Květákový salát

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 17:58

Podle di jsem přidala bobek, pepř a nové celé i cibulku. Výborný :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Smažená niva po anglicku

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 17:57

Vždycky dobré :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Odkaz na uvaření

jara62 1.3.20 08:38

KL je kávová lžička ,či kuchyňská lžíce soli? Jinak dobrý recept!!!

Sýrová kolečka

Odkaz na uvaření

daduuja 29.2.20 19:03

Opravdu velice chutná kolečka :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Labužnický králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 21:33

Udělal jsem z poloviční dávky, přičemž papriku jsem dal jen červenou a to ještě ne celou. Po rozmixování vznikne něco jako králík na paprice, trochu říznutý rajskou. Ale chutná to vcelku dobře. Jako přílohu jsem udělal bramborový knedlík a páslo to k sobě dobře.

Bramborové knedlíky z horkých brambor (bez vejce)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 21:29

Tak u mě to žádná nadýchanina nebyla, ale to může být druhem brambor nebo i rukama. Ze 3/4 kg oloupaných brambor mi vyšly dvě hezké šišky akorát. Mouky jsem dal o dost méně, protože mi už těsto připadalo trochu tuhé. Zajímalo by mě, jak teplé ty knedlíky kdo stihnete vyválet. Strouhání vařících brambor je lahůdka, kterou doporučuji každému masochistovi. Ruka mě tak pálila, že jsem si ani nevšiml, že jsem si ustrouhal kus prstu. Ale uplácané šišky už stejně byly jen tak vlažné. Možná proto nebyly moc nadýchané. Ale jinak to funguje.

Pórková polévka - klasická

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.2.20 11:31

Prostě zeleninová polévka, kde výsledná chuť hodně závisí na poměru zeleniny. Vzhledem k domu, že poměry ingrediencí nejsou dány, může vzniknout cokoliv. Mně vznikla mokrá zelenina, většinu vývaru zelenina natáhla. Po dodání dalšího kuřecího vývaru a trochy kuřecího masa je to dobrá polévka.

Pikantní králičí řízky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.2.20 19:58

U mě nic moc. Po osmažení dozlatova byl králík stále tvrdý jako bota musel na hodinu do trouby na převýchovu. Pak už to šlo, ale žádná bylinková paráda se nekonala. Někde vzadu se slabounce ozýval rozmarýn, ale tím to zvadlo.

Květákový mozeček 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.2.20 15:52

Prostě mozeček. Chutná to jako mozeček, vypadá to jako mozeček, je to mozeček.

Moje smetanová květákovo-mrkvová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.2.20 16:23

Vytvořeno přesně podle postupu s tím rozdílem, že jsem vynechal chemický tfujtajbl, místo toho použita voda z vaření brambor a vývar z dalšího květáku, který byl použit jinak. Takže docela slušný zeleninový základ. Výsledný verdikt je následující: Sníst se to dá, ale je to opravdu fuška. Rozhodně to není nic, na co by se dospělý chlap cestou z práce těšil. Spíš se vám stane, že se někde dva dny zdrží. Polévka budiž prohlášena za domácí násilí a její autor poslán do horoucích pekel na tři sta let. Šmytec.

Jelcinovy matesy

Odkaz na uvaření

georgehradec 20.2.20 15:55

Sama sobě dávám*****

Vepřový guláš s divokým kořením

Odkaz na uvaření

georgehradec 20.2.20 12:18

Vyzkoušel a musím uznat, že je to skvělá obměna guláše. Použil jsem ořez z ocásků, přidal žampiony a byl výborný oběd doplněný noky. Doporučuji a nechávám v oblíbených.

Vajíčková pomazánka s avokádom

Odkaz na uvaření

daduuja 18.2.20 19:22

Zapomněla jsem na sýr, ale přidala jsem kousek česneku, sůl a citron. Je výborná :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Vepřové koleno vařené, pečené, grilované

Odkaz na uvaření

Frana74 15.2.20 14:40

Když dělám koleno tak tento recept je nejlepší!!! Výborný recept i koleno.

Kuře na medu

Odkaz na uvaření

Persefona73 11.2.20 11:58

Vynikající chuť, krásná křupavá kůžička.

Zelná polévka s klobásou

Odkaz na uvaření

georgehradec 8.2.20 11:42

Tak to nemá chybu, je to jednoduché, dobré a nestojí to moc.

Králičí roláda na víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:13

Dělal jsem ze zadních nohou a bříšek, nádivky poloviční množství. Pečicí teflonovou fólii nemám, posloužil starý dobrý alobal. Maso pečené půl hodiny na 180 a půlhodinu na 160 horkovzduch, bylo krásně šťavnaté a na povrchu zlatavé. Náplň už takové terno není, ta strouhanková hmota udělá takový kompaktní sádrovec. Osobně bych dal přednost nějaké houskové nádivce do kuřete, které bude nadýchanější. Párek v králíkovi taky moc smysl nedává, to bych ho raději zbaštil samotný k večeři. Ale jinak dojem pozitivní.

Česneková bramborová kaše

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:04

Vcelku chutná příloha. Dělal jsem poloviční dávku takřka přesně podle postupu. Jen ta práce s česnekem mi přijde zbytečně komplikovaná a na to, že jsem zlikvidoval celou palici česneku, tam moc cítit nebyl. Mám pocit, že stroužek syrového česneku by udělal stejnou parádu a rychleji. Vyzkouším, uvidím. :-)

Hrachová krémová polévka s krutonky

Odkaz na uvaření

kolombína338 6.2.20 12:40

ty připečený krutony jsou velice lákavý

Provensálský dušený králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.20 11:12

Asi to není recept úplně pro mě, ale špatné to není. Hodně záleží na tom, jaké použijete víno a jestli máte provensálskou směs ze záhonku, nebo z Alberta. Nádherně to voní a není to kyselé. Zeleninu se mi povedlo udělat na skus a možná by stačila jako příloha.

Labská pochoutka s bramboráčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.2.20 18:09

Za mě nic moc, je to taková socialistická minutka z roku 83, kdy chcete nóbl večeři a máte jen vepřové a cibuli. Maso je samozřejmě nejlepší ihned po orestování, tady se však jede podle tehdejšího hesla dusit, dusit, dusit! Trápit to pod pokličkou je zcela zbytečné.

Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Odkaz na uvaření

3jirka 1.2.20 11:15

Recept jsem vyzkoušel a oběd se vydařil.Maso bylo opravdu šťavnaté a křehoučké!!

Lemiešky se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 18:37

Podle toho obrázku jsem měl obavu, že mi vyjde něco jako šišky s mákem, ale výsledek mě mile překvapil. Dělal jsem z polovičního množství a vody jsem tam nechal asi deci a půl. Příště bych dal asi méně, bochánky byly na okrajích hezky zlatavé a křupavé, ale uvnitř bylo stále dost blátivo, takže křupavost vydržela jen chvilku. Určitě to stojí za experimentování, možná by tomu slušela i nějaká petrželka dovnitř. Mouka byla polohrubá, pekl jsem dvacet minut a víc na 180 horkovzduch.

Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 18:32

Šikovná věcička. Z polovičního množství je toho až až. Dost se do toho vpíjí olej, ale jinak je to dobré, rychlé a bez nádobí. :-)

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:33

Chutný a rychlý recept. Jen ta doba pečení je opravdu přehnaná. Pórek tam dát rovnou, spíše do smetany než na lososa, aby se nevysušil. A pak dvacet minut stačí až až.

Vařené masové taštičky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:14

Velmi zajímavé. Na uvedené množství náplně mi stačilo těsto ze dvou vajec. Chuťově je to výborné, zato estetika dost pohořela, ale to je jistě praxí. Výhoda je, že ani protržená taštička (spíš polštář) se nerozeběhne po polévce, ale drží pohromadě. Ta velikost je trochu moc. Čtverec 10×10cm se v polévce navaří na 13×13, takže se nevejde do hrnce, zvlášť když se jich tam má vejít osm. Tím mi vznikly různé patvary, nic úhledného to nebylo. Jedna taška je na dvě porce polévky a do talíře se celá nevejde. Takže bych začal na míře 5×5. Druhou várku jsem udělal jako ravioli ve formičce na led a až je z ní dostanu ven, tak se uvidí, jak obstojí v polévce. Každopádně mi ta zavářka většinu polévky zblajzla, chce to vařit ve větším množství. Ale přesto vynikající.

Hermelín ve víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:05

Za mě nic moc. Možná to bylo vínem, ale tak nějak to nahořklo, chuť hermelínu se ztratila úplně a vlastně to byly jen oříšky v neurčité hmotě. Jestli někdo máte osvědčené víno, které vykouzlí ten kulinářský zážitek, tak poraďte. Já si raději naložím hermelín klasicky do oleje.

Krevety s hráškem

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.1.20 23:13

Pripravené z 200 g kreviet, 160 g hrášku.
Namiesto sherry som dala škótsku whisky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Kyselo s vejci

Odkaz na uvaření

bendoma 25.1.20 10:49

Nemám problém podle tohoto receptu uvařit. Kvásek mám vlastní, takže nemusím máčet a čekat. Jen ho rozmíchám ve studené vodě a dám vařit. Cibuli smažím na sádle a přidávám škvarky. Asi to už není pravé krkonošské kyselo, ale i po tomto se jen zaprášilo. Místo brambor podávám s domácím chlebem a kdo chce, přidá si do kysela nastrouhaný sýr. Dobrou chuť!

Prošívaná deka - 3 (hrnková)

Odkaz na uvaření

Angel777 23.1.20 16:08

Chutná super i první den, já vysypávám formu strouhankou se skořicí a trochou cukru. Dávám recept do oblíbených :)

Jehněčí kotleta po provensálsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.1.20 16:30

Jehněčí nezklame. Naložené maso mi vydrželo v pohodě tři dny, ani jsem ho, myslím, nesolil. V salátu jsem vynechal ocet. Studený salát působí dost nepatřičně, jako studená příloha, která příliš dlouho čekala, než se dodělá maso. Orestované brambůrky k tomu pásnou líp.

Ceviche z hřebenatek (snadné)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.20 21:57

Tak syrové jsem to nedal, na obalu psali „Ujistěte se, že jste hřebenatky dobře tepelně upravili.“ Takže jsem pracoval s hřebenatkami orestovanými na pánvi. Limetky jak na potvoru neměli, tak jsem míchal citron s pomerančem a dokonce s pomerančovým džusem. Pohlreicha by klepla pepka, já byl hrdý. Chuťově je to zajímavé. Bylinky jsem měl jen mražené. Někdy zopakuji.

Zimní brokolicová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.20 16:20

Za mě žádná sláva, už jsem jedl mnohem lepší brokolicové polévky. Určitě bych volil řidší verzi, tohle už byl trošku puding. I s polovičním množstvím jogurtu je polévka poměrně kyselá, takže při ohřátí se vždycky nejprve leknu, že zkysla. Nedovedu si představit, že bych do litru a čtvrt vývaru nakydal půl litru jogurtu. První porce ušla, na druhou jsem se už moc netěšil a po čtvrté porci jsem ji proklel. Sníst se to dá, ale dá to zabrat.

Torta raffaello od Dajky

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.1.20 18:41

Chutná torta, nie priveľmi sladká. Niekedy zopakujem.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Kuře v zelí

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.1.20 12:01

Mala som kúpené vykostené kuracie stehná, pôvodne určené na niečo iné. Ale skúsila som nakoniec tento recept. Bez čubrice - nemala som. Podlievané bezglutamanovým zeleninovým vývarom s pridaným rastlinným olejom.
Musím zohnať čubricu a celé kuracie stehná a vyskúšať presne podľa receptu. Do kapusty by som nabudúce pridala o trochu medu viac. Za moje uvarenie dám 4 hviezdičky, teda nie za recept samotný.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

Matyso88 12.1.20 09:38

Je mi 15 let a recept se povedl báječně, dopuručuji všem i začátečníkům, 10/10

Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.1.20 15:45

Bylo nutné provést nějaké změny: Měl jsem málo žlutého hrachu, tak jsem dal 100g žlutého půleného a 200g celého zeleného. Jelikož po Novém roce bylo v Tescu vybíleno a neměli vakuované uzené, musel jsem se obětovat a koupit kilové koleno. Klobásu už jsem nedával vůbec. Bylo to dobré, prostě normální poctivá hrachovka.

Bramborová kaše s houbami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.1.20 15:36

V první řadě bych tento recept zařadil spíše do kategorie příloh. Jelikož poměry ingrediencí nejsou stanoveny, použil jsem 800g brambor, větší cibuli a střední mrkev. Bez masoxu. Zprvu se zdálo, že té zeleniny bude moc, ale nakonec se to tam vešlo. Sušených hub jsem měl jen jednu hrst. Není to mnoho, ale občas se tam houba potká. Chuťově se to od běžné kaše až tak neliší, esteticky taky žádná sláva, ale dobré to je.

Zapečené brambory se salámem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.1.20 12:51

Vyzkoušeno. Je to dobré, jen ta vajíčka natvrdo bych vynechal. Vařený a ještě pečený bílek je prostě fuj.

Hřebenatky s máslovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 18:41

Za mě nic moc. Taková hřebenatka oplácaná sojovkou. Asi hodně záleží na druhu sojovky, ale s Ketjap Manis to nebylo nic moc.

Kaštanová rýže

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 16:51

Vyzkoušeno, ale neoslovilo mě to. Je to poměrně pracné, loupat hrnek kaštanů je za trest. Výsledkem je trochu jiná rýže, ale já bych raději hrnek dobrých syrových kaštanů, které můžu sníst.

Polévka z fazolek a karotky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 16:48

Jednoduché, chutné. Není co dodat.

Uzené nebo šunka v Coca-Cole

Odkaz na uvaření

daduuja 29.12.19 17:25

Med, plnotučná a francouzská celozrnná hořčice, výborná chuť.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Roger57 19.12.19 06:45

These cookies were delicious. I shared them all with my customers this week
Tree Service Pros of Rio Rancho - www.treecareriorancho.com!

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Roger57 19.12.19 06:44

These cookies were delicious. I shared them all with my customers this week
Tree Service Pros of Rio Rancho - www.treecareriorancho.com

Stránka:  « Předchozí 1 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 296 Další »

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Cibulačka Cibulačka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz