van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line včera v 18:43
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Špagety s pečenou červenou paprikou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.03.19 22:12

Vynikající. Teplé papriky jsem sice nikdy neměl rád, ale tohle nádherně voní a skvěle chutná. Pozor při pečení paprik, vypeče se hodně šťávy. Omáčku jsem nakonec popohnal kousky kuřete.

Treska po italsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.03.19 22:09

Jednoduché, chutné, rychlé. Jenom bez těch sardelek by se to obešlo. Jsou rušivé, samotná treska s bylinkami je lepší.

Kačenka s Picarda omáčkou ze středomoří

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.03.19 11:39

Vynikající věc. Postup jsem dodržel skoro úplně, jen rozinky jsem neměl. Ale nijak mi tam nechyběly. Hrušky jsou ke kachně úžasné, až se divím, že je nepoužívám už dávno. Kůže se sice dokřupava nevypekla, ale vůbec to nevadilo, k masíčku byla moc chutná. Piniovou pastu jsem dal jednak na kachnu, tam udělala krustičku, jednak vedle, tam se rozplizla ve šťávě. Piniové oříšky jsou tu vlastně jen „nositel česneku“, žádnou zvláštní chuť nemají. Možná by se daly nahradit něčím levnějším. Za mě dokonalé.

Králík Marengo

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.03.19 10:57

Za mě to žádná velká sláva není. Žádné bylinky, žádné koření, jen protlak a víno. Takže ve výsledku je to jen kyselé, což je škoda. Prostor pro vykouzlení nějaké zajímavější chuti zůstal nevyužit. Nemůžu říct, že by mi to přímo nechutnalo, ale čekal jsem víc.

Zadělávaná slepice s chřestem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.02.19 14:54

Chutná to dobře, použil jsem ale čerstvý chřest a žampiony.

Cibulová polévka z Cardaillacu

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.02.19 14:42

Jakmile nějaké jídlo označíte za francouzské, okamžitě je považováno za delikatesu. Přitom tohle je jen osmažená cibule zalitá vodou, do které musíte nacmrndat maggi, aby to vůbec nějak chutnalo. S opečenou bagetkou a sýrem to není chuťově špatné, ale nesmíte myslet na to, že jíte ochucenou vodu.

Srnčí maso s červeným vínem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.02.19 14:33

Moc dobré to bylo. Vynechal jsem citron, cukr a máslo. Omáčku jsem propasíroval, aby to ta zelenina trochu zahustila. Výsledek znamenitý.

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.02.19 11:57

Pokud do půl kila těstovin zamícháte deset deka šunky, už nikdy ji nenajdete. Poměr surovin je třeba výrazně vyvážit, ideálně 1:1. Pak je to vynikající.

Krevety s hráškem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 05.02.19 15:52

Na první ochutnání nic moc, krevety se v hrášku ztrácely a přišlo mi líto připravit tak drahou surovinu způsobem, který je k nerozeznání od hrášku. Ale druhé ochutnání už bylo lepší. Možná bych upravil poměr krevet a hrášku, celkově chce tento recept asi trochu cviku a hledání správného grifu.

Tymiánovo-česnekové kotlety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 05.02.19 15:09

Obdivuhodně jednoduché a chutné. Vlastně na tom nic není, prostě bešamel ochucený čímkoliv, ale vždycky mě překvapí, jak nádherně to funguje.

Zelňačka-2 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 05.02.19 15:06

Tak nechutnalo. Už jsem tu viděl mnohem lepší recepty na zelňačku, tady vlastně kromě zelí a česneku není zhola nic, co by mohlo nadělat nějakou chuťovou parádu. Ke dvěma porcím jsem se přemluvil, zbytek měly slepičky.

Racuchy ziemniaczane - Racuchy bramborové

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.01.19 20:22

Bohužel vám to musím pohanět. Chuťově je to dost ubohé, vlastně to nechutná nijak. Možná je to tím, že člověk tak nějak podvědomě čeká známou bramborákovou kombinaci česnek - majoránka - kmín. Tady je ale cítit jen droždí, trocha cibule (tím hůř!) a spoooousta oleje. Klasický bramborák je nesrovnatelně lepší. Za mě velké mínus.

Corsické hovězí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.01.19 11:19

Nacpat kostky masa slaninou je báječná finta. Kromě toho, že je to chutné, se navíc maso nesmrskne při vaření, protože je napěchované zevnitř. Chutově to bylo trochu výraznější, než jsem čekal, trochu podezřívám ty kupované houby, že byly před sušením napuštěné nějakou solí. Jinak mi to chutnalo.

Houskové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.12.18 16:26

Jednoduché, rychlé, dobré.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hustá zimní čočková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.12.18 01:29

Chuťově zajímavá polévka. Okořenil jsem poslušně vším, včetně citronové šťávy a octa, hezky se to tam prolne, aniž by to bylo kyselé. Nepřišel jsem ovšem na důvod, proč mám vařit čočku 4 hodiny, když předem namočená je hotová za 20 minut. Celkově to chutnalo, mrkev bych příště zkusil nastrouhat.

Kančí rolka (pro Florentýnu)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.12.18 11:29

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Frankfurtská polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 20:49

Tak já nevím, ale frankfurtská polévka snad vypadá jinak. Tohle jsou vařené brambory s párkem v jednom hrnci, zahuštěné moukou a ochucené grilovací směsí z Penny. Takhle vaření nevypadá.

Kedlubnová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 20:40

Polévku jsem vyzkoušel a moc mi chutnala. Vařit nudličky zeleniny půl hodiny je samozřejmě nesmysl, stačí orestovat na pánvi a ve vývaru vařit jen minutu nebo dvě, aby byla zelenina na skus tak akorát, podle síly nudliček a chuti. Mražený hrášek se nevaří vůbec, stačí nasypat do polévky ihned po odstavení a on už si poradí.

Ďábelská směs

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 10:19

Původně jsem připravoval jako alternativu ke kečupu. Nejdřív jsem ji chtěl zavrhnout, ale po několika použití jsem tomu přišel na chuť. Je to dobré i k toastu nebo k párku, prostě jako kečup. Jen to chutná jinak, než čekáte. Ale dobře.

Bylinkové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.11.18 14:05

Moc dobré. Jen té mouky by podle mého postačilo 100 g.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz