Uzené koleno pečené v PH

Uzené koleno pečené v PH

parles včera v 09:28 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Bourám stereotypy. Fazolky můžu ke každému masu a hrachová kaše mi k uzenému taky sedí. No a hořčice a křen samozřejmě ke kolenu patří, i když je to např. jen s chlebem. Tak jsem to zkombinoval. A moc jsem si pochutnal! :mavam:

Uzené koleno pečené v PH

Uzené koleno pečené v PH

Eja 20.01.18 17:43 | Když jsem si představila na talíři hrachovou kaši, fazolky, hořčici a křen tak jsem chvíli :roll:...ale pak jsem si to představila podruhé a jooooo :kytka:

Špagety s párečkama

Špagety s párečkama

jkom 20.01.18 01:00 | "@di":https://www.labuznik.cz/profil/di/ přesně

Obyčejná rohlíková omeleta se slaninou

Obyčejná rohlíková omeleta se slaninou

Zuzka1973 19.01.18 14:04 | Dělám dost často - jen tak, k dopolední svačině nebo snídani… Mám ji ráda i bez té anglické, někdy pro změnu přikrájím šunku.

Manhattanská roláda – podľa Mary Berry

Manhattanská roláda – podľa Mary Berry

Janika2521 18.01.18 16:05 | Výborná roláda, pravidelne ju pečiem! :potlesk:

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

Hanalepeska 18.01.18 09:07 | Mno samozřejmně máš pravdu, avšak uznej aspon, že je to přibližně přesnější než zmíněných skoro 200 litrů, tak nepřesná jsem zase nebyla chi chi :mavam:

Chlebový salát z Toskánska - Panzanella

Chlebový salát z Toskánska - Panzanella

Lyduska 17.01.18 22:01 | Tento šalát vyzerá lákavo.

Párkový salát

Párkový salát

Lyduska 17.01.18 21:45 | Ukladám pre seba "teplý párkový šalát":http://www.rosepoultry.dk/opskrifter/madpakker-og-sandwich/oevrige/lun-ristet-poelsesalat-med-aebler-.asp Aj "sem":http://wmfits.com/no/pages/1227218 *Příspěvek upraven 17.01.18 v 21:53*

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Zuzka1973 17.01.18 21:19 | "@Ludek159":https://www.labuznik.cz/profil/ludek159/ - opravit to nejspíš nemá kdo... autorka sem asi už ani nechodí a jestli ano, tak pod jiným jménem... A administrace stránek na to kašle už delší čas... Proto díky za to, že i přesto se tu vždy najde někdo, kdo poradí a napíše i když jde o cizí recept... :kytka:

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Ludek159 17.01.18 13:21 | Díky, Lydusko :-) No --jen nerozumím, proč to v tom receptu není opraveno... Asi se to spálí každému, kdo to podle receptu udělá... každý nemá zkušenosti s vařením.. Dík za radu.. určitě zkusím ještě udělat.

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Lyduska 17.01.18 12:40 | "@Ludek159":https://www.labuznik.cz/profil/ludek159/, presne tak ako píše Eja. Aj ja som piekla prikryté (z mojich pridaných fotografií je to aj vidno) asi hodinu a potom odokryté, aby sa koža pripiekla. Teplota pečenia bola 180 stupňov. Je to vážne veľmi chutné.

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Ludek159 17.01.18 02:39 | Diky, Ejo. Ja s varenim nemam zadne zkusenosti... tak to holt neohadnu. Diky, zkusim dke Tveho navrhu..

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Eja 16.01.18 20:00 | "@Ludek159":https://www.labuznik.cz/profil/ludek159/ nedržet se receptu ale zdravého rozumu - hodina na 230 stupňů je podivná už při přečtení ( pochvalné komenty k receptu byly buď remoska nebo 170 st). Já jsem taky vařila, 180 stupňů přikryté hodinu a pak odkryté do křupava a odpaření přebytečné tekutiny. A je to fakt moc dobré. :mavam:

Pečené kuře na žampionech

Pečené kuře na žampionech

Ludek159 16.01.18 16:44 | Tak jsem postupoval podle navodu...hodinu na 230 stupnu... zampiony se spalily na troud... tak predpokladam, ze to bez zakryti nepujde... nebo snizit teplotu a prodlouzit cas. Mel jsem jen dve stehna, ale i ty zampiony, ktere byly prikryte, byly specene, tak nevim, jak to zkusit jinak..

Bábovka majolková

Bábovka majolková

Zuzka1973 16.01.18 12:18 | Opět spokojenost :) Nějak nestíhají slepičky nést, ta drahá kupovaná se mi opravdu kupovat nechce, tak jsem udělala z jednoho vajíčka tuto majolku (vynechala jsem pepř a soli jen na špičku nože): https://www.labuznik.cz/recept/vtipna-majoneza-fofrem/ a ještě mi jí i trochu zbylo (však se neztratí, mám vyzkoušeno, že v lednici vydrží tahle majolka v pohodě i dva - tři dny (déle jsem nezkoušela). Cukr používám třtinový a mouku špaldovou nebo celozrnnou - tu případně půl na půl smíchanou s bílou...

Pravá svíčková Wellington

Pravá svíčková Wellington

dag 15.01.18 17:36 | Samozřejmě má babi pravdu, bez žampionů a případně paštiky to není Wellington.

Luštěniny na sladkokyselo

Luštěniny na sladkokyselo

Eja 08.01.18 14:48 | Moc pěkné, luštěniny lze použít variabilně - dovedu si tam představit místo fazolkových lusků placaté fazolové lusky edamame, občas je do různých směsí kupuji v našem skvělém vietnamském zelovocu... :kytka:

Míchaná, smažená voňavá kuřecí játra

Míchaná, smažená voňavá kuřecí játra

Lyduska 07.01.18 11:51 | "@jkom", huby s plochým klobúkom? *Příspěvek upraven 07.01.18 v 11:54*

Míchaná, smažená voňavá kuřecí játra

Míchaná, smažená voňavá kuřecí játra

jkom 06.01.18 16:57 | Je a ploché houby jsou jak?

Libanonská kachna

Libanonská kachna

svato 22.12.17 21:50 | Huby k tomu kuraťu, prečo nie, miesto domácej cestoviny kuskus a keďže hrášok naozaj nemusím, čo tak cícer, myslím, že s ostatným, čo napísala Danda, by sa to nebilo :think:

Pikantní těstoviny s dýní

Pikantní těstoviny s dýní

noskovice 20.12.17 23:18 | Van. Thomas, ty fotky nejsou moje, do originálního receptu jarní cibulka nepatři. To už je upravený recept, ale ne ode mne. Docela určitě taky dobrá verze.

Vosí hnízda 5

Vosí hnízda 5

Zuzka1973 20.12.17 14:04 | Pod hnízda si peču piškoty vlastní, nevidím na tom nic špatného - linecké mi k tomu nikdy moc nesedlo, i když jsem to tak dlouhou dobu dělala a koupené piškoty jsou na nic... přesazené, tvrdé a divně tvarované (koukala jsem, že skrz sáček jsem zahlédla tvar citronu a ne kolečka, ale nezkoumala jsem to detailně, neb co nekupuji, to netřeba brát do ruky). Domácí dělám ze špaldové mouky a cukr dávám moučkový třtinový - jde to rychle, jsou daleko lepší než z bílé mouky a z bílého cukru a jelikož vršky dělám jen z mletých ořechů, moučkového cukru a vejce + náplň z másla, medu a rumu, dobře se to k sobě hodí - když se to rozleží, spodek absolutně nic nekazí...

Údený losos v lokši

Údený losos v lokši

Lyduska 20.12.17 10:46 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, som rada, že chutilo. Ďakujem za vyskúšanie receptu. A... domáce lokše sú domáce lokše. Mňam...

Libanonská kachna

Libanonská kachna

Eja 20.12.17 08:59 | Strouháním myslíš předpokládám "tohle":https://recepty.vareni.cz/strouhani-do-polevky/

Kokosová panna cotta

Kokosová panna cotta

Eja 20.12.17 08:38 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ ta citronová tráva mi přijde :potlesk: limetková/citronová kůra by mě napadla, ale tohle bude mít fakt grády...

Údený losos v lokši

Údený losos v lokši

Eja 20.12.17 06:49 | Je to fakt moc dobrá kombinace. Postupovala jsem přesně podle receptu, jen lokše domácí. Foto jen jako důkaz, že jsem fakt uvařila, nepovedené, jak součást degustačního pohoštění na začátek večera. Pak už nějak nebyl čas fotit...

Vosí hnízda 5

Vosí hnízda 5

daduuja 19.12.17 21:29 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ nám a asi většině lidí nechutnají, jsou houževnaté, přeslazené a od chvíle, kdy Opavia přesunula jejich výrobu do Polska, tak ani dobré. U nás slouží jen jako podstavce, aby náplň (dělám tekutou, asi jako do špiček) nevytekla. Ale u nás by se nejedly podstavce z ničeho, protože kazí chuť vosích hnízd :-) :mavam:

Vosí hnízda 5

Vosí hnízda 5

Lyduska 19.12.17 20:59 | "@daduuja":https://www.labuznik.cz/profil/daduuja/, prečo sa piškotky nejedia?

Vosí hnízda 5

Vosí hnízda 5

daduuja 19.12.17 20:29 | "@casino":https://www.labuznik.cz/profil/casino/ linecké? a ve velkém?, kdepak, letos se u nás nepeče. Jediné dvoje, vosáky s piškotama, protože u nich se spodky nejedí!!!, a pouštní růže, možná ještě udělám vyskočky, které se plní jen šlehačkou a tím výběr skončil :-) No, a kdybyste ochutnal tyhle vosí a ten maximálně nejlepší tekoucí krém, tak by vám ani piškotky nevadily, ty se stejně nejedí :-) Co dělaj topoly?

Vosí hnízda 5

Vosí hnízda 5

casino 19.12.17 14:41 | ...jen dodržela rcp ad absurdum :) Traduje se, že na gastroforu se ve spojení s jídlem nepoužívá slůvko "fuj" :oops: Co ale v čase předvánočním, kdy se linecké peče ve velkém, říci k použitým dětským piškotkům :roll: ;) :) No, jedině: KAŽDÁ PODLE SVÉHO GUSTY :) :mrgreen: :mavam:

Kokosová panna cotta

Kokosová panna cotta

casino 19.12.17 14:21 | Rcp jsem otevřel pln očekávání, co že autor přidal k ochucení :) No, nepoužil strouhaný kokos :palec: :potlesk: :mavam:

Bezinkové víno (dle receptu našeho kamaráda)

Bezinkové víno (dle receptu našeho kamaráda)

Zuzka1973 18.12.17 19:11 | Dnes jsme ho z demižonu stočili do lahví - jasně, že byla i ochutnávka ;) Barva, chuť i vůně na jedničku… k dotazu níže: Koření dávám hned na začátku a vyndavám při cezení.

Obyčejné dušené vepřové maso

Obyčejné dušené vepřové maso

Bradhal 18.12.17 15:21 | Dělala jsem na sádle, výsledek mile překvapil. Taková jednoduchá úprava a chutnala i dětem. Šťávu jsem lehce odpařila a přidala kuskus, příště zkusím s rýží. Díky za recept.

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Lyduska 17.12.17 08:45 | Ukladám si "sem":http://americanheritagecooking.com/2014/12/traditional-raspberry-linzer-cookies/ "sem":https://enthusiasts.ciachef.edu/linzer-cookies/ "sem":http://hungryhappenings.com/linzer-cookie-daisies.html/ "sem":https://brooklynhomemaker.com/2014/12/15/spicy-gingerbread-linzer-cookies-with-orange-white-chocolate-ganache/ pre seba. *Příspěvek upraven 17.12.17 v 08:59*

Kapučíno kuličky

Kapučíno kuličky

Bradhal 16.12.17 21:04 | Dělám každý rok ze dvou tabulek, můj muž má kapučíno rád. Cukru může být i méně, sladké je to hodně, kapučíno sypu od oka. Dá se experimentovat s různými příchutěmi. Po obalení občas čerstvý prášek reaguje na vlhkost tuku a prská. Na pohled jsou kuličky takové nezajímavé, tak je většinou ještě trochu pokreslím pásky čokolády nebo dám mandli, ořech...

Křehounké a vyzkoušené vanilkové rohlíčky (pro Eju)

Křehounké a vyzkoušené vanilkové rohlíčky (pro Eju)

Zuzka1973 16.12.17 19:58 | Super - jen kvůli alergii místo mandlí kešu oříšky...

Perníčky 6

Perníčky 6

Zuzka1973 16.12.17 19:46 | Velmi dobré - jen nějak nestíhám je ozdobit - nebude to letos asi žádná sláva, neboť ruce slouží hůře a hůře, ale snad se aspoň trochu povedou... Chuťově vynikající, ukládám k oblíbeným. :srdce: :kytka:

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Zuzka1973 16.12.17 19:38 | Letos jsem do všeho cukroví použila moučkový třtinový cukr a hladkou špaldovou mouku (jen do perníčků žitnou). Velká spokojenost i u lineckého a v pohodě sedl i tento osvědčený poměr mouky, cukru a másla... Jen barva je trošku jiná, ale to je mi fuk - hlavně, že chuťově to předčilo očekávání - je to daleko lepší než z vybělené mouky... Marmeláda domácí, bezinkovo-švestková.

Ořechové pracny - medvědí tlapky

Ořechové pracny - medvědí tlapky

Zuzka1973 16.12.17 19:30 | Nechybí ani letos :kytka:

Kokosky nad jiné spolehlivé

Kokosky nad jiné spolehlivé

Zuzka1973 16.12.17 19:28 | Konečně kokosky, jaké jsem hledala - tyhle nosila kamarádka do školy a tehdy mě samozřejmě ani nenapadlo si říct o recept... Tak ho konečně mám :D ;) Díky... :kytka:

Černobílé cukroví

Černobílé cukroví

Zuzka1973 16.12.17 19:24 | No, letos jsem proklínala ty své klouby u pečení celkově, ale tady obvzlášť :) - vůbec se mi nedařilo, ruce se zasekly vždy v nejméně vhodnou chvíli... takže nakonec "šněčci" jen z půlky, ze zbytku jednoduché věnečky - ale zasejc mám díky tomu z jednoho těsta opticky druhy dva ;)

Smetanové cukroví

Smetanové cukroví

Zuzka1973 16.12.17 19:17 | Velmi dobré a díky radám v textu i snadné a rychlé… Ukládám do oblíbených - přibudou k těm, které se u nás objeví častěji. Použila jsem třtinový cukr a mouku špaldovou a samosebou máslo - žádnou náhražku. Recept doporučuji…

Pánkův mistrovský bramborový salát

Pánkův mistrovský bramborový salát

casino 14.12.17 19:34 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Napřed jsem uvažoval o osmoze a difuzi přes polopropustnou blánu... :mrgreen: No, ale vám jde patrně o "TOTOK":http://www.mojetenerife.cz/brambory-na-tenerifsky-zpusob.php :mavam:

Pánkův mistrovský bramborový salát

Pánkův mistrovský bramborový salát

Eja 14.12.17 09:48 | Vkládám ještě podrobnosti "zde":https://www.receptyonline.cz/mistrovstvi-v-priprave-bramboroveho-salatu-vyhral-tradicni-recept/ ale bohužel ani tam mi to není plna jasné - solnému roztoku rozumím, ale té době vaření :think: Možná ctěné Casino by bylo schopno to nějak vysvětlit???

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

casino 13.12.17 18:01 | No, my doma mívali takovou malinkatou, puncovanou odměrčičku na 1/8 litru, takže si bez problému dokáži představit množství smetany, tedy 1,5 zmíněné odměrky :) "@esmeralda":https://www.labuznik.cz/profil/esmeralda/ má recht :palec:

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

parles 13.12.17 13:02 | "@Hanalepeska":https://www.labuznik.cz/profil/hanalepeska/, až do 3/16 dobrý, ale pak se to matematické upřesnění nějak zvrtlo, že? Takže to nakonec nejsou ani 2 dl, natož pak 1/4 litru! :mrgreen:

Krupicové noky

Krupicové noky

Labužník jandule02 13.12.17 12:22 | Ale málokdy se mi podařilo udělat ten základ bez pucků. Tak jsem inovovala (i když vím, že se v podstatě jedná o odpalované těsto) a krupici dala do mléka studeného a míchala, míchala. Výsledek byl stejný a bez pucků. Dělám tak i krupicovou kaši.

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

Babiččina teplá křenová omáčka se smetanou

Hanalepeska 12.12.17 20:50 | Dobrý večer! Nebot zrovna nejsem génius, tak ipřesto musím k tomuto(mimojiné kvalitnímu receptu)touto cestou autorce receptu poradit znamenitý návrh pro příští uvedení nového receptu. Nebot jsem z matematiky("počtů")měla dvojku tak radím toto:"Vepište namísto cca 3/16 raději exkluzivních 192/1024 což potom pro kritiky Vašeho receptu bude zřejmně znamenat, že si holt přiobjednají misto cisterny EKO vody cisternu SMETANY a hurááááááá - De se vařit!!!(pozn.Tzv.Dělení zlomků/vyučováno dle osnov v osmé třídě základní školní docházky/---192/1024=96/512=48/256=24/128=12/64=6/32= JIŽ zmíněné 3/16=2/8=1/4litru, :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mavam: což jak podotkla jina příznivkyně tohoto veleúspěšného webu je pravdou a dokonce to upřesnila ještě detailněji na desetinná místa za což jí patří nezměrný dík za projevenou ochotu. Děkuji dodatečně S pozdravem dost pobavená "userka" Hanka

Pánkův mistrovský bramborový salát

Pánkův mistrovský bramborový salát

Eja 12.12.17 17:52 | "zde":https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/pankuv-mistrovsky-bramborovy-salat/ :mavam: :mavam:

Klobása v pomalém hrnci s testovinami

Klobása v pomalém hrnci s testovinami

Labužník jandule02 12.12.17 13:09 | K přípravě boloňské omáčky. Zkusila jsem ji udělat v PH a dobrý. Člověk si ušetří docela dost pobyt u sporáku s vařečkou.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2367 Další »

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz