového počtu mých receptů ;)) a ani nevím, jestli ta služba ještě funguje :) Jinak nepochybuji o Tvých jazykových schopnostech! ;)

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
To: esmeralda - Salát „niçoise“

esmeraldo, pokud vím, tak se ten ocet prodává pod tímto názvem „vinaigrette“ a nikde mě nenapadlo ho hledat jako octový nálev

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

A Kamilko, jistě jsou tu Labužníci, kteří nevládnou tolika jazyky jako ty a slovo „vinaigrette“ je jim třeba přeložit. A v octovém nálevu nebo zálivce nevidím nic špatného.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Ano, přehlédla jsem to. Asi jako Penda. Díky Grove. Přesto si nemyslím, že by Penda nepoznala rozdíl mezi rajčetem a cibulí. A to i v angličtině.

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
To : Penda - Salát „niçoise“

Jiný kraj, jiný mrav - asi jsi trochu z jiného světa :-)))

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

sakra..než jsem stačila odpovědět Grovemu, už je tady uštěkaná Kamilka…Grove, děkuji za upozornění…všimla jsem si toho až teď…i esmeralda to dokonce přehlédla, protože jsme to vnímaly asi jako celek…takže se omlouvám..ráda bych to v textu opravila, žel to nelze… …a Kamilko, nevím jak u Vás, ale u nás se „vinaigrette“ překládá…:-))

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
To : Penda - Salát „niçoise“

Pendo, když už jsme u toho napomínání, tak jsi přeložila „tomato slices“ jako „řezy cibule“ - bohužel jde o „plátky rajčat“. :-))) A vinaigrette není octový nálev ale prostě „vinaigrette“ - to se nepřekládá. :-)))

 
Grove
13 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Pendo, možná jen „řezy cibule“ nahradit třeba „řezy rajčat“, „rajčatové řezy“ apod. Jinak super! ;-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“- Pendo,

za žádnou nepřesnost překladu se neomlouvej. Nevidím v něm jedinou chybu. Slovo perfektní nepoužívám často, ale k tvému překladu se hodí.

 
penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Kamilko…já pomalu nabývám dojmu, že buď si z nás někdo střílí pod Tvým nickem anebo že nesneseš, že by něco v " Tvém " receptu bylo špatně, ale musím Tě zklamat…esmeralda má pravdu a já díky ní jsem zase poznala něco nového a tedy jsem dnes nebyla nadarmo na světě (jak říká lili)…

pan bagnat [pan ban-YAH]

Popular in Southern France, both in cafés and for picnics, pan bagnat is a sandwich composed of a large, split loaf or bun, the inside of which is brushed with olive oil, then filled with green pepper slices, black olives, onion slices, anchovies, tomato slices and hard-cooked egg slices — all drizzled with VINAIGRETTE.

Volný překlad (za nepřesnost se omlouvám):
Populární v jižní Francii, nejen v levných restauracích, ale i při pikniku. Je to sandwich, který je tvořen z dlouhého rozkrojeného bochníku, uvnitř vymazaného olivovým olejem a naplněný plátky zelených paprik, černými olivami, plátky cibule, ančovičkami, řezy cibule a plátky natvrdo vařených vajec - vše zakapané octovým nálevem.
Kamilko, nechceš jít trošku „do sebe“ a uznat občas chybu?… :-)

 
Labužník kamil.ka02
110 příspěvků 25.01.09 03:43
To: esmeralda - Salát „niçoise“

Nemyslela!!!

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salát „niçoise“

Kamilko, asi jsi myslela PAN BAGNAT, že?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz