Celerová protidepresivní polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.4.20 17:10

Název tohoto receptu je vrchol cynismu. Asi není depresivnější polévky, než je tahle hnědá beznaděj. Vařený celer v mléce. Nevím, jestli někdo v tomhle dokáže najít lék na depresi, ale já se nad svou mističkou málem rozplakal. Nouze a chudoba na vás kouká z hrnce a člověk propadne zoufalství, že už nikdy neochutná maso a nikdy neuvidí čerstvou zeleninu. Ani špetka koření, poslední živý kvíteček zválcovaly tanky. Jen bezbřehý celer zalitý mlékem. Nad touhle protidepresivní polévkou se jednou někdo zastřelí. Použil jsem půl velkého celeru, což vydalo na 500g strouhaného. Když jsem to zalil čtvrtlitrem vody, jak praví recept, tak se mi hrnec vysmál. Z celeru se stále prášilo. Chtělo to skoro litr, aby se dalo mluvit o vaření. Naopak mléka jsem dal jen 150 ml, neboť ze zkušenosti vím, že mléko dokáže zazdít i mnohem atraktivnější polévky. Neumím si představit, že bych tam dal dvakrát víc mléka než vody, jak po mně chtěl zlomyslný recept. Výsledek je neradostný, což se dalo čekat, když je někde jen mléko, voda a celer, tak to těžko může chutnat jinak než po celeru. Ale když se to rozmixuje a dochutí (já jsem sáhl po maggi, z čehož je vidět, v jak hluboké depresi jsem byl), je to vcelku chutná polévka. Přesto ji řadím do kategorie Jak se zbavit chlapa.

Lasagne pro úplné začátečníky

Odkaz na uvaření

Kimi.Marki 14.4.20 19:22

Perfektní recept, takto popsané by měly být všechny. Povedlo se hned napoprvé a neustále se k němu vracím.

Zelenina v soli (vhodná do polévek)

Odkaz na uvaření

Markéta H 13.4.20 16:20

dneska jsem zrovna dělala z 1,5 kg mrkve a petržele a půl kila soli a jsou to 4 skleničky. Dělám to dlouhé roky a dělávala to už moje babička a vydrží to klidně i několik let. Mám vyzkoušeno že po pár letech to pouze vybledne ale na chuti to nemá žádný vliv. Do polévek super, dávám lžíčku a už nesolím

Křenová pomazánka s uzeným masem

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.4.20 08:20

Použila som nadrobno nakrájanú pražskú šunku.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Výborný pečený králík

Odkaz na uvaření

missvo 11.4.20 21:16

Nejlepší králík, který jsem jedla. Tolikrát jsem zkoušela různé recepty a vždy tak nějak… Ale tohle je skvělé jídlo. Králíka už nikdy jinak.

Beranek s vajecnym konakem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 11.4.20 13:08

Letošní „Bedříšek“…
Jiného už si ani neumíme představit :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Králík na smetaně

Odkaz na uvaření

dwojceeva 11.4.20 10:54

Už ho dělám dlouho, je to náš nejoblíbenější recept na králíka, právě se peče :) doporučuji!

Medové jidáše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.4.20 18:12

Tradičně nesměly chybět - všem pohodové Velikonoce a opatrujte se v této těžké době…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Jemná křenová omáčka (pro Váhy)

Odkaz na uvaření

Lyduska 9.4.20 12:51

Omáčka chutí výborne s guľkami z jahňacieho mäsa a zemiakovou kašou.

Mrkvová polévka s kokosovým aroma

Odkaz na uvaření

van.Thomas 8.4.20 16:39

Polévka vytvořena přesně podle receptu, jen lahůdkovou cibulku jsem zapomněl pořídit, tak jsem použil jednu normální cibuli. Chuťově to není špatné, jednu porci bych do sebe jistě dostal, druhé už bych se nejspíš bránil. Polévkou bych to úplně nenazýval, podle mě teplá polévka nemá dělat kopečky jako zmrzlina, ale má být tekutá. To tahle kaše rozhodně není, bez problémů se dá jíst vidličkou. Možná by se to dalo zachránit poctivým kuřecím vývarem. Každý chlap ale zná pravidlo „z mrkve jídlo neuděláš“ a tato polévka je toho důkazem.

Pomazánka z olejovek a sýra

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.4.20 20:28

Červenej papriky len minimálne. Cibuľa len na namazaný chlieb.

Krupicové provázky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 6.4.20 12:57

Vynikající zavářka. Suroviny jsem dodržel, jen jsem vynechal ten žloutek navíc, aby mi nezbyl bílek. Takže jsem dal jen jedno celé vejce. Citronové kůry čerstvé asi lžičku a muškátu tak nějak přiměřeně. To, čemu se v receptu říká hustá kaše, bych nazval spíš knedlíkem, který jsem v kastrůlku postupně vykoulel. Kdybych použil zdobičku na cukroví, tak by to v polévce nakonec skutečně dělalo provázky. Já nechtěl patlat zdobičku, tak jsem improvizoval s pytlíkem, který se po chvilce roztrhl, tak jsem to tam nasázel jako nočky. Je to výborné, křehké, nadýchané a chutná to. Jen ten parmezán mě trochu zklamal, protože chuťově se vůbec neprojevil a nahradil bych ho levnějším sýrem.

Kančí guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.4.20 20:42

Po třech dnech musím přiznat, že mi to nejspíš chutná. :-)

Polievka z bielej fazule s krúpami

Odkaz na uvaření

Lyduska 4.4.20 20:01

Chutná polievka - uvarená z obrovskej bielej fazule (maslovej fazule), cez noc namočenej.

Knedlíky z rohlíků a s klobáskou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 22:37

Vyzkoušeno. Z uvedeného množství jsem udělal tři menší šištičky, klidně by stačilo udělat dvě delší, do hrnce by se to vešlo. Hrneček mouky jsem si přeložil jako 100g, možná bych zkusil ubrat jedno vajíčko. Klobása v knedlíku je nezvyklá věc a asi se to nehodí ke všemu. Já měl ke guláši, tam nebyla příliš znát, jen místy se ozvala jako koření. Chutnalo to.

Kančí guláš

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 21:59

Tenhle recept je psaný tak nějak zvláštně, musel jsem si ho trochu poupravit. Některé ingredience nemají množství, některé fáze nedávají smysl. Na slaninu se v postupu zapomnělo úplně, na té jsem tedy smažil cibuli. Papriky jsem dal jen 15g, jinak by z toho byl paprikáš, česneku 3 prolisované stroužky, příště raději dva. Mírně jsem podlil a dusil v troubě skoro 2 hodiny na 120°C, protože po 45 min to bylo ještě tvrdé jako bota. Když bylo maso měkké, další fázi restování, zasypávání a znovusmažení jsem vynechal. Restovat něco, co je plné vydušené šťávy z masa, abych ji odstranil a pak to zaléval vodou, abych získal něco jako šťávu, která už tam ovšem není, mi přijde jako pitomost. Prostě jsem mouku (30g) rozmíchal ve vodě (asi 0,3l) a bylo to. No a požadovaných 480g brusinkového džemu bych snad nenacpal ani do dortu. Stačilo 100g. Výsledek je zvláštní, během vaření se zdálo, že vařit citrón v guláši je ta největší blbost na světě, ale nakonec se to tak nějak prolnulo a vznikla taková kořeněná, velmi osobitá chuť. Zatím ani nevím, jestli mi chutná, nebo ne.

Fazolová polévka v hrnci pana Papina

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.4.20 21:05

Je to dobrá polévka, ale uvařil jsem ji vlastně úplně jinak. :-) Předně jsem nevařil uzené, ale potřeboval jsem zpracovat již hotový uzený vývar. Pak jsem zavrhl klobásu coby historický přežitek. Použil jsem malé bílé fazolky, které jsem ovšem přes noc namočil. Místo papiňáku jsem použil normální hrnec, doba vaření 1,5 hod. byla stejná. Polévka vypadala zpočátku dost uboze, zejména kvůli chybějícímu masu. Tak jsem se kajícně omluvil klobáse a potají jsem ji dodatečně osmahnul na pánvi a přidal do hotové polévky. Výsledek je důstojný a chutný.

Podřipské kuličky

Odkaz na uvaření

lja 31.3.20 17:19

Stojí za vyzkoušení, moc jsme si pochutnali.

Valašské kúsky

Odkaz na uvaření

lja 31.3.20 17:14

Výborné, máme moc rádi.

Vepřové koleno vařené, pečené, grilované

Odkaz na uvaření

Bobinov 28.3.20 17:31

Super excelentní mňamka.

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

Esteban Bamban Maximus 28.3.20 12:34

Dobrý poměr surovin, těsto má správnou konzisteci. GJ

Treska po švédsku

Odkaz na uvaření

pierre295 27.3.20 12:23

Skvělé, díky. Trochu jsem tam přidal francouzského espritu a podlil to bílým vínem.

Červená řepa nakládaná (aj pre boršč)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.3.20 12:43

Vyzkoušeno jako salát, tudíž jsem nesterilizoval ve skleničkách, ale zbaštil hned. Nálev je na mě kyselý, hodlám tento recept pilovat k úplné dokonalosti. Příště ubrat octa.

Červené maso

Odkaz na uvaření

Fris 21.3.20 07:16

Tak tenhle recept vařím už asi 8 let a můžu říct, že se nám ještě stále nepřejedl.

Buchta s banánem a kefírem

Odkaz na uvaření

creative 20.3.20 17:21

Cukru jsem dala polovic a je to sladké dost. Plech musí být malý, dala jsem na standart a je to nízké.

Krkovička na smetaně

Odkaz na uvaření

Lyduska 20.3.20 17:08

Výborné. Bez syra. Piekla som pod alobalom pokiaľ mäso nebolo mäkké tak, že sa rozplývalo na jazyku.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Kachní prsíčka s čínským zelím

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.20 21:48

Za mě vcelku nepovedená záležitost. Už jenom to, že mezi ingrediencemi je instantní omáčka, sráží body dolů. Uvedená omáčka obsahuje v podstatě jen kečup, kečup a kečup, mizivé procento zeleniny a chilli, které má zamaskovat, že jinou chuť to nemá. Marináda na maso je dobrá, dopečení v troubě bych doporučoval na kratší dobu a alespoň 200°C nebo více, na 150 se nedopeče zhola nic a maso bylo místy tužší. Dušená zelenina byla bez chuti, jen to pálilo.

Originálny perkelt (pörkölt)

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.3.20 14:59

Pripravené zo 600 g vykostených kuracích stehien (bez kože). Použitá červená cibuľa 200 g, červená mäsitá paprika 300 g, 1 čl mletého čili, 1 čl mletej červenej papriky. Vodou som vôcec nepodlievala.
Je to výborné. Určite niekedy vyskúšam aj z iného mäsa.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Tvarohová žemlovka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.3.20 16:31

Moc dobrá žemlovka. Udělal jsem z poloviční dávky. Tvarohové náplně bylo sice trochu hodně, ale to nevadí. Osobně bych se obešel bez těch mandlí, kromě toho, že to křupne, to žádný chuťový efekt nemá. Naopak jsem na půlku pekáčku položil na tvaroh tenký plátek jablka a to bylo příjemné. Příště bych také asi malinko snížil množství cukru.

Hruška v županu podle Gordona Ramsaye

Odkaz na uvaření

daduuja 13.3.20 18:59

S kopečkem vanilkové, lahoda :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Smažené nudle Yakisoba

Odkaz na uvaření

EMCbalance 13.3.20 12:57

Dobré, robím podľa toho :)

Snadný salát s okurkou a rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.3.20 11:17

Tak druhá verze. Úplný top to sice není, ale jedlé to je. Chce to holt čerstvou zeleninu.

Bramboráková polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.3.20 12:33

Mně se taky první tři pokusy rozvařily na bláto. Chce to opravdu hodně mouky a raději polohrubé. Pak už to jde. Bramboráková chuť se nekonala, byť ze zbytku byly dobré bramboráky. Za mě spíše nouzovka, jak zpracovat zbytek bramborákového těsta, které už nikdo nemůže ani vidět.

Čokoládovo - ořechový hruškový koláč

Odkaz na uvaření

daduuja 9.3.20 19:39

Opět skvost od lýdie :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Lilek načerno

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.20 11:43

Pikantné. Chutné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Moje smetanová květákovo-mrkvová polévka

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.20 11:37

Namiesto kyslej smotany som použila 3 dl šľahačkovej smotany, ostatné suroviny presne podľa receptu. Polievku som pred pridaním smotany rozmixovala.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Plněné hrušky

Odkaz na uvaření

daduuja 6.3.20 22:19

Musela jsem ovonět slaninou, jsou vynikající :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Zapečené kapustičky s uzeným

Odkaz na uvaření

georgehradec 3.3.20 14:20

Výborné a doporučující včetně uvařených brambor!

Býčí láska - Rocky Mountain Oysters

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.3.20 20:10

Vynikající. S tím vařením to nepřehánět, jinak se začnou vydrolovat, jako se to stává u převařených jater.

Langoše 4

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.3.20 18:24

Dobré langoše. Malinko jsem si upravil postup dělání kvásku, droždí nikdy nedrobím, ale rozpustím ve vodě či mléce. Z uvedeného množství rozhodně neudělám 10 dospělých langošů. Zkusil jsem to rozdělit na deset dílů podle váhy, ale výsledné langoše jsou prťavé a je skrz ně vidět až na Šumavu. Ideální je 5 poctivých langošů. Pro dva dospělé je to porce akorát.

Tvarohové knedlíky s ovocem 2

Odkaz na uvaření

Angel777 1.3.20 21:37

v závěru mi na chuti přišly více kynuté než tvarohové, ale jinak moc dobré

Smažený květák s česnekem

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 18:02

Třený česnek jsem přidala do vajíček, dobré to je :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Květákový salát

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 17:58

Podle di jsem přidala bobek, pepř a nové celé i cibulku. Výborný :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Smažená niva po anglicku

Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 17:57

Vždycky dobré :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Odkaz na uvaření

jara62 1.3.20 08:38

KL je kávová lžička ,či kuchyňská lžíce soli? Jinak dobrý recept!!!

Stránka:  « Předchozí 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 296 Další »

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz