Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
31.10.19 10:59
Jsou vynikajicí, doporučuji. Připravuji jen podle tohoto návodu.
Líbí se mi30.10.19 11:53
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi29.10.19 17:32
vždy si pochutnáme… dnes do vajec přistrouhán jeden žampion, který
jsem našla na dvorku a bylo to velmi příjemné zpestření…
Fo opět v komentáři.
29.10.19 15:45
Prostě výborné
29.10.19 11:33
Dělám často
Opět výborná snídaně…
Foto v komentáři.
Líbí se mi28.10.19 18:39
Místo srdce uzený jazyk, dobré to bylo a ne že ne
28.10.19 17:21
Tak rozporuplný recept jsem snad ještě nedělal. Kombinace chutí nezvyklá, nicméně zajímavá. Ze surovin jsem vynechal feferonku, neb ji neměli, a ocet ze sherry jsem nahradil červeným vinným octem, protože ze sherry jsem ještě nikdy nepoužil a měl bych ho tu nadosmrti. Nejsem si jistý, jestli se mají použít dvě prsa nebo dvoje. Já měl jedny z dost hubené kachny, chtělo by to aspoň z pořádného macka. I tak jsem je ale podélně rozkrojil a bylo to dobře. Množství sezamové pasty vypadá jako na celou kachnu a celeru je taky požehnaně. Závitky nepřipomínaly elegantní spirálky, ale spíš balík slámy. Přílohou je zde nejspíš ta pomerančová paráda. Já jsem si dal ještě pár orestovaných brambůrků a celkem k tomu pásly. Ale stačí jich trocha nebo žádné, pokud nejste zvyklí sníst osm knedlíků, pomeranč jako příloha stačí. První chuťový dojem je typu nic moc, chutě jsou prostě nezvyklé, málokdo jí denně celer obalený v sezamu a přikusuje k tomu pomeranč. Ale čím víc jsem si na ty chutě zvykal, tím to bylo lepší a nakonec jsem musel uznat, že jsem se dobře najedl. Jen to možná neodpovídá vynaloženému úsilí. Jako jedinou zbytečnou věc jsem shledal šťávu z vývaru a sherry. To, co se vypeklo, by k namočení masa určitě postačilo i bez ředění. Přestože jsem dal vývaru jen 100 ml, omáčka byla vodová a bez výrazné chuti a významu. Ale jinak to chuťově funguje, jen si zvyknout na trochu netradična. Celkem vzato každý den to dělat nebudu, ale nakonec to bylo příjemné.
Líbí se mi27.10.19 22:11
Ze surovin na omáčku byla marináda a hejk pečený na grilu. Dobré to
bylo
27.10.19 18:55
Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné
úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový
kompot.
Foto v komentáři.
Líbí se mi26.10.19 19:52
Výborné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům26.10.19 18:49
Opět super, jen tedy opět heru ani omylem
Pouze přepuštěné máslo a kapka vývaru na podlití.
Foto v komentáři
26.10.19 17:38
Recept super, akorat jsem misto 2 vajec dala 3 a slehala jsem bilky a zloutky s cukrem a tukem. Buchta je lepe nakyprena. Deti ji maji radi, je mokra, zadna dusilka
Líbí se mi26.10.19 15:15
Můj úplně první džem. Sice ho vlastně nejím, ale zkusit se to musí. Odstopkování nebylo potřeba, šípky trhané v říjnu jsou lehce přezrálé a stopky zůstanou na keři. Odstranění bubáků šlo z téhož důvodu hladce, ale i tak to byla fuška. Překrajování šípků na půlky a vyškrabávání semínek jsem vynechal, to bych dělal ještě pod stromečkem. Uvařené šípky jsem pasíroval přes síto. 250 ml vody je dost málo, s tím se nic pasírovat nedá, takže jsem proplachoval a ředil a nakonec jsem měl přes litr a půl protlaku. Ten jsem následně zredukoval přibližně na požadovaných 500g. Jablka jsem nastrouhal na hrubém struhadle. Nedal jsem pomerančovou kůru, jinak všechny ingredience dle receptu. Závěrečné vaření 3 minuty je hodně málo, jablka jsou stále v celku a džem neztuhl zcela. Skleničky plněné ke konci, které se vařily déle, jsou na tom o poznání lépe.
Líbí se mi26.10.19 12:36
Květák s kari ladí
25.10.19 14:00
Dělám docela často…
Akorát mouku používám celozrnnou špaldovou a doplňuji jemnou pšeničnou
krupičkou.
Nemám to tak hezké, jako autorka, protože většinou chvátám od plotny a
stolu zpět na dílnu do pracovního procesu, ale miluju je od mala, vařívala
nám je babička, ta dávala sice jen tu krupičku, ale já dávám mouku podle
toho, co je zrovna doma po ruce a krupičkou jen doplňuji
Miluju je přelité přepuštěným máslem, zakysankou a hořkou čokoládou,
pokápla jsem i lžičkou medu
Foto v komentáři…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi24.10.19 19:39
Dobré je to, majoránka a česnek nezklamou nikdy. Zamíchal jsem dva drcené stroužky i do krup, protože vaření česneku s kroupami mi přišlo jako málo účinné. Výsledek je dobrý, ale chtělo by to maso.
Líbí se mi24.10.19 16:55
Pripravené z 550 g vykostených kuracích stehien. Kari som dala len
1 ČL. Čili takisto 1 ČL. Množstvo ostatných ingrediencií presne podľa
receptu.
Výborné!
24.10.19 15:04
Nedávala jsem tam to koření… Měla jsem aromatické houby (hnojníky a
píchavky), tak proč zbytečně kazit jejich úžasnou chuť…
Pekla jsem v troubě na pečícím papíru vymazaném přepuštěným
máslem.
Foto v komentáři.
23.10.19 14:48
Chtělo by to dopsat, že lépe je mouku přidávat postupně…
No, jelikož nejsem nováček v kuchyni a o mouce už vím své, dala jsem jen
100 g na jedno vejce a lžíci vody.
Dělala jsem z dvojité dávky, polovina šla do slepičího vývaru
s knedlíčky a druhá půlka do sušičky.
Mouka celozrnná hladká špaldová.
Dělala jsem na strojku… moje klouby mi už moc nedovolují takové akce, jako
je válení, bohatě jim stačilo hnětení
Foto v komentáři…
23.10.19 14:42
Smetanová okurková, když zbude vařené hovězí.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům22.10.19 18:50
Z vařeného slepičího masa, housky přimleté špaldové.
Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku…
Foto v komentáři.
22.10.19 15:12
A můžeme udit i houby, jsou skvělé
21.10.19 19:21
Další várka
20.10.19 18:32
Opět jsme si pochutnali, foto dávám do komentáře.
Slepice opět naše, domácí…
Smetana zakysaná, bez bujonu - použit slepičí vývar.
Mouka špaldová.
20.10.19 15:51
Vyzkoušeno, pochutnali jsme si. Recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník. Postup jsem dodržela do puntíku.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkům19.10.19 20:06
Stále výborný
Náplň: 60g hladké mouky, 60g másla, udělat světlou jíšku, zalít 1/2l
mléka a uvařit hustou kaši. 200g másla ušlehat s 200g moučky a
přišlehávat moučnou kaši+nutelu nebo kakao …
19.10.19 10:46
Tentokrát s kučeravým kelom namiesto rukoly a syrom Camembert namiesto kozieho syra. Podávané s celozrnným ražným chlebom.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi15.10.19 13:49
Já jsem dal mletý zázvor, ale nijak mě to nenadchlo. Prostě pečený králík.
Líbí se mi13.10.19 12:50
Guličky sú tentokrát z jahňacieho mäsa.
Omáčka pripravená presne podľa receptu, so stonkovým (rapíkatým) zelerom.
Po rozmixovaní tyčovým mixérom vznikla veľmi chutná hustejšia omáčka
s mierne nehomogénnou štruktúrou.
Podávané s cestovinami.
12.10.19 19:02
Příliš mě to nenadchlo. Králík je dost nevýrazný a jednodruhové karbanátky jsou trochu mdlé. Více něž pečená mi vyhovovala verze smažená na oleji. Pracnost neodpovídá výsledku.
Líbí se mi11.10.19 13:26
Ďakujem za recept! Chodíme na toto jedlo do blízkej reštiky, a nepodarilo sa mi trafiť, ako to robia. A toto je presne ono.
Líbí se mi10.10.19 20:33
Vyzkoušeno. Stejné krupicové knedlíčky lze jistě vytvořit i mnohem méně pracnou metodou. Chtěl bych vidět, jak někdo 25 minut míchá krupici v mléce. Z uvedeného poměru vznikne po třech minutách jeden velký knedlík, který můžete v hrnci tak akorát koulet, ale rozhodně ne 20 minut míchat a bobtnat. Výsledek je vcelku chutný, ale zabere to spoustu času a nádobí.
Líbí se mi9.10.19 10:46
Velmi dobré!
Papriky plněné půlené, houby to, co jsem našla na zahradě (pýchavky,
žampiony, křemenáč).
Do pekáče jsem dala sádlem pomáznutý pečící papír a rovnou i drobné
brambůrky i se slupkou, co se vybraly stranou během sklizeně
Foto v komentáři…
7.10.19 10:40
Je to dobré. Překvapila mě jednoduchost, je to vlastně jen rozšmrdlaná dýně ve vývaru. Pak mě také překvapilo, že nevznikla hustá kaše, jak to u krémových polévek bývá, ale hodně řídká polévka, což se nakonec ukázalo jako výhoda. Kopr jsem použil klasický zelený, semínka jsem si schoval na jaro. Skořici jsem v polévce nezaznamenal, asi jsem jí dal málo. Celkově vzato moc dobrá polévka.
Líbí se mi7.10.19 10:35
Nenadchne, neurazí. Je pravda, že jsem měl jen ty žampiony, lesní houby nebyly. Dusit hrušky na víně je výborný nápad, omáčka z takového vína byla výborná a nebyla přehnaně kyselá.
Líbí se mi6.10.19 12:32
Pro sebe bez mouky, jen nakonec lžíci Tebi, pro muže podle receptu…
Bez masoxu, ten nekupuji, ale dobře posloužil vývar z kuřecích kostí
z mrazáku.
Pro muže jsem k tomu udělala bramborovo-krupicovo-houskové knedlíky a
plátek krkovice, pro sebe bramborovo-ovesné knedlíky a vykostěné kuřecí
stehno.
Foto v komentáři.
Líbí se mi6.10.19 12:00
U nás to byl hlavní chod, pro zpestření jsem přidal do směsi nadrobno nakrájenou červenou papriku. Doplněno vařenými bramborami. Bylo to výborné!
Líbí se mi6.10.19 08:26
Přesně podle mého gusta
Foto v komentáři…