Recept Francouzská česnečka vhodná k večeři
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Ani tucet stroužků česneku nepřebije jemnou delikátní chuť polévky.
Postup
Koření vložit do čajového sítka/vajíčka. Ve středním kastrolu nechat vodu se sítkem, česnekem a solí přijít k varu a za mírného probublávání vařit 40 minut. Vývar s česnekem a kořením odstavit, sítko vyjmout, vývar ochutnat a popřípadě víc osolit. Pomocí metly dohromady našlehat vejce, žloutky, sýr a pepř do krémové konzistence. Pomalinku tam za stálého šlehání přikapávat olej a potom opět pomalinku/opravdu pomalinku začít zašlehávat sběračku vývaru. Takto získanou směs zamíchat do vývaru s česnekem (tomuto postupu se řika TEMPEROVAT). Postavit opět na oheň a na střední teplotě směs neustále šlehat (pomalu zahřívat), až mírně zhoustne. Jednoduše šlehat do té doby, kdy polévka přestane být vodová. Musí připomínat 13% smetanu. Do každé polévkové misky vložit hrst natrhaných kousků chleba a přelít je polévkou. Nahoru pokapat trochou dobrého EVOO, posypat trochou pažitky a ihned podávat.
Recept je z kategorií: Krémové polévky Polévky
- 16.07.10 vloženo
- 58294x zobrazeno
Čas přípravy
- 75 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 litr vody
- 1 bobkový list
- 2 lístky šalvěje
- 3/4 lžičky lístku tymiánu
- tucet stroužků česneku (rozdrceného, oloupaného a posekaného nadrobno)
- 1 lžička jemné mořské soli
Zahuštění:
- 1 celé vejce
- 2 žloutky
- 50 g nastrouhaného Parmesanu
- čerstvě pomletý černý pepř
- 4 lžíce EVOO (Extra-Virgin Olive Oil)
Navíc:
- den starý francouzský chléb (hutná bageta) s kůrkou
- jemně posekaná, nebo nůžkami nastříhaná pažitka, nejlépe česneková
- víc EVOO na pokapání
Doporučená příloha
chléb
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku30.11.13 21:54
Bála jsem se, že budu v polévce taky mít hrudky, ale naštěstí byla
hladká . Jen musím přiznat, že mi moc
nezhoustla, ale to nevadí. A nebyla zdaleka tak bílá, jako je na hlavní
fotce, jelikož mi bylinky víc pustily barvu. Nakonec jsem polévku trochu
rozmixovala. Dobrá
.
18.7.12 18:23
Dobrá, ale tak nějak mám raději naší klasiku.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům25.3.12 20:21
Chuťově výborná. Asi se mi nepovedlo správně zahustit tak, aby byla polévka krémová jako na hlavní fotce. Byla trošku hrudkovitá - z těch vajec. Chuti to ale neuškodila. Díky!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Francouzská česnečka vhodná k večeři
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Francouzská česnečka vhodná k večeři
Nepovedla se =( samá hrudka místo krému, příště už snad budu vědět… ale na polévky nemám moc buňky tak nevím no
jcs…hlavne po pridani vajec jiz nevarit a pochutnas si
@babi Děkuji, super! Až na česnečku bude chuť a uděláme ji podruhé, tak se pochlubím znovu a snad to bude lepší
jcs…Rada poradim. Snazila jsem se v recepte zduraznit, jak pomalinku se musi polevka zahrivat a dve tekutiny ruzne teploty navzajem prispusobovat. Tomu postupu se rika TEMPEROVAT- přivést dvě tekutiny na přibližně stejnou teplotu, před jejich smícháním, nejčastěji slouží k zamezení sražení krémových omáček nebo polévek při jejich vázání(jak jsem pripsala do receptu). V tomto pripade se musi dat pozor, aby se zloutky/vejce „neusmazily/nesrazily“…coz podle obrazku se stalo tobe. Priste si na tento postup dej pozor a polevku budes mit krasne hladkou a kremovou. Bezne omacky, polevky, kremy atd, s vejci, se jiz nevari. Temperovani se pouziva dokonce v nekterych pripadech i pri priprave cokolady.
Jsem vsak rada ze chutnalo…to je nejdulezitejsi
Zkušenější, poradíte? Jak zahustit tak, aby byla polévka krémová jako na hlavní fotce? Chuťově se nám vyvedla, ale zahuštění proběhlo (nebo spíše neproběhlo) zvláštně…
Salix, no, jsem zpatky tak napul, ale cim dal vic…Dekuji Ti. S tim EVOO jsem byla nadcena, ze se take na Labu zkratka pouziva, ale po kritice jsem ihned jeji pouziti ukoncila. Promin, neminila jsem nikoho zmast
24 příspěvků 13.9.10 02:41
Extra virgin olive oil? Ahaaaaaaaa…už jsem doma, trklo mě to vzápětí po pohledu na obrázek
24 příspěvků 13.9.10 02:40
Babi dobrý den, taky jsem moc ráda, že jste zpátky, spousta lidí si dělala obavy…:) Tenhle recept vypadá nádherně, zvlášť když si ho představím se „znovuzrozeným“ báječným českým česnekem. Jenom prosím…(jsem začátečník amatér)…co je to EVOO?
Děkuji a přeji krásný den (a hodně moc
dobrých dní)
)
drobku, ses moc a moc hodny, receptu mam nakoupeno habadej a odzkouseno take. Akorat si kolikrat nemohu vzpomenout na zdroj. Avsak ty jsi nemistne skromny s tvoji nadhernou sbirkou receptu pro gril, ktere se mohou bez jakychkoliv potizi aplikovat do kuchyne. Chtela jsem pridat odkaz a nemohu jej najit kam zmizel? Zatim Ahoj.
Teda babi, tohle je přímo skvost. A jak by ne, z tvé kuchyně a receptáře. Vidím jak sis odpočinula, teď nebudu stačit vařit, jak se to u tebe nashromáždilo. Jsem moc rád, že jsi zpátky.