Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.9.19 11:13

Pomerančovo-zázvorovou marmeládu jsem sice nesehnal, ale zázvorovou ano. Až na tuhle drobnost jsem postup dodržel zcela. Na první pohled je to zajímavé a chutné. Na druhou stranu marináda je velmi výrazná, lze do ní naložit prakticky cokoliv, protože chuť masa stejně nepoznáte. Myslím, že to nepatří do žádné národní kuchyně, protože nakládat divočáka do sojovky mi přijde velmi neobvyklé. Spíš někdo zbastlil všechno možné dohromady a ono to náhodou vyšlo.

Sojová jitrnice "jakou svět neviděl"

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.9.19 16:47

Vždycky mě hrozně baví, když někdo, kdo nejí třeba párek a může si místo toho udělat vajíčko natvrdo, se ze všech sil snaží vyrobit ze soji právě párek. Nechápu takové počínání. Já třeba nejím cizrnu, ale nikdy by mě nenapadlo si ji vykrájet z bůčku a pak se kasat, že jsem oblafnul přírodu a udělal cizrnu z bůčku. Takže dělat bramboráky z cukety, jitrnice ze soji a řepu z kedlubny je podle mě pitomost. Ale přesto jsem to vyzkoušel. Místo kostek jsem použil granulát, nemusíte si pak znesvětit mixér a jde to tak nějak samo. Hotový polotovar jsem nechal odležet 24 hodin. Nastudeno jsem ochutnal, do jitrnice to má daleko asi jako do Japonska. Teplá verze mě ale překvapila. Lidi, ono to vážně chutná jako jitrnice, přesněji řečeno prejt! Chuťově je to hračka, jitrnice je především majoránka, česnek, pepř, a tak dále. Správnou konzistenci zajistí právě ten granulát, který se tváří jako hrubě mleté maso. A houska je v jitrnici taky. Úžasné! Ani jako zapřísáhlý masožravec bych nepojal podezření, že jím soju. Špatně se to smaží, původně zamýšlené karbanátky se rozpadaly a drť na pánvi vsakovala olej, takže žádná zdravověda, ale poctivá česká sebevražda tukem. Na talíři to ale vypadalo jako osmažený prejt a i to tak chutnalo. Osobně bych asi přidal koření, mohlo by to být výraznější. Cibuli jsem dal celou a nakrájet ji velmi jemně, já jsem to odflákl a velké kusy kazí dojem. Celkově vzato velké překvapení a rozšířené obzory. Smysl to sice nemá, ale chutná to skvěle.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Zbojnický guláš

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.9.19 11:36

Pripravené z polovičnej dávky surovín, dubáký však použité dva. Mäso jahňacie.
Po pridaní nakrájanej kapusty som myslela, že kapusty bude strašne veľa, ale všetko spolu vytvorilo príjemnú chuť. Oplatí sa zopakovať.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburgery

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.9.19 20:19

repete ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburger na americký způsob

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 3.9.19 17:58

Bez vejce, jen maso, cibule, česnek, pepř, sůl a lžička Tebi - nasucho na elektrickém grilu.
Sterilovaná zelenina nahrazená čerstvou cibulí a cuketou, místo kečupu domácí ostrá omáčka…

Foto v komentáři…

Šunkový svítek I

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.9.19 14:37

Zřejmě nejsem svítkový typ. Knedlíčky mi v polévce vyhovují více. Ale když odhlédnu od lásky ke knedlíčkům a domácím nudlím, nebylo svítku co vytknout.

Chalupářské karbanátky

Odkaz na uvaření

Lyduska 2.9.19 13:43

Mäso 100 g kuracie a 100 g jahňacie. Vznikli veľmi chutné karbonátky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Mleté maso s houbami

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.9.19 15:46

Použila som 300 g mletého kuracieho a 100 g mletého jahňacieho mäsa.
Pridala som 6 koliesok zaváranej feferónky a asi 3/4 ČL čili.
Jednoduché a chutné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Lečo s klobásou a vejci

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.8.19 18:30

Dělám v podstatě stejně: na nepřilnavou pánev kolečka klobásy spolu s proužky cibule a papriky, ani nepodlévám - jen chvilku míchám, pak přidám rajčata, až se jim začne loupat slupka (je to opět jen chvilka), bývá měkká už cibule a papriky. Klepnu vejce a míchám…
Nemám ráda, když je směs moc rozvařená, miluju když vše zůstane na „měkký skus“ (nebo jak to napsat).
Sádlo dávám jen když dělám bez klobásy.
Klobása byla domácí,pikantní - takže jsem mohla vynechat pepř. Četla jsem i diskuzi a myslím, že s lečem je to stejné, jako s gulášem: co rodina, to jiná konzistence, postup…

Foto v komentáři…

Zelené fazolky s bryndzou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.8.19 11:34

Výborná věc!
Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala :)

Foto v komentáři.

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

MILAN BAFFI 28.8.19 13:38

Tento recept je naprosto TOP.Děkuji za tip.Jsem na vozíku,bál jsem se začít.Ani jedna se nepřetrhla,jsou křehké a chutově výborné.Nechápu některé záporné ohlasy.

Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.8.19 11:19

Takhle halušky miluju… jen brambory a mouka… bez vajec… ;)
Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě chutnat (chutná mi nakysle, mdle…) Tak používám už jen celozrnné varianty (to jen na vysvětlení té barvy) :)
Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku…
Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště vynechávat cíleně…
Na zapití žinčica…

Foto v komentáři…

Brynzová pikantní pomazánka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.8.19 16:14

Výborná!
Muž podle receptu, já bez másla :)
Foto v komentáři… (moje porce bez másla, ale ony obě verze vypadaly hodně podobně ;) )

Toskánská kuřecí játra

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.8.19 13:51

Perfektní!
Přidala jsem jen jednu malinkou posekanou chilli papričku a zbyteček pokrájené cukety…
Jen tedy bez toho oliváče… slanina byla česneková a odspoda dost tučná, tak stačilo pokrájet a použít jen to.
Příloha - bulgur.

Foto v komentáři.

Palačinky z kefírového mléka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.8.19 20:55

Netuším, kde udělala autorka předchozího uvaření chybu, ale dělala jsem je dnes pro muže a naprostá spokojenost, těsto jsem nesladila…
Pánev keramická, ale obyčejná.. z akce za body z Penny… Vymázla jsem ji sádlem jen před první palačinkou…
Foto v komentáři…

Pohanka s bryndzou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.8.19 20:47

Já místo oleje pecku sádla…
Ale ač se toto jídlo může zdát někomu chudé, tak chuťově tedy není chudé vůbec… je to SKVĚLÉ!

Foto v komentáři.

Pomazánka z liptovské brynzy

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.8.19 09:30

Dělala jsem čistě ze zvědavosti, normálně nemám moc ráda recepty, kde je až moc dominantních přísad… vynechala jsem máslo a mléko, protože si myslím, že ostatní věci už tak ochutili bryndzu natolik, že kdyby ji mělo oslabit ještě něco dalšího, měla by co dělat se prosadit…
Ze stejného důvodu jsem nedala kmín - už jen představa spojení kmínu kapary mi moc dohromady nešla.
Nakonec byl výsledek po úpravách příjemný, bryndza se půl na půl střídala ve vnímání chuti s kapary, zbytek se naštěstí neprosazoval do popředí, ač chuťové buňky zaznamenaly občas i sardelpastu - ale v takovém tom jemně příjemném nádechu…
Jinak sůl jsem nepřidávala - slané to bylo samo o sobě akorát, díky použitým surovinám.
Kdo dělá pro víc lidí - tak nastavení máslem a mlékem přijde vhod, ale my si pochutnali tak, jak píši… Čtyři hvězdičky proto, že miluju jednoduchou kuchyni o pár základních surovinách a nemusím moc chuťově překombinované, čímž ale netvrdím, že byste neměli vyzkoušet plnou verzi - „tisíc lidí - tisíc chutí“ - osobně si to umím představit i z jiného podobného sýra, takže určitě u nás nebyla naposledy, chci zkusit i s Balkánem-tam už to máslo i mléko přijdou vhod zcela určitě…
Foto v komentáři.

Houbové karbanátky

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.8.19 13:14

Karbonátky chutia výborne.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Sýrová omáčka 2

Odkaz na uvaření

Lyduska 17.8.19 14:39

Chutná omáčka. Syr som použila tavený, Philadelphia. Možno, ze sa omáčka hodí ešte lepšie k mäsu, ako k cestovinám; zatiaľ som to však neskúsila.
Podávané s domácimi haluškani z červenej repy.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Jáhelník *

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.8.19 12:19

Miluju ho od mala - dnes verze netradiční: s banány (takže jsem vynechala cukr a i tak to bylo sladké na moji chuť až moc).

Foto v komentáři.

Nejlepší krůtí guláš

Odkaz na uvaření

Lyduska 10.8.19 11:27

Suroviny prepočítané na 300 g mäsa.
Namiesto chilli som dala sladkú chilli omáčku. Pridala som asi 2 hrste nakrájaných čerstvých húb - nazbieraných v lese.
Veľmi dobré!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Okurková vaječina (okurková smaženice)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.8.19 16:49

Zajímavé a překvapivě velmi dobré :)
S domácím cuketovým chlebem to byla super večeře :)

Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Játrové knedlíčky do polévky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.8.19 14:28

Z dvojité dávky - půlka hned do kuřecího vývaru a půlka do mrazáku ;)

Foto v komentáři.

Játrová pochoutka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.8.19 12:22

U nás spokojenost, jen tedy místo oleje sádlo…
Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Rebarborový crumble

Odkaz na uvaření

Lyduska 6.8.19 09:10

Tentokrát som nemala citrón ani pomaranč.

Na 750 g rebarbory som použila asi 2 veľké hrste červených ríbezlí. Dala som o 3 PL cukru viac ako je v recepte.
Drobenku som vyrobila z celého množstva surovín (podľa receptu), ale nakoniec som použila len polovicu (viac sa nezmestilo do zapekacej misky). A … ukázalo sa, že polovičná dávka drobenky úplne stačila.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Čočkový prejt s pohankou*

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.8.19 14:24

Výborná kombinace!
Jen bych to nebyla já, abych si to trochu nezjednodušila, nemám ráda zbytečně zdlouhavé vaření a zbytečné nádobí navíc ;)
Pro sebe jsem dělala půl na půl z červené čočky a pohanky.
Obojí jen předem namočené v horké vodě, pak jen po nezbytně nutnou dobu nechat vydusit vodu - u červené čočky to stačí.
Přidala jsem sůl, majoránku a zbytek koření…
Olej v tomto typu kuchyně podle mě není to pravé - takže já rozhodně sádlo ;)
Na nepřilnavé pánvi jsem rozpustila 5 g sádla (bohatě na jednu porci stačilo), na něm zesklovatět cibuli + ke konci česnek, to vše smíchat s čočkovou směsí a abych ušetřila mlýnek, jen jsem to prohnětla obyčejným ručním mačkadlem na bramborovou kaši…

Foto v komentáři.

Jablečná buchta s tvarohem

Odkaz na uvaření

Ivet U. 4.8.19 21:13

Přidala jsem více ořechů do jablek i nahoru a buchta je vynikající!!!!Doporučuji.Všichni si pochutnaly a chvalili mi to.

Cuketové karbanátky

Odkaz na uvaření

jick 3.8.19 15:37

Výborné,dnes jsem dělala !

Meruňkové koláče

Odkaz na uvaření

bajoo 1.8.19 15:52

Vynikající koláčky, doporučuji!

Ostrý jazyk

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.8.19 15:26

Těžko hodnotit, protože hlavními dochucovadly jsou ocet a pálivá paprika, a já nesnáším kyselé a pálivé. Ale nicméně nakonec to bylo docela dobré. Vývaru jsem dal jen 200 ml a papriky taky o dost méně. Konzistence omáčky byla akorát, kdo má rád kyselé a pálivé, bude spokojen.

Malé nové brambory s tvarohem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.7.19 12:56

„Top“ mezi letními jídly :)
Máme naše vlastní, ze zahrady…

Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Pohanková kaše podle našich babiček

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.7.19 09:52

Konečně kaše, kde se pohanka netýrá varem!
Dělám stejným způsobem pohanku k jakémukoli použití.
Na kaši ji tedy předem jen umelu během pár vteřin v elektrickém kávomlýnku, zaliju teplým mlékem nebo horkou vodou, podle toho, jak dále chci pak kaši dochutit, je totiž dobrá nejen na sladko, ale i naslano…
Foto sladké verze v komentáři…

Cuketa plnena bulgurem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.7.19 18:09

Trochu pozměněná náplň - místo sýra mleté maso…
Foto v komentáři.

Kedlubnová polévka se slaninou

Odkaz na uvaření

bajoo 30.7.19 15:15

Dobrá polévka, ale souhlasím s Thomasem, jsou tu lepší.

Švestkový koláč jinak

Odkaz na uvaření

Alena350 29.7.19 20:57

Recept Oslovil svou jednoduchostí, pročetla jsem ale hodnocení a dala jsem 100 g cukru, opravdu stačilo.

Živáňská

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.7.19 11:54

Konečně „normální“ Živáňská :)
Včera večer příjemné odpoledne a večer, všem moc chutnalo, „válec“ byl metr dlouhý, ale moc toho nezbylo…
K tomu moravské vínečko a plzeňské pivo (co kdo chtěl), domácí chléb, domácí zelenina…
Foto v komentáři - ale už jen zbytek „válce“… během posezení nemám ve zvyku pobíhat kolem s mobilem: během posezení necháváme vždy všichni své mobily stranou…

Ovocný sirup- za studena

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.7.19 15:17

Bez petolu… rybízový…
Už jsem zkoušela loni z jablek a super :)
Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Cuketové kari rizoto

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.7.19 11:59

Místo oleje sádlo, neměla jsem semena dýně - tak kukuřice z mrazáku, z naší loňské sklizně…
Přidala jsem posekanou chilli papričku a rýže natural…
Foto v komentáři.

Rajská polévka s pomerančovou kůrou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.7.19 21:54

Ještě druhý pohled: ani po zdolání celého litru polévky se mi nezajídá, což se asi ještě žádné krémové polévce nepovedlo a rajské už vůbec ne. Stále je to chutné a svěží. Moc dobrá rajská.

Marinovaný králík, brambory se špenátem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.7.19 21:52

Tohle mě moc nenadchlo, celé je to tak trochu do kysela. Jsou tu i lepší recepty.

Treska z Trondheimu

Odkaz na uvaření

bajoo 16.7.19 17:49

Vynikající ňamka! Místo toustového chleba jsem dal dvě housky, a bylo to neskutečně dobré. Nejlepší byla asi ta krustička ze strouhanky a zeleniny :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Plněné papriky podle tety Aleny

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.7.19 15:41

To nemá chybu!
Moc se mi líbí, že se nepoužívá cukr a nic na zahuštění - vůbec to tam nechybí…
Papriky domácí, maso směs z namletých odřezků nastřádaných v mrazáku, naložená rajčata + protlak domácí, ještě od loňska…
Jediná změna: nedala jsem vejce, to už jsem zkoušela kdysi a nesedělo mi tam a místo rýže jsem dala pohanku…
Výsledek velmi chutný :)
Neděláno v tlakáči - ten nemám… ale v římském hrnci v troubě - bylo to docela rychle hotové.

Foto v komentáři…

Česnekový králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.7.19 13:24

Moc dobré to bylo. Na finální zahuštění už nedošlo, protože jsem dělal jen jednu porci, ale jistě by to bylo ještě lepší. Maso je křehké, ideální na zadní stehno. Napřed dusit a potom péct je vynikající strategie. Ideální s bramborovou kaší.

Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.7.19 09:43

Funguje to. Chutný recept, rychlá příprava. Vyzkoušeno s předními stehny, ale zadní by asi taky šla.

Rajská polévka s pomerančovou kůrou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.7.19 17:10

Celkem chutná polévka. Nejsem příznivcem rajských polévek, ale tahle ušla. Když vynecháte chemokostku a tabasco, zbude vám dost nevýrazná polévka, kde je spousta příležitosti pro dochucování. Rozhodně bych přidal česnek, možná nějaká ta bazalka. Také jsem nepřišel na způsob, jak se dvě kila rajčat dají na pánvi zprudka opékat.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 287 Další »

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Cibulačka Cibulačka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz