Recept Kuřecí salát po provensálsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuřecí salát po provensálsku

Postup

1. Bylinky opereme a osušíme. Rozmarýn a estragon posekáme a smícháme se 2 lžícemi oleje. Z máty otr­háme listy a posekáme. 2. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a potřeme bylin­kovým olejem. Uložíme así na hodinu do chladnič­ky. Poté pečeme v teflonové pánvi po každé straně asi 4 min. Osolíme, opepříme. Vychladlé nakrájíme na hranolky. Rajčata nakrájíme na plátky. Artyčoko­vá srdíčka necháme okapat a rozčtvrtíme. 3. Rajčata, maso a artyčoky upravíme na mísu: pokapeme směsí octa, soli, pepře a 2 lžic oleje a posypeme mátou. Toastový chléb opečeme, potřeme česnekem a rozkrájíme na kostičky, kterými salát posypeme.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 31.03.04 vloženo
  • 4942x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 1505 kJ, 45 g bílkovin, 13 g tuků, 16 g sacharidů
  • po 1 snítce rozmarýnu a estragonu
  • 1 svazek máty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 800 g kuřecích řízků
  • sůl
  • pepř
  • 600 g rajčat
  • 1 konzerva artyčoků (240 g)
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 3 krajíčky toastového chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí salát po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz