van.Thomas

Registrován od: 21.09.10, naposledy on-line 08.01.19 16:17
Počet příspěvků v diskusích: 192
Jsem pokročilý kuchař
 

Racuchy ziemniaczane - Racuchy bramborové

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.01.19 20:22

Bohužel vám to musím pohanět. Chuťově je to dost ubohé, vlastně to nechutná nijak. Možná je to tím, že člověk tak nějak podvědomě čeká známou bramborákovou kombinaci česnek - majoránka - kmín. Tady je ale cítit jen droždí, trocha cibule (tím hůř!) a spoooousta oleje. Klasický bramborák je nesrovnatelně lepší. Za mě velké mínus.

Corsické hovězí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.01.19 11:19

Nacpat kostky masa slaninou je báječná finta. Kromě toho, že je to chutné, se navíc maso nesmrskne při vaření, protože je napěchované zevnitř. Chutově to bylo trochu výraznější, než jsem čekal, trochu podezřívám ty kupované houby, že byly před sušením napuštěné nějakou solí. Jinak mi to chutnalo.

Houskové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.12.18 16:26

Jednoduché, rychlé, dobré.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hustá zimní čočková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.12.18 01:29

Chuťově zajímavá polévka. Okořenil jsem poslušně vším, včetně citronové šťávy a octa, hezky se to tam prolne, aniž by to bylo kyselé. Nepřišel jsem ovšem na důvod, proč mám vařit čočku 4 hodiny, když předem namočená je hotová za 20 minut. Celkově to chutnalo, mrkev bych příště zkusil nastrouhat.

Kančí rolka (pro Florentýnu)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.12.18 11:29

Dobré to bylo. Jen jsem si to trochu vysušil. Doba pečení je zřejmě na celou kýtu, ne na kilo masa z balíčku. Zajímalo by mě, jakou úlohu tam má ten čaj. Asi to jednou zkusím bez něj.

Frankfurtská polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 20:49

Tak já nevím, ale frankfurtská polévka snad vypadá jinak. Tohle jsou vařené brambory s párkem v jednom hrnci, zahuštěné moukou a ochucené grilovací směsí z Penny. Takhle vaření nevypadá.

Kedlubnová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 20:40

Polévku jsem vyzkoušel a moc mi chutnala. Vařit nudličky zeleniny půl hodiny je samozřejmě nesmysl, stačí orestovat na pánvi a ve vývaru vařit jen minutu nebo dvě, aby byla zelenina na skus tak akorát, podle síly nudliček a chuti. Mražený hrášek se nevaří vůbec, stačí nasypat do polévky ihned po odstavení a on už si poradí.

Ďábelská směs

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.11.18 10:19

Původně jsem připravoval jako alternativu ke kečupu. Nejdřív jsem ji chtěl zavrhnout, ale po několika použití jsem tomu přišel na chuť. Je to dobré i k toastu nebo k párku, prostě jako kečup. Jen to chutná jinak, než čekáte. Ale dobře.

Bylinkové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.11.18 14:05

Moc dobré. Jen té mouky by podle mého postačilo 100 g.

Květáková polévka s kuřecím masem a kokosovým mlékem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.11.18 16:18

Vynikající polévka. Recept jsem příliš nepochopil, takže jsem si ho trochu upravil, ale výsledek byl úžasný. Stavět polévku na vývaru z košťálu jedné čtvrtiny květáku mi přišlo prostě nemožné, to už hraničí s homeopatií. Takže jsem prostě uvařil celý rozebraný květák v cca 5/4 litru vody. Maso už bych nevařil ani nedusil, stačí ho orestovat jako na čínu, pak už se vysouší a tvrdne. Kokosového mléka padlo 160 ml a bylo to akorát, ale asi záleží na značce. Výsledek je skvělý, možná bych příště zkusil použít kuřecí vývar.

Králík na smetaně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.10.18 03:02

Jedlé to je, ale žádný zázrak se nekonal. Je to hodně výrazné a velmi mastné. Rozhodně jsou tu i lepší recepty.

Jehněčí kotlety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:51

Sice jsem neměl tymián a pažitku jsem nahradil natí jarní cibulky, ale i tak to bylo naprosto vynikající. A ten dip je skvělý určitě i k jiným příležitostem.

Srnčí tokáň

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:36

Papriku jsem dal pouze jednu červenou a místo sušených hub jsem použil žampiony. Jinak jsem postup dodržel a je to vynikající.

Svíčková pečeně dle šéfkuchaře – pro Toasta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:28

Jedna z nejchutnějších svíčkových, co jsem tu našel. Přiměřeně sladké, přiměřeně husté. Doporučuji.

Králík nejmilejší

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:20

Výborný recept. Místo lesních hub jsem dal žampiony, ale i tak to stálo zato. Samozřejmě jsem se obešel bez masoxu.

Hovězí na způsob Stroganov

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 16:11

Z hovězí špičky z mladého býčka to bylo vynikající. Jako přílohu doporučuji hranolky nebo opečené brambory.

Polévka z ovesných vloček a tvrdého sýra nebo sýra žervé

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 16:03

Navzdory očekávání to bylo poživatelné. Použil jsem strouhanou goudu, která se okamžitě rozpustila a nijak se v polévce neprojevila. Mléko jsem vynechal. Zařazuji do kategorie „Pro případ války“. Kdyby se použil nějaký vývar, mohl být výsledek lepší.

Špenátové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 15:57

Velmi zajímavé. Rozhodně to hezky vypadá. Z uvedeného množství jsem udělal dvě šišky. Jako knedlíky do polévky je to dobré, ačkoliv to asi nebude do každé polévky. V králičím vývaru to chutnalo zvláštně, většinou do něj totiž sušená rajčata nedávám. :-) Ale po chvilce jsem si zvykl a chutná to. Špenát jsem použil zmazený.

Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.09.18 17:25

Vyzkoušeno jako knedlíčky do polévky. Možná jsem netrefil správný poměr velikosti knedlíčků a kostiček šunky, ale moc mi to nedrželo pohromadě. Chuťově v pořádku.

Králičí hřbet s vůní sladké Francie

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.09.18 10:37

Chutná to dobře, i když jsem nedodržel postup zcela. Předně anýzový olej neznají ani e-shopy, leda bych tam nalil olej do vonných svíček, což se mi nechtělo. Tak jsem prostě prohřál lžíci anýzu v oleji a zase vyndal. Jestli to pomohlo, to nevím, ale trocha vůně tam byla. Na škrob nedošlo, konzistence omáčky vyhovovala i tak. Kombinace koření je úžasná, jen ten zelený pepř jsem neměl. Určitě by se tak dala podusit i přední stehna.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 Další »
Napsat uživateli van.Thomas zprávu   Přidat uživatele van.Thomas do přátel

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz