Kýta z mladého prasátka s hřebíčky a pomerančem

Kýta z mladého prasátka s hřebíčky a pomerančem

svato 12.8.22 19:01 | 1. videla som len balíček mäsa z maďarskej farmy, takže ľutovať dosť dobre nebolo čo 2. myslíš, že to úbohé prasiatko by ľutovalo teba, keby malo príležitosť? *Příspěvek upraven 12.08.22 v 19:01*

Mejdlíčko podomácku – (Kačení mýdlo)

Mejdlíčko podomácku – (Kačení mýdlo)

svato 20.7.22 19:14 | Rovnako ako Triss, aj ja viem tak, že sa vyrábali zo škrobu, u nás sa tomu hovorilo zemiakový cukor, ale možno ide o dva rôzne výrobky, hoci opis sedí na 100 %

Mejdlíčko podomácku – (Kačení mýdlo)

Mejdlíčko podomácku – (Kačení mýdlo)

jivoji40 19.7.22 20:08 | Sušená vejce za války byla běžná. Bylo to ale považováno za podřadou náhražku vajec, tedy z nouze cnost, válečný produkt. Ovšem zůstala i po válce, ale pak už nevím, kdy se ztratila z trhu. O sušených bílcích nevím, maminka je asi nekupovala. Taky proč.

Bublanina, která je dlouho vláčná

Bublanina, která je dlouho vláčná

Lyduska 7.7.22 13:35 | Vytahujem na svetlo Labuznikovo tento vyborny recept. Len pozor... v postupe chyba olej. *Příspěvek upraven 08.07.22 v 07:02*

Polévka na kimchi način

Polévka na kimchi način

Josefapacova 23.6.22 00:16 | Dalo by se to asi i tak říct. Miso polévku kupuju od kojibakers, mají to dobré. Brala jsem od nich ale už i shiokoji, do kterého se dá naložit jak kuřecí, tak i vepřové maso před pečením a to je pak teprvě bašta. Perfektní je to i zamíchat do sekané. Jinak miso se dá suprově používat i místo soli.

Polévka na kimchi način

Polévka na kimchi način

Dedovakjiri 22.6.22 01:25 | Takže to je nějaká směs, která se zalije vodou a je uvařeno?

Polévka na kimchi način

Polévka na kimchi način

Josefapacova 21.6.22 01:18 | Naprsto rozumím, hele já vařit umím, ale tohle bych taky nedala. Ale docela pravidelně si doma nebo vpráci dávám na sváču miso polévku. Tak je z fermentovnaé luštěniny a kupuju to od české firmy jen k zalití vodou. Mám to rychle hotové a chuˇje úžasná. Navíc, když není čas, tak potřebuju něco do bych do sebe rychle naházela.

Polévka na kimchi način

Polévka na kimchi način

Dedovakjiri 20.6.22 02:05 | Zdravím, jak se dělápolévka z fermentované zeleniny? Zvládnul bych to? Když jsem byl na dovolené, tak jsem měl polévku z kvašené zeleniny a byla dokonalá. Jen nevím jestli přes menší kuchařské schopnosti jsem schopný to udělat doma?

Zelné placky z Radobyčic

Zelné placky z Radobyčic

kacenkahezka 15.6.22 10:24 | Neams kamarady a mas ubohej zivot. celej jen sedis a nudis a nadavas. jses fakt ubohej nikoho neocenis jen negativni veci. :cert: :cert:

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Sexy_Labužník 3.5.22 15:37 | Jak dlugo za tu gela :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed:

Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

svato 19.4.22 14:42 | Robila som včera, len som si mierne prispôsobila, toustový chlieb som mierne opiekla na kačacej masti, pečienku tiež (nie mierne, ale normálne), cibuľu a petržlen som nahradila brusnicami namočenými v červenom víne a časťou plnky som vypchala bažanta. Ďakujem za pripomenutie receptu, práve sa mi hodil, lebo u nás doma sa plnka nikdy nerobila, ani do kuraťa. *Příspěvek upraven 19.04.22 v 14:43*

Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

Nákyp s játry-alebo nádivka na celý plech-obyčajná

jankati 15.4.22 18:43 | Dnes som robila túto nádivku, pridala som ešte medvedí cesnak, bola suprová :potlesk: :D

Medovina podle neznámého

Medovina podle neznámého

aničko 3.4.22 16:51 | Dobrý deň, máme medovinu už staršiu, len je akosi slabá - nemá grády. farba je bledšia, aj menej alkoholu je v nej. neviete náhodou poradiť, ako to zachrániť? vylepšiť, alebo využiť. máme jej asi 20 litrov aničko

Házedlo přes bidlo z Chodska

Házedlo přes bidlo z Chodska

svato 3.4.22 16:10 | Ak sa moja staropamäť nemýli, v jednej knižke (fringilla: zorka na prázdninách) sa spomína, že "zapečené svědomí je jídlo pro chudé, někde se mu říká šterc". A "kolovadlo", my sme tomu hovorili povrazový kolotoč, by sa tým dnešným počítačovým buchtáčom zišlo ako soľ - len by to asi máloktorý zvládol.

Házedlo přes bidlo z Chodska

Házedlo přes bidlo z Chodska

renata08 3.4.22 08:10 | Nekde jsem cetla, ze se tomu rika hazedlo nebo take tresenec, protoze se ty brambory s moukou "prohazuji" mezi prsty...

Kure pecené v pomalém hrnci

Kure pecené v pomalém hrnci

J.Kouk 27.3.22 07:46 | Na co alobal a na co nerezový rošt? Stačí na dno nalámat špejle, případně tam dát nějaky malý díl z nerezu např. z kráječe na hranolky, struhadla ap.ja preferuji špejle které nemusím pak umývat.

Zelňačka starýho habany s trhanou klobásou

Zelňačka starýho habany s trhanou klobásou

Král Zeli 6.3.22 13:57 | In memoriam, všichni slyšte muj upřímný vděk a úctu k starému habanu, já osobně -jako Král zelných lidí - jsem dohlížel na výzkum týkající se nejlepší receptury na naší nejoblíbenější polévku. I král může selhat. I tak se stalo. Le roi est mort, víve starý Habana do konce jeho nadpozemských dní. O tomto pokrmu se skládají písně. Jmenuji ho císařem zelné federace republik a každý rok na počest jeho památce vaříme obří hrnec v perimetru má cca padesát kilometrů, tedy bez uší, s ušima tak 70, a rozdáváme tento nektar, ambrózii snů všem potřebným. S úctou a potěšením, Král zelné republiky Ať žije zelí!

Zelňačka starýho habany s trhanou klobásou

Zelňačka starýho habany s trhanou klobásou

Král Zeli 6.3.22 13:57 | In memoriam, všichni slyšte muj upřímný vděk a úctu k starému habanu, já osobně -jako Král zelných lidí - jsem dohlížel na výzkum týkající se nejlepší receptury na naší nejoblíbenější polévku. I král může selhat. I tak se stalo. Le roi est mort, víve starý Habana do konce jeho nadpozemských dní. O tomto pokrmu se skládají písně. Jmenuji ho císařem zelné federace republik a každý rok na počest jeho památce vaříme obří hrnec v perimetru má cca padesát kilometrů, tedy bez uší, s ušima tak 70, a rozdáváme tento nektar, ambrózii snů všem potřebným. S úctou a potěšením, Král zelné republiky Ať žije zelí!

Domácí uzení, jednoduché a málo škodlivé

Domácí uzení, jednoduché a málo škodlivé

svato 17.2.22 13:06 | Ad daduuja: prosím, ako presne si robila tie huby? mám recept, kde sa krátko predvaria a údia sa dve hodiny v studenom dyme, potom sa môžu naložiť do octu alebo oleja, tento recept je asi o niečom inom...

Tradiční kanadský losos na cedrovém prkénku

Tradiční kanadský losos na cedrovém prkénku

KoalkaAu 15.2.22 17:11 | Dobrý den, nemám klasický gril, lze připravit v troubě s funkcí horního grilu? Díky

Krokodýlí sousta

Krokodýlí sousta

svato 14.2.22 19:47 | Takže: toto marinované a tie smažené kúsky boli fajn, ale na steak sa to, čom kúpila ako sviečkovicu, vskutku nehodilo. Ale vnukovi (10) sa krokodíl rozhodne rátal. *Příspěvek upraven 14.02.22 v 19:49*

Krokodýlí sousta

Krokodýlí sousta

svato 8.2.22 20:24 | Urobím cez víkend ako prekvapenie zaťovi na narodeniny, kúsok takto, kúsok v cestíčku podľa pendy a kúsok ako steak, som zvedavá, čo mi rodina povie

Čertova kopyta

Čertova kopyta

Marjanka2 5.2.22 22:41 | Opět moc dobrý i když trochu časově náročný recept. :lol:

Venoušův nakládaný hermelín

Venoušův nakládaný hermelín

Lyduska 1.2.22 08:57 | Dneska naložené. Použité syry Raudberg a Solglad. Zaliate olejom z búrskych orieškov (arašidovým olejon). *Příspěvek upraven 01.02.22 v 10:19*

Chutney z baklažánov a banánov

Chutney z baklažánov a banánov

Ala_V 22.1.22 07:37 | Vypadá to velice zajímavě, to snad vyzkouším. Díky za inspiraci! :mavam:

Piškotové těsto na dort

Piškotové těsto na dort

hella138 20.1.22 22:24 | Dobrý večer, našla jsem tento váš recept a přesto, že už je pokročilá hodina, musela jsem ho vyzkoušet. Děkuji za něj, protože je fantastický už napohled :potlesk: Jen jsem dala 4 vejce, protože byly "M".

Ochucená pletýnka z bramborového těsta

Ochucená pletýnka z bramborového těsta

Lyduska 13.1.22 09:15 | Toto musí byť dobručké!

Cibulačka 2

Cibulačka 2

Alesek1goro 12.1.22 15:48 | Tak tak, čtyři cibule a tři kostky masoxu to je fičák ???? to raději den o hladu. Není nad vývar z masa nebo kořenovky. Bože můj kdo všechno dnes zkouší vařit. Cibulačka je výborná staročeská polévka, tak dříve také asi nedávali Masox ne?

Vánočka bez rozinek

Vánočka bez rozinek

svato 4.1.22 18:42 | Upútal ma názov - bez hrozienok - náš dedko provokatér hovoril hrozienkam muchy a tak ich sestra nikdy nejedla. Ktovie, na aké exoty by ho inšpiroval tento recept, ale mne by sa páčil a pokojne aj s hrozienkami navyše.

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

admin 22.12.21 11:09 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ "@svato":https://www.labuznik.cz/profil/svato/ Zdravím, děkujeme za upozornění ;) Krásné svátky :kytka: Lucka

Super rumové kuličky - nepečené

Super rumové kuličky - nepečené

svato 21.12.21 18:50 | Chystám sa robiť zajtra a nápad, nasypať do mixéra všetko spolu, ma potešil. :mavam: *Příspěvek upraven 21.12.21 v 18:51*

Super rumové kuličky - nepečené

Super rumové kuličky - nepečené

mamula 21.12.21 10:16 | Ahoj, tak při čtení této úžasné rady jsem se smála až jsem se za břich popadala. birkano díky. A všem labužníkům minulým i jsoucím přejí krásné Vánoce a též šťastný Nový rok. :)

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

Zuzka1973 29.11.21 12:25 | "@svato":https://www.labuznik.cz/profil/svato/ - oni nedají pokoj... jsou horší než vši nebo blechy... Už to zkouší pod dalším receptem - jasně, už to tu sice moc nežije, ale Labužník si takové prznění od reklamních bezmozků nezaslouží...

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

svato 22.11.21 10:32 | Vrelo súhlasím so Zuzkou.

Mandlové hříbečky bez kterých prý nejsou Vánoce...:-)

Mandlové hříbečky bez kterých prý nejsou Vánoce...:-)

Sobis 21.11.21 19:34 | My jsme dávali 10 dkg mandlí a 10 dkg lískových oříšků (před mletím se ořechy opraží nebo opečou na sucho, ještě horké se dají do utěrky a třením se z nich sloupne slupka). Cukru jen 20 dkg, bílky také 2. Hotové hříbečky jsme vyskládali na pocukrované prkénky a vysušili na kachlových kamnech.

Mrkvové cukroví

Mrkvové cukroví

Sobis 21.11.21 19:26 | V našem rodinném receptu je mouka polohrubá (20 dkg), mrkve 10 dkg a tuk 100 % (kdysi IVA), špetka soli.

Bramboráková soustíčka  s různými náplněmi

Bramboráková soustíčka s různými náplněmi

Zuzka1973 17.11.21 17:08 | Všem, kdo przní zdejší recepty nechutnou reklamou v komentářích přeju, ať se jim v kuchyni už nikdy nic nepodaří, vše se jim připálí a po všem se po*erou do bezvědomí... Nic jiného už k tomu nelze napsat. Dokud jste plevelili/y diskuze, dalo se to skousnout, ale co řádíte pod recepty... JSTE NECHUTNÍ (NECHUTNÉ) :roll: :poblion:

Jazyk na česneku

Jazyk na česneku

casino 17.11.21 10:16 | @karaim...tak dlouho, až po nabodnutí na vidličku z ní sám sklouzne :) *** Jazyk na pánvi nepodlévám a pouze ho krátce osmažím z obou stran :palec:

Pravá ovesná kašička

Pravá ovesná kašička

Hanalepeska 16.11.21 20:55 | Já přidávám při vaření sekané rozinky močené v rumu, drcené vlašské ořechy, mletou skořici, sáček vanilkového sukru a až je to vše svařené tak ještě do teplého zamíchám strouhané jablko(bez šlupky).Jíme to i za studena Mnam :*

Chorvatský burek

Chorvatský burek

admin 25.10.21 11:15 | Dobrý den, přidávám další fotky od autora receptu :) Krásný den :kytka: Lucka

Utopenci III

Utopenci III

Silviespackova 21.10.21 15:37 | A jsou i z kvalitních špekáčků? Nevíte náhodou, kde to kamarádka koupila?

Rychlí  utopenci

Rychlí utopenci

Brizamira 21.10.21 15:36 | Rovnou i s tou kvašenou zeleninou jo? Já právě myslel na ten lák akorát.

Kefír (od odborníků)

Kefír (od odborníků)

Gabakova 21.10.21 15:33 | Fermentovanou zeleninu? Tak to by mě asi zajímalo ještě víc, protože nejsem zrovna příznivcem kefírů a mléka…

Kysané zelí

Kysané zelí

Burdovaa 21.10.21 15:32 | Takže si to doma vyrábíte nebo někde kupujete?

Utopenci III

Utopenci III

Coufalovaboz 20.10.21 13:14 | Dlouho jsem na takové nemohla narazit. Pak jsem jednou u kamarádky ochutnala utopence naložené ve fermentované zelenině a tím se mi úplně změnil pohled na kupované utopence. V kombinaci s fermentovanou zeleninou, která je plná antioxidantů, probiotik a vitamínů, chutnají fantasticky.

Rychlí  utopenci

Rychlí utopenci

Peny7 20.10.21 13:13 | Naložené utopence ve fermentované neboli kvašené zelenině si objednávám pravidelně. Pokud to neznáte, tak to rozhodně doporučuji vyzkoušet, je to kvašená zelenina a kvalitní špekáčky, dohromady prostě luxusní chuť.

Kefír (od odborníků)

Kefír (od odborníků)

Betkaalzbetka 20.10.21 13:05 | Mohu mluvit sama za sebe a za svoji vlastní zkušenost, kdy jsem začala pravidelně pojídat kimchi, tedy fermentovanou zeleninu, která je bohatá na obsah laktobacilů. Od té doby jsem mnohem méně nemocná a hlavně se mi konečně napravilo zažívání, které jsem dříve měla hodně rozhozené.

Kysané zelí

Kysané zelí

Kaplanek 20.10.21 13:03 | To už se dostáváte ke kimchi, to je korejská národní specialita, kdy nechávají fermentovat, tedy kvasit, směs zeleniny. Je to pak mnohem lepší, než jen samotné zelí, protože to nabízí mnohem větší škálu chutí. Kimchi doma milujeme, popravdě jsem to poprvé ochutnal právě v Koreji na dovolené a pak jsem to začal jíst pravidelně.

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2390 Další »

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz