Kuře s hořčicovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.5.20 11:24

Za mě nic moc. Okyselit už tak výraznou hořčici ještě citronovou šťávou mi příliš nelahodí a smetana se při pečení samozřejmě srazí. Takže to na talíři vypadá stejně podivně amatérsky, jako to chutná. To už by bylo lépe samostatně upéct kuře s křupavou kůrčičkou a omáčku jen prohřát na pánvi a nalít vedle.

Fazolová pomazánka - Smalec z fasoli

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.5.20 11:16

Moc dobrá věc. Použil jsem 200g bílých fazolí. Vody jsem dal výrazně více, protože fazole to rychle vstřebají. Vyšly mi 4 malé skleničky pomazánky. Jemně rozmixované je to výborné na chleba, hrubě rozmixované je to výborné jako příloha k masu.

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.5.20 21:34

Ještě dovětek… když se v omáčce najde kousek oříšku, je to celkem sympatické. Jako oříšek to sice nechutná, ale hezky to křupne.

Domácí chléb

Odkaz na uvaření

Jana Šturm 9.5.20 12:15

přidala jsem hrst nastrouhaných vařených brambor (zbyly od oběda)

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.5.20 19:37

S trochou úprav je to dobré. Vlašské ořechy jsem tam nezaznamenal, dal jsem je hodně nadrobno a ani mi nijak nechyběly. Maso bylo trochu tužší, což se nejspíš stalo tím zbytečným dušením. Lepší je po orestování vyndat a pak jen vložit do hotové omáčky. Kostka masoxu je už úplná zhůvěřilost a troufám si kvůli ní prohlásit autora za zločince. Kysaná smetana to trochu zazdila, původně lahodná chuť sýrové omáčky se zvrhla dokysela, místo ní bych dal trochu šlehačky. Jinak dobrý.

Jemný rýžový nákyp

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.5.20 14:01

Presne ako hovorí názov: jemný ryžový nákyp. Nie príliš sladký. Namiesto citronátu som dala 30 g sušených brusníc, inak podľa receptu. Upečené v tortovej forme s priemerom 26 cm.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Tvarůžkový paprikáš s haluškami

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.5.20 11:54

Toto je veľmi sýte a chuťovo vynikajúce. (Pripravené z polovičnej dávky.)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Tuňáková pomazánka

Odkaz na uvaření

Lyduska 30.4.20 10:56

Chutná pomazánka.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.4.20 20:13

Jednoduché a chutné. Jen na pánvi se mi obal při obracení vždycky roztrhal a nevypadalo to moc esteticky. Ale třeba je to jen otázkou cviku.

Palačinky z ovesných vloček

Odkaz na uvaření

H1234567890 29.4.20 14:24

Výborné, jen vločky musíte pořádně rozmixovat.

Jogurtové placky - Mekici s kyselo mljako

Odkaz na uvaření

Lyduska 26.4.20 16:23

Veľmi chutné. Určite niekedy zopakujem.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Vločková polévka s houbami

Odkaz na uvaření

Lyduska 26.4.20 11:28

Pripravené z 20 g sušených húb. Namiesto hotovej zmesi „Polievkové korenie“ som dala jednotlivé zložky: čerstvo mletý muškátový oriešok, čerstvo mleté čierne kotenie, trošku sušeného tymianu, mletého zázvoru, mletého klinčeka, nového korenia a kúsok celého bobkového listu.
Vločiek 50 g. Nevarila som ich pol hodiny. Vajíčko som dala celé.

Okurkový salát s mangem

Odkaz na uvaření

Lyduska 23.4.20 18:37

Vynikajúce.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Jemný tvarohový nákyp (pro Štíry)

Odkaz na uvaření

Lyduska 21.4.20 20:00

Dala som 100 g sušeného ovocia (marhule, brusnice, figy) a dve čerstvé jablká. Žemle len tri. Chuťovo dobré, ale trochu suché.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Karbanátky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.4.20 16:22

Chutné karbanátky. Malinko mi to zhatil můj mlýnek na maso s plastovým šnekem, který jednou pomleté maso už nedokázal znovu dopravit k noži. Takže jsem to měl příliš hrubé. Dvojí mletí je naprosté minimum. Vyzkoušel jsem smaženou i pečenou verzi, smažená je mnohem šťavnatější, při pečení šťava vyteče a karbanátek je suchý.

Benátské rizoto

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.4.20 16:19

Vyzkoušeno. Upravil jsem poměr ingrediencí, rýže jen 250g, šunky 300g a hrášku 130g. Jinak by to asi bylo hledání šunky v kupce rýže. Chutnalo to celkem dobře, i když Benátčan by se asi smíchy utloukl, než by mu došlo, že to myslíte vážně, a pak by vyskočil z okna. Prezentoval bych to spíš jako zajímavou přílohu. Pokud ale svou novou známost chcete ohromit romantickou večeří v italském stylu, budete za blbce.

Jemná hermelínovo-česneková pomazánka

Odkaz na uvaření

Lyduska 19.4.20 09:42

Namiesto 100 g ementálu som dala 100 g syra Philadelphia. Veľmi chutná pomazánka.

Kuřecí maso s řapíkatým celerem

Odkaz na uvaření

Lyduska 18.4.20 12:34

Pripravené z bravčového mäsa. Nedávala som hotovú zmes Čínske korenie, ale dala som jednotlivé zložky osobitne (čerstvý fenikel a pod.)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Thajský čierny ryžový puding

Odkaz na uvaření

Lyduska 18.4.20 05:57

Pripravené po dlhej dobe. Chutí takmer ako slovenský ryžový nákyp. Thajská čiera ryža má však (veľmi) mierne orieškový nádych chuti a obal zrniečok ryže je pevnejší v porovnaní napr. s jasmínovou ryžou.

Kančí ragú na jalovci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.4.20 17:45

Nedobré. Postup jsem dodržel, ale ten citrón s pomerančem vykoná své a vznikne hořkokyselé něco, co má do dobrého guláše daleko. Dělal jsem i recept „Kančí guláš aneb Kančí guláš s brusinkami“, tam se citrónu i pomeranče dává o poznání méně a po dušení se kolečka vyjmou. Pak vznikne pikantní kořeněná chuť. Ale pokud se tam nechá celý pomeranč a půl citronu navždy, vše je ztraceno.

Jemný tvarohový nákyp (pro Štíry)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.4.20 15:03

Dvojitá dávka - slazeno medem…
Dovoluji si foto přímo, ne do komentáře. Důvod je, že si ukládám do oblíbených a snáz se mi to pak hledá…
Rohlíky sojové.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Smetanová polévka se žampiony

Odkaz na uvaření

Lyduska 16.4.20 13:34

Polievka je výborná. Použité suroviny presne podľa receptu, ale postup som si poupravila. Cibuľu som opražila na masle (s pridaním oleja), pridala som zemiaky, kapustu, korenie a všetko spolu opražila. Zaliala som vodou (s pridaním vyvaru) a varila. Pridala som smotanu a opäť povarila. Nakoniec som pridala na masle podusené šampiňóny a ešte chvíľu povarila.

Kynuté knedlíky s petrželkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.4.20 21:06

Verze 1: Hnětu si takhle těsto přesně podle receptu, když tu jsem najednou zjistil, že si podsypávám hladkou moukou a dělat knedlíky z hladké mouky je dost nezvyklé. Nebylo už cesty zpět, takže já vařil z hladké. Nevím, jaký vliv to mělo na výsledek, to poznám, až udělám druhou verzi z hrubé. Těsto jsem udělal akorát vláčné a nelepivé, radost poplácat. Kynulo to jako o život, za chvíli jsem měl těsta plnou kuchyň. Pobavila mě instrukce udělat „cca 2 šišky“. Tak jsem tedy udělal hrubým odhadem něco mezi jednou a třemi šiškami, jak stálo v receptu. :-) Půl hodinky jsem je nechal odstát a pak do hrnce. Nevím, jestli to bylo tou hladkou moukou, ale byly to knedle jak hrom. Ve velkém hrnci vyplnily celý obvod, že ani pára neutíkala a vyndaval jsem knedlíky velké jak sifonová lahev. Příště určitě tři šišky. Jsou nadýchané, chutné, jen málo slané. Až se tím prokoušu, zkusím opravdu z hrubé.

Rýžový nákyp z kompotu

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.4.20 19:08

Mlieka som dala 6,5 dl, inak presne podľa receptu. Čerstvo upečený nákyp sa trošku drolí pri servírovani.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Celerová protidepresivní polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.4.20 17:10

Název tohoto receptu je vrchol cynismu. Asi není depresivnější polévky, než je tahle hnědá beznaděj. Vařený celer v mléce. Nevím, jestli někdo v tomhle dokáže najít lék na depresi, ale já se nad svou mističkou málem rozplakal. Nouze a chudoba na vás kouká z hrnce a člověk propadne zoufalství, že už nikdy neochutná maso a nikdy neuvidí čerstvou zeleninu. Ani špetka koření, poslední živý kvíteček zválcovaly tanky. Jen bezbřehý celer zalitý mlékem. Nad touhle protidepresivní polévkou se jednou někdo zastřelí. Použil jsem půl velkého celeru, což vydalo na 500g strouhaného. Když jsem to zalil čtvrtlitrem vody, jak praví recept, tak se mi hrnec vysmál. Z celeru se stále prášilo. Chtělo to skoro litr, aby se dalo mluvit o vaření. Naopak mléka jsem dal jen 150 ml, neboť ze zkušenosti vím, že mléko dokáže zazdít i mnohem atraktivnější polévky. Neumím si představit, že bych tam dal dvakrát víc mléka než vody, jak po mně chtěl zlomyslný recept. Výsledek je neradostný, což se dalo čekat, když je někde jen mléko, voda a celer, tak to těžko může chutnat jinak než po celeru. Ale když se to rozmixuje a dochutí (já jsem sáhl po maggi, z čehož je vidět, v jak hluboké depresi jsem byl), je to vcelku chutná polévka. Přesto ji řadím do kategorie Jak se zbavit chlapa.

Lasagne pro úplné začátečníky

Odkaz na uvaření

Kimi.Marki 14.4.20 19:22

Perfektní recept, takto popsané by měly být všechny. Povedlo se hned napoprvé a neustále se k němu vracím.

Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Odkaz na uvaření

Markéta H 13.4.20 16:20

dneska jsem zrovna dělala z 1,5 kg mrkve a petržele a půl kila soli a jsou to 4 skleničky. Dělám to dlouhé roky a dělávala to už moje babička a vydrží to klidně i několik let. Mám vyzkoušeno že po pár letech to pouze vybledne ale na chuti to nemá žádný vliv. Do polévek super, dávám lžíčku a už nesolím

Křenová pomazánka s uzeným masem

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.4.20 08:20

Použila som nadrobno nakrájanú pražskú šunku.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Výborný pečený králík

Odkaz na uvaření

missvo 11.4.20 21:16

Nejlepší králík, který jsem jedla. Tolikrát jsem zkoušela různé recepty a vždy tak nějak… Ale tohle je skvělé jídlo. Králíka už nikdy jinak.

Beranek s vajecnym konakem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.4.20 13:08

Letošní „Bedříšek“…
Jiného už si ani neumíme představit :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Králík na smetaně

Odkaz na uvaření

dwojceeva 11.4.20 10:54

Už ho dělám dlouho, je to náš nejoblíbenější recept na králíka, právě se peče :) doporučuji!

Medové jidáše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.4.20 18:12

Tradičně nesměly chybět - všem pohodové Velikonoce a opatrujte se v této těžké době…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Jemná křenová omáčka (pro Váhy)

Odkaz na uvaření

Lyduska 9.4.20 12:51

Omáčka chutí výborne s guľkami z jahňacieho mäsa a zemiakovou kašou.

Mrkvová polévka s kokosovým aroma

Odkaz na uvaření

van.Thomas 8.4.20 16:39

Polévka vytvořena přesně podle receptu, jen lahůdkovou cibulku jsem zapomněl pořídit, tak jsem použil jednu normální cibuli. Chuťově to není špatné, jednu porci bych do sebe jistě dostal, druhé už bych se nejspíš bránil. Polévkou bych to úplně nenazýval, podle mě teplá polévka nemá dělat kopečky jako zmrzlina, ale má být tekutá. To tahle kaše rozhodně není, bez problémů se dá jíst vidličkou. Možná by se to dalo zachránit poctivým kuřecím vývarem. Každý chlap ale zná pravidlo „z mrkve jídlo neuděláš“ a tato polévka je toho důkazem.

Pomazánka z olejovek a sýra

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.4.20 20:28

Červenej papriky len minimálne. Cibuľa len na namazaný chlieb.

Krupicové provázky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.4.20 12:57

Vynikající zavářka. Suroviny jsem dodržel, jen jsem vynechal ten žloutek navíc, aby mi nezbyl bílek. Takže jsem dal jen jedno celé vejce. Citronové kůry čerstvé asi lžičku a muškátu tak nějak přiměřeně. To, čemu se v receptu říká hustá kaše, bych nazval spíš knedlíkem, který jsem v kastrůlku postupně vykoulel. Kdybych použil zdobičku na cukroví, tak by to v polévce nakonec skutečně dělalo provázky. Já nechtěl patlat zdobičku, tak jsem improvizoval s pytlíkem, který se po chvilce roztrhl, tak jsem to tam nasázel jako nočky. Je to výborné, křehké, nadýchané a chutná to. Jen ten parmezán mě trochu zklamal, protože chuťově se vůbec neprojevil a nahradil bych ho levnějším sýrem.

Kančí guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.4.20 20:42

Po třech dnech musím přiznat, že mi to nejspíš chutná. :-)

Polievka z bielej fazule s krúpami

Odkaz na uvaření

Lyduska 4.4.20 20:01

Chutná polievka - uvarená z obrovskej bielej fazule (maslovej fazule), cez noc namočenej.

Knedlíky z rohlíků a s klobáskou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 22:37

Vyzkoušeno. Z uvedeného množství jsem udělal tři menší šištičky, klidně by stačilo udělat dvě delší, do hrnce by se to vešlo. Hrneček mouky jsem si přeložil jako 100g, možná bych zkusil ubrat jedno vajíčko. Klobása v knedlíku je nezvyklá věc a asi se to nehodí ke všemu. Já měl ke guláši, tam nebyla příliš znát, jen místy se ozvala jako koření. Chutnalo to.

Kančí guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 21:59

Tenhle recept je psaný tak nějak zvláštně, musel jsem si ho trochu poupravit. Některé ingredience nemají množství, některé fáze nedávají smysl. Na slaninu se v postupu zapomnělo úplně, na té jsem tedy smažil cibuli. Papriky jsem dal jen 15g, jinak by z toho byl paprikáš, česneku 3 prolisované stroužky, příště raději dva. Mírně jsem podlil a dusil v troubě skoro 2 hodiny na 120°C, protože po 45 min to bylo ještě tvrdé jako bota. Když bylo maso měkké, další fázi restování, zasypávání a znovusmažení jsem vynechal. Restovat něco, co je plné vydušené šťávy z masa, abych ji odstranil a pak to zaléval vodou, abych získal něco jako šťávu, která už tam ovšem není, mi přijde jako pitomost. Prostě jsem mouku (30g) rozmíchal ve vodě (asi 0,3l) a bylo to. No a požadovaných 480g brusinkového džemu bych snad nenacpal ani do dortu. Stačilo 100g. Výsledek je zvláštní, během vaření se zdálo, že vařit citrón v guláši je ta největší blbost na světě, ale nakonec se to tak nějak prolnulo a vznikla taková kořeněná, velmi osobitá chuť. Zatím ani nevím, jestli mi chutná, nebo ne.

Fazolová polévka v hrnci pana Papina

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 21:05

Je to dobrá polévka, ale uvařil jsem ji vlastně úplně jinak. :-) Předně jsem nevařil uzené, ale potřeboval jsem zpracovat již hotový uzený vývar. Pak jsem zavrhl klobásu coby historický přežitek. Použil jsem malé bílé fazolky, které jsem ovšem přes noc namočil. Místo papiňáku jsem použil normální hrnec, doba vaření 1,5 hod. byla stejná. Polévka vypadala zpočátku dost uboze, zejména kvůli chybějícímu masu. Tak jsem se kajícně omluvil klobáse a potají jsem ji dodatečně osmahnul na pánvi a přidal do hotové polévky. Výsledek je důstojný a chutný.

Podřipské kuličky

Odkaz na uvaření

lja 31.3.20 17:19

Stojí za vyzkoušení, moc jsme si pochutnali.

Valašské kúsky

Odkaz na uvaření

lja 31.3.20 17:14

Výborné, máme moc rádi.

Vepřové koleno vařené, pečené, grilované

Odkaz na uvaření

Bobinov 28.3.20 17:31

Super excelentní mňamka.

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

Esteban Bamban Maximus 28.3.20 12:34

Dobrý poměr surovin, těsto má správnou konzisteci. GJ

Treska po švédsku

Odkaz na uvaření

pierre295 27.3.20 12:23

Skvělé, díky. Trochu jsem tam přidal francouzského espritu a podlil to bílým vínem.

Červená řepa nakládaná (aj pre boršč)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.3.20 12:43

Vyzkoušeno jako salát, tudíž jsem nesterilizoval ve skleničkách, ale zbaštil hned. Nálev je na mě kyselý, hodlám tento recept pilovat k úplné dokonalosti. Příště ubrat octa.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 292 Další »

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz