van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 14.9.20 07:20
Počet příspěvků v diskuzích: 195
Jsem pokročilý kuchař
 

Pečené žampiony

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.9.20 13:34

Za mě docela nuda. Uříznout houbě nohu a vrátit ji nakrájenou na původní místo podle mě není zrovna na michelinskou hvězdu. Už jsem dělal plněné žampiony na mnoho způsobů, ale takhle odfláknuté ještě ne. Jedlé to je (zkazit houbu se slaninou snad ani nejde), ale je to smutné.

Slávky v bílém víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.9.20 11:56

Výborná věc! Vyrobil jsem z polovičního množství, jen ta petrželka nebyla. Slávky byly z Globusu a polovinu jsem vyhodil, protože nebyly úplně zavřené nebo byly rozbité. I tak mi připadalo, že nálevu bylo hodně málo, po prvním vaření jsem musel dolít vodou na dvojnásobek, jinak bych ty slávky dělal jen v páře. Co jsem nezbaštil večer teplé, dal jsem si druhý den studené a stále to bylo skvělé. Ideální příloha je čerstvé pečivo. Výsledek byl vynikající, doporučuji!

Šunkové knedlíčky do polévky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.9.20 11:49

Výborné knedlíčky. Oproti receptu jsem dal jen jedno vejce. Jsou opravdu hodně křehké a mají tendenci se rozpadat, pokud se s nimi nezachází zvlášť opatrně. To je asi tím vejcem. Za mě super!

Sekaná z cukety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.8.20 14:51

U těchto vegereceptů mám prvotní zásadu: Dělat z polovičního či třetinového množství. A tady se stala základní chyba. Dobře mi tak, teď se s tím budu týden trápit. Jedlé to je, jedna porce se dá zvládnout bez větších obtíží, ale na druhou už se těšit nebudete. Recept je z kategorie „jak se zbavit cukety, když jí mám hodně“. Rozhodně se z cukety dají udělat lepší věci. Veškerou chuť dělá ono „bramborákové“ koření, ostatní je jen univerzální hmota, která se dá udělat z čehokoliv a dneska to padlo na cuketu. Salám (u mě šunka) je takřka neviditelný, když ho vynecháte, nikdo nic nepozná. Má-li k něčemu být, musí ho být alespoň 300 g a nakrájený na kostičky. S uzeným by to už mohlo být zajímavější. To už by mohla být slušná nádivka do kuřete. V aktuální podobě je ten recept nuda.

Zapečené brambory s cuketou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.8.20 12:19

Ještě jedna poznámka: K ohřívání to moc není, ta sýrová paráda se strouhankou chutná druhý den dost divně. Lépe je sníst to za čerstva.

Zapečené brambory s cuketou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.8.20 16:54

Vyzkoušeno. Je to vcelku dobré, i když na druhou stranu to není nic, na co by se masožravec od pondělka tetelil. Ale kdyby se k tomu připletl kus grilované krkovice, byla by to skvělá příloha. Jen ten vývar je dle mého názoru chyba, cuketa byla na cimpr campr a česnek vyskládaný na dno a zalitý vodou je prostě vařený česnek, čímž ztrácí smysl. Takže vývar bych vynechal, jinak dobrý.

Cuketové placky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.8.20 14:17

Nejdřív jsem se tomu chtěl vysmát, že zase někdo dělá bramborák z cukety a jitrnici z řepy. Ale když jsem to vyzkoušel, tak musím uznat, že to vůbec není špatné. Přípomíná to známé květákové placičky a s bramborem to chutnalo. Možná bych z bílku udělal sníh, aby to bylo nadýchanější.

Originální Drožďovka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 31.7.20 13:34

Chuťově vcelku dobré i bez masoxu. Vytvořeno z kuřecího vývaru. Až na talíři mi došlo, že to je ale jen voda, ve které není zhola nic, jen sem tam houba. Hodily by se tam aspoň nějaké brambůrky, nebo prostě něco.

Sojové maso v kari omáčce s pórkem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.7.20 10:50

Snad ještě nikdy jsem nedal tak nízké hodnocení, ale tohle je vážně bída. Restování sojového masa mi nedává smysl, maso při tom hořkne a žádné lepší vlastnosti restováním nezíská. Pórek se k němu moc nehodí, chtělo by to další zeleninu nebo další cokoliv. Označit smetanu zasypanou kari za omáčku je něco, co by se labužníkovi stát nemělo. Celkově je to jen mix vzájemně nepasujících ingrediencí a autora odsuzuji ke dvěma kilům bůčku nepodmíněně.

Játrový kabab

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.6.20 14:17

Já nevím, co je na kyselých játrech tak senzačního. Body dávám za grilovací úpravu. 250g jater v troubě pod grilem na 250°C, 5-7 minut podle obliby je tak akorát. Marináda je ovšem pro mě nevyhovující.

Játra Wok-Ovi-"C

Odkaz na uvaření

van.Thomas 27.6.20 11:57

Je to moc dobré. Udělal jsem ale pár změn. Jelikož nemám v oblibě jídla, od kterých vám chytne koberec, když náhodou ukápnou na zem, nemám ani doma odpovídající přísady. Játra jsem nekrájel na nudličky, ale na střední kousky. Při smažení to chce trochu cviku, aby játra byla akorát. Při kladení na rozpálenou pánvičku je mezi prvním a posledním kouskem taková prodleva, že některé kousky byly už hořké. Místo sečuánského pepře jsem prostě na pánvičku namlel trochu čtyřbarevného. Vynechal jsem všechny feferonky a jiná pálidla, i tak to bylo díky pepři svěží a pikantní (na moje poměry). Jen estetická stránka mě vyděsila, vlasové nudle se na pánvi potrhaly a výsledek na talíři vypadal jako smetenec zbytků ze školní jídelny. Příště servírovat hotové nudle a na ně nalít směs.

Králičí ragú s bylinkami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.6.20 18:46

Výborné. Vynechal jsem tedy feferonku, protože jsme jedli s miminkem, a taky citrón, protože to je barbarství. Výsledek byl vynikající.

Jarní chřestový salát s ředkvičkami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.20 13:02

Je to zajímavé. Asi to není úplně na špici pelotonu, ale na skus uvařená mrkvička s chřestem je fajn. Určitě bych varoval před paušální dobou vaření. Já začal na 4 a pak přidával po minutě. Pět minut bylo akorát, byla by škoda chřest rozvařit. Zálivka mě nenadchla, určitě bych ji vyměnil.

Šťouchané brambory 2

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.6.20 11:42

Proti tomu se nedá nic namítnout. Je to výborné.

Dijónský králíček

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.6.20 13:12

Není to recept úplně pro mě, ale špatné to není. Omáčka je pochopitelně dost kyselá, ale maso kupodivu ani ne. Kdo má rád kyselejší chutě, bude spokojen.

Králičí ragú s cibulí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.6.20 18:47

Vyzkoušeno. Nebýt toho, že jsem použil staršího králíka, který se nedal rozkousat jen tak lacino, to bylo dobré. Omáčka má exotickou chuť, která nijak neruší. Jen si neodpustím poznámku, že má-li to být ragú, pak je třeba králíka vykostit a nakrájet na přibližně stejné kousky (klidně větší). Já dělal ze zadních stehen. Maso obalit v mouce a dále dle receptu. Chutnalo mi.

Kopřivové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.6.20 10:30

Chuťový přínos kopřivy jsem nezaznamenal, ale možná jsem jí tam dal málo. A taky už nebyla nejčerstvější, převozem dostala zabrat. Takže příště lépe. Konzistence výborná. Kopřivu jsem dal nespařenou, protože mi připadalo, že vařením v knedlíčkách se spaří až až.

Pikantní a jednoduché krůtí maso

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.5.20 14:50

Vyzkoušeno. Chuťově je to dobré, ale jinak je to Kocourkov až na půdu. Už ten začátek jsem si musel přečíst několikrát, protože opékat špek na oleji je prostě k neuvěření. To je jako vařit vodu v páře. Takže nejdřív jsem rozpustil trochu špeku na pánvi, opekl na něm maso, a pak jsem dal zbytek špeku a cibuli. Celé se to topí v sádle, přestože jsem z úcty k autorce dal alespoň 150 g špeku, ale 100 by stačilo bohatě. Záleží ovšem, jaký špek použijete, některé jsou sušší. Po mírném zabarvení cibulky jsem vrátil maso do té tukové lázně a hodinu ho tam dle receptu trápil. Tímto jsme dvě největší přednosti krůtího masa, dietnost a rychlou přípravu, spláchli do záchoda. Abych si nepřipadal jako úplný pitomec, přidal jsem tři neoloupané brambory překrojené na poloviny, které pečením v sádle získaly krásnou zlatavou barvu. Výsledek: maso i brambory získají na spodní straně hezkou barvu, cibulka krásně zkaramelizuje a prolne se s dušenými škvarečky v příjemnou chuť. Žádná šťáva se samozřejmě nevytvoří, je to prostě sádlo a cibule. Maso dostalo co proto, průměrnému strávníkovi to stačí, ale my labužníci víme, že tohle se s krůtím prsem nedělá. Dovedu si představit takhle upravit vepřovou krkovici v celku, která už tuk obsahuje tak jako tak a umí pustit i trochu šťávy. Pak by to dávalo smysl.

Krůtí prsa se zakysanou smetanou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.5.20 10:59

Jednoduché a dobré. Maso už by se nemuselo dusit, ale jinak je to vynikající.

Hovězí plátky se sýrem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.5.20 15:46

Prostě úplně obyčejné dušené hovězí, které se nakonec posype sýrem. Dobré to je, vždyť je to dušené hovězí, žádný kulinářský objev se ovšem nekoná.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 20 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz