Recept Mušle po Lucembursku - Moulen

(Hodnoceno 1x) Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mušle po Lucembursku - Moulen

Postup

Očistit zeleninu, až na česnek a posekat ji na drobno. Nechat změknout máslo. V kastrolu na 50g másla osmažit cibuli a šalotky a potom přidat ostatní zeleninu a posekaný tymián a estragon. Přilít 1/4 Rieslingu a vše dusit po 15min. Mezi tím rozdrtit očištěný česnek a smíchat ho se zbytkem 100g másla, opepřit. Kastrol postavit na velice horký oheň a vložit dovnitř mušle. Zalít vše zbytkem vína. Těsně přikrýt poklicí. Každé asi 2 min. kastrolem zaíchat pomocí jeho nakláněním, aby mušle nezůstaly u dna. Po 10min. vaření, všechny mušle by měly být otevřené. Ty co nejsou tak vyhodit. Přidat česnek s málem a míchat asi 3min. Za tu dobu by měla být omáčka dobře promíchaná. a trochu zhoustlá Posypat petrželkou a ihned podávat a křupavými bramborovými hranolky. Zapíjet Rieslingem, nebo jak belgičtí sousedé pivem. TIP: Obojí, mušle a hranolky se jí pomocí rukou. Nezapomenout dát doprostřed stolu prázdný talíř na prázdné mušle, které se vkládají jedna do druhé. Připravovat mušle od října do února

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 10.02.04 vloženo
  • 9802x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3-4kg očištěných mušlí a bez ¨vousů¨ (zahodit všechny otevřené, nebo ty co se po zaťukání na ně nezavřou)
  • 1 stonek řapíkatého celeru i s listy
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 hnědé šalotky
  • 2 pórky
  • kytička petrželky
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 lahve Rieslingu
  • 150g másla
  • pepř a sůl
  • snítka tymiánu
  • 2 lístky estragonu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Dana Scully 13.02.11 14:46

Recept, ktery provoni cely byt tak, ze se i sousedum museji sbihat sliny. Musle byly vynikajici, zeleninu jsem vzala, prilila trochu smetany a byl z toho k muslim jednoduchy dip na namaceni. Pochutnali jsme si vsichni.

Odkaz na uvaření

labuznik 25.11.10 17:39

Diskuse k receptu Mušle po Lucembursku - Moulen

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 18.01.12 16:24

Tohle vypadá taky moc pěkně.

babi
6360 příspěvků 14.02.11 14:50

Dani, dekuji Ti za dobry napad na dip, priste to tak vyzkousim. Existuje opravdu mnoho receptu na morske potvorky, ale co je hlavni, ze kdyz jsou cerstve po ulovku, chutnaji a voni vyborne i syrove. Projdu si co na Labu jiz je a popripade neco noveho pridam :-)

Dana Scully
32 příspěvků 14.02.11 12:13

Presne tak, zeleninu jsem rozmixovala, pridala smetanu a trochu prisolila a pripeprila. Recept je to uplne jiny nez stredomorska kuchyne, a prave proto zajimavy, neokoukany. Az tady, kdyz se nemusim kvuli nedostatku surovin bat experimentovat, si uvedomuji, ze morske plody se daji pripravit na stovky ruznych zpusobu, tak jako normalni maso :-)

babi
6360 příspěvků 13.02.11 21:07

Dani, moc ti dekuji za vyzkouseni a obrazek! Zvlaste ty jsi u zdroje cerstvych plodu more, coz opravdu dela obrovsky rozdil. Jsem moc rada, ze jste si pochutnali. Je to trosinku jiny recept, ze ano. Tu zeleninu na dip jsi rozmixovala?

Dana Scully
32 příspěvků 13.02.11 14:46

Recept, ktery provoni cely byt tak, ze se i sousedum museji sbihat sliny. Musle byly vynikajici, zeleninu jsem vzala, prilila trochu smetany a byl z toho k muslim jednoduchy dip na namaceni. Pochutnali jsme si vsichni.

babi
6360 příspěvků 25.11.10 16:19

Karolino, zajiste pro Tebe jsem nerekla novinku, avsak mozna nekdo nezna…Ne, zatim jsem nemrzla, az do vcerejska jsme meli pomerne teplo. Podzim zde byva pekny a rikaji mu ‚indianske leto‘. Preji Vam, aby jste si na muslich pochutnali :wink:

karolinam
9 příspěvků 25.11.10 15:49

Jojo, muslova pinzeta je velmi stylova :-) Priborem se to ji spatne, poskakuje po stole.. Tak jestli to dnes stihnu, dam vedet! Zdravim do Kanady a doufam, ze tam moc nemrznes! :)) k.

babi
6360 příspěvků 25.11.10 15:36

Karolino, musle jsou na mem stole v ruznych podobach velice casto. Jeste jsem opomnela rict znamy zpusob jak se ji rukama. Prvni maso z musle se vyjme (casto vidlickou), prazdna musle se drzi v ruce jako pinzeta a jeji pomoci se vyjida maso z ostatnich musli.
Ke krupavym hranolkum, ktere jsou vlastne dvakrat smazene se obvykle podava dobra majoneza. Takze, toto je vlastne syta vecere zachvili na stole a pritom vyborna na chut :-D
S pozdravy do slunecneho Spanelska,
 babi

karolinam
9 příspěvků 25.11.10 14:20

Diky babi, jako obvykle - uzasny a pritom jednoduchy recept, tak jak rada varim :-) Vyborna inspirace! Dnes jdu na to, zkusim si vzpomenout a nahlasit, jak namka dopadla :-) Karolina

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mušle po Lucembursku - Moulen.

já na ně chodím v Normandii při odlivu. Je to jako když je koupíš, dobré použiješ a špatné vyhodíš. Jinak takto nasbírané jsou úplně nejčerstvější ;-)

ainil
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Mušle po Lucembursku - Moulen.

ahoj Babi, díky moc za recept, sice v náročných kolejních podmínkách s nekompletní výbavou co se koření týče (musel jsem to dělat bez tymiánu a estragonu, věřim že s nima by to bylo ještě lepší), ale i tak se moules ohromě povedly. Nevíte někdo jak to je s bezpečností sbírání slávek na vlastní pěst? Děkuju.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz