van.Thomas

Score: 0 Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 27.12.21 11:58
Počet příspěvků v diskuzích: 197
Jsem pokročilý kuchař
 

Jesenické zapečené houby s hermelínem .

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.12.21 20:30

Vyzkoušel jsem s těmito úpravami: V tempu štědrodenních příprav jsem zapomněl cibuli a houby orestovat, ale ničemu to nevadilo. Přidal jsem trochu na kostičky nakrájené šunky, což taky rozhodně nevadilo. Strouhanky jsem dal o něco méně, což ani trošku nevadilo. I tak to vypadalo, že je to náplň na tři dýně, ale nakonec se to tam všechno vešlo. A chutnalo to.

Žemlové knedlíky bez mouky, vařené v páře

Odkaz na uvaření

van.Thomas 30.11.21 19:06

Vyzkoušeno. Nadýchané teda rozhodně nebyly, ale chuťově obstály. Asi se nebudou hodit úplně ke všemu a vůbec nesají omáčku. Nicméně ke kachně byly bezva.

Tvarohovo-sýrové knedlíky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.11.21 21:01

To, že se knedlíky dělají ponejvíce z mouky a starého pečiva, případně z brambor, má svůj význam potvrzený celými generacemi předků. Toť můj názor, ke kterému jsem dospěl po uvaření tohoto receptu. Postup jsem dodržel, z těsta jsem vytvořil dvě šišky. Po vyplavání rozhodně hotové nebyly a vařily se přes 20 minut. Vaření sýra a tvarohu a převlékat to za knedlík nepovažuji za dobrý nápad. Knedlíky jsou tuhé (a čím chladnější, tím tužší, sýr se vrací do pevného stavu) a nepříjemně kyselé. Zkoušel jsem k pečené kachně, ale chuť kachny byla spolehlivě přehlušena nakyslou chutí tvarohu. To by příloha dělat rozhodně neměla. Půl šišky jsem zvládl sníst, ale na zbytek nemám sil a knedlík poputuje slepičkám.

Těstovinové nudle s cuketovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.11.21 20:02

Musím uznat, že česnek s mátou je vcelku zajímavá kombinace. Jinak mi to ale neučarovalo. Trochu jsem to popohnal orestovanými krůtími kousky, jedlé to bylo, ale nic, na co bych po létech vzpomínal.

Nudle tenké, široké, flíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.10.21 22:00

Já jsem tedy nedělal z pěti vajec, ale poměr jsem si upravil na jedno vejce. Oleje trochu od oka. Těsto jsem nenechal odpočinout pod nahřátým hrncem, ani netuším, jaký to mám mít efekt, ale odležet to chce, krupice nasává vodu dost pomalu. Výsledek je bezva, jsou to normální dobré domácí nudle, z jednoho vajíčka je toho na dva litry vývaru.

Strouhankové knedlíky počtvrté

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.10.21 17:33

Tak jsem je všechny snědl, nedalo se nic dělat. Jsou vynikající, ke kachně byly úžasné. Těch šest kuliček mi vyšlo na dvě přiměřené porce, ale nesmíte být velcí jedlíci. Slané byly akorát.

Strouhankové knedlíky počtvrté

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.10.21 21:42

Postup dodržen. Strouhanky bylo 100g do těsta, zbylých 20 na vál už jsem nedával, neb jsem koulel v ruce. Vyšlo 6 noků po 55 gramech. Chuťově jsou výborné, konzistence dobrá. Připomíná mi spíš zavářku do polévky a tak zřejmě taky dva knedlíky skončí. První dojem byl, že by trošku soli snesly. V polévce by takhle slané vyhovovaly, ale ke kachně by trocha soli nevadila. Každopádně ukládám i jako zavářku, protože dát do každého talíře vývaru půl skvělého noku by bylo fantastické.

Houskové kynuté knedlíky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.10.21 18:37

Prostě houskové knedlíky…

Játrové knedlíčky do polévky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.10.21 18:35

Zapátral jsem ve svém archivu a zjistil, že tento recept už jsem zkoušel ještě na starém Labužníkovi. Můj komentář byl ale kdovíproč vymazán. Proto jej uvedu znovu. Dne 21.02.2010 ve 12:11 hod. jsem tu poznamenal:
Ono je to vážně dobré. Kdo by to řek'… jen pozor na pepř, sama paštika už je kořeněná.

Krémová brokolicová polévka (pro Kozorohy)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.10.21 15:15

Dobrá polévka, taková klasika. Brokolice může být i více, zejména když dám 4 velké růžičky před mixováním stranou a pak je pokrájím do hotové polévky.

Gazpacho

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.10.21 14:44

Vyzkoušel jsem v podstatě tentýž recept, jen těch rajčat bylo pouze 1 kg a stačilo to. Dále celá okurka a jedna zelená a jedna červená paprika. Semínka rozhodně neodstraňovat, je v nich spousta šťávy. Na závěr se vše propasíruje sítem, ve kterém zbudou jen semínka a slupky z rajčat.

Roláda z mletého masa

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.9.21 14:48

Ale jo, nakonec mi to chutnalo. Chce to trochu cviku, moje roláda byla dost suchá, přestože jsem ji podlil dostatečně. Určitě bych snížil dobu pečení. Pórek jak na potvoru neměli, takže jen paprika, šunka, cibule a slanina. Sýra byla velká hromada, tak jsem dal méně, ale byla to chyba. Je tam fajn. Naopak šunka a slanina se moc neprosadily a rozhodně jsem mezi nimi nepoznal rozdíl. Do masa jsem přidal trochu strouhanky (což bylo asi zbytečné), česnek, pepř a majoránku. Kdybych víc trénoval a dosáhl šťavnaté sekané, bylo by to velmi dobré jídlo.

Sultánovi se líbilo - Hünkar beğendi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.9.21 18:35

Masíčko jsem vyzkoušel, ale na zadek mě to neposadilo. Sultán Murada musel být velmi shovívavý člověk, je to prostě další guláš. Na pyré jsem odvahu nenašel, je to vlastně jen baklažán s moukou, což mi nepřišlo moc kulinářsky atraktivní.

Grilované krevety s římskou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.9.21 18:28

Nevím, jestli soudruzi z Braunu neudělali někde chybu, ale pokud správně chápu, že kreveta se v omáčce lehce namočí nebo obalí, musel bych mít těch krevet plnou vanu, abych využil takový lavor omáčky. Na 24 krevet je to množství ohromné, leda bych v tom namáčel ježky. Chuťově mě to neoslovilo. Je pravda, že jsem neměl sherry ocet, ale myslím, že by to nezachránil. Přes všechnu snahu se mi nepodařilo ten chleba rozmydlit úplně dohladka, takže ani konzistence nenaplnila očekávání.

Nočky pikantní s česnekem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.8.21 11:53

Mě to moc nenadchlo. Za tuhost si asi můžu sám, protože k těstu jsem se dostal až po čtyřech hodinách a po vyválení knedlíčků už to dál kynout nechtělo. Na vykrajování lžičkami to moc není, je to prostě kynuté těsto. Výrazná česneková chuť se do běžného vývaru moc nehodí. Kdo chce česnek, dá si česnečku. Ostatní vyvalí oči, co to v tom knedlíčku je. Zkusím to vytvořit ještě jednou bez česneku a lépe nakynuté.

Polévkové parmezánské nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.8.21 22:22

Velmi dobrá zavářka, jen tu konzistenci a délku varu ještě musím vychytat. Strouhanky jsem dal 5 lžic a nebál bych se příště dát všech šest. Zavářky je dobře na dva litry vývaru.

Sójové maso na způsob španělských ptáčků

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.7.21 21:45

Ale jo, to by šlo. Jako masožravec bych tam samozřejmě raději viděl hovězí roštěnku, ale musí-li to být, to sojové se taky zvládne. Jen bych ho napřed trochu povařil v tom kostkovaném „vývaru“. Cukru jsem dal jen jednu lžíci a bylo to sladké až až. Do španělských ptáčků samozřejmě patří ještě uzenina, která by to hodně pozvedla, ale to by se vegoši báli do kuchyně.

Bublinky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.7.21 18:53

Zajímavé a neokoukané. Kuličky jsem smažil na oleji a ty velmi pomalu smažené byly mnohem chutnější než ty, co se smažily zprudka. Vykrajování malých koleček je práce pro trestaneckou kolonii a z jednoho vajíčka jich zase tolik není. Když už je ta zlomyslná placka nakrájená, tak zjistíte, že ty okrojky dělají skoro půlku těsta a že vás to čeká znova. Když si představím, kolik krutonků dělám z rohlíků na hrnec čočkovky, musel bych dělat z pěti vajec a v půlce bych se zastřelil. Ale chutné to je.

Lososové hakozushi western style

Odkaz na uvaření

van.Thomas 22.7.21 18:47

Těžko hodnotit něco, co jsem dělal prvně v životě. Rýži jsem vařil podle doporučeného receptu a celkem se povedla. Jako forma posloužila zapékací miska. Tvar to drželo hezky, chuťově to vzdáleně připomínalo sushi, ale opravdu jen z dálky. Losos značky Tesco se k japonské tradici moc nehlásil, chuťově připomínal spíš makrelu, a moje okurka řecky taky neuměla. Tohle jídlo chce hodně zkoušet a pilovat.

Rýže na sushi a onigiri

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.7.21 21:40

Napoprvé se to opravdu úplně nepovedlo na sto procent, smaltovaný hrnec není úplně to pravé. Takže na dně sežehlá krustička, ale naštěstí to ostatní rýži nepoznamenalo. Poměr octa a cukru bude třeba doladit. Jinak dobrý.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 26 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz