Recept Makaróny v ořechové omáčce Veg
mlsounobecný Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Ořechová jádra nasypu do hmoždíře a důkladně je utluču, až získám stejnorodou hmotu. Dám do mísy, po troškách přidávám smetanu a třu vařečkou, až vznikne krémovitá omáčka, kterou osolím, opepřím a okořením jemně rozmělněnými lístky majoránky. Mám-li po ruce mixér, dám všechny přísady do nádoby a mixuju střední rychlostí po několik minut. V osolené vodě uvařím makaróny, nechám okapat a ihned je poleju rozpuštěným máslem, promíchám a posypu bohatě strouhaným sýrem. Potom na ně naliju ořechovou omáčku a podávám s jablkovým nebo hruškovým kompotem.
- 25.02.13 vloženo
- 2019x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g makarónů
- jádra asi ze 20 ořechů
- 1/4 litru sladké smetany
- špetka majoránky
- 50g másla
- strouhaný sýr
- pepř a sůl podle libosti
Doporučená příloha
ovocný kompot
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Makaróny v ořechové omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Makaróny v ořechové omáčce
2453 příspěvků 28.2.13 20:34
Ejo: ale to už bylo vlastně skoro pesto po česku, ne?
No, vrátím se k receptu. Prohnala jsem lehce opražené vlašské ořechy nahrubo tyčákem, přidala trochu smetany a maličko oliváče, jen velmi zlehka protočila. Ne na úplnou kaši. Přidala jsem HODNĚ nasekané petrželkové natě, trochu strouhnutého česneku a trochu strouhnuté citronové kúry. Promíchala s tagliatelle a strouhla navrch pecorino. Trocha pepře z mlýnku. Jo, Casino, bylo to teplé - ale bylo to i dobré
Ty taky! A nevykej mi, protože pak to vypadá, že jsem STARÁ tlustá bába. A já zatím: vysoká, štíhlá blondýna, prudce inteligentní!

2302 příspěvků 27.2.13 15:33
Vy jste super!!!
551 příspěvků 27.2.13 14:46
Taku podobnu omacku robim, ale pridavam do nej nakoniec vzdy nieco zelene…najlepsie mi chuti s rukolou alebo polnickom…nie je zla ani s cesnakom medvedim, mladou zihlavou, pupavou (smetanka)…recept som kedysi nasla na bulharskych kucharskych strankach…zapacil sa mi, lebo sa tam iba prevari smotana, pridaju sa orechy, prehreju, prida sa nieco zelene, okoreni sa, pomiesa a hotovo…na tanieri sa posype syrom…napr. manchegom alebo nejakym inym
@Sylvie

Tlustá bába je pozdní stádium mlsouna obecného! Tak jakýpak - lepší!?
2302 příspěvků 26.2.13 22:07
Recept je určitě lepší od tlusté báby. Nick má ovšem nejlepší mlsoun obecný.
Pokud byste měl někdo chuť vyzkoušet podobný pokrm, přepisuji recept z Čínské domácí kuchyně, Obrazová kuchařka Panoramy, aut. Thang Jűngling a L. Štíbrová, 1988:
Na dvě porce: 125 g arašídů, voda na rozředění, sůl, 2 hrsti nakrájené zelené natě z cibulky, pórku nebo pažitky, uvařené těstoviny (špagety).
Do mixéru se dá trochu vody a arašídy, mixuje se nejprve zvolna, pak se rychlost zvýší, až je z arašídů hustá kaše, osolí se, pokud nebyly arašídy slané. Omáčka se nalije na horké těstoviny a ozdobí velkým množstvím zelené natě. Servíruje se teplé i studené.
To jsem zvedava, Ejo. Ja bych v tehle omacce bylinky vynechala uplne. Nebo bych pridala strouzek cesneku. A mam ted suseny medvedi, mozna by se hodil i ten. A urcite cerstve mlety pepr. Ale s tim pecorinem to bude bezvadny!
Hm, když Vám je opravdu líto šlehačky…ale zkusím to, trochu mi nesedí na sušená majoránka, spíš trocha ČERSTVÉ šalvěje..
tu teď nemám…zítra zkusím něco vymyslet (
dnes už po po zapečeném květáku s bylinkovo-smetanovo-sýrovým sosíkem
už ne). Bude to podle mne o volbě ořechů a dochucení a konsistenci
ořechů v omáčce, část bych nešrotovala až tak úplně…Zítra
poreferuji.
Nevypadá!!!

Uzená s nudlemi, Nudle v ořechové omáčce
a Nudle s ořechy a smetanou. Zkrátka, potřeboval jsem vyfutrovat žaludek



Taky jsem skočil na špek
Ale možná to bylo tím, že jsem potřeboval vyčistit ledničku - od včerejška tam byla miska s nudlemi, kterými mačaft opovrhl dát si je do polífky
Původně bylo v plánu si ty nudle udělat posladku, ale nakonec dnes bylo „Nudlové menu“
U nás když něco za moc nestojí, tak se říká: Hmmm, aspoň to bylo teplé…
Také se říká, že škoda je dobrého člověka! No, té šlehačky je mi opravdu, ale opravdu líííto!!!
P. S.
Nechal jsem to nafotit jen proto, aby si někdo nemyslel, že si přípravu cucám z prstu
To nevypadá vůbec špatně, s jakými ořechy to děláš - chuťově to bude asi dost rozdíl. Vlašské ořechy? Pekanové? Lískáče bych vyloučila, to určitě ne. S pecorinem ( kousek čeká v lednici) bych to zkusila.