van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 22.6.21 17:18
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Kuřecí směs bramboráky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.6.21 19:13

Tahle domácí bastlírna mě moc neoslovila. Celé je to tak nějak dokysela, ingredience si spolu moc nerozumí a to víno tomu dalo ránu z milosti. Používat sůl, glutasol a sojovku najednou jsem odmítl. Zahazuji, svět má lepší atrakce.

Hildegard - vídeňský řízek

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.6.21 18:48

Asi je to způsobeno mou nezkušeností s telecími řízky, ale za mě to zas taková pecka nebyla. Ne že by to nebylo dobré, ale stejnou službu by mi udělalo i prasátko za čtvrtinovou cenu. Nepřišel jsem na to, jak dusit řízek, aniž by se mi dole spálil, tak jsem zvolil steakovou variantu, na pár minut do trouby na 200°. Kůrčička byla opravdu křupavá, snad tomu pomohlo to máslo nebo ta smetana ve vajíčku. Je to dobré, ale za ty prachy jsem čekal něco extra. Ještě musím přiznat, že moje maso bylo už předem nakrájené a na telecí řízek dost silné.

Candát s fíky a slaninou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.6.21 17:41

Je to velmi dobré. Pod candáta jsem na pánev dal kousek másla a když se do výpeku přidá trocha másla a smetany, je k tomu luxusní omáčka.

Jarní játrové placičky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.6.21 17:36

Vyzkoušeno. Poměr surovin jsem dodržel, jen ten pepř jsem dal tak nějak od oka. Chuťově jsou to prostě játra, ale ty brambory tomu dodají takovou sympatickou jemnost. Chuťový přínos kopřivy jsem nezaznamenal, ale vypadá tam hezky.

Šunkové knedlíčky do luštěninové, nebo bramborové polévky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.6.21 15:50

Chutné knedlíčky. Já jsem se neomezoval na luštěninové či bramborové polévky, já to frknul do vývaru, kam knedlíček patří. Je to dobré, křehké a rychlé. Šunky jsem dal trochu víc (80 g) a strouhanky 50 g. Bylo z toho 20 dobrých knedlíčků.

Kuřecí závitky zapečené (samá dobrota..:-))

Odkaz na uvaření

van.Thomas 31.5.21 16:36

Jednoduché a dobré, dobře se to i dělá. Bez vázání závitky krásně drží. Jen jsem do brambor nedával vajíčko. Smetanu s česnekem jsem přidal až 10 minut před koncem pečení, smetany podstatně menší množství. Slaninu by možná slušelo nahradit nějakou dobrou šunkou. Dělal jsem z polovičního množství a doba pečení (30 min. samotné + 10 min. se smetanou) byla zbytečně dlouhá.

Kuřecí kari s bulgurem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.5.21 14:04

Poslechl jsem svůj instinkt a uvařil jen z polovičního množství, za což jsem si velmi vděčný. I tak je toho totiž pořádný kopec a jedl bych to týden. Postup jsem dodržel, výsledek obstál. Můj šálek kávy to asi nebude, závěrečný jogurt to hodil dost do kysela. Ale spoustě lidí to jistě bude velmi chutnat. Květák je al dente, bulgur akorát. Vynecháním masa snadno vznikne vegeverze.

Chilli con carne

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.5.21 13:48

No proč ne. Přiznám se, že jsem chilli con carne profesionálně připravené nikdy nejedl, takže nevím, jak to má vlastně chutnat. Rajčata byla pro ostudu, zvenčí hezká, uvnitř bílá a ta nakládaná z plechovky taky nechutnala zrovna po rajčatech. Výsledek byl překvapivě dobrý. Nevím, jestli to bylo chilli con carne, ale chutnalo mi to. S penne i s rýží dobrý, tortilu jsem nezkoušel.

Sýrové kuličky z odpalovaného těsta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 3.5.21 21:41

Vyzkoušeno. Je to rozhodně originální příloha. Prvních pár soust nic moc, ale ta křehkost mě potom dostala. Chce to trochu praxe, aby byly správně dochucené, nebál bych se to trochu zvýraznit. Záleží asi taky na druhu sýra. Těsto jsem měl trochu hustší, než se v receptech na odpalované těsto uvádí, ale výsledek se povedl. Bochánky byly nadýchané, krásně se rozplývaly na jazyku. Z uvedeného množství jsem udělal více než 50 bochánků, které v troubě ještě naběhly a byly na dvě sousta. Je to teda hodně pracné, s krupicí ve vajíčku závodit nemůžete, ale je to výborné.

Mrkvový salát s česnekem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.4.21 13:24

Páááni, to je bastlírna. :-) Kupodivu to opravdu vytváří zajímavou chuťovou kombinaci. Jen mám ten problém, že když nedám ocet nebo citronovou šťávu, což nedávám, protože já kyselé nerad, tak se nemá v čem rozpustit ten cukr a sůl. Takže to pak nefunguje. Chce to ještě zapracovat na nálevu.

Masíčko v cibuli

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.4.21 13:17

Žádná vysoká gastronomie to není, ale v jednoduchosti je tady síla. Já jsem z časových důvodů pod maso šoupl i plátky brambor, takže to bylo všechno v jednom a chutnalo to dobře.

Guláš Fiakr

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.4.21 13:09

Chutná to dobře. Dělal jsem z polovičního množství, oproti receptu jsem přidal ještě deci vývaru. I tak je omáčky dost málo. Maso jsem přidal hned po cibuli, aby se opeklo a zatáhlo.

Sýrové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.4.21 14:12

Je to zajímavé, asi to chce trochu praxe. Toho sýra a strouhanky bych asi dal trochu víc, takhle to chutná velmi vaječně, jako taková nafoukaná omeleta. V polévce se při vaření nepotopí a na hladině se dost roztáhnou, takže po osmi nokách byla hladina plná a nebylo kam přidat další. Zbytek jsem dělal na pánvi ve vodě (slané!), kam už se toho vešlo víc.

Bezvadná jablková bábovka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.4.21 14:08

Vyzkoušel jsem z polovičního množství. Ten kopec cukru je opravdu vražedný. Já dal na 250 g mouky jen 100 g cukru a i to bylo moc. Z bílků jsem ušlehal sníh. Je to dobré, je to vláčné, je to nadýchané. Ale ještě bych tam posekal nějaké vlašáky.

Sépie na livornský způsob - Seppia alla livornese - Sépia a la Livournaise

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.4.21 13:23

Vařil jsem něco přes hodinu, masíčko bylo krásně měkké. Už jsem jedl lepší úpravy sépie, moc mi tam nepasuje to „špenát na velmi mírném ohni dovařte“. Po minutě se z křupavého špenátu stane slizké něco, co připomíná rozmočený toaletní papír. Dlouhé těstoviny k tomu jdou dobře.

Sépie s rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.4.21 20:52

Na mořské plody se vždycky chystám jak na svatební dort. Přitom je to maso podušené na cibulce s kouskem rajčete. Bylo to dobré. Natrefil jsem na chlazenou sépii, dost velkou. Dusil jsem hodně dlouho a i přes trojí solení mi přišla nedochucená, ale to bude malou zkušeností se sépií. Citron vynechán, celkový dojem je vynikající. Zbaštil jsem to bez přílohy.

Knedlíčky do polévky - Nokedli z Maďarska.

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.4.21 18:18

Nejsem si jistý, jestli můj výsledek byl takový, jaký měl být. Těsto na vykrajování knedlíčků lžičkou to rozhodně nebylo. A myslím, že ani nemohlo být, protože poměr jedno vejce a 100 g mouky je klasické těsto na nudle, které prostě musí být tuhé, aby se dalo vyválet. Takže jsem „knedlíčky“ nakrájel, ve výsledku to byly takové tlustší nudle, které byly trochu tužší. Asi to v Maďarsku dělají jinak.

Roštěnka na šalvěji

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.4.21 14:33

Výborné. Roštěnku jsem neměl, ale natrefil jsem na plecko, kterému právě končila doba spotřeby. Doma jsem ho vybalil a ještě tři dny nechal zrát na talíři odkryté v lednici. Masíčko se jen rozplývalo na jazyku. Přítomnost šalvěje jsem nijak zvlášť nezaznamenal. Vývar jsem bohužel neměl, musel jsem použít vodu, za což jsem se v závěru omluvil trochou smetany. Skvělé!

Špenátové skoro nudle do polévky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.4.21 13:30

Za mě dobrý. Jednoduché, rychlé, chutné.

Pivní smaženky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.4.21 15:56

Nevím, kde je chyba, ale mně to tak nějak zhořklo. Za mě mínus.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 24 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz