Recept Likér z květů černého bezu

spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Likér z květů černého bezu

Postup

Do nádoby dejte kvety spolu s vodou a kyselinou citronovou. Zakryjte a nechte stát 24 hodin. Po této dobe výluh prefiltrujte, pridejte do nej cukr a alkohol. Míchejte az se cukr rozpustí a naplnte do lahví. Likér lze konzumovat hned po vychlazení ale vydrzí asi 1 rok.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 18.05.08 vloženo
  • 44454x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+1 den

Ingredience

  • 35 plne rozkvetlých kvetu cerného bezu
  • 3 l vody
  • 1 kg cukru
  • 3 láhve (à 0,7 l) vodky
  • 50 g kyseliny citronové

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Likér z květů černého bezu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Likér z květů černého bezu

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z květů černého bezu.

No, 5. června jsem se rad nedočkala a tak jsem to udělala podle svého. Tu vodu jsem pro jistotu převařila a použila studenou, kyselinu jsem nedala, dva citrony jsem pokrájela celé a ze dvou vymačkala šťávu a protože jsem zkoušela z poloviční dávky, tak jsem místo 500 g cukru ubrala na 300 g, s tím, že to můžu dosladit, ale takhle sladké nám to nakonec vyhovovalo. Takže už hotovo, ochutnáno a je to opravdu dobrota, zvláště když si u toho ještě můžete říkat, že je to i zdravé…

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z květů černého bezu.

Tulinko, já bych vůbec kyselinu nepoužila, je tam alkohol. Bio-citrony nakrájej na plátky a přidej. Z květů jsem likér ještě nedělala, ale z plodů. Když budeš přelévat, tak použij punčochu nebo filtrový papír na kávu. Potom máš jistotu, že nic, co do likéru nepatří v láhvi nebude:-) Alespoň to tak dělám u sirupu. Taky si myslím, že by bylo lepší smíchat květy s cukrem, vodou a citronem, promíchávat a potom teprve, až je cukr rozpuštěný smíchat s alkoholem. V tomto případě bych svařila vodu s cukrem, nechala vychladnout a potom nalila na květy. Ale to je můj názor.
Příjemný den.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z květů černého bezu. Tulinka.

Tulinko, voda se pouzije studená, prevarovat není treba. Myslím si, ze citrony by mohly nahradit kyselinu citronovou i kdyz s tím zkusenosti nemám. Ale urcite nic nezkazís kdyz to zkusís.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z květů černého bezu.- Spisere,

chtěla bych začít s tímto likérem, ale potřebuji poradit: jak je to s tou vodou, má být převařená nebo nemusí? A ta květenství se zalévají vodou studenou nebo teplou? A ještě, vadilo by, kdybych kyselinu citronovou nahradila citronem, třeba i s kůrou, mám tady bio citrony. Já se s tou kyselinou zrovna moc nekamarádím, mám radši všechno přírodní. Moc děkuji za rady.

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z květů černého bezu.- Spisere,

to zase vypadá úplně báječně, jako ostatně všechny Tvoje recepty. Tohle URČITĚ v dohledné době vyzkouším, už se mooooc těším. Děkuji za recept!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz