Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jednoduchý a chutný podzimní pokrm, který ocení i nevegetariáni.
Pokud nemáte Fetu, našlehejte Lučinu s balkánským sýrem a smetanou.
1. Brambory důkladně omyjeme. Vaříme je ve slupce asi 18 minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1/2 cm.
2. Zeleninu očistíme, omyjeme, papriky nakrájíme na kolečka, cukety na silné plátky, česnek na tenké plátky.
3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymažeme zapékací formu, rozložíme v ní česnek a pak do formy šupinovitě navrstvíme brambory a cuketu, osolíme a opepříme. Navrch rozprostřeme papriky. Pokapeme 3 lžícemi oleje a zalijeme vývarem.
4. Formu zakryjeme alobalem. Pokrm zapékáme asi 30 minut. Poté fólii odstraníme. Fetu s bylinkami rozlámeme na kousíčky a promícháme se strouhankou, oreganem, zbytkem oleje, citronovou šťávou, solí a pepřem.
5. Směs rozprostřeme na brambory a zapékáme ještě 10 minut.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Bramborová jídla Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.8.20 12:19
Ještě jedna poznámka: K ohřívání to moc není, ta sýrová paráda se strouhankou chutná druhý den dost divně. Lépe je sníst to za čerstva.
Líbí se mi1.8.20 16:54
Vyzkoušeno. Je to vcelku dobré, i když na druhou stranu to není nic, na co by se masožravec od pondělka tetelil. Ale kdyby se k tomu připletl kus grilované krkovice, byla by to skvělá příloha. Jen ten vývar je dle mého názoru chyba, cuketa byla na cimpr campr a česnek vyskládaný na dno a zalitý vodou je prostě vařený česnek, čímž ztrácí smysl. Takže vývar bych vynechal, jinak dobrý.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zapečené brambory s cuketou