Recept Losos s vinnou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Losos s vinnou omáčkou

Postup

1. Vykuchanou a omytou rybu vysušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku nakrájíme na dílky. Pomeranč a citron omyjeme, podélně překrojíme, půlky nakrájíme na kousky, zachytíme šťávu. Troubu vyhřejeme na 200 °C. 2. Rybu naplníme šalotkou, kousky pomeranče a citronu a estragonem. Vložíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a utěsníme. Rybu peče­me v troubě asi 25 minut. Vyjmeme z fólie a uloží­me do nahřáté nádoby. 3. Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme s ovocnou šťávou, ušleháme smetanu, ochutíme pepřem, cukrem a solí a vmícháme sekt. K rybě přidáme est­ragon, pomerančovou kůru a omáčku.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.12.02 vloženo
  • 6159x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 580 kcal, 2420 kj, 47 g bílk., 35 g tuků, 13 g sacharidů
  • 1 losos (asi 1 kg)
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 šalotka
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • 3 snítky čerstvého estragonu
  • 200 ml rybího vývaru
  • 150 ml smetany
  • špetka cukru
  • 75 ml sektu (nejlépe italské Prosecco)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Losos s vinnou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz