Králík na sušených švestkách a červeném víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.11.19 15:53

Omáčka je chuťově výrazně sladká, ale prakticky ničím nevoní. Čekal bych ještě nějakou vůni badyánu nebo tak něco. Mouky jsem dal jen asi 45g a přesto to byla spíš kaše než omáčka. A to jsem ředil zdatně. Dát tam celých 60g, měl bych mísu kaše nebo kbelík omáčky. Kdybych to vařil každý týden, asi bych časem vychytal poměr koření a udělal z toho slušnou omáčku, ale zatím je to mdlé maso v mdlé omáčce.

Osmažené bramborové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.19 17:05

Za mě nic moc. Je to zbytečně mastné a nedá se to moc skladovat. Asi by se to dalo udělat úplně bez oleje, pak by to možná ušlo. V polévce z kostky je to asi fuk, ale babiččině domácí kachní polévce to dodá punc nádražního stánku se smažákem.

Králík na květáku v pomalém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.11.19 19:02

Ještě jedna poznámka na konec: Tento recept se vůbec nehodí k ohřívání.

Losos na česneku se sojovkou

Odkaz na uvaření

Lyduska 17.11.19 17:17

Pečené v rúre.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Vepřové na kmíně

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.11.19 14:12

Bez papiňáku, na sádle, vývar z kostí z použitého masa (uvařený večer předem).
S bramborovým knedlíkem…
Foto v komentáři.

TEST: Bramborová pánev s tuňákem a olivami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.11.19 14:54

Na přepuštěném másle - je to výborné!
Foto v komentáři.

Králík na květáku v pomalém hrnci

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.11.19 16:28

V první řadě jedna nepřesnost, která se málo ví. Pokud postupujete podle receptu, dáte do hrnce osoleného králíka a potom květák, pak je to recept na králíka pod květákem, nikoliv na květáku.:-) Ale budiž. Jelikož nemám pomalý hrnec, ale samé rychlé, naskládal jsem dvě zadní nevykoštěné nohy do normálního hrnce a dal do trouby na 90, což mi přijde jako vhodná alternativa. Smetana a koření dle receptu. Po 4 hodinách bylo maso měkké, šťavnaté, omáčka chuťově zajímavá a nesražená, květák příjemně křupavý na skus. Jako příloha mi přijde nejvhodnější vařené těstoviny, jinak většina omáčky přijde vniveč.

Gróbska husacina s lokšami (starodávný pokrm)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.11.19 17:30

Hledala jsem recept, který by šel použít jen na porcovanou husu.. Jednoduché, moc dobré… Děláno jen z husích stehen, na celou husu si sami ve dvou netroufneme ;)
K hotovým zelí a lokše zásadně bez vajec… pouze brambory a mouka…
Foto v komentáři.

Jablkový koláč k odpolednímu čaji - Sussex Apple Cake

Odkaz na uvaření

Paklina1 9.11.19 07:17

Musím říct, že slavil úspěchy. A právě vlažný nebo ještě lehce teplý je nejlepší. Ta vůně, konzistence, opečené ořechy a zkaramelizovaný cukr.. Božská mana. Dneska ho peču znova. A na Vánoce taky. A na vánoční večírek :-))… a pořád.

Krémová dýňová polévka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.11.19 18:24

Opět zahřála… takto nejjednodušší je nejlepší…

Pikantní těstoviny s dýní

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.11.19 13:29

Bez téhle dobroty se podzim neobejde :)
Těstoviny: semolinové penne, místo oliváče (na který mám alergii) použito přepuštěné máslo, zbytek vše z domácích zdrojů…
Foto v komentáři.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Lokše s mákem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.11.19 18:15

Dnes ze špaldové hladké mouky, pro muže jen sádlo, pro sebe mák a med :)
Foto v komentáři…

Brambory s tvarůžkama

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.11.19 12:27

Na radu v předešlém uvaření jsem zvýšila gramáž některých věcí…
Celkově tedy na jednu porci 250 g brambor (vařila jsem ve slupce), 100 g tvarůžků, 15 g česneku (3 stroužky) a cibule 50 g.
Olej mi k tomuto pokrmu přijde nevhodný, dala jsem lžičku přepuštěného másla.
Výborné, jednoduché :)

Foto v komentáři…

Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.11.19 17:59

Bez Masoxu, bez Podravky… tyto věci nepoužívám, jen zbytečně přebíjí přirozenou chuť všeho…
Cibuli jsem předem nechala zesklovatět na přepuštěném másle, k tomu přidala mrkev, kmín - na to pak špaldovo - žitný kváskový chléb rozkrájený a namočený do vývaru (kuřecí) + předem namočené sušené houby.
Přidala jsem strouhaný brambor a nakonec teprve přidala mléko s rozšlehaným vejcem (smetanu jsem neměla doma).
Výborná večeře v dnešní podzimní den :)
Foto v komentáři.

Haneet degaga

Odkaz na uvaření

daduuja 4.11.19 19:20

Dali jsme s hranolkama a taky dobrý :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Smažené filé 2x jinak

Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 18:54

S hořčicí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Kuře ve sladkokyselé omáčce

Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 18:36

Rychlé a chutné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Jogurtovy makovec

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.11.19 16:47

Dnes mouka žitná celozrnná a cukr třtinový 100 g.
Džem domácí, z bezinek…
Foto v komentáři.

Chunanský hejk

Odkaz na uvaření

daduuja 2.11.19 13:11

Podle receptu, perfektní :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Bryndzové pirohy

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 2.11.19 11:29

Mouku jsem dala špaldovou hladkou, plnila jsem pouze bryndzou (bez brambor) a kápla jen přepuštěným máslem (neměla jsem chuť na maso, ale těším se časem i na verzi se slaninou, tu měl muž a moc si pochutnal :)
Je to výborné :)
Foto v komentáři…

bryndzová pomazánka - Smradlavý bača

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 1.11.19 06:43

super :)
Dovoluji si výjimečně dát foto sem, komentáře mě zlobí…

Lasagne pro úplné začátečníky

Odkaz na uvaření

Bahda 31.10.19 10:59

Jsou vynikajicí, doporučuji. Připravuji jen podle tohoto návodu.

Chléb ve vejci

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.10.19 17:32

vždy si pochutnáme… dnes do vajec přistrouhán jeden žampion, který jsem našla na dvorku a bylo to velmi příjemné zpestření…
Fo opět v komentáři.

Kuře alá bažant

Odkaz na uvaření

daduuja 29.10.19 15:45

Prostě výborné :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Sýrová omeleta 2

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.10.19 11:33

Dělám často :)
Opět výborná snídaně…

Foto v komentáři.

Srdce na divoko

Odkaz na uvaření

daduuja 28.10.19 18:39

Místo srdce uzený jazyk, dobré to bylo a ne že ne :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Kachní závitky s pomerančovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.10.19 17:21

Tak rozporuplný recept jsem snad ještě nedělal. Kombinace chutí nezvyklá, nicméně zajímavá. Ze surovin jsem vynechal feferonku, neb ji neměli, a ocet ze sherry jsem nahradil červeným vinným octem, protože ze sherry jsem ještě nikdy nepoužil a měl bych ho tu nadosmrti. Nejsem si jistý, jestli se mají použít dvě prsa nebo dvoje. Já měl jedny z dost hubené kachny, chtělo by to aspoň z pořádného macka. I tak jsem je ale podélně rozkrojil a bylo to dobře. Množství sezamové pasty vypadá jako na celou kachnu a celeru je taky požehnaně. Závitky nepřipomínaly elegantní spirálky, ale spíš balík slámy. Přílohou je zde nejspíš ta pomerančová paráda. Já jsem si dal ještě pár orestovaných brambůrků a celkem k tomu pásly. Ale stačí jich trocha nebo žádné, pokud nejste zvyklí sníst osm knedlíků, pomeranč jako příloha stačí. První chuťový dojem je typu nic moc, chutě jsou prostě nezvyklé, málokdo jí denně celer obalený v sezamu a přikusuje k tomu pomeranč. Ale čím víc jsem si na ty chutě zvykal, tím to bylo lepší a nakonec jsem musel uznat, že jsem se dobře najedl. Jen to možná neodpovídá vynaloženému úsilí. Jako jedinou zbytečnou věc jsem shledal šťávu z vývaru a sherry. To, co se vypeklo, by k namočení masa určitě postačilo i bez ředění. Přestože jsem dal vývaru jen 100 ml, omáčka byla vodová a bez výrazné chuti a významu. Ale jinak to chuťově funguje, jen si zvyknout na trochu netradična. Celkem vzato každý den to dělat nebudu, ale nakonec to bylo příjemné.

Chunanský hejk

Odkaz na uvaření

daduuja 27.10.19 22:11

Ze surovin na omáčku byla marináda a hejk pečený na grilu. Dobré to bylo :-)

Jednoduché medové kuře

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Foto v komentáři.

Kuře ála bažant

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.10.19 18:49

Opět super, jen tedy opět heru ani omylem ;)
Pouze přepuštěné máslo a kapka vývaru na podlití.
Foto v komentáři

Rychlá mrkvová buchta

Odkaz na uvaření

Chroustinka 26.10.19 17:38

Recept super, akorat jsem misto 2 vajec dala 3 a slehala jsem bilky a zloutky s cukrem a tukem. Buchta je lepe nakyprena. Deti ji maji radi, je mokra, zadna dusilka

Šípkový džem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.10.19 15:15

Můj úplně první džem. Sice ho vlastně nejím, ale zkusit se to musí. Odstopkování nebylo potřeba, šípky trhané v říjnu jsou lehce přezrálé a stopky zůstanou na keři. Odstranění bubáků šlo z téhož důvodu hladce, ale i tak to byla fuška. Překrajování šípků na půlky a vyškrabávání semínek jsem vynechal, to bych dělal ještě pod stromečkem. Uvařené šípky jsem pasíroval přes síto. 250 ml vody je dost málo, s tím se nic pasírovat nedá, takže jsem proplachoval a ředil a nakonec jsem měl přes litr a půl protlaku. Ten jsem následně zredukoval přibližně na požadovaných 500g. Jablka jsem nastrouhal na hrubém struhadle. Nedal jsem pomerančovou kůru, jinak všechny ingredience dle receptu. Závěrečné vaření 3 minuty je hodně málo, jablka jsou stále v celku a džem neztuhl zcela. Skleničky plněné ke konci, které se vařily déle, jsou na tom o poznání lépe.

Květákové karbanátky s kari

Odkaz na uvaření

daduuja 26.10.19 12:36

Květák s kari ladí :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Jablečné noky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.10.19 14:00

Dělám docela často…
Akorát mouku používám celozrnnou špaldovou a doplňuji jemnou pšeničnou krupičkou.
Nemám to tak hezké, jako autorka, protože většinou chvátám od plotny a stolu zpět na dílnu do pracovního procesu, ale miluju je od mala, vařívala nám je babička, ta dávala sice jen tu krupičku, ale já dávám mouku podle toho, co je zrovna doma po ruce a krupičkou jen doplňuji :)
Miluju je přelité přepuštěným máslem, zakysankou a hořkou čokoládou, pokápla jsem i lžičkou medu :)

Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Staročeský kuba

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.10.19 19:39

Dobré je to, majoránka a česnek nezklamou nikdy. Zamíchal jsem dva drcené stroužky i do krup, protože vaření česneku s kroupami mi přišlo jako málo účinné. Výsledek je dobrý, ale chtělo by to maso.

Kuřecí karí

Odkaz na uvaření

Lyduska 24.10.19 16:55

Pripravené z 550 g vykostených kuracích stehien. Kari som dala len 1 ČL. Čili takisto 1 ČL. Množstvo ostatných ingrediencií presne podľa receptu.
Výborné!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

houbové karbanátky z ovesných vloček

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.10.19 15:04

Nedávala jsem tam to koření… Měla jsem aromatické houby (hnojníky a píchavky), tak proč zbytečně kazit jejich úžasnou chuť…
Pekla jsem v troubě na pečícím papíru vymazaném přepuštěným máslem.
Foto v komentáři.

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.19 14:48

Chtělo by to dopsat, že lépe je mouku přidávat postupně…
No, jelikož nejsem nováček v kuchyni a o mouce už vím své, dala jsem jen 100 g na jedno vejce a lžíci vody.
Dělala jsem z dvojité dávky, polovina šla do slepičího vývaru s knedlíčky a druhá půlka do sušičky.
Mouka celozrnná hladká špaldová.
Dělala jsem na strojku… moje klouby mi už moc nedovolují takové akce, jako je válení, bohatě jim stačilo hnětení :D ;)

Foto v komentáři… :)

Okurková omáčka k masu

Odkaz na uvaření

daduuja 23.10.19 14:42

Smetanová okurková, když zbude vařené hovězí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Haše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.19 18:50

Z vařeného slepičího masa, housky přimleté špaldové.
Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku…
Foto v komentáři.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 292 Další »

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz