Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup pripravy debbes romman/sirup z granatoveho jablka: Granatove jablcka vyvalame rukou po stole aby sa nam lepsie lupali zrnka. Potom ich narezeme pozdlzne ale len kozu! na vacsie mesiaciky asi tak 5 zarezov. V pripravenej nadobe/mise mame pripravenu rozlozenu gazu a nad tou lupeme granatove jablcka tak aby sa nam vsetky zrnka vylupali do nej. Z gazy urobime uzlik, dobre zakrutime a zrnka stlacame rukou/ dlanami poriadne a tak aby sa nam vsetky vystavili az do kostky- stava samozrejme steka do misy. 1,5 salky stavy z gr. jablka 1/4 salky citronovej stavy 1/4 salky cukru-mozno aj trosku menej Vsetko dame varit na mierny plamen asi tak 45 minut az hodinu -teda az do zhustnutia. Pouzivame na masko, do omacok, na zeleninku...je vynikajuci.. Kuracie nugetky obalime v rozslahanom vajci, potom v muke a vyprazime v oleji do zlatava. Do hlbokej panvice/kastrolika dame olej, cibulu, kapie, papriku a chvilku opekame/prevraciame. Pridame sojovu omacku, sirup z granatoveho jablka, nechame prejst varom, pridame opecene kuracie nugetky, nechame prejst varom. Ked je zeleninka polomakka pridame ananasovu stavu rozmiesanu s kukuricnym skrobom, nechame prejst varom a pomaly miesame. Chvilu povarime a uplne nakoniec pred podavanim pridame ananasove kocky. Podavame s ryzou alebo mozme uvarit osobitne spagety a este v panvici ich zamiesat ku jedlu alebo ako prilohu. Ozdobime sezamovymi semienkami, troskou zelenej nasekanej cibulky... Dobrou chut... :).
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sweetened parting
5068 příspěvků 17.1.08 18:14
Shira, podla coho sa nezda?
…ale teraz vazne, ked tam neni ako krajina
povodu Zemplin tak co mam napisat?..
…pritom aj Britannica nas uznava ako daco
vynimocne…o))
.. zdravim a krasny den..:)
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Trochu sa mi nezdá, že uvádzate ako pôvodnú kuchyňu tohoto receptu Slovensko.