Lasagne pro úplné začátečníky

Odkaz na uvaření

Bahda 31.10.19 10:59

Jsou vynikajicí, doporučuji. Připravuji jen podle tohoto návodu.

Chléb ve vejci

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.10.19 17:32

vždy si pochutnáme… dnes do vajec přistrouhán jeden žampion, který jsem našla na dvorku a bylo to velmi příjemné zpestření…
Fo opět v komentáři.

Kuře alá bažant

Odkaz na uvaření

daduuja 29.10.19 15:45

Prostě výborné :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Sýrová omeleta 2

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.10.19 11:33

Dělám často :)
Opět výborná snídaně…

Foto v komentáři.

Srdce na divoko

Odkaz na uvaření

daduuja 28.10.19 18:39

Místo srdce uzený jazyk, dobré to bylo a ne že ne :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Kachní závitky s pomerančovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.10.19 17:21

Tak rozporuplný recept jsem snad ještě nedělal. Kombinace chutí nezvyklá, nicméně zajímavá. Ze surovin jsem vynechal feferonku, neb ji neměli, a ocet ze sherry jsem nahradil červeným vinným octem, protože ze sherry jsem ještě nikdy nepoužil a měl bych ho tu nadosmrti. Nejsem si jistý, jestli se mají použít dvě prsa nebo dvoje. Já měl jedny z dost hubené kachny, chtělo by to aspoň z pořádného macka. I tak jsem je ale podélně rozkrojil a bylo to dobře. Množství sezamové pasty vypadá jako na celou kachnu a celeru je taky požehnaně. Závitky nepřipomínaly elegantní spirálky, ale spíš balík slámy. Přílohou je zde nejspíš ta pomerančová paráda. Já jsem si dal ještě pár orestovaných brambůrků a celkem k tomu pásly. Ale stačí jich trocha nebo žádné, pokud nejste zvyklí sníst osm knedlíků, pomeranč jako příloha stačí. První chuťový dojem je typu nic moc, chutě jsou prostě nezvyklé, málokdo jí denně celer obalený v sezamu a přikusuje k tomu pomeranč. Ale čím víc jsem si na ty chutě zvykal, tím to bylo lepší a nakonec jsem musel uznat, že jsem se dobře najedl. Jen to možná neodpovídá vynaloženému úsilí. Jako jedinou zbytečnou věc jsem shledal šťávu z vývaru a sherry. To, co se vypeklo, by k namočení masa určitě postačilo i bez ředění. Přestože jsem dal vývaru jen 100 ml, omáčka byla vodová a bez výrazné chuti a významu. Ale jinak to chuťově funguje, jen si zvyknout na trochu netradična. Celkem vzato každý den to dělat nebudu, ale nakonec to bylo příjemné.

Chunanský hejk

Odkaz na uvaření

daduuja 27.10.19 22:11

Ze surovin na omáčku byla marináda a hejk pečený na grilu. Dobré to bylo :-)

Jednoduché medové kuře

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.10.19 18:55

Výborná věc!
Jen tedy místo oliváče poctivé české domácí přepuštěné máslo :)
Z mé porce jsem sundala kůži, měla jsem s kůží už včera, v jiné úpravě, a to už na mě bylo moc - nemám ji moc ráda…
I bez kůže to bylo super, jako příloha celozrnný kuskus a dýňový kompot.

Foto v komentáři.

Kuře ála bažant

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.10.19 18:49

Opět super, jen tedy opět heru ani omylem ;)
Pouze přepuštěné máslo a kapka vývaru na podlití.
Foto v komentáři

Rychlá mrkvová buchta

Odkaz na uvaření

Chroustinka 26.10.19 17:38

Recept super, akorat jsem misto 2 vajec dala 3 a slehala jsem bilky a zloutky s cukrem a tukem. Buchta je lepe nakyprena. Deti ji maji radi, je mokra, zadna dusilka

Šípkový džem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.10.19 15:15

Můj úplně první džem. Sice ho vlastně nejím, ale zkusit se to musí. Odstopkování nebylo potřeba, šípky trhané v říjnu jsou lehce přezrálé a stopky zůstanou na keři. Odstranění bubáků šlo z téhož důvodu hladce, ale i tak to byla fuška. Překrajování šípků na půlky a vyškrabávání semínek jsem vynechal, to bych dělal ještě pod stromečkem. Uvařené šípky jsem pasíroval přes síto. 250 ml vody je dost málo, s tím se nic pasírovat nedá, takže jsem proplachoval a ředil a nakonec jsem měl přes litr a půl protlaku. Ten jsem následně zredukoval přibližně na požadovaných 500g. Jablka jsem nastrouhal na hrubém struhadle. Nedal jsem pomerančovou kůru, jinak všechny ingredience dle receptu. Závěrečné vaření 3 minuty je hodně málo, jablka jsou stále v celku a džem neztuhl zcela. Skleničky plněné ke konci, které se vařily déle, jsou na tom o poznání lépe.

Květákové karbanátky s kari

Odkaz na uvaření

daduuja 26.10.19 12:36

Květák s kari ladí :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Jablečné noky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.10.19 14:00

Dělám docela často…
Akorát mouku používám celozrnnou špaldovou a doplňuji jemnou pšeničnou krupičkou.
Nemám to tak hezké, jako autorka, protože většinou chvátám od plotny a stolu zpět na dílnu do pracovního procesu, ale miluju je od mala, vařívala nám je babička, ta dávala sice jen tu krupičku, ale já dávám mouku podle toho, co je zrovna doma po ruce a krupičkou jen doplňuji :)
Miluju je přelité přepuštěným máslem, zakysankou a hořkou čokoládou, pokápla jsem i lžičkou medu :)

Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Staročeský kuba

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.10.19 19:39

Dobré je to, majoránka a česnek nezklamou nikdy. Zamíchal jsem dva drcené stroužky i do krup, protože vaření česneku s kroupami mi přišlo jako málo účinné. Výsledek je dobrý, ale chtělo by to maso.

Kuřecí karí

Odkaz na uvaření

Lyduska 24.10.19 16:55

Pripravené z 550 g vykostených kuracích stehien. Kari som dala len 1 ČL. Čili takisto 1 ČL. Množstvo ostatných ingrediencií presne podľa receptu.
Výborné!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

houbové karbanátky z ovesných vloček

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.10.19 15:04

Nedávala jsem tam to koření… Měla jsem aromatické houby (hnojníky a píchavky), tak proč zbytečně kazit jejich úžasnou chuť…
Pekla jsem v troubě na pečícím papíru vymazaném přepuštěným máslem.
Foto v komentáři.

Domácí nudle do polévky (pro Váhy)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.10.19 14:48

Chtělo by to dopsat, že lépe je mouku přidávat postupně…
No, jelikož nejsem nováček v kuchyni a o mouce už vím své, dala jsem jen 100 g na jedno vejce a lžíci vody.
Dělala jsem z dvojité dávky, polovina šla do slepičího vývaru s knedlíčky a druhá půlka do sušičky.
Mouka celozrnná hladká špaldová.
Dělala jsem na strojku… moje klouby mi už moc nedovolují takové akce, jako je válení, bohatě jim stačilo hnětení :D ;)

Foto v komentáři… :)

Okurková omáčka k masu

Odkaz na uvaření

daduuja 23.10.19 14:42

Smetanová okurková, když zbude vařené hovězí.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Haše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.10.19 18:50

Z vařeného slepičího masa, housky přimleté špaldové.
Nedělala jsem tedy na pánvi, ale v pekáčku…
Foto v komentáři.

Domácí uzení, jednoduché a málo škodlivé

Odkaz na uvaření

daduuja 22.10.19 15:12

A můžeme udit i houby, jsou skvělé :-)

Jablečný ocet

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 21.10.19 19:21

Další várka :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Slepice na paprice

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.10.19 18:32

Opět jsme si pochutnali, foto dávám do komentáře.
Slepice opět naše, domácí…
Smetana zakysaná, bez bujonu - použit slepičí vývar.
Mouka špaldová.

Vepřová panenka à la crème.

Odkaz na uvaření

leandra0070 20.10.19 15:51

Vyzkoušeno, pochutnali jsme si. Recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník. Postup jsem dodržela do puntíku.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Ořechový dort 3

Odkaz na uvaření

daduuja 19.10.19 20:06

Stále výborný :-)
Náplň: 60g hladké mouky, 60g másla, udělat světlou jíšku, zalít 1/2l mléka a uvařit hustou kaši. 200g másla ušlehat s 200g moučky a přišlehávat moučnou kaši+nutelu nebo kakao …

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Šalát z červenej repy a avokáda

Odkaz na uvaření

Lyduska 19.10.19 10:46

Tentokrát s kučeravým kelom namiesto rukoly a syrom Camembert namiesto kozieho syra. Podávané s celozrnným ražným chlebom.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Domácí králík na zázvoru

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.10.19 13:49

Já jsem dal mletý zázvor, ale nijak mě to nenadchlo. Prostě pečený králík.

Masové kuličky s celerovou omáčkou

Odkaz na uvaření

Lyduska 13.10.19 12:50

Guličky sú tentokrát z jahňacieho mäsa.
Omáčka pripravená presne podľa receptu, so stonkovým (rapíkatým) zelerom. Po rozmixovaní tyčovým mixérom vznikla veľmi chutná hustejšia omáčka s mierne nehomogénnou štruktúrou.
Podávané s cestovinami.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Králičí bochánky se švestkami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.10.19 19:02

Příliš mě to nenadchlo. Králík je dost nevýrazný a jednodruhové karbanátky jsou trochu mdlé. Více něž pečená mi vyhovovala verze smažená na oleji. Pracnost neodpovídá výsledku.

Houbový kuskus

Odkaz na uvaření

daduuja 11.10.19 18:53

Výborné :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zapečená brokolice v sýrovém bešamelu

Odkaz na uvaření

ZbojkaPL 11.10.19 13:26

Ďakujem za recept! Chodíme na toto jedlo do blízkej reštiky, a nepodarilo sa mi trafiť, ako to robia. A toto je presne ono.

Krupicové knedlíčky se zeleninou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.10.19 20:33

Vyzkoušeno. Stejné krupicové knedlíčky lze jistě vytvořit i mnohem méně pracnou metodou. Chtěl bych vidět, jak někdo 25 minut míchá krupici v mléce. Z uvedeného poměru vznikne po třech minutách jeden velký knedlík, který můžete v hrnci tak akorát koulet, ale rozhodně ne 20 minut míchat a bobtnat. Výsledek je vcelku chutný, ale zabere to spoustu času a nádobí.

papriky plněné masem s krupkami a houbami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.10.19 10:46

Velmi dobré!
Papriky plněné půlené, houby to, co jsem našla na zahradě (pýchavky, žampiony, křemenáč).
Do pekáče jsem dala sádlem pomáznutý pečící papír a rovnou i drobné brambůrky i se slupkou, co se vybraly stranou během sklizeně :)
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Římský salát s parmazánem

Odkaz na uvaření

daduuja 8.10.19 15:53

Vylepšený :-), kuřecími kousky.

Dýňová polévka s koprem a skořicí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:40

Je to dobré. Překvapila mě jednoduchost, je to vlastně jen rozšmrdlaná dýně ve vývaru. Pak mě také překvapilo, že nevznikla hustá kaše, jak to u krémových polévek bývá, ale hodně řídká polévka, což se nakonec ukázalo jako výhoda. Kopr jsem použil klasický zelený, semínka jsem si schoval na jaro. Skořici jsem v polévce nezaznamenal, asi jsem jí dal málo. Celkově vzato moc dobrá polévka.

Hřbet z divočáka podle pana fořta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:35

Nenadchne, neurazí. Je pravda, že jsem měl jen ty žampiony, lesní houby nebyly. Dusit hrušky na víně je výborný nápad, omáčka z takového vína byla výborná a nebyla přehnaně kyselá.

Smetanová houbová omáčka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.10.19 12:32

Pro sebe bez mouky, jen nakonec lžíci Tebi, pro muže podle receptu…
Bez masoxu, ten nekupuji, ale dobře posloužil vývar z kuřecích kostí z mrazáku.
Pro muže jsem k tomu udělala bramborovo-krupicovo-houskové knedlíky a plátek krkovice, pro sebe bramborovo-ovesné knedlíky a vykostěné kuřecí stehno.

Foto v komentáři.

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

Odkaz na uvaření

georgehradec 6.10.19 12:00

U nás to byl hlavní chod, pro zpestření jsem přidal do směsi nadrobno nakrájenou červenou papriku. Doplněno vařenými bramborami. Bylo to výborné!

Chléb pivního skauta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.10.19 08:26

Přesně podle mého gusta :)
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  « Předchozí 1 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 296 Další »

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz