Vločková - ovesná - kaše s krupicí

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.12.19 08:29

Posypané cukrom z kokosových kvetov a hrubým kryštálovým cukrom.

Kotlíkový guláš po cikánsku

Odkaz na uvaření

Smells 30.11.19 19:52

Moc dobrý. Trošku zahušťuji a papričky až na poslední dvě minutky aby byly trošku na skus.

Špenátové palačinky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.11.19 11:21

Nelze vymazat - nechtěně jsem vložila k jinému receptu…

No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam:
Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a troška česneku…)
Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré :)

Bez toho trojobalu…

Foto v komentáři.

Jablková omáčka na špagety

Odkaz na uvaření

VÁCLAV STANĚK 27.11.19 16:43

Skvělé, vyráběl jsem prvně, příště budu i experimentovat.

Celerové brambory

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.11.19 19:47

Dlouho jsem to odkládal, protože celer přirozeně odpuzuje krtky a mě. Dělal jsem čtvrtinovou porci, abych to nemusel jíst týden. Slaniny jsem dal ale celých 100g a bylo to dobře. Celeru jsem dal opatrně jen jednu štangli, což se ukázalo jako málo. Příště bych dal dvě. Nakonec to bylo moc dobré a snědeno jako hlavní chod.

Plněné kotlety s gulášovou šťávou

Odkaz na uvaření

daduuja 24.11.19 15:35

Pikantní, výborné.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Krkovička se směsí na černém pivu

Odkaz na uvaření

georgehradec 23.11.19 12:33

Dobrá krmě. Neváhejte a realizujte.

Králík na sušených švestkách a červeném víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.11.19 15:53

Omáčka je chuťově výrazně sladká, ale prakticky ničím nevoní. Čekal bych ještě nějakou vůni badyánu nebo tak něco. Mouky jsem dal jen asi 45g a přesto to byla spíš kaše než omáčka. A to jsem ředil zdatně. Dát tam celých 60g, měl bych mísu kaše nebo kbelík omáčky. Kdybych to vařil každý týden, asi bych časem vychytal poměr koření a udělal z toho slušnou omáčku, ale zatím je to mdlé maso v mdlé omáčce.

Osmažené bramborové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.19 17:05

Za mě nic moc. Je to zbytečně mastné a nedá se to moc skladovat. Asi by se to dalo udělat úplně bez oleje, pak by to možná ušlo. V polévce z kostky je to asi fuk, ale babiččině domácí kachní polévce to dodá punc nádražního stánku se smažákem.

Králík na květáku v pomalém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.11.19 19:02

Ještě jedna poznámka na konec: Tento recept se vůbec nehodí k ohřívání.

Losos na česneku se sojovkou

Odkaz na uvaření

Lyduska 17.11.19 17:17

Pečené v rúre.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Vepřové na kmíně

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.11.19 14:12

Bez papiňáku, na sádle, vývar z kostí z použitého masa (uvařený večer předem).
S bramborovým knedlíkem…
Foto v komentáři.

TEST: Bramborová pánev s tuňákem a olivami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.11.19 14:54

Na přepuštěném másle - je to výborné!
Foto v komentáři.

Králík na květáku v pomalém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.11.19 16:28

V první řadě jedna nepřesnost, která se málo ví. Pokud postupujete podle receptu, dáte do hrnce osoleného králíka a potom květák, pak je to recept na králíka pod květákem, nikoliv na květáku.:-) Ale budiž. Jelikož nemám pomalý hrnec, ale samé rychlé, naskládal jsem dvě zadní nevykoštěné nohy do normálního hrnce a dal do trouby na 90, což mi přijde jako vhodná alternativa. Smetana a koření dle receptu. Po 4 hodinách bylo maso měkké, šťavnaté, omáčka chuťově zajímavá a nesražená, květák příjemně křupavý na skus. Jako příloha mi přijde nejvhodnější vařené těstoviny, jinak většina omáčky přijde vniveč.

Gróbska husacina s lokšami (starodávný pokrm)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.11.19 17:30

Hledala jsem recept, který by šel použít jen na porcovanou husu.. Jednoduché, moc dobré… Děláno jen z husích stehen, na celou husu si sami ve dvou netroufneme ;)
K hotovým zelí a lokše zásadně bez vajec… pouze brambory a mouka…
Foto v komentáři.

Jablkový koláč k odpolednímu čaji - Sussex Apple Cake

Odkaz na uvaření

Paklina1 9.11.19 07:17

Musím říct, že slavil úspěchy. A právě vlažný nebo ještě lehce teplý je nejlepší. Ta vůně, konzistence, opečené ořechy a zkaramelizovaný cukr.. Božská mana. Dneska ho peču znova. A na Vánoce taky. A na vánoční večírek :-))… a pořád.

Krémová dýňová polévka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.11.19 18:24

Opět zahřála… takto nejjednodušší je nejlepší…

Pikantní těstoviny s dýní

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.11.19 13:29

Bez téhle dobroty se podzim neobejde :)
Těstoviny: semolinové penne, místo oliváče (na který mám alergii) použito přepuštěné máslo, zbytek vše z domácích zdrojů…
Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Lokše s mákem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.11.19 18:15

Dnes ze špaldové hladké mouky, pro muže jen sádlo, pro sebe mák a med :)
Foto v komentáři…

Brambory s tvarůžkama

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.11.19 12:27

Na radu v předešlém uvaření jsem zvýšila gramáž některých věcí…
Celkově tedy na jednu porci 250 g brambor (vařila jsem ve slupce), 100 g tvarůžků, 15 g česneku (3 stroužky) a cibule 50 g.
Olej mi k tomuto pokrmu přijde nevhodný, dala jsem lžičku přepuštěného másla.
Výborné, jednoduché :)

Foto v komentáři…

Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.11.19 17:59

Bez Masoxu, bez Podravky… tyto věci nepoužívám, jen zbytečně přebíjí přirozenou chuť všeho…
Cibuli jsem předem nechala zesklovatět na přepuštěném másle, k tomu přidala mrkev, kmín - na to pak špaldovo - žitný kváskový chléb rozkrájený a namočený do vývaru (kuřecí) + předem namočené sušené houby.
Přidala jsem strouhaný brambor a nakonec teprve přidala mléko s rozšlehaným vejcem (smetanu jsem neměla doma).
Výborná večeře v dnešní podzimní den :)
Foto v komentáři.

Haneet degaga

Odkaz na uvaření

daduuja 4.11.19 19:20

Dali jsme s hranolkama a taky dobrý :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Smažené filé 2x jinak

Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 18:54

S hořčicí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Kuře ve sladkokyselé omáčce

Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 18:36

Rychlé a chutné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Jogurtovy makovec

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.11.19 16:47

Dnes mouka žitná celozrnná a cukr třtinový 100 g.
Džem domácí, z bezinek…
Foto v komentáři.

Chunanský hejk

Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 13:11

Podle receptu, perfektní :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Bryndzové pirohy

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.11.19 11:29

Mouku jsem dala špaldovou hladkou, plnila jsem pouze bryndzou (bez brambor) a kápla jen přepuštěným máslem (neměla jsem chuť na maso, ale těším se časem i na verzi se slaninou, tu měl muž a moc si pochutnal :)
Je to výborné :)
Foto v komentáři…

bryndzová pomazánka - Smradlavý bača

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.11.19 06:43

super :)
Dovoluji si výjimečně dát foto sem, komentáře mě zlobí…

Lasagne pro úplné začátečníky

Odkaz na uvaření

Bahda 31.10.19 10:59

Jsou vynikajicí, doporučuji. Připravuji jen podle tohoto návodu.

Chléb ve vejci

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.10.19 17:32

vždy si pochutnáme… dnes do vajec přistrouhán jeden žampion, který jsem našla na dvorku a bylo to velmi příjemné zpestření…
Fo opět v komentáři.

Kuře alá bažant

Odkaz na uvaření

daduuja 29.10.19 15:45

Prostě výborné :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Sýrová omeleta 2

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.10.19 11:33

Dělám často :)
Opět výborná snídaně…

Foto v komentáři.

Srdce na divoko

Odkaz na uvaření

daduuja 28.10.19 18:39

Místo srdce uzený jazyk, dobré to bylo a ne že ne :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Kachní závitky s pomerančovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.10.19 17:21

Tak rozporuplný recept jsem snad ještě nedělal. Kombinace chutí nezvyklá, nicméně zajímavá. Ze surovin jsem vynechal feferonku, neb ji neměli, a ocet ze sherry jsem nahradil červeným vinným octem, protože ze sherry jsem ještě nikdy nepoužil a měl bych ho tu nadosmrti. Nejsem si jistý, jestli se mají použít dvě prsa nebo dvoje. Já měl jedny z dost hubené kachny, chtělo by to aspoň z pořádného macka. I tak jsem je ale podélně rozkrojil a bylo to dobře. Množství sezamové pasty vypadá jako na celou kachnu a celeru je taky požehnaně. Závitky nepřipomínaly elegantní spirálky, ale spíš balík slámy. Přílohou je zde nejspíš ta pomerančová paráda. Já jsem si dal ještě pár orestovaných brambůrků a celkem k tomu pásly. Ale stačí jich trocha nebo žádné, pokud nejste zvyklí sníst osm knedlíků, pomeranč jako příloha stačí. První chuťový dojem je typu nic moc, chutě jsou prostě nezvyklé, málokdo jí denně celer obalený v sezamu a přikusuje k tomu pomeranč. Ale čím víc jsem si na ty chutě zvykal, tím to bylo lepší a nakonec jsem musel uznat, že jsem se dobře najedl. Jen to možná neodpovídá vynaloženému úsilí. Jako jedinou zbytečnou věc jsem shledal šťávu z vývaru a sherry. To, co se vypeklo, by k namočení masa určitě postačilo i bez ředění. Přestože jsem dal vývaru jen 100 ml, omáčka byla vodová a bez výrazné chuti a významu. Ale jinak to chuťově funguje, jen si zvyknout na trochu netradična. Celkem vzato každý den to dělat nebudu, ale nakonec to bylo příjemné.

Chunanský hejk

Odkaz na uvaření

daduuja 27.10.19 22:11

Ze surovin na omáčku byla marináda a hejk pečený na grilu. Dobré to bylo :-)

Jednoduché medové kuře

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Foto v komentáři.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 289 Další »

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz