Zelná polévka s klobásou

Odkaz na uvaření

georgehradec 8.2.20 11:42

Tak to nemá chybu, je to jednoduché, dobré a nestojí to moc.

Králičí roláda na víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:13

Dělal jsem ze zadních nohou a bříšek, nádivky poloviční množství. Pečicí teflonovou fólii nemám, posloužil starý dobrý alobal. Maso pečené půl hodiny na 180 a půlhodinu na 160 horkovzduch, bylo krásně šťavnaté a na povrchu zlatavé. Náplň už takové terno není, ta strouhanková hmota udělá takový kompaktní sádrovec. Osobně bych dal přednost nějaké houskové nádivce do kuřete, které bude nadýchanější. Párek v králíkovi taky moc smysl nedává, to bych ho raději zbaštil samotný k večeři. Ale jinak dojem pozitivní.

Česneková bramborová kaše

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.2.20 18:04

Vcelku chutná příloha. Dělal jsem poloviční dávku takřka přesně podle postupu. Jen ta práce s česnekem mi přijde zbytečně komplikovaná a na to, že jsem zlikvidoval celou palici česneku, tam moc cítit nebyl. Mám pocit, že stroužek syrového česneku by udělal stejnou parádu a rychleji. Vyzkouším, uvidím. :-)

Hrachová krémová polévka s krutonky

Odkaz na uvaření

kolombína338 6.2.20 12:40

ty připečený krutony jsou velice lákavý

Provensálský dušený králík

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.2.20 11:12

Asi to není recept úplně pro mě, ale špatné to není. Hodně záleží na tom, jaké použijete víno a jestli máte provensálskou směs ze záhonku, nebo z Alberta. Nádherně to voní a není to kyselé. Zeleninu se mi povedlo udělat na skus a možná by stačila jako příloha.

Labská pochoutka s bramboráčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.2.20 18:09

Za mě nic moc, je to taková socialistická minutka z roku 83, kdy chcete nóbl večeři a máte jen vepřové a cibuli. Maso je samozřejmě nejlepší ihned po orestování, tady se však jede podle tehdejšího hesla dusit, dusit, dusit! Trápit to pod pokličkou je zcela zbytečné.

Zapečená krkovice s brambory na zelených fazolkách

Odkaz na uvaření

3jirka 1.2.20 11:15

Recept jsem vyzkoušel a oběd se vydařil.Maso bylo opravdu šťavnaté a křehoučké!!

Lemiešky se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 18:37

Podle toho obrázku jsem měl obavu, že mi vyjde něco jako šišky s mákem, ale výsledek mě mile překvapil. Dělal jsem z polovičního množství a vody jsem tam nechal asi deci a půl. Příště bych dal asi méně, bochánky byly na okrajích hezky zlatavé a křupavé, ale uvnitř bylo stále dost blátivo, takže křupavost vydržela jen chvilku. Určitě to stojí za experimentování, možná by tomu slušela i nějaká petrželka dovnitř. Mouka byla polohrubá, pekl jsem dvacet minut a víc na 180 horkovzduch.

Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 18:32

Šikovná věcička. Z polovičního množství je toho až až. Dost se do toho vpíjí olej, ale jinak je to dobré, rychlé a bez nádobí. :-)

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:33

Chutný a rychlý recept. Jen ta doba pečení je opravdu přehnaná. Pórek tam dát rovnou, spíše do smetany než na lososa, aby se nevysušil. A pak dvacet minut stačí až až.

Vařené masové taštičky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:14

Velmi zajímavé. Na uvedené množství náplně mi stačilo těsto ze dvou vajec. Chuťově je to výborné, zato estetika dost pohořela, ale to je jistě praxí. Výhoda je, že ani protržená taštička (spíš polštář) se nerozeběhne po polévce, ale drží pohromadě. Ta velikost je trochu moc. Čtverec 10×10cm se v polévce navaří na 13×13, takže se nevejde do hrnce, zvlášť když se jich tam má vejít osm. Tím mi vznikly různé patvary, nic úhledného to nebylo. Jedna taška je na dvě porce polévky a do talíře se celá nevejde. Takže bych začal na míře 5×5. Druhou várku jsem udělal jako ravioli ve formičce na led a až je z ní dostanu ven, tak se uvidí, jak obstojí v polévce. Každopádně mi ta zavářka většinu polévky zblajzla, chce to vařit ve větším množství. Ale přesto vynikající.

Hermelín ve víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.1.20 13:05

Za mě nic moc. Možná to bylo vínem, ale tak nějak to nahořklo, chuť hermelínu se ztratila úplně a vlastně to byly jen oříšky v neurčité hmotě. Jestli někdo máte osvědčené víno, které vykouzlí ten kulinářský zážitek, tak poraďte. Já si raději naložím hermelín klasicky do oleje.

Krevety s hráškem

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.1.20 23:13

Pripravené z 200 g kreviet, 160 g hrášku.
Namiesto sherry som dala škótsku whisky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Kyselo s vejci

Odkaz na uvaření

bendoma 25.1.20 10:49

Nemám problém podle tohoto receptu uvařit. Kvásek mám vlastní, takže nemusím máčet a čekat. Jen ho rozmíchám ve studené vodě a dám vařit. Cibuli smažím na sádle a přidávám škvarky. Asi to už není pravé krkonošské kyselo, ale i po tomto se jen zaprášilo. Místo brambor podávám s domácím chlebem a kdo chce, přidá si do kysela nastrouhaný sýr. Dobrou chuť!

Prošívaná deka - 3 (hrnková)

Odkaz na uvaření

Angel777 23.1.20 16:08

Chutná super i první den, já vysypávám formu strouhankou se skořicí a trochou cukru. Dávám recept do oblíbených :)

Jehněčí kotleta po provensálsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.1.20 16:30

Jehněčí nezklame. Naložené maso mi vydrželo v pohodě tři dny, ani jsem ho, myslím, nesolil. V salátu jsem vynechal ocet. Studený salát působí dost nepatřičně, jako studená příloha, která příliš dlouho čekala, než se dodělá maso. Orestované brambůrky k tomu pásnou líp.

Ceviche z hřebenatek (snadné)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.20 21:57

Tak syrové jsem to nedal, na obalu psali „Ujistěte se, že jste hřebenatky dobře tepelně upravili.“ Takže jsem pracoval s hřebenatkami orestovanými na pánvi. Limetky jak na potvoru neměli, tak jsem míchal citron s pomerančem a dokonce s pomerančovým džusem. Pohlreicha by klepla pepka, já byl hrdý. Chuťově je to zajímavé. Bylinky jsem měl jen mražené. Někdy zopakuji.

Zimní brokolicová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.20 16:20

Za mě žádná sláva, už jsem jedl mnohem lepší brokolicové polévky. Určitě bych volil řidší verzi, tohle už byl trošku puding. I s polovičním množstvím jogurtu je polévka poměrně kyselá, takže při ohřátí se vždycky nejprve leknu, že zkysla. Nedovedu si představit, že bych do litru a čtvrt vývaru nakydal půl litru jogurtu. První porce ušla, na druhou jsem se už moc netěšil a po čtvrté porci jsem ji proklel. Sníst se to dá, ale dá to zabrat.

Torta raffaello od Dajky

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.1.20 18:41

Chutná torta, nie priveľmi sladká. Niekedy zopakujem.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Kuře v zelí

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.1.20 12:01

Mala som kúpené vykostené kuracie stehná, pôvodne určené na niečo iné. Ale skúsila som nakoniec tento recept. Bez čubrice - nemala som. Podlievané bezglutamanovým zeleninovým vývarom s pridaným rastlinným olejom.
Musím zohnať čubricu a celé kuracie stehná a vyskúšať presne podľa receptu. Do kapusty by som nabudúce pridala o trochu medu viac. Za moje uvarenie dám 4 hviezdičky, teda nie za recept samotný.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

Matyso88 12.1.20 09:38

Je mi 15 let a recept se povedl báječně, dopuručuji všem i začátečníkům, 10/10

Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.1.20 15:45

Bylo nutné provést nějaké změny: Měl jsem málo žlutého hrachu, tak jsem dal 100g žlutého půleného a 200g celého zeleného. Jelikož po Novém roce bylo v Tescu vybíleno a neměli vakuované uzené, musel jsem se obětovat a koupit kilové koleno. Klobásu už jsem nedával vůbec. Bylo to dobré, prostě normální poctivá hrachovka.

Bramborová kaše s houbami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.1.20 15:36

V první řadě bych tento recept zařadil spíše do kategorie příloh. Jelikož poměry ingrediencí nejsou stanoveny, použil jsem 800g brambor, větší cibuli a střední mrkev. Bez masoxu. Zprvu se zdálo, že té zeleniny bude moc, ale nakonec se to tam vešlo. Sušených hub jsem měl jen jednu hrst. Není to mnoho, ale občas se tam houba potká. Chuťově se to od běžné kaše až tak neliší, esteticky taky žádná sláva, ale dobré to je.

Zapečené brambory se salámem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.1.20 12:51

Vyzkoušeno. Je to dobré, jen ta vajíčka natvrdo bych vynechal. Vařený a ještě pečený bílek je prostě fuj.

Hřebenatky s máslovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 18:41

Za mě nic moc. Taková hřebenatka oplácaná sojovkou. Asi hodně záleží na druhu sojovky, ale s Ketjap Manis to nebylo nic moc.

Kaštanová rýže

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 16:51

Vyzkoušeno, ale neoslovilo mě to. Je to poměrně pracné, loupat hrnek kaštanů je za trest. Výsledkem je trochu jiná rýže, ale já bych raději hrnek dobrých syrových kaštanů, které můžu sníst.

Polévka z fazolek a karotky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 16:48

Jednoduché, chutné. Není co dodat.

Uzené nebo šunka v Coca-Cole

Odkaz na uvaření

daduuja 29.12.19 17:25

Med, plnotučná a francouzská celozrnná hořčice, výborná chuť.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Roger57 19.12.19 06:45

These cookies were delicious. I shared them all with my customers this week
Tree Service Pros of Rio Rancho - www.treecareriorancho.com!

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Roger57 19.12.19 06:44

These cookies were delicious. I shared them all with my customers this week
Tree Service Pros of Rio Rancho - www.treecareriorancho.com

Avokadový brunch - pozdní snídaně/časný oběd

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.12.19 12:28

To jsem vám zase jednou na něco skočil, vy bastlíři! :-) Musí se teda uznat, že na talíři to vypadá báječně. Jsou ale jídla, na která je lepší se jenom koukat a snít o tom, jak asi chutnají, než je strčit do pusy. Tohle je jedno z nich. Avokádo samo o sobě nechutná vlastně nijak a když se zkombinuje s vejcem, které na tom není o mnoho lépe, vznikne krásně estetické nic. Kdybych ve sklepě přehazoval avokáda vidlemi a nevěděl, co s avokádem, tak budiž. Ale zatím je pro mě avokádo stále poměrně drahá surovina a určitě se z něj dají vykouzlit chutnější věci.

Lilky po Italsku

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.12.19 13:27

Tentokrát so sépiovými cestovinami.

Segedinský guláš

Odkaz na uvaření

georgehradec 15.12.19 12:42

Ačkoliv budu dělat až po vánočním shonu, už dnes mohu říct, že postup s vlastní invencí a rad „velkouzenáře Štěpánka z Javornice“, kolik masa tolik cibule vždy chutnal a chutnat bude! Mějme se báječně a ať nám plotna nevychladne.

Staročeská zelňačka s klobásou

Odkaz na uvaření

georgehradec 12.12.19 14:34

Opět super se všemi hvězdami ( i pro vnuka 11 let).

Nejlepší vosí hnízda

Odkaz na uvaření

Tatana Lochmanová 12.12.19 07:47

Dobrý den, dělám už je třetí rok a jsou výborné. Mohu jen doporučit.
Děkuji za recept

Cibulovo žampionový krém

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.12.19 14:17

Dobrá polévka, sladká chuť medu je opravdu netradiční. Množství smetany jsem výrazně omezil, naopak jsem přidal trochu žampionů. Při prvním podání výborná, na čtvrtou porci už jsem se tolik netěšil.

Pudinková bábovka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.12.19 14:30

Dnes pudinky dva kokosové a dva vanilkové…
Doma ani kapka oleje, na rozpouštění másla nebyl čas, tak místo oleje 200 g smetanového bílého jogurtu a NIKDO NIC NEPOZNAL! Ani já… a to jsem o tom věděla…
Do těsta jsem přihodila obsah sáčku čaje Earl Grey, po vzoru jiného u nás doma oblíbeného bábovkového receptu z Labužníka - vznikla velmi dobrá piškotová bábovka…
Foto dávám sem, neboť už minulé uvaření je moje…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Rohlíky (po domácku) 2

Odkaz na uvaření

daduuja 3.12.19 18:54

Plněné nivou a anglickou.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Domácí vaječný koňak

Odkaz na uvaření

Adlab 56 2.12.19 18:01

Tento vaječný koňak dělám podobným způsobem již 40.let recept mám od své mamky. Dávám 4 plechovky salka, 4 plechovky neslazeného mléka, 1 vanilku (zrníčka), 12 žloutků a 1/2 litru rumu aby mohli i vnoučata.
Nikdy se nezkazil a to ho dávám do spižírny. Dělám ho na 1 advent na štědrý den otevřu je dostatečně hustý. Kazit se nemůže z důvodu alkoholu. Smetany ani mléko nedávám.
Balda

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.12.19 14:52

Chuťově dobré, ale rozhodně bych upravil poměr ingrediencí. Na 4 porce si rozhodně nevystačíte s jednou malou cuketou. Ta se ztratí ve 125 g suchých těstovin, což je 1 porce pro vegetariána a dvě pro ostatní. 50g a dvě lžíce sýrů jsou akorát na jednu porci. A co je nejdůležitější, nevylít si vodu z těstovin do kanálu a pak se nedivit, že je to suché, jako se to stalo mně. :-)
Vegetarián se radostí pomine, stejně jako šestnáctiletá dietářka. Jako masožravec si troufám tvrdit, že by tomu orestované maso slušelo.

Vločková - ovesná - kaše s krupicí

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.12.19 08:29

Posypané cukrom z kokosových kvetov a hrubým kryštálovým cukrom.

Kotlíkový guláš po cikánsku

Odkaz na uvaření

Smells 30.11.19 19:52

Moc dobrý. Trošku zahušťuji a papričky až na poslední dvě minutky aby byly trošku na skus.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 289 Další »

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz