Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Kim02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, osolíme (dost) a necháme chvíli odležet, aby pustila vodu. Mladé cukety můžem použít celé, bez loupání. Po chvíli vodu slijeme a ještě rukou cuketu vymačkáme. Přidáme nakrájenou cibuli, párek a vše ostatní. Dobře promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut při 175 stupních. Hotovo je tehdy, když je buchta růžová. Necháme úplně vystydnout, pak se dobře krájí. Tento recept mám od kamarádky, která žila delší dobu v Austrálii a tam ho získala.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cuketová buchta - slaná
97 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem ji teď vytáhla z trouby. Ochutnala jsem ji ještě horkou a je opravdu dobrá
Akorát na můj vkus se mi zdá dost
mastná, asi bych příště nedávala tolik oleje. Zkusila jsem přidat i to
koření na pizzu a celý dům nám teď krásně voní a všem se
sbíhají sliny.
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se, stačilo to jen jednou. Prostě ta technika nade mnou obča VÍTĚZÍ.
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle se mi moc osvědčilo, znám to také a různě improvizuji. Ideální prázdninová bezpracná dobrota. Část cukety lze nahradit zbylými vařenými bramborami, je to dobrý způsob, jak si odpomoci od zbytků - třeba kousků masa a dušené zeleniny. Někdy dávám i Nivu. Z bílků se vyplatí udělat sníh, je křehčí. A když nemám co dělat, tak to peču jen v tenké vrstvě na pečícím papíře na dvě, tři várky. Děti to mají rády s pizza kořením a já k tomu také doporučuji vínko a nohy na stůl!
130 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle se mi moc osvědčilo, znám to také a různě improvizuji. Ideální prázdninová bezpracná dobrota. Část cukety lze nahradit zbylými vařenými bramborami, je to dobrý způsob, jak si odpomoci od zbytků - třeba kousků masa a dušené zeleniny. Někdy dávám i Nivu. Z bílků se vyplatí udělat sníh, je křehčí. A když nemám co dělat, tak to peču jen v tenké vrstvě na pečícím papíře na dvě, tři várky. Děti to mají rády s pizza kořením a já k tomu také doporučuji vínko a nohy na stůl!
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Toto provedení velmi dobře znám, je to výborné - nejlepší vychládlé a k tomu popíjet dobré moravské vínečko..........