Recept Chřest se slaninou

aneb Chřest s bramborami ve slanině

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chřest se slaninou

Postup

1. Chřest omyjeme, oloupeme a odstra­níme zdřevnatělé konce. Vaříme jej 15 - 20 min. v osolené vodě s cukrem. Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm po­sekané bylinky. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple. 2. Brambory důkladně omyjeme, okartá­čujeme a ve slupce vaříme asi 20 min. v osolené vodě. Poté je scedíme a olou­peme. Každou bramboru ovineme plátkem slaniny, kterou upevníme párátkem. 3. Rozehřejeme olej a brambory na něm ze všech stran dokřupava opečeme. Podáváme s okapaným chřestem a bylin­kovým máslem. Dobrá rada Jedině tehdy, připravujeme-li chřest šetrně a podle všech pravi­del, uchováme jeho jemné aróma, ale především hodnotné živiny. Chřest bychom měli vařit ve speci­álním vysokém hrnci, aby hlavičky směřovaly kolmo vzhůru a špičky nebyly ponořené a příliš nezměkly. Nejšetrnější je vaření chřestu ve stoupající páře.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 02.06.04 vloženo
  • 26945x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 530 kcal, 13 g bílkovin, 35 g tuků, 42 g sacharidů
  • 1 1/2 kg bílého chřestu
  • sůl
  • špetka cukru
  • 100 g másla
  • 2 lžíce sekaných bylinek (petrželka, bazalka, estragon)
  • pepř
  • 750 g malých brambor
  • 100 g tenkých plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chřest se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chřest s bramborami ve slanině

jolana
5066 příspěvků 26.6.10 21:36
Re: Chřest s bramborami ve slanině

Bez slaniny, len orieskom masla a kvapkou oliv.oleja omastene predvarene male zemiaky, medzi ne spargla a nakrajane paradajky,okorenene ciernym mletym korenim a stiplavou paprikou, posypane petrzelkou, pod alobalom asi 15 minut, ku koncu zapecene so struhanym syrom. Uz som ich zapekala aj so zakysanou smotanou.
Pripravvovane uz boli ako hlavne jedlo a aj ako priloha ku kuratu…
Bajecne !

jolana
5066 příspěvků 12.1.10 19:39
Re: Chřest s bramborami ve slanině

Zemiaky so slaninou naukladane do pekaciku, medzi ne chrest biely mrazeny, nastruhany syr, prikryte alobalom a potom zapecene. Bozska vona a ta chut ;))
Vdaka :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz