Recepty - robi

Recepty s robi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Robi je směs rostlinných bílkovin s minimálním obsahem tuku. Slouží jako veganská náhražka masa patřící do racionální výživy. Robi neobsahuje cholesterol ani živočišnou bílkovinu a je vhodný i pro diabetiky. Robi je snadno stravitelné a nenadýmá. Konzumací robi předejdeme onemocnění srdce a cév a sklerotickým problémům. Má světle hnědou barvu.

 Rady při nákupu

Robi naleznete v obchodech se zdravou a veganskou stravou a i v běžných supermarketech ve formě sekané, plátků, nudliček nebo jako polotovar.

 Využití v kuchyni

Robi se opracovává stejně jako jiné maso živočišného původu. Vaří se, griluje, peče, smaží a dá se použít i zastudena. Před jakýmkoli opracováním je vhodné robi opláchnout vodou a nechat okapat. Neztrácí svou váhu ani tvar. Vyrobíte z něj omáčky, saláty, pomazánky, řízky, sekanou a dokonce i steaky.

 Skladování

Chlazené robi skladujeme v ledničce po dobu 3 týdnů.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz