Recept AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!
glama Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vodu + ocet + cukr + sůl svařit Přihodit sacharin - pozor, zašumí to! Stáhnout z ohně, promíchat. Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít nálevem. Může se přihodit 1 kulatá feferonka, ale kvůli řízu není nutné. Sterilovat 30 minut při 85°C. Tyto rohy jsou jemně ostré. Na 7 sklenic (Ty se naší babče právě vejdou do zavařovacího hrnce) stačí polovina dávky nálevu. Tyhle kozí rohy jsou absolutně vyhlášenou úžasností naší babči. Jsou tak skvělé, že je naši přátelé "vyžadují" jako dárky k různým výročím! A kdo je ochutná poprvé, okamžitě běží potom do obchodu, kde si koupí sklenici, otevře, ochutná, následně (prý) vylije do záchodu, aby se zařadil do fronty čekatelů na babčin originál :-))) Tak jse tímto její recept zveřejnila a dejte si všichni!
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
- 22.09.03 vloženo
- 309044x zobrazeno
Ingredience
- 4 l vody
- 1 l 8% octa
- 300g pískového cukru
- 150g soli
- 50 tabletek sacharinu
- Do sklenice na rohy:
- 1 lžička oleje
- 3 zrnka černého pepře
- 1 zrnko nového koření
- kousek bobkového listu
- 1/3 lžičky hořčičného semínka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku2.12.20 17:07
Opravdu AAA Absolutně nejlepší kozí rohy na světě!!!! Vyzkoušela jsem recept s nejvíce kladnými recenzemi co jsem našla a vyplatilo se. Všichni chválí a my se můžeme užrat. Stejným způsobem jsem zavařila i patizony a hříbky. Patizony luxus!!!! , a to i pro nežravce této zeleniny. Hříbky super, ale příště dám víc octa, houby asi potřebují víc kyselý nálev než zelenina. Děkujeme!!!
Líbí se mi18.8.20 11:31
Absolutně luxusní,jiné už dělat nebudu děkuji za recept a ukládám si ho
Líbí se mi8.8.18 11:02
Zavařuju je podle tohoto receptu už poněkolikáté a super , díky moc babče.
18.7.18 20:15
Opravdu, ty nejlepsi kozi rohy. Delam je uz tretim rokem a jiny recept uz ani zkouset nebudu. Je o ne velky zajem u znamych, ale to bych si musela postavit jeste jeden sklenik. Moc dekuji, takovych receptu vic.
Líbí se mi12.8.16 10:14
Zkoušel jsem do tohoto láku zavařit květák a nemá to chybu, je boží !!!
Líbí se mi12.7.16 19:32
Recept je paradní, cela rodina si pošmákne..:)) Doporučuji vyzkoušet..
Líbí se mi19.9.15 13:44
Tento recept opravdu nemá chybu. Vřele ho všem doporučuji. Používám ho již druhým rokem a jiný nechci.
Líbí se mi1.9.15 14:18
Děkuji za recept použij jsem ho už druhým rokem a jiný hledat nebudu. Stejným způsobem jsem zavařil i Jalapeno papričky a mohu jen doporučit.
Líbí se mi26.8.15 16:58
Vyzkoušela jsem a chutná nám Tento nálev budu používat i na zavaření
jiných věcí, jednoduchý a chutný
30.12.14 12:51
Díky moc za recept. Tento rok jsem je dělala již podruhé a jsou opravdu
fantastické . Kozí rohy si pěstuju sama, takže
nemám problém s jejich kupováním, jen jich každý rok musím pěstovat
víc a víc
Já je předem v tom láku chvilku
povařím (pár minut, jen aby změkly) a potom je teprve dávám do sklenic.
Vejde si jich tam mnohem víc a nemusím je krájet.
7.10.14 21:16
do každé sklenice přidány 2 menší plátky Trinidad Moruga Scorpion a skutečně geniální chuťová záležitost.
Líbí se mi31.8.14 18:21
Dobrý den
Tento recept jsem vyzkoušel,nebyly to Kozí rohy ale červená paprika
tzv.vzpřímená.Velikostí je přibližně stejná jako Kozí rohy.Použil jsem
přibližně stejný nálev jaký praktikujeme u okurek.Po týdnu jsem prostě
nevydržel a načal a ochutnal..Obsah jsem doslova sežral,jinak to nazvat
nelze.Chuť výborná,přidával jsem do každné sklenice kousek pálivé
papriky. Papriky do sebe vtáhly nálev,trochu jej ubylo ve sklenicích.Asi za
dva dny jsem sklenice otočil dnem vzhůru .Děkuji autorce,babičce za
recept.
18.7.14 11:42
Naprosto souhlasím s hláškou: absolutně nejlepší naložené kozí rohy
na světě. Loni měly velký úspěch,ale brzy bylo po nich, proto letos jsem
koupila trojnásobné množství . Díky za recept.
18.1.14 15:38
Komentáře nelžou, jsou opravdu luxusní!!! Naložila jsem tímto způsobem
i červené a zelené papriky na silnější proužky a k masu, karbanátkům
apod. je to prostě mňamka!! Díky za zveřejnění
11.10.12 10:35
tento recept budu dělat již po druhé, loni měl obrovský úspěch, papriky byly výborné a díky tomuto receptu jsem je konečně začala jíst. Je to mňamka.
Líbí se mi28.8.12 19:57
už je dělám třetí rok - nikdy mi nestačí až do nových - a to už
jich (a těch nejostřejších) kupuju víc než 10 kg!Když už nemám velké
sklenice, krájím je na kolečka a přidávám k nim malé patizony - je to
taky dobré!
Manžel už od půlky srpna o nich mluví a honí mne na trh.
Stejně nakládám feferonky -jen do malých skleniček - třeba od kaparů nebo
oliv, píšu na ně VIP - Velmi Intenzivně Pálivé.
Diskuse k receptu AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!
1Arul, mohol by si pridat Tvoj recept na uhorky ako samostatny recept?
1 příspěvek 31.8.19 08:41
Tak čtu tenhle absolutně nejlepší recept na naložené kozí rohy a zjišťuji, že jen s malými odchylkami je to můj recept na okurky. Rozdíl je jen v tom, že do sklenice okurek se dává ještě navíc cibule, mrkev a kopr a nedává se lžička oleje, dávám tam trošku víc koření do sklenice (6 pepřů, 3 nová koření, celý bobkový list) a malinko víc cukru a míň sacharinů. (na tuto dávku 320 g cukru a 40 sacharinů a 160 g soli). Jsou to absolutně nejlepší naložené okurky na světě. Taky po ochutnání na mně chtějí přátelé recept.
Po dlouhém shánění receptu, jsem konečně našel pořádný! vyzkoušeli jsme a děláme stále do kola! Opravdu parádní recept!
Příspěvek upraven 28.09.14 v 10:43
Ja ziju v Americe a je tady sice k dostani Saccharin, ale ruzne velikosti tak nevim ktere pouzit.
Product Details
3 pack 1 grain 500 saccharin tablets by Necta Sweet
$22.18
Get it by Friday, Sep 5
More Buying Choices $15.99 new (2 offers)
(37)
FREE Shipping on orders over $35
Product Description… Necta Sweet tablets are a non-nutritive sugar substitute that is truly…
Grocery & Gourmet Food: See all 33 items
Product Details
3 Pack 1/4 Grain Saccharin Tablets by Necta Sweet
$14.99
Get it by Friday, Sep 5
More Buying Choices $9.27 new (6 offers)
(53)
FREE Shipping on orders over $35
Product Features… Necta Sweet Saccharin Sugar Substitute 0.25 Grain Tablets provide to…
Grocery & Gourmet Food: See all 33 items
Product Details
3 pack 1/2 grain 1000 saccharin tablets by Necta Sweet
$19.99
Get it by Friday, Sep 5
More Buying Choices $12.85 new (7 offers)
(52)
FREE Shipping on orders over $35
Product Description… Necta Sweet tablets are a non-nutritive sugar substitute that is truly…
Grocery & Gourmet Food: See all 33 items
Product Details
Necta Sweet Saccharin Sugar Substitute 1.0 Grain Tablets - 500 Each by Necta Sweet
$6.28
More Buying Choices $5.99 new (3 offers)
(25)
Product Features… Necta Sweet Saccharin Sugar Substitute 1.0 Grain Tablets provide to…
Health & Personal Care: See all 17 items
@Rohy Vždyť je to tam


Na 4 litry vody dát 1 litr octa… atd. - vše krásně vypsáno…
V receptu je zmínka, že na 7 sklenic stačí půlka tohoto nálevu, takže logicky: nálev přesně dle seznamu ingrediencí je na cca 14 sklenic
1 příspěvek 29.10.12 15:41
A prosím Vás kolik čeho se dává myslím kolik vody octa atd… Děkuji
Tenhle poměr surovin je na návodu přípravku NOVA a děláme jej i bez NOVY už snad 10 let.
Glama, nejsou úplně měkké, jsou jen tvárnější při rovnání do sklenic, ale je pravda, že až tolik nekřupou, ty zase my nemusíme, umělé sladidlo se dává možná proto, že nehrozí případné zkvašení, já používám tento nálev na piperony i na okurky, je tam cukr, ale přesto mě nikdy nezkvasily. 3 3/4 l vody, 1 1/4 l octa, 40 dkg cukru, 15 dkg soli, 30 kuliček černého pepře, 30 nového koření, 10 kousků hřebíčků, 5 stř. bobkových listů, steriluji 15 minut /75-80 °C. Né víc, jen tak okurky zůstanou křupavé, je zajímavé, že křupající okurky nám zase chutnají. Kozí rohy jsou pálivé, beraní rohy né. Kozí rohy koupené v obchodě, ty asi také moc nekřupou. Tento recept je na "Pravé, znojemské, sladkokyselé okurky, ale dá se použít na vše, syn také jedině tento nálev používá.

Olej na piperony moc nepoužívám, ty s olejem se mají dříve zkonzumovat, nám chutnají i bez oleje.
!
Přijeď ochutnat ty naše
Příspěvek upraven 17.06.12 v 15:16
Téměř shodný recept mám na okurky. Také jsem se ptala na důvod použití sacharinu a je to prý kvůli tomu, aby zelenina během sterilace zůstala křupavá. Recept je v rodině generacemi prověřený, takže nepátrám a poslušně do nálevu sacharin přidávám.
Příspěvek upraven 17.06.12 v 14:57
@Anitta nevím.. Takhle je prostě recept. A lepší rohy jsem nikdy neochutnala!
Já sama nezavařuji, ale co si pamatuji, je hodně receptů psaných s umělým sladidlem. Důvod ale neznám.

@Ačraj Jenže nám právě ty měkké nechutnají.
Tyhle jsou křupavé
Nebo Piperony, nebo Beraní rohy, každý rok zavařuji, vyzkouším i tento návod, ale já je musím nejdříve na minutku vložit do horké vody, trochu změknou a jdou krásně narovnat do sklenice, aniž bych je zkracovala, nebo špičky ukrajovala.
521 příspěvků 1.6.12 22:35
Vypada to hezky, ale proc ten sacharin?
Díky za pochvalu
Předám dál…
1 příspěvek 26.9.10 15:00
fakt super
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Tak už zavařuji 3 dávku.Ještě štěstí,že mi je babička vypěstovala.Jsou opravdu super!!!Díky za recept.
Tak už je mám naložené, teď jen vydržet aspoň pár dní…Jestli je ještě seženu, tak ještě přidělám, vloni zmizely rychlostí blesku.
Použila jsem tenhle nálev na naložení malých zelených kulatých feferonek a jsou naproto úžasné, doporučuji.
109 příspěvků 25.1.09 03:43
Habano, dnes jsem na ně koukala v Kauflandu- nevím ale jestli ho vy pražáci máte
U nás je to
nejlepší market na zeleninu.
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Esmeraldo, Ja jsem ti okopirovala kousek clanku o octu na zavarovani a o kyselosti toho octu. Jsem lina to prekladat ale vim ze to pro tebe nemusim delat. # Use commercial white vinegar with at least 5% acidity. While cider and malt vinegars can add flavor subtleties, they also darken light-colored vegetables. # You can also use „pickling vinegar“ (7% acidity) to make your pickles more sour.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
ježíš, právě jsem okoštovala první sklenici a ty rohy fakt nemají chybu. úžasnéééééééééééééééééééééé
Esme, osmiprocentní ocet je ten běžný ocet, který se u nás používá a který si asi ještě pamatuješ. Jestli ti to pomůže, tak ten poměr octa s vodou, uvedený v receptu, je podobný, jako kdyby jsi nakládala okurky do sladkokyselého nálevu (ostatně celý ten nálev je podobný, jako je nálev na znojemské okurky).
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, Ivo. Teď abych zavolala výrobci a zeptala se . Tady se to totiž na octu neuvádí.
Esme, já sice nejsem odborník přes octy, ale řekl bych, že to vyjadřuje obsah kyseliny octové v dané směsi. Laicky si to vysvětluji, že nám to povídá, jak je ten ocet kyselý. Ale určitě je pro to odbornější vysvětlení.
Zdraví Ivo.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept si vyžaduje 8% ocet. Může mi prosím někdo vysvětlit, co vlastně těch 8% představuje?
Teda, ať lítám jak lítám, kozí rohy prostě nemůžu sehnat. Ani v tý tržnici je nikdo nemá.
A ve francouzský prodejně za 800kč kilo je kupovat nebudu…
Tak holt asi příští rok budu bez rohů…
Anebo že by někde byly přebytky ????
glamo, děkuji za ranní úsměv od ucha k uchu na mé tváři…číst Tvoje komentáře je pro mne balzám na duši
Nevím, jaké pěstujete kozí (beraní rohy) vy, ale u nás máme i žluté, resp. žlutozelené. A to jsou správně zralé. Prostě je jich více barev. Jako to tak u paprik už chodí.

Po zalití nálevem je nepěchujeme.
Překrojit se prostě MUSÍ! Ty naše. Jsou totiž nádherně vyrostlé a tudíž dost velké a do sklenice se nevejdou celé. A kdybychom se je do ní snažili napěchovat, rozlámaly by se. Nejsou totiž měkké, ani gumové, ale krásně pevné a křupavé.
Máme-li kozí rohy malé velikosti, není třeba krájet. Do sklenice nepěchujeme ze zá:,–(y, jdou pak špatně ven a ze zvyku. Špičky jim neodřezáváme, to bychom museli u každého. Jsou pálivé podle nějakého, mně neznámého, klíče. Na jednom stromku vedle sebe visí ty i ty.
1 feferonka, kulatá, nic nezkazí. Máme-li, klidně ji tam šoupneme. Jen ji potom nekonzumujeme. I dyž otrlé povahy ano.....
Pěstujeme je ve skleníku.
Tak takhle to chodí u nás v Česku.
Je možné, Lubo, že u vás, na Slovensku jsou rohy odlišné. Natož praxe při nakládání.
Výsledek se ale příliš lišit určitě nebude.
Jo a Habáně si podle stejného postupu může naložit i parohy.....
Dobré pochutnáníčko.......
No víš, vycházim z toho, že se mi eště nestačily ani vytvořit pořádný parcelky, jestli víš, vo čom mluvim (… a sem si jistej, že víš…) ha,ha,ha,…
habáně…ty si seš teda nějak jistej
… a někdo taky může mít i PAROHY. Mě se to naštěstí netýká…
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Kozie rohy sa nekrájajú, len po zaliatim nálevom sa tam trochu napěchují. Ony sa už ohnú. Zelené (žlté) sú nedozreté, červené naopak - ako každá paprika. Máte ale pravdu v tom, že nieked nie sú vôbec štipľavé. Stačí ochutnať - odrezať špičku- a potom viete, či treba pridať feferónku, alebo nie. Jeden pálivý kozí roh stačí na celý pohár. Inak, u nás sa im hovorí baranie rohy, boh vie prečo.
Habano,
) to víš někdo má zeleninové banány, někdo
rohy ;o))))))
zrovna dneska jsem viděla v zelenině kozích rohů až oči přecházely
170 příspěvků 25.1.09 03:43
v tržnici v holešovicích je má jeden šikmookej… je řade co nejblž k vltavě
Protože miluju kozí rohy, začal sem je intenzivně shánět v domění, že je právě nyní ten pravý čas. Ke svému úžasu jsem ale zjistil, že po celý praze neni ani jeden roh. Je to normální stav v tomto období? Myslel sem, že právě teď by měly bejt kozí rohy k sehnání. A v tržnici ani ťuk… může mi někdo říct, jak to je s kozíma rohama?
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Opravdu super pochoutka. Mám velice podobný lák, jen vody dávám 3 litry a nedávám olej, ale příště to s ním zkusím.Kozí rohy si pěstuji sama, letos asi díky tomu teplu je velká úroda, ale skoro nepálí, takže přidávám tu feferonku.Už jsem zavařila asi 70 sklenic, ale mizí to před očima. Nevím, zda na zimu něco zbyde. S těmi koupenými se to nedá fakt srovnat.
jsou dlouhé, špičaté, takové pokřivené či rovné papriky. Zralé jsou sytě červené, nebo žlutozelené.
Jsou jemně pálivé.
Nakládají se celé, včetně semínek. Možno překrojit, aby se vešly do sklenice.
Naši zvláště otrlí přátelé je jedí i se šťopkou a na závěr vypijí i lák.
Ten se dá dále použít - ředím s ním majonézu, přilévám do porkové pomazánky apod.
433 příspěvků 22.9.03 12:56
Jsou to dlouhe spicate papriky. Pokud se teda nepletu. Prosim o pripadnou opravu.
1 příspěvek 22.9.03 12:38
Co to je ty kozi rohy? Diky