Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

VictorCZ 28.9.20 19:20 | Díky za inspiraci :) :pankac: :mavam:

Studentské topinky

Studentské topinky

birkana 28.9.20 16:39 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, volí oka jsem vyrobila z jednoho dvoužloutkového vajca. Snažila jsem se jej rozdělit vedví (nyní jsem zaražena, zda se vedví píše dohromady či rozděleně ve dví; to ale vypadá divně, ligvisti/é, pomozte nebo pomožte :think: ). Nezdařilo se do rozpůleného bílku vsadit žloutky neporušené. Není to důsledkem skrblictví, jen jsem nechtěla z malé půlky krajíce zhotovenou topinku zakrýt obřím vokem :D :D :D

Studentské topinky

Studentské topinky

Eja 27.9.20 14:08 | Nějak se Ti ta volí oka rozostřila :mrgreen:

Sauerzwetschken

Sauerzwetschken

svato 25.9.20 17:05 | Zavarila som, bohužiaľ, už boli len také veľké slivky, že som ich musela vykôstkovať, takže: o mesiac zreferujem výsledok

Kubánský banánový moučník

Kubánský banánový moučník

birkana 20.9.20 10:50 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, toho rumu mi zbylo v láhvi cca 80 ml od velikonočního veselí :jazyk: ; byl zasunut v rohu barové skříňky a tím zapomenut. Při přípravě tohoto moučníku jsem si na něj vzpomněla. Určitě by se hodil i jiný třtinový rum, netřtinový tuzemák a neváhala bych vyzkoušet pobryndat banány likérem s vanilkovou, mandlovou či kokosovou příchutí :mavam:

Kubánský banánový moučník

Kubánský banánový moučník

Eja 20.9.20 10:19 | Jsi mne pobavila - "ze surovin, které máme doma" - mám asi nějakou blbou špajzku, ale hnědý kubánský rum tam nějak nevidím :mrgreen: :mavam:

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Eja 8.9.20 20:22 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ nene, recept je jasný, povařím zeleninu s těstovinami, sliji, zamíchám jakousi rajčatovou omáčku na těstoviny, posypu sýrem a hotovo :pocitac: :zed:

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Špagety pro svobodné pány (DIA)

birkana 7.9.20 14:52 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/, to nevím. Podle postupu autorka vaří těstoviny s cuketou minimálně 7 minut. Za tu dobu (alespoň u mladých cuket) nemohou být "al dente", nejspíš se rozvaří :think:. O postupném přidávání se autorka nezmiňuje. Mně přišlo dost necitlivé zeleninu povařit a vývar s vyluhovanými minerály vylít. Kdyby podle postupu vařil úplný začátečník, pravděpodobně by byl velice zklamán :,(

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Lyduska 7.9.20 13:34 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/, moze byt recept mysleny pripadne tak, ze sa cuketa prida k tym cestovinam neskor? :-)

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Špagety pro svobodné pány (DIA)

birkana 7.9.20 07:38 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, to jsem si do uvaření dovolila přidat navíc lžíci oleje na podušení tykve! Tykev nebo cuketu v kombinaci s těstovinami mám ráda. Např. podle "tohoto receptu":https://www.labuznik.cz/recept/testovinove-nudle-s-cuketovou-omackou-r/ jsem vařila již několikrát. To je samozřejmě o něčem jiném a je to výborné. Je smutné, že tento recept sem vložila "renomovaná" autorka a nikdo si nevšiml... :pocitac:.

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Eja 6.9.20 19:59 | Ty jsi odvážné děvče :mrgreen: :potlesk: Ale z cuket pro barvu dvoubarevných, trochy oliváče, hrsti čerstvých bylinek, trochy česneku, trochy suga, špaget a hrsti parmezánu jistě lze uvařit...to zas ano :think: ale to je jiný recept ;)

Malé nové brambory s tvarohem

Malé nové brambory s tvarohem

pivni.skaut 24.8.20 00:00 | Úžasný recept. Přesně takto je dělala moje máma a teď si je dělám sám. Jenom si k nim dávám kysané mléko.

Kulajda z Českomoravské vysočiny

Kulajda z Českomoravské vysočiny

BojaBubu 18.8.20 13:41 | Tak takto to podobně vařila moje máti, bylo to jídlo vždycky vynikající. Do kulajdy, ale dávala oloupané celé brambory velikosti slepičích vajec, dále přidávala čerstvé rozkrájené houby a to lišky, kdy tyto kulajdu mírně obarvily do žluta, a přidávala pro kyselost trochu převařeného octa, aby se kulajda nesrazila. :D :mavam:

Španělský ptáček trochu jinak

Španělský ptáček trochu jinak

birkana 16.8.20 10:36 | Tyto ptáčky se v naší rodině připravovaly, co pamatuji. Jen babička ještě navíc dávala dovnitř naložené lišky, hořčici smíchala obyčejnou s křenem, kaoary ve slaném nálevu se daly občas sehnat (když ne jinde, tak v Domě potravin). Nechápu autorku, co myslí tím "vařené" a vymáčený párek :think:. Jestliže závitky (mám teď na mysli úpravu s vejcem, okurkou, párkem a slaninou) pevně svinu, řádně upevním párátky, opeču na tuku a pak trochu podliji a dusím pod poklicí (nejlépe v troubě), nic se neovaří a nevymáčí :nevim:. Ptáčky ze základu vyjmu, dodělám šťávu a tou pak hotové přelévám. Maso je celistvé a ne vařené jako z polévky ;)

Drožďová pomazánka 3

Drožďová pomazánka 3

birkana 13.8.20 13:05 | "@kosik":https://www.labuznik.cz/profil/kosik/, u nás má kostka droždí 42 g. V tomto receptu není třeba úplně přesně váhu dodržet. I kdyby ta "tvoje" kostka měla trochu víc (třeba 50 g), nic se nepokazí. Vejce jsou také menší a větší a zásadní vliv na chuť to nemá :lol:. Hlavně ať se pomazánka povede a chutná :mavam:.

Drožďová pomazánka 3

Drožďová pomazánka 3

kosik 13.8.20 10:58 | Žijí v cizině a nevím kolik váží balíček droždí!

Biskupský chlebíček s jablky

Biskupský chlebíček s jablky

MílaO. 9.8.20 14:52 | Toto není Biskupský chlebíček, ten se dělá zcela jinak, z jiných ingrediencí (celá vejce apod.), toto je správně Bílkový chlebíček s jablky.

Bramborové placičky se sýrem

Bramborové placičky se sýrem

Lyduska 28.7.20 07:31 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/, Niekoľko placičiek zostalo do druhého dňa a tie so solamylom boli na druhý deň také "drevenejšie", tvrdšie, kdežto tie s múkou boli mäkšie, vláčnejšie.

Bramborové placičky se sýrem

Bramborové placičky se sýrem

birkana 27.7.20 07:29 | Po přečtení uvaření od "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ jsem **musela** vyzkoušet znovu. Uvařila jsem brambory v MW, nechala **úplně** schladnout, oloupala a nastrouhala. Umíchala těsto (jen se solamylem); pravda, už tolik nelepilo. Placičky jsem dělala mnohem menší, ale měla jsem jich stejně jen 18 (původně jsem měla 5 větších, "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ jich dokázala 28). Menší placičky se lépe obalovaly ve vejci, manipulace s nimi byla mnohem jednodušší. Ještě vyzkouším z jiných brambor :think:, nebo je to rukama :lol: :lol: :lol:?

Bramborové placičky se sýrem

Bramborové placičky se sýrem

birkana 26.7.20 10:35 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, že mě vidíš. Ale hlavně, že jsi neslyšela; zanadávala jsem si jadrně a od plic 8o :D. "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/, třeba je to závislé na odrůdě brambor. Já mám naše moučnaté, doma vypěstované. Také bude vhodnější brambory uvařit ve slupce (třeba v MW) a oloupat, než vařit ve vodě a tu slít. Pak jsou brambory samozřejmě daleko vlhčí. Škrob těsto za syrova nezahustí (nevysuší). Proto je mazlavější a měkčí než s trochou mouky nebo strouhanky, která přebytečnou vlhkost vpije. Přidané vejce bramborové těsto také zvlhčí. Vše pak ztuhne až tepelnou úpravou. Možná jsem měla udělat placičky silnější a menší; já uplácala tenké (asi 7 mm) a 12 cm v průměru. Placičky jsou opravdu chutné a když se podaří vychytat mouchy při přípravě, dalo by se i opakovat. Já znám placky z vařených brambor, jak je dělala babička. Z bramborového těsta s víc vejci bez obalení přímo usmažit. Tady mě zaujalo to namočení do vejce, placka pak nevypije tolik tuku. Pokud vyzkoušíš, dej vědět, třeba najdeš tip na lepší postup :mavam: :kytka:.

Bramborové placičky se sýrem

Bramborové placičky se sýrem

Lyduska 26.7.20 08:50 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, placičky na fotografii vyzerajú veľmi dobre. Ja mám normálne chuť ich vyskúšať, napriek všetkému tomu, čo píše birkana :-) *Příspěvek upraven 26.07.20 v 15:21*

Bramborové placičky se sýrem

Bramborové placičky se sýrem

Eja 25.7.20 20:00 | Nene...já tě úplně u té plotny vidím... :mrgreen: směju se ještě teď...

Koprová omáčka

Koprová omáčka

birkana 14.7.20 18:27 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, tak to je ta pravá poctivá klasika s tučnou smetanou. Až hříšně lahodná :mavam:.

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Eja 14.7.20 13:31 | :potlesk: foto jako vždy :kytka: Já kopr ráda, skoro vždy do všeho až nakonec a čerstvý, ale pokud chci opravdu KOPROVKU, tak jedině https://www.labuznik.cz/recept/snehurcina-sladkokysela-smetanova-koprova-omacka/ *Příspěvek upraven 14.07.20 v 13:36*

Trubičky s rebarborou a skořicí

Trubičky s rebarborou a skořicí

hubenej dědek 11.7.20 15:45 | Dal jsem na půl polohrubou a hladkou. Jen jsem asi neodhadl úplně dobu v troubě, bylo to 25 minut a možná stačilo i míň. Ale i tak dobré, určitě bude opakování.

Trubičky s rebarborou a skořicí

Trubičky s rebarborou a skořicí

birkana 10.7.20 08:17 | "@hubenej dědek":https://www.labuznik.cz/profil/hubenej-dedek/, já dala hladkou. Domnívám se, že ani polohrubá by nic nezkazila; hrubou by tam snad nikdo nevrazil :roll:. V originálním receptu je jen "muka" :mavam:. V ingrediencích doplněno. *Příspěvek upraven 10.07.20 v 08:20*

Trubičky s rebarborou a skořicí

Trubičky s rebarborou a skořicí

hubenej dědek 9.7.20 14:17 | Konečně jsem koupil rebarboru a teď koukám, že v receptu není uvedená mouka. Tedy je, ale jaká, hladká, polohrubá nebo hrubá?

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

birkana 23.6.20 17:11 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, já to s tou drůbeží (ale i vepřovou) "čistírnou" nepřeháním. Játra upravuji max. 6x za rok. Většinou když není moc času na tanec kolem plotny a já potřebuji udělat nějakou rychlovku.

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

Eja 23.6.20 09:36 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ hmmm....ta játra... No ale za mne hned po tom Hermelínu kousíček uzeného a kysané zelí...taková minimini cmunda po kaplicku...

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

birkana 22.6.20 19:46 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, už jsem si tu "nálož" alespoň částečně odmakala :dance:. Bramboráčky jsem se snažila dělat co nejmenší, na fotce jsou naaranžovány na dezertním talířku. Opravdu jsem se snažila dodržet velikost dlaně. Jen ty první jsem vysmažila příliš do křupava, nedaly se ohnout, jen nalomit. Ale nevadilo, na chuti to neubralo. Mám v plánu vyzkoušet s minimedailónky z kuřecích prsou a nebo s předem grilovanými drůbežími játry lehce ochucenými tabascem. A možná by se i opečená houba (hříbek, v nouzi i koupený žampión) hodila. Loňských brambor mám ještě docela dost a pokud bude chuť do experimentu, čas a fantazie... :mavam: :hug:

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

Eja 22.6.20 19:17 | Jejda, tak to mne mrzí :roll: :mavam: :mavam: Ale ono je to jako jedno/dvouhubka hodně jedlé...jak je to "mini" tak furt jíš...a jíš... Děkuji za krásnou fotku :kytka:

Kaurma Šurpa

Kaurma Šurpa

Eja 20.6.20 15:13 | "@hippolyta":https://www.labuznik.cz/profil/hippolyta/ taky...to úplně v servírovací misce vidím...sním a zbytek vypiju...jo :potlesk:

Kaurma Šurpa

Kaurma Šurpa

hippolyta 19.6.20 17:46 | Ježiš, to je krásný recept! Jeden z těch, co když vidím, tak musím uvařit. Díky.

Bezinková limonáda... bezkonkurenční :-)

Bezinková limonáda... bezkonkurenční :-)

sivakova 16.6.20 11:29 | Neperlí asi proto, že nesvítí slunce, nechala jsem to asi 4 dny přikryté talířkem, pak to začalo bublinkovat, použila jsem sušené droždí. Ještě jednou se vypravím na bezové kvítí. ???? Sivakova

Flamendr

Flamendr

georgehradec 10.6.20 17:45 | Mockrát jak Moravský flamendr a úspěch zaručen. Základní ingredience jest vepřová panenka. :mavam: Šuc čus lidi.

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

babalka 8.6.20 20:12 | Taky ho peču a tady jsou docela dobré obměny, určitě použiju jak budu péct, díky za ně :D

Trubičky s rebarborou a skořicí

Trubičky s rebarborou a skořicí

Karlinka2 8.6.20 10:49 | Hmmm https://www.labuznik.cz

Trubičky s rebarborou a skořicí

Trubičky s rebarborou a skořicí

birkana 7.6.20 08:00 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, já dala do těsta moučku, na obalení krupicový. Dík za upozornění, opravím v ingrediencích :mavam:.

Trubičky s rebarborou a skořicí

Trubičky s rebarborou a skořicí

Eja 6.6.20 20:06 | Cukr jaký? Moučka nebo krupice? Ale mňam :kytka:

Rychlý rebarborový moučník

Rychlý rebarborový moučník

Lyduska 26.5.20 09:05 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/, tento múčnik určite vyskúšam. Tá kombinácia s vanilkovou omáčkou vyzerá božsky.

Rychlý rebarborový moučník

Rychlý rebarborový moučník

birkana 26.5.20 08:40 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/, on to zrovna není na první pohled hezký moučník. Nedrží pohromadě (aspoň mně se rozpadal). Omáčky jsem dala hodně, takže je částečně ponořen. Ale chuť je opravdu úžasná. Až budeš mít rebarboru, určitě vyzkoušej :mavam:.

Rychlý rebarborový moučník

Rychlý rebarborový moučník

Lyduska 26.5.20 07:24 | Toto musí byť fantastické.

Polévka Choisy na velkou úrodu salátu

Polévka Choisy na velkou úrodu salátu

birkana 26.5.20 07:00 | "@svato":https://www.labuznik.cz/profil/svato/, já jsem také nemixovala úplně na hladkou kaši. Jen jsem krátce rozmělnila tyčovým mixérem.

Polévka Choisy na velkou úrodu salátu

Polévka Choisy na velkou úrodu salátu

svato 25.5.20 17:51 | Robila som niečo podobné, len som to nemixovala na kašu, len šalát posekala v mixéri na minikúsky (cca 3x2 mm - presné rozmery a gramáž vyžaduje dcéra, štúdium potravinárskej chémie zrejme zanecháva následky :) ) a pridala do polievky, až keď som vypla plyn, takže zostal príjemne chrumkavý

Cibulová omáčka mého dětství

Cibulová omáčka mého dětství

hadashka 25.5.20 12:11 | Dávám vývar z uzeného, pokud ho podávám s omáčkou. Někdy dám jen vejce, pak jíšku zaliji vodou. Někdy dám vařené hovězí a do omáčky vývar :)

Kurací stroganov po prešovsky

Kurací stroganov po prešovsky

birkana 25.5.20 08:04 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, :mavam: :mavam: :mavam:

Kurací stroganov po prešovsky

Kurací stroganov po prešovsky

Eja 23.5.20 10:08 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ hezká fotka - ale hlavně - Tě ráda vidím :srdce:

Kurací stroganov po prešovsky

Kurací stroganov po prešovsky

birkana 20.5.20 15:30 | Moje uvaření se pod receptem neobjevilo, je jen v rubrice Právě uvařeno a přes odkaz (fotka) na hlavní stránce vlevo. Edit: Už tam je, s hodinovým zpožděním. Byla jsem netrpělivá :oops: *Příspěvek upraven 20.05.20 v 15:43*

Kurací stroganov po prešovsky

Kurací stroganov po prešovsky

birkana 20.5.20 14:50 | Pod dojmem z komentářů "**jsem ten recept prostě musela uvařit** .{color:blue}" (k samotné přípravě komentář v rubrice Vyzkoušel jsem...). Recept je pravděpodobně zjednodušenou a při tom docela dobře chutnající "kuřecí" variantou Svíčkové po stroganovsku z Receptur teplých pokrmů závazných pro restaurace v sedmdesátých a osmdesátých letech (viz foto). Tehdy celkem oblíbená minutka :mavam: :lol:.

Červená řepa s balzamikovým octem

Červená řepa s balzamikovým octem

birkana 14.5.20 12:49 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/, kupuji tento. U nás běžně k dostání v LIDLu. :mavam:

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2385 Další »

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na medu Kuře na medu
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz