Knedlíky z rohlíků a s klobáskou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 22:37

Vyzkoušeno. Z uvedeného množství jsem udělal tři menší šištičky, klidně by stačilo udělat dvě delší, do hrnce by se to vešlo. Hrneček mouky jsem si přeložil jako 100g, možná bych zkusil ubrat jedno vajíčko. Klobása v knedlíku je nezvyklá věc a asi se to nehodí ke všemu. Já měl ke guláši, tam nebyla příliš znát, jen místy se ozvala jako koření. Chutnalo to.

Kančí guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 21:59

Tenhle recept je psaný tak nějak zvláštně, musel jsem si ho trochu poupravit. Některé ingredience nemají množství, některé fáze nedávají smysl. Na slaninu se v postupu zapomnělo úplně, na té jsem tedy smažil cibuli. Papriky jsem dal jen 15g, jinak by z toho byl paprikáš, česneku 3 prolisované stroužky, příště raději dva. Mírně jsem podlil a dusil v troubě skoro 2 hodiny na 120°C, protože po 45 min to bylo ještě tvrdé jako bota. Když bylo maso měkké, další fázi restování, zasypávání a znovusmažení jsem vynechal. Restovat něco, co je plné vydušené šťávy z masa, abych ji odstranil a pak to zaléval vodou, abych získal něco jako šťávu, která už tam ovšem není, mi přijde jako pitomost. Prostě jsem mouku (30g) rozmíchal ve vodě (asi 0,3l) a bylo to. No a požadovaných 480g brusinkového džemu bych snad nenacpal ani do dortu. Stačilo 100g. Výsledek je zvláštní, během vaření se zdálo, že vařit citrón v guláši je ta největší blbost na světě, ale nakonec se to tak nějak prolnulo a vznikla taková kořeněná, velmi osobitá chuť. Zatím ani nevím, jestli mi chutná, nebo ne.

Fazolová polévka v hrnci pana Papina

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 21:05

Je to dobrá polévka, ale uvařil jsem ji vlastně úplně jinak. :-) Předně jsem nevařil uzené, ale potřeboval jsem zpracovat již hotový uzený vývar. Pak jsem zavrhl klobásu coby historický přežitek. Použil jsem malé bílé fazolky, které jsem ovšem přes noc namočil. Místo papiňáku jsem použil normální hrnec, doba vaření 1,5 hod. byla stejná. Polévka vypadala zpočátku dost uboze, zejména kvůli chybějícímu masu. Tak jsem se kajícně omluvil klobáse a potají jsem ji dodatečně osmahnul na pánvi a přidal do hotové polévky. Výsledek je důstojný a chutný.

Podřipské kuličky

Odkaz na uvaření

lja 31.3.20 17:19

Stojí za vyzkoušení, moc jsme si pochutnali.

Valašské kúsky

Odkaz na uvaření

lja 31.3.20 17:14

Výborné, máme moc rádi.

Vepřové koleno vařené, pečené, grilované

Odkaz na uvaření

Bobinov 28.3.20 17:31

Super excelentní mňamka.

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

Esteban Bamban Maximus 28.3.20 12:34

Dobrý poměr surovin, těsto má správnou konzisteci. GJ

Treska po švédsku

Odkaz na uvaření

pierre295 27.3.20 12:23

Skvělé, díky. Trochu jsem tam přidal francouzského espritu a podlil to bílým vínem.

Červená řepa nakládaná (aj pre boršč)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.3.20 12:43

Vyzkoušeno jako salát, tudíž jsem nesterilizoval ve skleničkách, ale zbaštil hned. Nálev je na mě kyselý, hodlám tento recept pilovat k úplné dokonalosti. Příště ubrat octa.

Červené maso

Odkaz na uvaření

Fris 21.3.20 07:16

Tak tenhle recept vařím už asi 8 let a můžu říct, že se nám ještě stále nepřejedl.

Buchta s banánem a kefírem

Odkaz na uvaření

creative 20.3.20 17:21

Cukru jsem dala polovic a je to sladké dost. Plech musí být malý, dala jsem na standart a je to nízké.

Krkovička na smetaně

Odkaz na uvaření

Lyduska 20.3.20 17:08

Výborné. Bez syra. Piekla som pod alobalom pokiaľ mäso nebolo mäkké tak, že sa rozplývalo na jazyku.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Kachní prsíčka s čínským zelím

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.20 21:48

Za mě vcelku nepovedená záležitost. Už jenom to, že mezi ingrediencemi je instantní omáčka, sráží body dolů. Uvedená omáčka obsahuje v podstatě jen kečup, kečup a kečup, mizivé procento zeleniny a chilli, které má zamaskovat, že jinou chuť to nemá. Marináda na maso je dobrá, dopečení v troubě bych doporučoval na kratší dobu a alespoň 200°C nebo více, na 150 se nedopeče zhola nic a maso bylo místy tužší. Dušená zelenina byla bez chuti, jen to pálilo.

Originálny perkelt (pörkölt)

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.3.20 14:59

Pripravené zo 600 g vykostených kuracích stehien (bez kože). Použitá červená cibuľa 200 g, červená mäsitá paprika 300 g, 1 čl mletého čili, 1 čl mletej červenej papriky. Vodou som vôcec nepodlievala.
Je to výborné. Určite niekedy vyskúšam aj z iného mäsa.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Tvarohová žemlovka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.3.20 16:31

Moc dobrá žemlovka. Udělal jsem z poloviční dávky. Tvarohové náplně bylo sice trochu hodně, ale to nevadí. Osobně bych se obešel bez těch mandlí, kromě toho, že to křupne, to žádný chuťový efekt nemá. Naopak jsem na půlku pekáčku položil na tvaroh tenký plátek jablka a to bylo příjemné. Příště bych také asi malinko snížil množství cukru.

Hruška v županu podle Gordona Ramsaye

Odkaz na uvaření

daduuja 13.3.20 18:59

S kopečkem vanilkové, lahoda :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Smažené nudle Yakisoba

Odkaz na uvaření

EMCbalance 13.3.20 12:57

Dobré, robím podľa toho :)

Snadný salát s okurkou a rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.3.20 11:17

Tak druhá verze. Úplný top to sice není, ale jedlé to je. Chce to holt čerstvou zeleninu.

Bramboráková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.3.20 12:33

Mně se taky první tři pokusy rozvařily na bláto. Chce to opravdu hodně mouky a raději polohrubé. Pak už to jde. Bramboráková chuť se nekonala, byť ze zbytku byly dobré bramboráky. Za mě spíše nouzovka, jak zpracovat zbytek bramborákového těsta, které už nikdo nemůže ani vidět.

Čokoládovo - ořechový hruškový koláč

Odkaz na uvaření

daduuja 9.3.20 19:39

Opět skvost od lýdie :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Lilek načerno

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.20 11:43

Pikantné. Chutné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Moje smetanová květákovo-mrkvová polévka

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.20 11:37

Namiesto kyslej smotany som použila 3 dl šľahačkovej smotany, ostatné suroviny presne podľa receptu. Polievku som pred pridaním smotany rozmixovala.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Plněné hrušky

Odkaz na uvaření

daduuja 6.3.20 22:19

Musela jsem ovonět slaninou, jsou vynikající :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Zapečené kapustičky s uzeným

Odkaz na uvaření

georgehradec 3.3.20 14:20

Výborné a doporučující včetně uvařených brambor!

Býčí láska - Rocky Mountain Oysters

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.3.20 20:10

Vynikající. S tím vařením to nepřehánět, jinak se začnou vydrolovat, jako se to stává u převařených jater.

Langoše 4

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.3.20 18:24

Dobré langoše. Malinko jsem si upravil postup dělání kvásku, droždí nikdy nedrobím, ale rozpustím ve vodě či mléce. Z uvedeného množství rozhodně neudělám 10 dospělých langošů. Zkusil jsem to rozdělit na deset dílů podle váhy, ale výsledné langoše jsou prťavé a je skrz ně vidět až na Šumavu. Ideální je 5 poctivých langošů. Pro dva dospělé je to porce akorát.

Tvarohové knedlíky s ovocem 2

Odkaz na uvaření

Angel777 1.3.20 21:37

v závěru mi na chuti přišly více kynuté než tvarohové, ale jinak moc dobré

Smažený květák s česnekem

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 18:02

Třený česnek jsem přidala do vajíček, dobré to je :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Květákový salát

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 17:58

Podle di jsem přidala bobek, pepř a nové celé i cibulku. Výborný :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Smažená niva po anglicku

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 17:57

Vždycky dobré :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Odkaz na uvaření

jara62 1.3.20 08:38

KL je kávová lžička ,či kuchyňská lžíce soli? Jinak dobrý recept!!!

Sýrová kolečka

Odkaz na uvaření

daduuja 29.2.20 19:03

Opravdu velice chutná kolečka :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Labužnický králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 21:33

Udělal jsem z poloviční dávky, přičemž papriku jsem dal jen červenou a to ještě ne celou. Po rozmixování vznikne něco jako králík na paprice, trochu říznutý rajskou. Ale chutná to vcelku dobře. Jako přílohu jsem udělal bramborový knedlík a páslo to k sobě dobře.

Bramborové knedlíky z horkých brambor (bez vejce)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 21:29

Tak u mě to žádná nadýchanina nebyla, ale to může být druhem brambor nebo i rukama. Ze 3/4 kg oloupaných brambor mi vyšly dvě hezké šišky akorát. Mouky jsem dal o dost méně, protože mi už těsto připadalo trochu tuhé. Zajímalo by mě, jak teplé ty knedlíky kdo stihnete vyválet. Strouhání vařících brambor je lahůdka, kterou doporučuji každému masochistovi. Ruka mě tak pálila, že jsem si ani nevšiml, že jsem si ustrouhal kus prstu. Ale uplácané šišky už stejně byly jen tak vlažné. Možná proto nebyly moc nadýchané. Ale jinak to funguje.

Pórková polévka - klasická

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 11:31

Prostě zeleninová polévka, kde výsledná chuť hodně závisí na poměru zeleniny. Vzhledem k domu, že poměry ingrediencí nejsou dány, může vzniknout cokoliv. Mně vznikla mokrá zelenina, většinu vývaru zelenina natáhla. Po dodání dalšího kuřecího vývaru a trochy kuřecího masa je to dobrá polévka.

Pikantní králičí řízky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.2.20 19:58

U mě nic moc. Po osmažení dozlatova byl králík stále tvrdý jako bota musel na hodinu do trouby na převýchovu. Pak už to šlo, ale žádná bylinková paráda se nekonala. Někde vzadu se slabounce ozýval rozmarýn, ale tím to zvadlo.

Květákový mozeček 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.2.20 15:52

Prostě mozeček. Chutná to jako mozeček, vypadá to jako mozeček, je to mozeček.

Moje smetanová květákovo-mrkvová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.2.20 16:23

Vytvořeno přesně podle postupu s tím rozdílem, že jsem vynechal chemický tfujtajbl, místo toho použita voda z vaření brambor a vývar z dalšího květáku, který byl použit jinak. Takže docela slušný zeleninový základ. Výsledný verdikt je následující: Sníst se to dá, ale je to opravdu fuška. Rozhodně to není nic, na co by se dospělý chlap cestou z práce těšil. Spíš se vám stane, že se někde dva dny zdrží. Polévka budiž prohlášena za domácí násilí a její autor poslán do horoucích pekel na tři sta let. Šmytec.

Jelcinovy matesy

Odkaz na uvaření

georgehradec 20.2.20 15:55

Sama sobě dávám*****

Vepřový guláš s divokým kořením

Odkaz na uvaření

georgehradec 20.2.20 12:18

Vyzkoušel a musím uznat, že je to skvělá obměna guláše. Použil jsem ořez z ocásků, přidal žampiony a byl výborný oběd doplněný noky. Doporučuji a nechávám v oblíbených.

Vajíčková pomazánka s avokádom

Odkaz na uvaření

daduuja 18.2.20 19:22

Zapomněla jsem na sýr, ale přidala jsem kousek česneku, sůl a citron. Je výborná :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Vepřové koleno vařené, pečené, grilované

Odkaz na uvaření

Frana74 15.2.20 14:40

Když dělám koleno tak tento recept je nejlepší!!! Výborný recept i koleno.

Kuře na medu

Odkaz na uvaření

Persefona73 11.2.20 11:58

Vynikající chuť, krásná křupavá kůžička.

Zelná polévka s klobásou

Odkaz na uvaření

georgehradec 8.2.20 11:42

Tak to nemá chybu, je to jednoduché, dobré a nestojí to moc.

Králičí roláda na víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:13

Dělal jsem ze zadních nohou a bříšek, nádivky poloviční množství. Pečicí teflonovou fólii nemám, posloužil starý dobrý alobal. Maso pečené půl hodiny na 180 a půlhodinu na 160 horkovzduch, bylo krásně šťavnaté a na povrchu zlatavé. Náplň už takové terno není, ta strouhanková hmota udělá takový kompaktní sádrovec. Osobně bych dal přednost nějaké houskové nádivce do kuřete, které bude nadýchanější. Párek v králíkovi taky moc smysl nedává, to bych ho raději zbaštil samotný k večeři. Ale jinak dojem pozitivní.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 289 Další »

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz