Recept Telecí kýta s chřestem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Telecí kýta s chřestem

Postup

1. Chřest omyjeme pod tekoucí vodou, oloupeme a odstraníme konce. Výhonky vaříme v osolené vo­dě s cukrem asi 15 min. 2. Smetanu ušleháme dotuha. Rozehřejeme más­lo, sesbíráme pěnu a necháme vychladnout. V hor­ké vodní lázni utřeme žloutky s vínem, citronovou šťávou, solí, bílým a kayenským pepřem do krému. Vyjmeme a vmícháme máslo. Ještě jednou prošle­háme ve vodní lázni a přidáme šlehačku. 3. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a opékáme je s cibulí a bobkovými listy 10-15 min. na roze­hřátém oleji. Pak telecí kýtu zavineme na 10 min. do alobalu. Nakonec maso rozkrájíme. Podáváme s chřestem, omáčkou a zdobené estragonem.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 03.06.04 vloženo
  • 5590x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 720 kcal, 42 g bílkovin, 52 g tuků, 21 g sacharidů
  • 2 kg bílého chřestu
  • sůl
  • špetka cukru
  • 70 ml smetany ke šlehání
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce suchého bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • bílý pepř
  • kayenský pepř
  • 600 g telecí kýty v celku
  • 200 g malých cibulí
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce oleje trocha estragonu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Telecí kýta s chřestem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz