Recepty - robi

Recepty s robi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Robi je směs rostlinných bílkovin s minimálním obsahem tuku. Slouží jako veganská náhražka masa patřící do racionální výživy. Robi neobsahuje cholesterol ani živočišnou bílkovinu a je vhodný i pro diabetiky. Robi je snadno stravitelné a nenadýmá. Konzumací robi předejdeme onemocnění srdce a cév a sklerotickým problémům. Má světle hnědou barvu.

 Rady při nákupu

Robi naleznete v obchodech se zdravou a veganskou stravou a i v běžných supermarketech ve formě sekané, plátků, nudliček nebo jako polotovar.

 Využití v kuchyni

Robi se opracovává stejně jako jiné maso živočišného původu. Vaří se, griluje, peče, smaží a dá se použít i zastudena. Před jakýmkoli opracováním je vhodné robi opláchnout vodou a nechat okapat. Neztrácí svou váhu ani tvar. Vyrobíte z něj omáčky, saláty, pomazánky, řízky, sekanou a dokonce i steaky.

 Skladování

Chlazené robi skladujeme v ledničce po dobu 3 týdnů.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Karbanátky Karbanátky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz