Recept Srdce po myslivecku

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srdce po myslivecku

Postup

Srdce omyjeme, ořežeme cévy a blány (použijeme do polévky), nakrájíme na tenké plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlatava, vsypeme papriku, krátce osmahneme a vložíme plátky srdce. Orestujeme, zalejeme vývarem, osolíme a okořeníme. Asi po 20-ti min. vlejeme víno a dusíme dále. Na závěr v pokrmu rozmícháme marmeládu, zakysanou smetanu, případně zaprášíme moukou a provaříme.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 18.05.04 vloženo
  • 9881x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové srdce
  • 2 cibule
  • lžíce sádla
  • lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • špetka drceného estragonu
  • špetka mletého kmínu
  • špetka tymiánu
  • 2 dcl červeného vína
  • lžíce rybízové marmelády
  • 1 zakysaná smetana
  • hl. mouka
  • masox
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.01.16 10:45

Výborný recept pro „divokou“ úpravu nejen drobů, ale i masa. S oblibou modifikaci takového receptu používám i pro úpravu zvěřiny v případě, že je mladá a nemusí se dlouho nakládat.

Vařila jsem jen pro sebe – z jednoho půlkilového vepřového srdce mám dvě porce. Po dochucení omáčky tomu pořád „něco“ chybělo :think: . Nakonec jsem vmíchala šťávu z cca ¼ pomeranče a na talíř jsem přidala očištěné dílky. Pomeranč výborně doplnil použitou rybízovou zavařeninu a červené víno.

K vaření jsem musela vzít estragon sušený :oops: , ale tymián mám čerstvý. Toho jsem dala docela dost. Rybízovou zavařeninu domácí a smetany (16%) asi 120 ml. Cibuli 1 menší, červené víno Frankovku, masox nahrazen 1 větší sběračkou hovězí polévky.

Ořez jsem nepoužila do polévky, ale nadrobno nasekaný přimíchala kočkám do granulí :srdce: .

Servírovala jsem s opečenými plátky bramborového knedlíku.

Recept doporučuji všem milovníkům pokrmů připravovaných „na divoko“. Zuzka by tak mohla zkusit i srdce skopové :idea: :mavam: .

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Srdce po myslivecku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
JanP
141 příspěvků 05.05.11 18:10

Uhmmmm.....
Vyskúšam.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz