Recept Srdce po myslivecku

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srdce po myslivecku

Postup

Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce osmahneme a vložíme plátky srdce. Orestujeme, zalejeme vývarem, osolíme a okořeníme. Asi po 20-ti min. vlejeme víno a dusíme dále. Na závěr v pokrmu rozmícháme marmeládu, zakysanou smetanu, případně zaprášíme moukou a provaříme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 18.05.04 vloženo
  • 10159x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové srdce
  • 2 cibule
  • lžíce sádla
  • lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • špetka drceného estragonu
  • špetka mletého kmínu
  • špetka tymiánu
  • 2 dcl červeného vína
  • lžíce rybízové marmelády
  • 1 zakysaná smetana
  • hl. mouka
  • masox
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.1.16 10:45

Výborný recept pro „divokou“ úpravu nejen drobů, ale i masa. S oblibou modifikaci takového receptu používám i pro úpravu zvěřiny v případě, že je mladá a nemusí se dlouho nakládat.

Vařila jsem jen pro sebe – z jednoho půlkilového vepřového srdce mám dvě porce. Po dochucení omáčky tomu pořád „něco“ chybělo :think: . Nakonec jsem vmíchala šťávu z cca ¼ pomeranče a na talíř jsem přidala očištěné dílky. Pomeranč výborně doplnil použitou rybízovou zavařeninu a červené víno.

K vaření jsem musela vzít estragon sušený :oops: , ale tymián mám čerstvý. Toho jsem dala docela dost. Rybízovou zavařeninu domácí a smetany (16%) asi 120 ml. Cibuli 1 menší, červené víno Frankovku, masox nahrazen 1 větší sběračkou hovězí polévky.

Ořez jsem nepoužila do polévky, ale nadrobno nasekaný přimíchala kočkám do granulí :srdce: .

Servírovala jsem s opečenými plátky bramborového knedlíku.

Recept doporučuji všem milovníkům pokrmů připravovaných „na divoko“. Zuzka by tak mohla zkusit i srdce skopové :idea: :mavam: .

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Srdce po myslivecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz