Rychlá mrkvová buchta

Rychlá mrkvová buchta

dolezelovav 1.4.20 21:41 | Pekla jsem dnes a potřela jsem podle doporučení paní polevou z kakaového pudinku s horkou čokoládou a čtvrtou másla a posypala kokosem. Mňam mňam...

Úplně čokoládový cheesecake

Úplně čokoládový cheesecake

Silvia898 31.3.20 21:33 | Ten trik s papirem musím vyskoušet :D doufám se mi to povede konečne bez zbytečného bordelu :lol:

Kotlety s cibulovou omáčkou

Kotlety s cibulovou omáčkou

Lyduska 14.3.20 21:49 | Daduuja, mohlo by to byt aj bez vina, myslis? Prave som dnes kupila kotlety... *Příspěvek upraven 14.03.20 v 21:49*

Čokoládovo - ořechový hruškový koláč

Čokoládovo - ořechový hruškový koláč

daduuja 13.3.20 19:00 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ Zkus, je moc dobrý a vláčný vydržel i po třech dnech :-)

Čokoládovo - ořechový hruškový koláč

Čokoládovo - ořechový hruškový koláč

Lyduska 13.3.20 10:00 | Teraz som si prečítala recept. Určite niekedy vyskúšam.

Kuře v zelí

Kuře v zelí

di 10.3.20 19:40 | Dobré je to, právě jsem to opět po letech uvařila. Fotky nemám, je mi to kapku žinantní doma cokoli fotit. Ale tchýni, pro kterou jsem to vařila, to očividně chutná, co víc si přát. *Příspěvek upraven 10.03.20 v 19:43*

Kuře v zelí

Kuře v zelí

1irena 3.3.20 15:22 | Měla jsem pořádně přečíst recept až do konce včetně dporučených variant. Sladké zelí mi moc nechutnalo. Tak příště jinak :)

Zapečené kapustičky s uzeným

Zapečené kapustičky s uzeným

georgehradec 2.3.20 15:42 | Tak mám nakoupeno a zítra dáme repeté. Už se těším. :mavam:

Labužnický králík

Labužnický králík

van.Thomas 26.2.20 20:13 | Je nádherné, jak se nad tím receptem popralo sedm lidí do krve a během dalších deseti let ho uvařil jeden člověk. :-) :mrgreen:

Vepřový guláš s divokým kořením

Vepřový guláš s divokým kořením

georgehradec 19.2.20 09:12 | Nakonec jsem se přidal a "Vepřový guláš s divokým kořením" zahušťuju chlebem. Přidal jsem žampionyy a bude strava na dva dny. Jupí. :mavam: :mavam: Příloha noky.

Vepřový guláš s divokým kořením

Vepřový guláš s divokým kořením

georgehradec 18.2.20 13:53 | A já zahušťuju klasicky. HL+vývar a tak to je a bude. :mavam:

Zapečené kapustičky s uzeným

Zapečené kapustičky s uzeným

georgehradec 12.2.20 10:22 | Kapustičky máme rádi a tak to zkusíme, když nám plotna nevychladne. :mavam:

Peanut butter cookies

Peanut butter cookies

Lyduska 8.2.20 21:52 | https://www.simplyrecipes.com/recipes/banana_cookies/

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

georgehradec 7.2.20 14:51 | Ingredience mám, tak zítra si zelňačku udělám! :mavam:

Červená řepa s balzamikovým octem

Červená řepa s balzamikovým octem

parles 6.2.20 15:01 | Náhodně jsem to tu objevil, vyzkoušel a musím moc pochválit!!! Velmi jedlý salát, krásně vybalancovaná chuť. Jen tu řepu nevařím tak dlouho, stačí jí hodina. :mavam:

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

georgehradec 4.2.20 16:22 | A je to tam, myslím prsa v marinádě a zítra bude oběd s přílohou šťouchaných brambor?! :mavam:

Uzené se zelím a hruškami

Uzené se zelím a hruškami

kaleanna 4.2.20 09:53 | If you agree I want to retrieve article information, harmony is needed "red ball":https://red-ball4.com/

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

kaleanna 4.2.20 03:08 | Nejsem si jistý, ale je to dobrá data, právě jsem se o tom začal učit, "driving directions":https://driving-directionsmaps.com/

Kančí guláš

Kančí guláš

casino 27.1.20 22:47 | "@van.Thomas":https://www.labuznik.cz/profil/vanthomas/ daduuja 2.10.15 19:58 píše na 1,5 kg masa 2 lžíce brusinkové marmelády.

Kančí guláš

Kančí guláš

van.Thomas 27.1.20 13:20 | Ještě než se do toho vrhnu, bych se rád zeptal: Opravdu je v tom guláši půl kila marmelády na půl kila masa? Přijde mi to divné... vT

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

hadashka 20.1.20 12:57 | Včera jsem na tuhle super bábovku vzpomínala. Kdysi býval tento recept na zadní straně vanilkového pudinku. Zapomněla jsem si ho tenkrát opsat nebo vystřihnout. Děkuji. Upeču si ji :) :dance:

Uzené nebo šunka v Coca-Cole

Uzené nebo šunka v Coca-Cole

Ala_V 19.1.20 09:34 | Dělala jsem před více než 10 lety a mělo to tenkrát ohromný úspěch.

Vtipná majonéza fofrem

Vtipná majonéza fofrem

svato 7.1.20 23:23 | Pred sviatkami sa mladé kolegyne v robote sťažovali na kupované majonézy, tak som im vytlačila tento recept a mal veľký úspech :palec:

Boršč ála Rudé právo

Boršč ála Rudé právo

birkana 4.1.20 15:59 | :roll: :roll:, tak tedy pro pamětníky, kteří již (snad díky pokročilejšímu věku) zapomněli a pro mladé, kteří onu dobu nepamatují :lol: Na fotkách dokládám toto: - Polévka ruský boršč na 10 porcí - hovězí maso přední b. k. nebo ořez 500g, vepřová plec b. k. nebo ořez 150g. Na 1 porci použijeme *65g masa* (Receptury teplých pokrmů z r. 1974). - Boršč (ruská polévka) na 100 porcí - hovězí maso přední b. k. 6,5kg, vepřové maso přední b. k. 1,5kg. Na 1 porci použijeme *80g masa* (Vzorové receptury jídel pro závodní stravováni z r. 1981). :mavam: :mavam: :mavam:

Telecí řizek po florentsku

Telecí řizek po florentsku

Labužník lidka02 4.1.20 14:08 | Opravdu dobrý recept, všem chutnal. Místo grilu jsem vše dala dopect do trouby a řízečky neměly chybu. :)

Boršč ála Rudé právo

Boršč ála Rudé právo

casino 4.1.20 13:04 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ No, asi je to debata na dvě věci, že :mrgreen: ale souhlasím s Rafaelem :mavam:

Ceviche z hřebenatek (snadné)

Ceviche z hřebenatek (snadné)

Putin 2.1.20 10:04 | "@van.Thomas":https://www.labuznik.cz/profil/vanthomas/ Ano,úprava ceviche spočívá v tom, že syrové maso je "uvařeno" v limetkové nebo citronoové šťávě. "Vikipedia o ceviche":https://cs.wikipedia.org/wiki/Ceviche

Ceviche z hřebenatek (snadné)

Ceviche z hřebenatek (snadné)

van.Thomas 1.1.20 18:44 | Rozumím tomu dobře, že se ty hřebenatky jedí syrové?? 8o

Boršč ála Rudé právo

Boršč ála Rudé právo

birkana 29.12.19 18:33 | "@Rafaelhamza":https://www.labuznik.cz/profil/rafaelhamza/, víš vůbec, co je to boršč? Žádnej vejplach, voda z nádobí. Poctivá sytá polévka, chytrolíne :cert:. P. S. Nech se přebalit :mavam: :jazyk:.

Boršč ála Rudé právo

Boršč ála Rudé právo

Rafaelhamza 22.12.19 11:10 | "@esmeralda":https://www.labuznik.cz/profil/esmeralda/ to je polevka ty pako. 50g masa v polevce na osobu je sakra dost.

Plněné ořechové rohlíčky od Blanky z Velvar

Plněné ořechové rohlíčky od Blanky z Velvar

Zuzu 19.12.19 10:39 | Vytahuji na světlo, letos prvně, jsou moc dobré.

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

georgehradec 18.12.19 06:47 | :dance: Koukám a vidim, že už je to deset let od první mé realizace a furt to můžu opakovat. Běhen povánočního veselí bude repeté. :dance:

Kanárský guláš

Kanárský guláš

svato 15.12.19 18:45 | Tiež som najprv zareagovala na názov a pomyslela na Bóbika...

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

exczech 13.12.19 16:24 | Mam sice ramekiny, ale pouzivam aluminijove formicky ktere jsou k dostani na Amazon.com

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

Fondant au chocolat (čokoládové bábovičky)

exczech 13.12.19 16:21 | Molten Chocolate Cakes © Lucy Schaeffer Molten Chocolate Cakes CONTRIBUTED BY JEAN-GEORGES VONGERICHTEN ACTIVE: 20 MIN TOTAL TIME: 35 MIN SERVINGS: MAKES FOUR 6-OUNCE CAKES FAST STAFF-FAVORITE It seems as though every restaurant in America offers a version of this amazing cake created by master chef Jean-Georges Vongerichten. But his supremely rich and chocolaty original is in a class by itself. slideshow Beautiful Desserts RELATED RECIPES Fast Chocolate Desserts Jean-Georges Vongerichten 1 stick (4 ounces) unsalted butter 6 ounces bittersweet chocolate, preferably Valrhona 2 eggs 2 egg yolks 1/4 cup sugar Pinch of salt 2 tablespoons all-purpose flour Preheat the oven to 450°. Butter and lightly flour four 6-ounce ramekins. Tap out the excess flour. Set the ramekins on a baking sheet. In a double boiler, over simmering water, melt the butter with the chocolate. In a medium bowl, beat the eggs with the egg yolks, sugar and salt at high speed until thickened and pale. Whisk the chocolate until smooth. Quickly fold it into the egg mixture along with the flour. Spoon the batter into the prepared ramekins and bake for 12 minutes, or until the sides of the cakes are firm but the centers are soft. Let the cakes cool in the ramekins for 1 minute, then cover each with an inverted dessert plate. Carefully turn each one over, let stand for 10 seconds and then unmold. Serve immediately. MAKE AHEAD The batter can be refrigerated for several hours; bring to room temperature before baking. Toto je originalni recept od vynalezce toho desertu. Neprekladam to, nebot ten recept co tady byl uveden je dostatecny. Ale pokud by mel nekdo zajem, tak me nechte vedet a ja to prelozim :cert:

Jednoduché osvědčené zázvorky

Jednoduché osvědčené zázvorky

babamaja 8.12.19 22:42 | Moje maminka je dělala den dopředu, tak jsem je udělala večer a ráno pekla. Dala jsem je do šlehače a dobre rozšlehala. Vejce s cukrek a mouku jsem nechala v pokojové teplotě. Cukrářské kvasnice jsem dlouho scháněla, na konec stačilo zajit do drogerie Teta vydrží několik let. Zázvorky jsou vynikající a dobře usklaněné vydrží dlouho. Děkuji za recept!!! Člověk se pořát učí.

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Zuzka1973 28.11.19 11:27 | Nelze vymazat uvaření - nechtěně jsem vložila k jinému receptu… No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam: Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a troška česneku…) Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré :) Bez toho trojobalu… to mi přijde zbytečné a asi v tomto případě i ku škodě věci ;) Ale proti gustu... nám chutnaly takto... :kytka:

Krkovička se směsí na černém pivu

Krkovička se směsí na černém pivu

georgehradec 24.11.19 11:58 | Dnes hotovo a spokojenost! :mavam:

Krkovička se směsí na černém pivu

Krkovička se směsí na černém pivu

georgehradec 23.11.19 12:32 | Tak zítra bude repeté. A už dnes můžu hodnotit pozitivně a s plným počtem *. :mavam:

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

casino 17.11.19 18:42 | Dotaz OT Nebývala zde možnost "před .{color:red}" přidáním příspěvku tento napřed popatřit? *Příspěvek upraven 17.11.19 v 18:45*

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Pečené slávky na borovicovém jehličí

casino 17.11.19 18:21 | No, asi překlep :) či autor testuje, zda tu vůbec ještě někdo čte recepty, že :mrgreen:

Vepřové na kmíně

Vepřové na kmíně

Zuzka1973 16.11.19 14:14 | Bez papiňáku, na sádle, vývar z kostí z použitého masa (uvařený večer předem). S bramborovým knedlíkem z brambor a hladké špaldové mouky, bez vejce.

TEST: Bramborová pánev s tuňákem a olivami

TEST: Bramborová pánev s tuňákem a olivami

Zuzka1973 14.11.19 14:54 | Na přepuštěném másle - je to výborné! Tuňák od Kaiser, s chilli...

Gróbska husacina s lokšami (starodávný pokrm)

Gróbska husacina s lokšami (starodávný pokrm)

Zuzka1973 11.11.19 17:31 | Hledala jsem recept, který by šel použít jen na porcovanou husu.. Jednoduché, moc dobré... Děláno jen z husích stehen, na celou husu si sami ve dvou netroufneme ;) K hotovým zelí a lokše zásadně bez vajec... pouze brambory a mouka... Estétům se předem omlouvám, že moje porce na fotce je už vykostěná... snad to přežijete ;)

Pikantní divočák s bramboráčky

Pikantní divočák s bramboráčky

3jirka 10.11.19 09:17 | Tenhle recept s různými obměnami a přílohami děláme často a máme ho velmi rádi!!Je to výborný a jednoduchý pokrm! :)

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Eja 9.11.19 15:11 | 300 g cukru a půl kila mouky na kilo nebohého telecího krčku :roll:

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

amylon 8.11.19 22:17 | Napočítala jsem 6,5 kilo zeleniny, v tom se asi půl kila mouky ztratí. Takto se vaří v restauracích? Moc jsem to nepochopila.

Krémová dýňová polévka

Krémová dýňová polévka

Zuzka1973 8.11.19 18:26 | Opět zahřála... takto nejjednodušší je nejlepší... Špetka chilli neuškodila, naopak... :kytka:

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

Telecí krk podle šéfkuchaře Jana Kvasničky

casino 8.11.19 18:09 | No, předpokládejme, že "Mouka 0,5 kg .{color:red}" je překlep že :roll: Ale i tak, při množství surovin na 1kg masa, to vypadá jako krmě pro napraveného vegetariána :mrgreen:

Pikantní těstoviny s dýní

Pikantní těstoviny s dýní

Zuzka1973 8.11.19 13:31 | Bez téhle dobroty se podzim neobejde :) Těstoviny: semolinové penne, místo oliváče (na který mám alergii) použito přepuštěné máslo, zbytek vše z domácích zdrojů... Jen tedy... skleroza je věc... doma ani kousek tvrdého sýra... Ale i tak super ;)

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2383 Další »

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz