Univerzální těsto na ovocný koláč

Odkaz na uvaření

Ala_V 3.4.21 18:00

Velikonoční varianta.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Hamburgerové bulky

Odkaz na uvaření

Ala_V 3.4.21 17:54

Doma oblíbené.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Bublanina, která je dlouho vláčná

Odkaz na uvaření

Sinduš 3.4.21 16:47

Je to výborná mňamka ????????????????????

Vepřové na houbách s fazolkami

Odkaz na uvaření

Olina123 2.4.21 16:57

Je to výborný a jednoduchý jídlo.Urcite uvařím znovu.Smetana není potreba

Česnečka Když je zle

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.4.21 15:32

Rajčata jsem dal jenom dvě a jenom půlku velkého póru. A stačilo, bylo to akorát. Je to celkem chutná polévka, i když česnečkou bych to asi nenazval.

Kachní prsa s višněmi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.4.21 15:25

Když jsem ochutnal kompot a přivoněl k Amarettu, vybavily se mi višně v čokoládě a dostal jsem trochu strach. Nakonec to ale dopadlo dobře. Musel jsem trochu improvizovat. Neměl jsem kompotované višně, ale neslazené třešně. I těch bylo ale málo, tak jsem to vyfutroval kompotovanými švestkami. Podle mě je 375g strašně moc, dal jsem polovičku a bohatě to stačilo. Švestky / třešně půl na půl. Lžíce balsamica způsobí, že je to kyselé jako šťovík, ale tak nějak hezky. Malinko jsem to vyvážil šťávou z kompotu. Přítomnost Amaretta (nevalné kvality z Globusu) jsem nepostřehl. Maso bylo hodně propečené, ubral bych teplotu na 180°C nebo zkrátil pečení. Celkově mi to chutnalo, s bramborovou kaší to bylo fajn.

Medové jidáše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.3.21 16:47

Jasně, že nechybí ani na letošní Škaredou středu :)
Bez nich by to ani nebyly ty správné Velikonoce…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Čočkoráky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.3.21 14:19

Z nedostatku času dané na plech vytřený sádlem - krásně drží pohromadě, ač jsem nemixovala - je to výborné :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Karí krevety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 31.3.21 12:59

Postup jsem se snažil dodržet, zadrhlo se mi to po přilití mléka, když jsem zjistil, že nemám strouhané mandle. Jídlo jsem musel odstavit a mandle oloupat a nastrouhat, mezitím mi ovšem omáčka ztuhla. Abych ji přivedl do původní konzistence, zahučelo tam opravdu hodně mléka. Škrob už jsem tudíž nedával. Limetkovou šťávu doporučuji ubrat na polovinu. Celkově je omáčka velmi dobrá, ale hodně výrazná a krevety v ní zaniknou. Spíš bych ji dával s kuřecími nudličkami a krevety nechal vyniknout v jiném jídle, kde budou mít víc prostoru.

Žampionové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 31.3.21 12:17

Čerstvé mě neuchvátily, ale druhá porce, kterou jsem dal zamrazit a do vývaru házel zmrzlé, byla kupodivu lepší. Dělal jsem jen z jednoho vejce. Celé vejce se s máslem spojovat moc nechce, spíš bych utřel žloutek s máslem a bílek pak přidal ve formě sněhu. Hodnocení trochu ovlivnilo, že předtím jsem vařil Francouzské kluski s houbama, které byly o dost chutnější

Focaccia

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.3.21 18:26

Je to návykové :)
Dnes se zelenými olivami (část je jich i uvnitř těsta) a víno pro změnu červené suché :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Hrách se zelím

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.3.21 15:46

Moc příjemná kombinace :)
Zelí naložené doma - hříbky nasušeny loni na podzim - hrách žlutý, předloňská sklizeň (zapomenutá sklenice sušeného, loupaného) :)
Už jen česnek je dokupovaný - náš už došel, máme děsnou spotřebu :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Koprová omáčka

Odkaz na uvaření

Olina123 30.3.21 13:44

Uvarino ale musela jsem to dělat bez mléka i smetany takže bylo to opravdu jen skouska a i tak se to dalo jíst????

Hamburger z ovesných vloček (pro Dendu)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.3.21 21:19

Díky :) Zpestřilo mi to skvěle toto bezmasé období :)
Housky jsou také zde z Labu…
Ale už se těším zase na maso :D

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburgerové bulky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.3.21 21:53

Bez toho prášku do pečiva a mouka hladká špaldová - druhá várka byla hladká špaldová napůl s celozrnnou… Obě várky dopadly skvěle - jen ze zbytku těsta i jiné tvary…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Dýňová polévka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.3.21 18:21

Dýně máslová - ještě poslední z loňské úrody :)
Doplnil si každý čím chtěl - já s vejci, muž opražené rohlíky a strouhaný sýr…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zelňačka s fazolemi

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.3.21 15:56

Výborná!
Tuk použit sádlo a jelikož milujeme hodně husté zelňačky, tak vody méně - ale objevila se až se část ujedla :D
Doplněno vejci.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Něžné minikuřátko

Odkaz na uvaření

Olina123 23.3.21 15:57

Nádivka je dobrá i k normálnímu kureti

Králičí stehna s rýží a jáhlami v jednom pekáči

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.3.21 19:36

Vyzkoušel jsem z předních stehen a bříšek. Marináda je standardní všehochuť, někomu to vyhovuje, podle mě by si domácí králíček zasloužil něco lepšího. Co mě ale zarazilo, je postup přípravy. Mám-li 2× více vody než rýže s jáhlami, nutně to musí plavat. Pokládám tedy králíka do vody, což mi je opravdu proti srsti. Maso se tedy napřed vaří, když rýže pohltí trochu vody, tak se dusí. A když se začne konečně péct, je to už úplně jedno. Já jsem tedy králíka přidal až později, když se voda většinou vsákla do rýže. Proč se do rýže přidávají jáhly, je mi záhadou, chuťově to ničemu nepomůže a jáhly jsou samozřejmě hotové dříve než rýže, takže na talíři jsou na cimpr campr. Všechnu šťávu z masa pohltí rýže a jídlo je celkově suché. Nejlepší jsou asi žampiony, které si svou chuť a vlhkost podrží. Vyloženě zlé to jídlo není, ale máme to za sebou a už bych se k tomu nevracel. Za ten jeden ušetřený hrnec od rýže to vážně nestojí.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Cukety s rybí sekaninkou

Odkaz na uvaření

Olina123 20.3.21 16:17

Výborná záležitost při dietě.Ryba byla treska ale jen jsem ji vyždímala a rozmačká a protože mám ráda česnek tak jsem ho tam dala a vynechala šalvěj kuli alergii

Šťouchané brambory s cuketou a mrkví

Odkaz na uvaření

Olina123 19.3.21 18:27

Výborný jednoduchý zdraví rychlí recept

Chilli se sojovým masem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.3.21 15:24

Místo oleje sádlo (olej fakt mám problém pozřít) a nepoužívám kečup (ani domácí) - tak doma naložená rajčata a raději více chilli než „ostrý kečup“ :)
Dělala jsem v multifunkčním hrnci: takže konzistence super - vypla jsem ve fázi, kdy se mi to zdálo pro mě ok :)
Brambory jsem měla vařené zbytek od včera - před koncem jsem je tam vmíchala…
Sojové maso předvářím vždy pouze v osolené vodě, nechutná mi dle návodu na balíčcích, miluju prostě jen tak - ono stejně nasákne spíš chuť z pokrmu, tak mi přijde divné rvát tam ještě něco dalšího…

Pro chlapa to samé, ale s masem (nevadilo mi zapnout hrnec ještě jednou - dle ochutnání také moc dobré :) )

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Hrachová kaše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.3.21 15:16

Snad i letos bude úroda hrachu skvělá - mražený i naložený už došel, sušený zelený také fuč a už pomalu dochází i ten žlutý… :)
Ale na kaši se ještě najde :)
Opět místo másla sádlo…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Focaccia

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.3.21 18:17

Kvůli alergii na olivový olej potřeno bohužel jen vodou a použity olivy - na ty naštěstí alergii nemám, takže vpašovány netradičně i dovnitř…
Jen mi díky tomu vyběhly vyšší než jindy :D Ale nevadilo to :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Cibulový koláč po francouzsku

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.3.21 11:35

Jen tedy nedávám nikdy rajčata - zkusila jsem to s nimi jednou a nebylo to ono…
Mám nejraději takto „alá pissaladiere“ - uvozovky proto, že pravou Pissaladiere si bohužel už nikdy neochutnám, i moje verze je uzpůsobená mé alergii na olivový olej…
I ty ančovičky mohu jen naložené ve slunečnicovém a pak oprané, osušené…
Naštěstí na plody olivy alergická nejsem, tak si mohu aspoň takto dopřát to, co mám ráda.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Fazole na slanině

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.21 21:05

Tak tohle by se labužníkovi stát nemělo. Recept typu „osmahni cibuli a vyklop tam konzervu“ labužnický není ani trochu. Je to sice rychlovka, ale výsledek odpovídá vynaloženému úsilí. Když už fazole na slanině a cibulce, tak proč z konzervy? Když už z konzervy, tak proč je mám dvacet minut vařit? A největší prasárnička je nalít do jídla nálev. Vznikne jakési lepidlo, které zasytí na mnoho týdnů dopředu, ale s jídlem to nemá nic společného. Autora vyhnat z kuchyně, zahnat zpátky do dolů.

Zapékané sójové boby

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.3.21 16:49

Potřebovala jsem zpracovat zbytek sojových bobů a vzpomněla si na tenhle uložený recept…
Jen sušené houby už mám jen hřiby - takže mi tam chybí taková ta tmavá barva, ale na chuť paráda (hřiby jsem podpořila přidáním prášku ze sušeného vatovce).

Paráda - je to jednoduché (boby namočeny včera, dnes uvařeny v tlakáči (mám nového pomocníka: multifunkční hrnec ETA).
Pochutnala jsem si přesně podle mého gusta :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Pstruh na bylinkách

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.21 13:54

Tady toho asi není moc co zkazit, prostě ryba v bylinkách zalitá vínem. Chutné.

Karbanátky

Odkaz na uvaření

Olina123 17.3.21 13:50

Karbanátky byli výborný i bez mouky housky a mlika

Dušený králík s olivami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.21 13:36

Vyzkoušeno ze zadních stehen vykostěných. Postup jsem dodržel, jen místo šalotky byla obyčejná cibule. Oliv by mohlo být i více. Je to výborné, určitě zopakuji.

Zadělávaná čočka

Odkaz na uvaření

Olina123 14.3.21 18:59

Čočka byla výborná i když jsem vynechala mléko a místo klasický jíšky jsem použila hotovou jísku.Osmazenou cibulku jsem zamíchala do hotové čočky.Mnam mňam

Celerový nákyp se sardelovou omáčkou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.3.21 12:38

Jednoduché, ale moc dobré!
Zapékací formičky mám jen ty ve tvaru medvídků… ale „na funkci to vliv nemělo“ ;)
Vyloupnout šly perfektně…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Bábovka bleskovka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.3.21 16:45

Právě vytažená z trouby - dělávala jsem ji když byly děti malé…
Já na to sladké poslední dobou moc nejsem, (pro sebe jsem si udělala něco méně sladkého), ale muž si dá rád :) Část těsta obarvena kakaem…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Těstoviny bucatini/bugatini s ančovičkami a pangrattato..

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.3.21 16:07

Přizpůsobeno člověku (mně), který nesnáší olej v jakékoli podobě a v jídle snese jen nezbytně nutné „zbytkové“ množství např. z těch ančoviček ;) (na olivový mám bohužel dokonce alergii), ale recept mi prostě nedal dlouho spát…
Tak bez té směsi „pangrattato“ a petržel pouze kudrnka - u nás na vsi teď jinou neseženu, ani kdybych se rozkrájela…
Ančoviček mám zásobu, načatou sklenici potřebuji postupně zpracovat, tak každá dobrota z nich vítána :)
Našla jsem zde už dost tipů, mám uloženo… :)

Bábovka bleskovka

Odkaz na uvaření

Olina123 12.3.21 13:03

Bábovka je dobrá udělala jsem ji z banánem a stevii.

Cuketová kulajda

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.3.21 19:46

Tak tohle je hodně velká bída. Je jasné, že vývar z jedné malé cukety a jedné střední brambory nebude žádný svalovec. Přesto jsem na to skočil a nalil tam ten litr vody, což je ale vééééliká hovadina. No nic, stejně jsem ji udělal. Nepomůže tomu ani kmín, ani kopr, ani ocet. Je to prostě jedna brambora v litru vody a žádné cuketové kouzlo to za polévku nepřevleče. Ani když se to rozmixuje i s utěrkou. Autora za trest poslat do kuchařské školky a začít znovu od pudinku!

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.3.21 21:11

Místo sardel-pasty utřená nasolená filátka z ančoviček (sardelí) - tentokrát to „mdlé“ nebylo, naopak - moc dobré :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Pstruh na rajčatech

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.3.21 20:51

Přijde mi to jako taková domácí bastlírna. Rajčata k pstruhovi moc nepasují, i když vyloženě zlé to není. Opečený pstruh je samozřejmě vynikající, a pak si to každý „vylepší“ po svém. Někdo marmeládou, někdo rajčaty…

Nejlepší zelný salát - s fíglem!

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.3.21 12:36

Vyzkoušeno. Dokud nebude vyvinuta příslušná mačkací mechanizace, dám přednost karbanátku.

Francouzské kluski s houbama

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.3.21 12:31

Recept jsem se snažil dodržet, byť jsem vařil menší množství (ze dvou vajec). Výsledek jsem použil jako polévkovou zavářku. Zřejmě je v tom nějaký fígl, který jsem neobjevil, protože jsem musel dost improvizovat, abych dosáhl nějakého výsledku. Po přidání mouky (polohrubé) do utřených vajec vzniklo poměrně husté těsto, do kterého se sníh z bílků zamíchával dost obtížně. Musel jsem ho do těsta prakticky vetřít, což sněhu nedělá moc dobře a část ho nejspíš ubyla. K mému překvapení se první noček okamžitě rozpustil a na hladině plaval jen bílek a houby. Musel jsem zvýšit množství mouky asi na dvojnásobek, aby nočky držely. Autor zřejmě měl na mysli vrchovatou lžíci mouky, zatímco já dával zarovnanou lžíci (protože lžíci oleje s kopečkem taky neuděláte). A nebo mají ve Francii lžíce jak lopatku na uhlí. Se zvýšeným množstvím mouky už noky držely pěkně, ale zase si nedovedu představit, jak bych do takového těsta zamíchával sníh. To už bych musel to těsto do sněhu asi nastrouhat. Výsledek byl chutný, možná bych ubral trochu hub.

Treska na hrášku (nízkokalorická)

Odkaz na uvaření

Olina123 9.3.21 10:43

Je to jedli ale nic moc klady to má jen ty že to je hrozně jednoduchý a dietní proto dám jen tri

Treska, nebo jiné filé s čočkou a pórkem

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.3.21 13:25

Výborné. Pór som dala len jeden, na hmotnosť ho bolo 150 g, a podľa mňa to stačilo. Tresky bolo 600 g. Množstvo ostatných surovín podľa receptu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburgerové bulky

Odkaz na uvaření

Ala_V 7.3.21 08:33

Bulky se povedly, udělala jsem 6 větších pro 3 hodně hladové. Postupovala jsem přesně podle receptu, tedy kromě posýpky sezamem, který jsem neměla. Vyhovuje nám, že těsto není sladké.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Pomazánka z nivy

Odkaz na uvaření

Lyduska 6.3.21 09:09

Použitý syr: Bleu Dauvergne.
Jednoduchá a veľmi dobrá pomazánka.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Pomazánka z nivy

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.3.21 18:13

Zapomněla jsem koupit pomazánkové máslo - naštěstí tu bylo žervé bez příchuti - což je docela podobné…
Jednoduchá, ale velmi dobrá pomazánka, na čerstvém podmáslovém chlebu neměla jedinou chybu… snad jen tu, že jí bylo málo (poučení pro příště ;) )

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 301 Další »

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz