Pečené koblihy z bramborové kaše

Pečené koblihy z bramborové kaše

birkana dnes v 15:51 | Koblihy připravené přesně dle receptu od "@babi":https://www.labuznik.cz/profil/babi/ . Koment k uvaření viz výše.

Hrnečkový perník

Hrnečkový perník

Zuzka1973 20.10.18 18:31 | Výborný, doplněn máslovo-pudinkovým krémem a strouhanou hořkou čokoládou. Ubrala jsem jen cukr a místo skořicového cukru jsem dala už jen lžíci skořice.

Chalupářské kapusťáky paní Jindřišky

Chalupářské kapusťáky paní Jindřišky

birkana 19.10.18 13:32 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ , dobré to skutečně bylo, ale provázek mne nenapadl :think: . Teď jsem se zase zasmála já :lol: . Představila jsem si svého muže překypujícího italským temperamentem, kterak cloumá provázkem uvízlým ve zlatavě vypečeném trojbalu. Kde by závitky skončily si nechci ani představit! :jazyk: :cert:

Chalupářské kapusťáky paní Jindřišky

Chalupářské kapusťáky paní Jindřišky

Eja 19.10.18 13:20 | jsem se s chutí zasmála :mrgreen: Tě vidím...a možná slyším :mrgreen: Omotání kuchyňským provázkem by jistě zpestřilo konzumaci :mrgreen: :mrgreen: a nic jiného mne nenapadá :mavam: Ale dobré to určitě bylo :potlesk:

Jablečné knedlíčky

Jablečné knedlíčky

Lyduska 14.10.18 14:20 | To musí byť dobrota. Určite vyskúšam.

Piškotová roláda s jemným krémem

Piškotová roláda s jemným krémem

Zuzka1973 11.10.18 17:58 | Podle tohoto receptu dělám roládu nejraději, krému tentokrát více, aby byl i na pomazání povrchu, dávka tentokrát navýšená na 6 vajec (dvakrát). Foto z mobilu, v reálu je roláda tmavší... *Příspěvek upraven 11.10.18 v 18:07*

Jednoduchá a výborná piškotová roláda

Jednoduchá a výborná piškotová roláda

Zuzka1973 11.10.18 17:50 | Místo hladké jsem dala mouku polohrubou, marmeládu broskvovou (domácí). Přidala jsem krém z másla, pudinku a obalila v kokosu - těsto super, nepraskalo, papír jsem nejen vymastila sádlem, ale i posypala hrubou moukou - papír šel dolů perfektně... Foto je z mobilu - dost zkresluje barvy- rolády byly čistě bílé... *Příspěvek upraven 11.10.18 v 18:06*

Keftés - santorinské rajčatové placičky

Keftés - santorinské rajčatové placičky

MichaelaKrat 11.10.18 10:21 | Skvělá inspirace, jelikož se nám rajčat opravdu letos urodilo :) Doman vaříme placičky ještě z květáku, jsou také moc chutné. Dělám podle tohoto receptu https://erecepty.eu/kvetakove-placky-cesnekovym-dipem/ :)

Houbová omáčka se smetanou

Houbová omáčka se smetanou

MichaelaKrat 11.10.18 10:19 | Hezké, děkuji za tip :)

Houbová omáčka se smetanou

Houbová omáčka se smetanou

birkana 10.10.18 17:57 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ , ten pravý Masox ne, ale zdravější alternativu. Od CountryLife (nedělám reklamu ;-) ). Domácí vývar zrovna nebyl, tak jsem sáhla po hotovém "preparátu" :lol: .

Houbová omáčka se smetanou

Houbová omáčka se smetanou

Eja 10.10.18 17:31 | Neříkej mi, že jsi tam vrazila Masox :roll: :mrgreen: Hezký klasický recept na houbovou omáčku, kdysi u babičky jsem jedla stylem - na stole mísa knedlíků a kotel omáčky a já s tátou jsme si střídavě přidávali knedle, omáčku, knedle, omáčku...až jsme to prostě...no sežrali.... :mavam:

Livance s kukurici

Livance s kukurici

MichaelaKrat 10.10.18 14:13 | Ahoj, také děláme :) Moc nám doma chutnají. Pro děti jsem začala vařit zdravé dětské lívance Postup zde: https://erecepty.eu/hrave-zdrave-livanecky/ :)

Krupicová kaše s čokoládou

Krupicová kaše s čokoládou

Eja 10.10.18 13:25 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/ dík za připomenutí, už jsem ji asi půl roku nedělala( foto)a brzo to napravím. Za mne nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda a máslo... Technologicky to moc neřeším, asi jako Zébulon - já tedy ještě bez másla a cukru - mlíko, krupička, plotna...

Skotská polévka z červené řepy (pro Lass)

Skotská polévka z červené řepy (pro Lass)

Zuzka1973 07.10.18 17:39 | Velmi dobrá polévka a díky samozásobování v podstatě zadarmo :) Jen jsem nezdobila jogurtem, ale při mixování přikápla trochu mléka... Dozdobená tím, co zrovna na dvorku lze ještě oškubat ;)

Krupicová kaše s čokoládou

Krupicová kaše s čokoládou

Zuzka1973 07.10.18 15:23 | "Pohádka mládí" - ale miluju ji celý život... Pro muže klasiku (měli jsme k dopolední svačině, abychom vydrželi do pozdnějšího oběda...) a pro sebe upravenou tak, aby splňovala určité nutriční parametry - byla výborná i tak a chuťově stejná, jako s mlékem... tu svoji jsem totiž dělala jen z vody a stačilo mi jen trošku kokosového cukru a skořice a máslo... Dali jsme si ji s přemrazenými aroniemi (dozrálé a přemražené jsou velmi dobré, ani trpké, ani zbytečně přeslazené... )

Kuřecí čtvrtky

Kuřecí čtvrtky

Zuzka1973 07.10.18 15:17 | Jednoduché a velmi dobré... Já přidala jen trochu brambor, abych to měla pěkně vše v jednom, mám kuře v kombinaci se zelím moc ráda :)

Ústřice sv. Mikuláše

Ústřice sv. Mikuláše

casino 07.10.18 09:39 | Hodlám dokoupit "talířečky" k podávání této delikatesy. Po řadě marných pokusů jsem konečně tuná naďabil na: "HŘEBENATKY":http://www.morskahouba.cz/cz/eshop/lastury/male/?irish-flat-scallop-hrebenatka-c214

Pelmeně z červené řepy

Pelmeně z červené řepy

tlustá bába 06.10.18 17:19 | Ejo, řepa se neprosadí nijak radikálně, jen je to taková kulantnější chuť, než jen z moučného těsta. S ricottou to bude skvělé, dala bych do ní to, co lahodí s tím, co dáš navrch, ale snese to cokoliv, podle mě. Někde jsem četla, že Rusové si na pelmeně ocet i kapou, ne-li přímo lijí (např. na čínské taštičky je oblíbené máčadlo sojová omáčka, OCET, voda - pravda, aby to nebyla žíravina, no a utřený česnek, taky dost razantní chuť), ... ale pro mě je prostá kysaná smetana přesně akorát. Rozumí se, že ta prostá kysaná smetana je tučná smetana :lol: Zkus to, část těsta počká v lednici a nebo se pelmeně (před uvařením) dají krásně mrazit a uvařit, až když máš zase chuť, pak je to náramná rychlovka. :mavam:

Pelmeně z červené řepy

Pelmeně z červené řepy

Eja 06.10.18 10:17 | Mám tady tašku jablek a jdu dělat jablkové chutney - a fakt nemám čas dělat pelmeně :mrgreen: Za mne č. 2, jednoznačně. Ale dotaz - jak se chuťově v těstě prosadí ta řepa? Co bezmasá náplň - asi ricotta, česnek a něco zeleného...kysaná smetana možná s kapičkou umeocta navrch :roll: Babo hrozná :hug: zítra asi neodolám, tomu se totiž nedá odolat :dance:

Bramborové palačinky

Bramborové palačinky

Zuzka1973 04.10.18 12:48 | Vejce jsem dala celé a mouku celozrnnou... Pečeno na nepřilnavé pánvi - rychlé, perfektně se pekly - s jablečnou marmeládou ještě z loňské sklizně...

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Zuzka1973 04.10.18 07:39 | Bez kečupu a bez křenu - místo křenu sýr, šunka krůtí 92 % masa. Křen nevím, jestli by se moc netloukl: dvě silné dominantní chuti moc v jednom jídle nemusím, on ten celer je silný až až (mám tedy z vlastní zahrady). Ale jinak super, takže plný počet hvězdiček právem - rychlé, dobré a pěkně drží pohromadě při otáčení (neb nepřilnavou mám jen malou pánvičku, a tak to bylo trošku vyyšší, ale na "funkci to vliv nemělo" ;) Omeletník nemám a tohle bylo rychlejší :)

Bramborová omeleta se sýrem

Bramborová omeleta se sýrem

Zuzka1973 03.10.18 19:41 | Jen uzpůsobená gramáž pro moji porci :) Je výborná... no, jako každá omeleta... ;)

Hot dog z Hané

Hot dog z Hané

Eja 02.10.18 20:46 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/ :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Zavařování ořechů v MW

Zavařování ořechů v MW

HolkaSikovna 01.10.18 22:52 | Já tomu zavařování nechtěla vůbec věřit, protože ani o zavařování nejde, ale spíš o konzervaci a když jsem nedávno zkusila také jeden "recept na zavařené ořechy v mikrovlnce":https://www.pomodo.cz/recepty/vlasske-orechy-zavarene-v-mikrovlnce , byla jsem z výsledku nadšená a i když mikrovlnku skoro nezapínám, tento recept je prostě parádní!

Hot dog z Hané

Hot dog z Hané

birkana 01.10.18 13:06 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ , na tvarůžcích žádná škoda nakonec nevznikla. :idea: :lol: Jako správná hospodyňka jsem ty hotdogové nepodařence nechala na plochém glazovaném podnose vychladnout. Sýr ztuhl a dal se téměř beze zbytku i s rohlíky oddělit od podložky. Tuto směs pečiva a sýra jsem nadrobno nasekala, jemně skropila mlékem a zamíchala do rozšlehaných vajec. Na lívanečníku jsem získanou hmotu zvolna opékala jako placičky síly lívanců. Na ještě teplé jsem navršila kopeček smetanového jogurtu (bílého) s mletým pepřem a posypala strouhanou goudou. S rajčatovým salátem dobrá večeře.

Hot dog z Hané

Hot dog z Hané

Eja 30.09.18 08:21 | :potlesk: jsi velký experimentátor...fotky jsou hezké, což o to, ale hezké není to co je na nich :roll: škoda tvarůžků...podle mne to nemůže fungovat, představa teplého nekřupavého rohlíku s polotekutou náplní... :hug:

Menemen – turecké snídaňové jídlo

Menemen – turecké snídaňové jídlo

Lyduska 24.09.18 09:55 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, mohlo to byt toto? https://www.labuznik.cz/recept/provensalska-rajska-jablicka-s-vejci/ To je vyborne. *Příspěvek upraven 24.09.18 v 09:59*

Menemen – turecké snídaňové jídlo

Menemen – turecké snídaňové jídlo

daduuja 22.09.18 22:58 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ byloto toto? :-) - https://www.labuznik.cz/recept/saksuka-nablia/ Tak už vidím, že nebylo :-) *Příspěvek upraven 22.09.18 v 22:59*

Papriky po Jugoslávsku

Papriky po Jugoslávsku

Lyduska 22.09.18 11:32 | "@birkana":https://www.labuznik.cz/profil/birkana/, ďakujem pekne. Nikdy som kukuričný chlieb zatiaľ neskúšala, ale mám chuť vyskúšať. Zatiaľ som len raz robila dalamánky s kukuričnou múkou (recept z Labužníka) a boli chuťovo dobré.

Papriky po Jugoslávsku

Papriky po Jugoslávsku

birkana 22.09.18 10:22 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ , on to není na 100% chléb jen z kukuřice. Upravila jsem si recept na Ohňový mexický chléb z kuchařky "Domácí pekárna malý zázrak v kuchyni" (autorka Dája Mrázová). V rychlosti moje složení: 180 ml podmáslí, 1 PL měkkého másla, 1 zarovnaná PL třtinového cukru, 1/2 KL soli, 1 a 1/2 hrnku (čtvrtlitrového) hladké pšeničné mouky, 1/2 hrnku jemné kukuřičné mouky, droždí dávám čerstvé v množství cca na 400 - 500 g mouky. Množství tekutiny je orientační, třeba vyzkoušet. Také jsem zkoušela v receptu na obyčejný bílý chléb nahradit 1/4 množství mouky kukuřičnou jemnější krupicí. Ten chléb byl také dobrý. Momentálně peču žitný kmínový chléb. Kdybys kukuřičný zkoušela a on se povedl, určitě sem vlož tvůj recept i s fotkami. Možná ještě něco upravíš a chléb bude lepší, než ten můj. :mavam:

Papriky po Jugoslávsku

Papriky po Jugoslávsku

Lyduska 22.09.18 08:12 | Birkana, máš dobrý recept na kukuričný chlieb? Bolo by ho prípadne možné zverejniť?

Kuťa

Kuťa

Zuzka1973 20.09.18 18:54 | Velmi dobré :kytka:

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

georgehradec 20.09.18 12:04 | Doporučující rychlý a jednoduchý receptík. Kdo má rád rum má vyhráno. :mavam:

Syrečková omeleta

Syrečková omeleta

Zuzka1973 18.09.18 09:21 | Skvělá snídaně, jen místo oleje máslo...

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Zuzka1973 16.09.18 18:30 | Konečně jsem nezapomněla vyzkoušet receptík :) Pro všechny pochybovače: Dokonce jsem ani aronie neobalovala v cukru a nedávala jsem drobenku, ale jen strouhaný perník... Těsto tedy podle svého, neb bílou mouku nepoužívám, ale vliv to nemělo, naopak: moje těsto je méně sladké... a přesto byl koláč výborný, nesvíravý... Chce to trhat aronie zralé, již začínající scvrkávat se... Dělala jsem i v minulosti už něco jako bublaninu z aronie, ale s drobenkou - i tehdy spokojenost pokaždé. Kdo by chtěl mít jistotu - prostě dodrží recept tak, jak je tu napsán od autora a pro sychr můžete dát aronie přemrazit... Ale nebylo to třeba... Správně zralé plody by měly jíst bez ušklíbnutí i syrové... Plno lidí trhá aronii nedozrálou a pak se diví ;) Já trhám opravdu rok co rok teprve až začnou plody scvrkávat, ale nesmí být suché... Dělám i sirup a marmeládu...

Sirup z Aronie za studena

Sirup z Aronie za studena

Zuzka1973 16.09.18 13:53 | Jeden malý stromek a tohle vše je jeho zásluha :) Dělám tento sirup každý rok, vlastně všechny sirupy dělám za studena - je to nejlepší a ještě se nikdy žádný nezkazil :)

Tykvové placky

Tykvové placky

Zuzka1973 11.09.18 21:16 | Dělala jsem menší placičky, cukety půl napůl s patizonem... Na fotce polovina dávky...

Žampionové klobouky s nádivkou - od Eleeen

Žampionové klobouky s nádivkou - od Eleeen

svato 10.09.18 15:10 | dávam šunku namiesto pečienky, k nej strúhanku netreba, ale vyskúšam aj tento spôsob

Krémová bramborová polévka pro slavnostní příležitosti

Krémová bramborová polévka pro slavnostní příležitosti

Leny5 05.09.18 13:30 | mě nikdy nenapadlo strouhat a smažit na bramboračku bramboru, nikdy jsem nechápala co to na luxusní bramboračky dávají, to je parádní :) určitě udělám, teď o víkendu :)

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Leny5 05.09.18 12:45 | výborné, díky za recept. také jsem to jedla v polsku jako ryze polský recept. no řekněme že je to zřejmě slovanská specialitka :)

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Leny5 05.09.18 12:39 | perfektní koláč na kupované hrušky, které jsou tak trochu bez chuti :) v koláči byly výrazné a opečená krustička je prostě nebe

Bramborovo-žitné placky s houbami

Bramborovo-žitné placky s houbami

Leny5 05.09.18 12:34 | Zdravíčko, takové placky s podobnou náplní děláváme docela často doma, když máme chuť na bramboráky ale i na pořádné jídlo :D na stůl dáme máslo, zakysanku, tatarku, cokoliv co kdo chce a někteří jí zamotané anebo přeložené do "tortily". dodávám do těsta tymián jako píšete, babička minule dala omylem šalvěj a taky to nebylo špatné :D

Reveňový koláč

Reveňový koláč

Leny5 05.09.18 11:20 | výborný koláč, jeden z nejlepších jaké jsem kdy jedla. pekla kamarádka podle tohoto receptu, dnes večer zkusím upéct taky :)

Livance s kukurici

Livance s kukurici

Zuzka1973 02.09.18 13:36 | mouka hladká - ovesná, kukuřice čerstvá, ze zahrady… Pečeno v toustovači - pochutnali jsme si, je to příjemná svačinka teď, když se ochladilo :) Bez cukru - na slano ;)

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 02.09.18 08:16 | U nás v České Třebové včera měli. Hromadu. Fakt, na mou duši. :think:

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Eja 01.09.18 16:59 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ ráno klušu do Lidlu. Jestli to tam nebude tak si mě nepřej :cert: :kytka:

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 01.09.18 11:35 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Naprosto souhlasím, chuť masa nepřebíjet. Vždyť to pro tu chuť jíme. Jo a mimochodem, po téhle diskusi jsme na tatara dostali chuť a byl včera k večeři. Z Lídlu, samozřejmě. 200G za 49 Kč. No nekup to! :P

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Eja 01.09.18 10:49 | "@Putin":https://www.labuznik.cz/profil/putin/ do Lidlu chodím hodně málo, ale pokud - tak že tak 3x do roka dostanu chuť na kus masa z bejka, tedy steak ( ještě nikdy jsem nebyla zklamaná)...a asi jak čumím na flákotu tak nevidím okolo, dík za tip :mavam: S tatarákem je to jako se svíčkovou aj., sto lidí sto chutí...já nerada přebíjím chuť masa, pro mne stačí sůl, pepř, dost najemno petrželky a nejlépe červené cibule a trocha dijonské hořčice. Ani žloutek být nemusí. Dle chuti navrch kaprlata nebo konzervované jalapeňos ;)

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Ruský recept na hříbky zapečené ve smetaně

Eja 31.08.18 20:50 | Já jsem prakticky identické jídlo ( v malých jednoporcovkách) jedla před mnoha lety - v Polsku, kde to vydávali za polský recept. Byly tam malé hříbky. Bylo to ÚŽASNÉ. Nikdy se mi to tak dobré nepodařilo.

Pravý tatarák - Steak Tartare

Pravý tatarák - Steak Tartare

Putin 31.08.18 08:52 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/ Ne, asi sis nevšimla nebo tam nenakupuješ. Mají v chlaďáku steaků a podobně namletý tatar, 200 g porce. Ovšem namíchat si ho musí každý sám. Pokud jde o surovinu, tedy maso, tak o to tu běží. Výborné, evidentně stařené a bez bílých nežádoucích kousků tuku, blanek a podobně. :potlesk:

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2375 Další »




Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz