Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Je to jedno z našich oblíbených bramborových jídel. Stačí se podívat na složení potravin … to mluví samo za sebe. A což teprve jak se to v kuchyni rozvoní praženou slaninou a všechno dohromady v troubě. Vyzkoušejte, nebudete litovat.
Slaninu a šunku pokrájíme a mírně na pánvi osmahneme. Brynzu zředíme mlékem.
Do vymaštěné zapékací mísy dáme po vrstvách posolené (se solí opatrně, brynza je dost slaná) a popepřené na plátky pokrájené brambory, brynzu a slaninu se šunkou. Končíme vrstvou brambor.
Po krátkém zapečení v troubě (asi 10 minut na 220°C) zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali rozdrcený česnek s posekanou pažitkou nebo petrželkou a dopečeme (dle síly vrstvy 20-30 min).
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brambory zapečené s brynzou
2453 příspěvků 5.3.13 19:16
No, při pohledu na fotky ověřovatele mi vytanula taková docela humorná kauza z nedávna…
Matisku, bedla sem už delší nechodí, ale určitě by byla ráda za pěknou fotku, je zřejmé, že pokus dopadl na výbornou a chutnalo
6 příspěvků 18.10.11 17:32
Ahoj, přidal jsem fotku z mého dnešního pokusu
Jestli teda nevadí.
Bona jsem ráda, že chutnalo. Není dlouho, co jsem zapékala brambory se zelíčkem zvané Holeček … také moc velká dobrota. Jen co budu mít více času, dám foto do Deníčku. Pěkný večer.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
jelikož mužská část rodiny dnes dojídala hovězí na smetaně ze včerejška, my holky jsme si připravily tyto brambory (zmenšila jsem množství..:-)). Moc jsme si pochutnaly… i klucí závistivě koukali..:-)) To víš, že jsme jim daly ochutnat:-)
Máme brynzu všichni rádi, budu dělat častěji - už pro všechny. Děkuji za recept. Bona
To bude dobrota! Ukládám do oblíbených.
)