Recept Kuřecí salát po provensálsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí salát po provensálsku

Postup

1. Bylinky opereme a osušíme. Rozmarýn a estragon posekáme a smícháme se 2 lžícemi oleje. Z máty otr­háme listy a posekáme. 2. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a potřeme bylin­kovým olejem. Uložíme así na hodinu do chladnič­ky. Poté pečeme v teflonové pánvi po každé straně asi 4 min. Osolíme, opepříme. Vychladlé nakrájíme na hranolky. Rajčata nakrájíme na plátky. Artyčoko­vá srdíčka necháme okapat a rozčtvrtíme. 3. Rajčata, maso a artyčoky upravíme na mísu: pokapeme směsí octa, soli, pepře a 2 lžic oleje a posypeme mátou. Toastový chléb opečeme, potřeme česnekem a rozkrájíme na kostičky, kterými salát posypeme.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 31.03.04 vloženo
  • 4628x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 1505 kJ, 45 g bílkovin, 13 g tuků, 16 g sacharidů
  • po 1 snítce rozmarýnu a estragonu
  • 1 svazek máty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 800 g kuřecích řízků
  • sůl
  • pepř
  • 600 g rajčat
  • 1 konzerva artyčoků (240 g)
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 3 krajíčky toastového chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí salát po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz