Recept Makaróny v ořechové omáčce Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ořechová jádra nasypu do hmoždíře a důkladně je utluču, až získám stejnorodou hmotu. Dám do mísy, po troškách přidávám smetanu a třu vařečkou, až vznikne krémovitá omáčka, kterou osolím, opepřím a okořením jemně rozmělněnými lístky majoránky. Mám-li po ruce mixér, dám všechny přísady do nádoby a mixuju střední rychlostí po několik minut. V osolené vodě uvařím makaróny, nechám okapat a ihned je poleju rozpuštěným máslem, promíchám a posypu bohatě strouhaným sýrem. Potom na ně naliju ořechovou omáčku a podávám s jablkovým nebo hruškovým kompotem.

Nahlásit recept

  • 25.02.13 vloženo
  • 1384x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g makarónů
  • jádra asi ze 20 ořechů
  • 1/4 litru sladké smetany
  • špetka majoránky
  • 50g másla
  • strouhaný sýr
  • pepř a sůl podle libosti

Doporučená příloha

  • ovocný kompot

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Makaróny v ořechové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
di
2451 příspěvků 28.02.13 20:34

Ejo: ale to už bylo vlastně skoro pesto po česku, ne? ;-)

 
Eja
3831 příspěvků 28.02.13 20:07

No, vrátím se k receptu. Prohnala jsem lehce opražené vlašské ořechy nahrubo tyčákem, přidala trochu smetany a maličko oliváče, jen velmi zlehka protočila. Ne na úplnou kaši. Přidala jsem HODNĚ nasekané petrželkové natě, trochu strouhnutého česneku a trochu strouhnuté citronové kúry. Promíchala s tagliatelle a strouhla navrch pecorino. Trocha pepře z mlýnku. Jo, Casino, bylo to teplé - ale bylo to i dobré :mavam:

 
tlustá bába
1210 příspěvků 27.02.13 20:01

Ty taky! A nevykej mi, protože pak to vypadá, že jsem STARÁ tlustá bába. A já zatím: vysoká, štíhlá blondýna, prudce inteligentní! :pankac: :pankac: :pankac:

 
Sylvie
2302 příspěvků 27.02.13 15:33

Vy jste super!!! :lol:

 
gabi
551 příspěvků 27.02.13 14:46

Taku podobnu omacku robim, ale pridavam do nej nakoniec vzdy nieco zelene…najlepsie mi chuti s rukolou alebo polnickom…nie je zla ani s cesnakom medvedim, mladou zihlavou, pupavou (smetanka)…recept som kedysi nasla na bulharskych kucharskych strankach…zapacil sa mi, lebo sa tam iba prevari smotana, pridaju sa orechy, prehreju, prida sa nieco zelene, okoreni sa, pomiesa a hotovo…na tanieri sa posype syrom…napr. manchegom alebo nejakym inym

 
tlustá bába
1210 příspěvků 27.02.13 10:09

@Sylvie
Tlustá bába je pozdní stádium mlsouna obecného! Tak jakýpak - lepší!? :lol: :lol: :lol:

 
Sylvie
2302 příspěvků 26.02.13 22:07

Recept je určitě lepší od tlusté báby. Nick má ovšem nejlepší mlsoun obecný.

 
tlustá bába
1210 příspěvků 26.02.13 21:03
Těstoviny s ořechovou omáčkou

Pokud byste měl někdo chuť vyzkoušet podobný pokrm, přepisuji recept z Čínské domácí kuchyně, Obrazová kuchařka Panoramy, aut. Thang Jűngling a L. Štíbrová, 1988:
Na dvě porce: 125 g arašídů, voda na rozředění, sůl, 2 hrsti nakrájené zelené natě z cibulky, pórku nebo pažitky, uvařené těstoviny (špagety).
Do mixéru se dá trochu vody a arašídy, mixuje se nejprve zvolna, pak se rychlost zvýší, až je z arašídů hustá kaše, osolí se, pokud nebyly arašídy slané. Omáčka se nalije na horké těstoviny a ozdobí velkým množstvím zelené natě. Servíruje se teplé i studené.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.02.13 20:05

To jsem zvedava, Ejo. Ja bych v tehle omacce bylinky vynechala uplne. Nebo bych pridala strouzek cesneku. A mam ted suseny medvedi, mozna by se hodil i ten. A urcite cerstve mlety pepr. Ale s tim pecorinem to bude bezvadny!

 
Eja
3831 příspěvků 26.02.13 19:27

Hm, když Vám je opravdu líto šlehačky…ale zkusím to, trochu mi nesedí na sušená majoránka, spíš trocha ČERSTVÉ šalvěje.. :think: tu teď nemám…zítra zkusím něco vymyslet ( dnes už po po zapečeném květáku s bylinkovo-smetanovo-sýrovým sosíkem už ne). Bude to podle mne o volbě ořechů a dochucení a konsistenci ořechů v omáčce, část bych nešrotovala až tak úplně…Zítra poreferuji.

 
casino
4478 příspěvků 26.02.13 18:41
"To nevypadá vůbec špatně..."

Nevypadá!!!
Taky jsem skočil na špek ;)
Ale možná to bylo tím, že jsem potřeboval vyčistit ledničku - od včerejška tam byla miska s nudlemi, kterými mačaft opovrhl dát si je do polífky 8)
Původně bylo v plánu si ty nudle udělat posladku, ale nakonec dnes bylo „Nudlové menu“ :mrgreen: Uzená s nudlemi, Nudle v ořechové omáčce a Nudle s ořechy a smetanou. Zkrátka, potřeboval jsem vyfutrovat žaludek 8)
U nás když něco za moc nestojí, tak se říká: Hmmm, aspoň to bylo teplé…
Také se říká, že škoda je dobrého člověka! No, té šlehačky je mi opravdu, ale opravdu líííto!!! ;) :) :mrgreen:
P. S.
Nechal jsem to nafotit jen proto, aby si někdo nemyslel, že si přípravu cucám z prstu :)

 
Eja
3831 příspěvků 26.02.13 18:10

To nevypadá vůbec špatně, s jakými ořechy to děláš - chuťově to bude asi dost rozdíl. Vlašské ořechy? Pekanové? Lískáče bych vyloučila, to určitě ne. S pecorinem ( kousek čeká v lednici) bych to zkusila.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz