Bezinkové víno

Bezinkové víno

Zuzka1973 21.09.17 19:58 | Opět naloženo - už si bez něj neumíme představit Vánoce...

Nakládaný hermelín ála Máňa

Nakládaný hermelín ála Máňa

Lyduska 21.09.17 09:09 | "@Zuzka1973":https://www.labuznik.cz/profil/zuzka1973/, škoda, že fotografie sú rozhádzané. Skúsim naložiť Brie syr podľa tohto receptu - do olivového oleja.

Bramboráky bez mléka a mouky

Bramboráky bez mléka a mouky

amylon 20.09.17 12:08 | Jsem už starší člověk, celý život takto dělám bramboráky, pro mě výborné. Vždycky jsem se té mouce a mléku v receptech divila. Vejce dávám celé, když mám chuť na bramboráky z nových brambor, přidám trochu instantních ovesných vloček. To přece musí být zdravé, taková dobrota!

Moje bramboráky

Moje bramboráky

Eja 20.09.17 09:43 | "@verule":https://www.labuznik.cz/profil/verule/ Birkana recept nezatratila předem, ale až po vyzkoušení, jak podrobně popsala... Verule, neschopnost "prošlé kuchařky" mě fakt rozesmála... Za mne bramborák jsou brambory, sůl, pepř, česnek, majoránka, vejce, naprosté minimum mouky, nesmí mít konzistenci řídké kaše ale musí být vidět ty brambory - strouhám napůl najemno a nahrubo...sádlo, dobrá pánev...křupavé roztřepené okraje..

Vepřový bůček s jablky

Vepřový bůček s jablky

georgehradec 20.09.17 08:58 | :mavam:

Moje bramboráky

Moje bramboráky

verule 20.09.17 01:46 | Zdravím birkano. Po delší době jsem se tu zastavila a našla svůj recept tebou rozcupovaný na cucky. No, je to tvůj názor ale i tvá neschopnost "prošlé kuchařky". Pokud člověk dělá něco s láskou, tak je úspěch jistý. Ale pokud už předem zatracuješ, pak to i podle toho dopadne. Výsledek 0. O tvém kuchařském umění dost silně pochybuji. Ale protože bylo dneska krásné podzimní odpoledne, chci být k tobě laskavá a přeji ti, abys příště pochopila každý recept správně a tvé vaření tak nabralo na kvalitě i hodnotě poctivého pokrmu. A taky ti zamávám :mavam:

Nakládaný hermelín ála Máňa

Nakládaný hermelín ála Máňa

Zuzka1973 19.09.17 19:57 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ - to může jen admin - je to jejich bordel ;) Je to pomíchané u spousty receptů, ale evidentně to nikdo neřeší, soudě dle toho, že jsme na to upozorňovali už dávno...

Nakládaný hermelín ála Máňa

Nakládaný hermelín ála Máňa

Lyduska 19.09.17 10:29 | Pri hľadaní receptu na nakladaný hermelín vidím orechy v uvarení tohto receptu. Dá sa to, prosím, opraviť :-)?

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

daduuja 18.09.17 18:54 | "@kamilio":https://www.labuznik.cz/profil/kamilio/ nebo karabáček :-)

Netradiční kečup

Netradiční kečup

mirand 17.09.17 13:42 | Papriky používám ty tlusté a celerovou nať a ne řapíkatý celer.

Mrkev na česneku

Mrkev na česneku

Zuzka1973 17.09.17 13:03 | Jednoduché, rychlé a velmi dobré! Měli jsme jako přílohu k vepřovým kostkám na zázvoru, přidala jsem na talíř ještě i trochu vařených brambor... Nestrouhala jsem, mrkev byla velmi rychle hotová i jen pokrájená na maličké kostičky. Určitě bude častěji - mrkev máme rádi ve všech podobách :)

Zapečený řapíkatý celer v šunkovém kabátě

Zapečený řapíkatý celer v šunkovém kabátě

Jari 17.09.17 11:55 | https://www.labuznik.cz/recept/rapikaty-celer-zapeceny-v-sunkovem-kabatku/ :roll:

Focaccia

Focaccia

Eja 17.09.17 09:06 | "foccacia":https://www.labuznik.cz/recept/hledani/zakladni/?q=focaccia&sa=Hledat

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Eja 17.09.17 06:55 | "@kamilio":https://www.labuznik.cz/profil/kamilio/ vždyť taky píšu, že jsem dělala z pupku - kližka by byla taky dobrá, já roštěnec skoro vůbec nepoužívám... :mavam:

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

kamilio 16.09.17 18:44 | ... a nemusí to být zrovna roštěnky. Pokud se to nudličkuje, tak se dá použít třeba i kližka. :mavam:

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Hovězí nudličky s řapíkatým celerem

Eja 16.09.17 08:35 | Musím uznat, že přidání zeleninové části až na poslední chvilku ( viz uvaření) je lepší než "toto":https://www.labuznik.cz/recept/hovezi-nudlicky-s-rapikatym-celerem-a-feferonkami/

Mokrý Napoleon krok za krokem

Mokrý Napoleon krok za krokem

Putin 14.09.17 10:09 | "@Nadjah":https://www.labuznik.cz/profil/nadjah/ bývaly časy, kdy se hořčice prodávala ve skleničkách 2 dcl a byla to tenkrát standardní odměrka. Tak si myslím, že tady to bude taky tak a proto hlasuju pro 2 dcl. 8)

Mokrý Napoleon krok za krokem

Mokrý Napoleon krok za krokem

casino 14.09.17 09:36 | ... ale ještě než vzala do zaječích, tak stihla s navrácením fotek udělat si z labužníků prču, že :mavam:

Mokrý Napoleon krok za krokem

Mokrý Napoleon krok za krokem

Nadjah 13.09.17 22:17 | Dobrý večer, ráda bych věděla, o jak velké odměrky - sklenice se jedná. Mám sklenice 1 dl, 2 dl, 3 dl i 5 dl. A vzhledem k množství másla uvedeném v gramech, je to docela důležité. ;) Děkuji, Nadja

Zelí naložené narychlo

Zelí naložené narychlo

Zuzka1973 13.09.17 11:26 | "@esmeralda":https://www.labuznik.cz/profil/esmeralda/ - tak hned ráno naloženy tři sklenice bez převaření - z jedné menší hlávky zelí... Před chvílí dolito vodou a zavíčkováno :) Díky i tobě - receptů na zelí není nikdy dost :kytka:

Zelí naložené narychlo

Zelí naložené narychlo

esmeralda 12.09.17 23:25 | Dělám ještě jednodušeji. Nic nepřevářím. Zelí nakrájím na tenké nudličky, prosypu solí (deko na kilo), promíchám, upěchuji a nechám v míse stát dvě hodiny. Zelí pustí něco šťávy. Napěchuji do velké sklenice. Není-li potopené, doliji převařenou vodu. Zavíčkuji a nechám stát v kuchyni cca týden. Když je hotové (pozná se to podle občas stoupající bublinky),dám do lednice.

Salát z červené řepy s česnekem

Salát z červené řepy s česnekem

Zuzka1973 12.09.17 19:09 | Majolky jsem dala jen nezbytně nutné množství ke spojení - sice mám domácí majolku ale i tak má pak tendenci přebít chuťově vše ostatní, což je v případě řepy škoda... Měli jsme na krajících chleba. *Příspěvek upraven 12.09.17 v 19:10*

Celozrnné vafle

Celozrnné vafle

Zuzka1973 12.09.17 19:01 | Také jsem hodně ubrala olej - spíše tedy: vyměnila jsem ho za rozpuštěné máslo, necelou polovinu dávky... Mouka ječná celozrnná - špaldovou mám problém u nás sehnat... Místo cukru med. Super :)

Zelí naložené narychlo

Zelí naložené narychlo

Zuzka1973 12.09.17 18:49 | Super - napěchováno rovnou do sklenic, už jsem to tak dělala loni a spokojenost :)

Zaváraný patizon

Zaváraný patizon

Zuzka1973 12.09.17 18:45 | Zkoušela jsem letos poprvé a ochutnávka dopadla skvěle… Přidala jsem trošku mrkve, koriandr, feferonku a vynechala deko - vše, co je v něm, jsem dodala formou láku doma připraveného…

Kečup od Ačraj

Kečup od Ačraj

Zuzka1973 12.09.17 18:39 | Část jsem udělala bez feferonek - část s nimi, je výborný, dá se skvěle použít jako základ omáček. :kytka:

Risotto s dýní

Risotto s dýní

Zuzka1973 12.09.17 18:34 | Velmi dobré - použita máslová dýně z vlastní zahrady :)

Pikantní vepřové nudličky

Pikantní vepřové nudličky

georgehradec 11.09.17 08:24 | Dnes tento receptík prubnu s kotletkou. Naložím a zítra bude bene. :mavam:

Štrúdl, závin z vína nebo mléka

Štrúdl, závin z vína nebo mléka

casino 10.09.17 13:39 | "@goralka":https://www.labuznik.cz/profil/goralka/ trvanlivosť cesta? Nevím :) Kde jen to jde, tak si rcp přepočítám na čtvrtky tuku :palec: Tady jsem zvolil 2x větší množství, protože těchto štrúdlů není nikdy dost. Co to je 6 nohavic? První slupnu jen co bych si hústa nespálil, druhou si zašiju bokem ke kávě a zbytek slupne mančaft, nebo si odveze. No, jsme žravá famílie... :mrgreen: Asi je neekonomické péci na plechu po jednom kousku..., ale zkuste zbytek těsta zamrazit a posléze po upečení poreferujte, jak se vám dařilo (možná bude těsto po rozmrazení trošku mazlivější) Díky :kytka:

Mrkvovy kolac s kokosom

Mrkvovy kolac s kokosom

Eja 10.09.17 11:24 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ pekla jsem v koláčové formě 26 cm

Mrkvovy kolac s kokosom

Mrkvovy kolac s kokosom

Lyduska 09.09.17 21:26 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, práve som vytiahla ten koláč z rúry. Vonia nádherne. V akej veľkej forme si piekla? *Příspěvek upraven 09.09.17 v 21:29*

Salát z biftekových rajčat

Salát z biftekových rajčat

Lyduska 08.09.17 16:52 | Toto je fantastický šalát a len čo prídem domov, už aj ho opäť urobím. *Příspěvek upraven 08.09.17 v 16:55*

Štrúdl, závin z vína nebo mléka

Štrúdl, závin z vína nebo mléka

goralka 07.09.17 22:59 | Na jedno použitie je to pre mňa veľa cesta, zaujíma ma, ako ho odkladá casino?

Mrkvovy kolac s kokosom

Mrkvovy kolac s kokosom

Lyduska 06.09.17 12:17 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/, som zvedavá na Tvoj koláčik s ríbezľami :-). Ja mám veľkú chuť to vyskúšat. Mám krásne veľké červené i biele ríbezle v záhradke a po prečítaní tohto receptu sa mi v hlave uhniezdila myšlienka, ze by to mohlo stáť za to.

Mrkvovy kolac s kokosom

Mrkvovy kolac s kokosom

Eja 06.09.17 07:51 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ ten Tvůj dotaz mi nedá spát...chuťově rybíz určitě, možná spíš pomeranč než citron. Rybíz obsahuje dost vody, tak asi ne nějak velké množství, i když se tekutina asi udrží v bobulkách. Jdu nakoupit, jestli ještě potkám rybíz, tak to snad vyzkouším ještě dnes... :mavam:

Mrkvovy kolac s kokosom

Mrkvovy kolac s kokosom

Lyduska 03.09.17 11:22 | Mrkvové koláče bývajú výborné. Myslíte, že by sa mohli pridať do cesta ríbezle?

Marinované smažené kuřecí paličky

Marinované smažené kuřecí paličky

Eja 02.09.17 18:11 | "@jkom":https://www.labuznik.cz/profil/jkom/ no...asi pečeme, po 4 minutách paličky i naložené podle mne nebudou spolehlivě u kosti hotové...dala bych jim tak ještě aspoň 15 minut...autorka ti asi neodpoví, moc sem nechodí...

Marinované smažené kuřecí paličky

Marinované smažené kuřecí paličky

jkom 02.09.17 16:25 | A na tom plechu co? peceme?

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Eja 02.09.17 15:05 | "@Lyduska":https://www.labuznik.cz/profil/lyduska/ Tak to jsi mne potěšila, už jsem si říkala, že jsem nějaká zaostalá :mrgreen: :mavam:

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Lyduska 02.09.17 14:51 | "@Eja":https://www.labuznik.cz/profil/eja/. ja som dnes robila gulášovú polievku z mletého mäsa prvýkrát v živote.

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Eja 02.09.17 13:58 | Lyduščino uvaření mi připomnělo, jak mi před asi třemi lety volala kamarádka, že nestíhá, a jestli bych jim neuvařila gulášovou polévku, že mi všechno potřebné donese - bydlíme na stejném patře. Donesla MLETÉ maso... 8o S mletým jsem ji tenkrát vyhnala, doběhla k řezníkovi a udělala klasiku. Já jsem fakt do té doby NIKDY neviděla dělat gulášovou polévku z mletého, a ještě z mixu s vepřovým...i po desítkách let se člověk učí... Tenhle recept už na Labu tenkrát byl, asi jsem ho přehlédla... P. S. No - ale musím se přiznat, že zcela běžně dělám gulášovku ze zbytku guláše. Vyberu kousky masa, přidám vývar, propasíruju, zahustím jíškou, přidám kostičky brambor, zpět maso, dovařím, dochutím :oops: :mrgreen:

Šopský salát 2

Šopský salát 2

Putin 26.08.17 13:55 | "@airan":https://www.labuznik.cz/profil/airan/ Správně, žádná voda. Rajčata i okurka pustí vodu a když ji přidáte bude to moc naředěné. Jak se říká olej má přidávat marnotratník, sůl filozof a ocet lakomec. Už víte kolik čeho? :mavam:

Italské houbové rizoto (pro Dandu :-))

Italské houbové rizoto (pro Dandu :-))

Lyduska 26.08.17 11:50 | Ukladám si "sem":http://sautepanrecipes.com/creamy-mushroom-risotto/ pre seba.

Netradiční kečup

Netradiční kečup

amylon 23.08.17 20:14 | Taky si tam řapíkatý umím představit, to jo :) Ale v tuto roční dobu mi připadá jednoduché koupit krásný čerstvý celer s natí, tu dát do polévky, řapíky a bulvu do kečupu. Aspoň u nás na trzích teď takový celer mají.

Netradiční kečup

Netradiční kečup

Eja 23.08.17 17:48 | "@amylon":https://www.labuznik.cz/profil/amylon/ No protože chuť řapíkatého celeru si tam dovedu představit a koupit bulvový celer i s natí není tak úplně jednoduché... a ještě navíc svěží a ne zvadlou...

Netradiční kečup

Netradiční kečup

amylon 23.08.17 15:23 | Celerové stonky jsou celerové stonky, ne? Proč by to měl být řapíkatý celer? A děkuji za recept, taky ho ráda zkusím.

Netradiční kečup

Netradiční kečup

Eja 23.08.17 08:52 | Ukládám si do "chci uvařit", to musím vyzkoušet. Jen dotaz - červenými paprikami jsou myšleny tlusťoučké kulaté nebo kapie? A ještě - celerové stonky míněn řapíkatý celer?

Rizoto s houbami (pro Panny)

Rizoto s houbami (pro Panny)

Lyduska 22.08.17 09:04 | Vytahujem recept na svetlo... *Příspěvek upraven 22.08.17 v 09:05*

Patizonové placičky

Patizonové placičky

Zuzka1973 21.08.17 16:16 | Velmi dobré, bramboráky nyní mají u nás doma díky nim velkou konkurenci... ;)

Stránka:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2363 Další »

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz