Slepice na paprice

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.10.19 18:32

Opět jsme si pochutnali, foto dávám do komentáře.
Slepice opět naše, domácí…
Smetana zakysaná, bez bujonu - použit slepičí vývar.
Mouka špaldová.

Vepřová panenka à la crème.

Odkaz na uvaření

leandra0070 20.10.19 15:51

Vyzkoušeno, pochutnali jsme si. Recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník. Postup jsem dodržela do puntíku.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Ořechový dort 3

Odkaz na uvaření

daduuja 19.10.19 20:06

Stále výborný :-)
Náplň: 60g hladké mouky, 60g másla, udělat světlou jíšku, zalít 1/2l mléka a uvařit hustou kaši. 200g másla ušlehat s 200g moučky a přišlehávat moučnou kaši+nutelu nebo kakao …

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Šalát z červenej repy a avokáda

Odkaz na uvaření

Lyduska 19.10.19 10:46

Tentokrát s kučeravým kelom namiesto rukoly a syrom Camembert namiesto kozieho syra. Podávané s celozrnným ražným chlebom.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Domácí králík na zázvoru

Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.10.19 13:49

Já jsem dal mletý zázvor, ale nijak mě to nenadchlo. Prostě pečený králík.

Masové kuličky s celerovou omáčkou

Odkaz na uvaření

Lyduska 13.10.19 12:50

Guličky sú tentokrát z jahňacieho mäsa.
Omáčka pripravená presne podľa receptu, so stonkovým (rapíkatým) zelerom. Po rozmixovaní tyčovým mixérom vznikla veľmi chutná hustejšia omáčka s mierne nehomogénnou štruktúrou.
Podávané s cestovinami.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Králičí bochánky se švestkami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 12.10.19 19:02

Příliš mě to nenadchlo. Králík je dost nevýrazný a jednodruhové karbanátky jsou trochu mdlé. Více něž pečená mi vyhovovala verze smažená na oleji. Pracnost neodpovídá výsledku.

Houbový kuskus

Odkaz na uvaření

daduuja 11.10.19 18:53

Výborné :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Zapečená brokolice v sýrovém bešamelu

Odkaz na uvaření

ZbojkaPL 11.10.19 13:26

Ďakujem za recept! Chodíme na toto jedlo do blízkej reštiky, a nepodarilo sa mi trafiť, ako to robia. A toto je presne ono.

Krupicové knedlíčky se zeleninou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.10.19 20:33

Vyzkoušeno. Stejné krupicové knedlíčky lze jistě vytvořit i mnohem méně pracnou metodou. Chtěl bych vidět, jak někdo 25 minut míchá krupici v mléce. Z uvedeného poměru vznikne po třech minutách jeden velký knedlík, který můžete v hrnci tak akorát koulet, ale rozhodně ne 20 minut míchat a bobtnat. Výsledek je vcelku chutný, ale zabere to spoustu času a nádobí.

papriky plněné masem s krupkami a houbami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.10.19 10:46

Velmi dobré!
Papriky plněné půlené, houby to, co jsem našla na zahradě (pýchavky, žampiony, křemenáč).
Do pekáče jsem dala sádlem pomáznutý pečící papír a rovnou i drobné brambůrky i se slupkou, co se vybraly stranou během sklizeně :)
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Římský salát s parmazánem

Odkaz na uvaření

daduuja 8.10.19 15:53

Vylepšený :-), kuřecími kousky.

Dýňová polévka s koprem a skořicí

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:40

Je to dobré. Překvapila mě jednoduchost, je to vlastně jen rozšmrdlaná dýně ve vývaru. Pak mě také překvapilo, že nevznikla hustá kaše, jak to u krémových polévek bývá, ale hodně řídká polévka, což se nakonec ukázalo jako výhoda. Kopr jsem použil klasický zelený, semínka jsem si schoval na jaro. Skořici jsem v polévce nezaznamenal, asi jsem jí dal málo. Celkově vzato moc dobrá polévka.

Hřbet z divočáka podle pana fořta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.10.19 10:35

Nenadchne, neurazí. Je pravda, že jsem měl jen ty žampiony, lesní houby nebyly. Dusit hrušky na víně je výborný nápad, omáčka z takového vína byla výborná a nebyla přehnaně kyselá.

Smetanová houbová omáčka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.10.19 12:32

Pro sebe bez mouky, jen nakonec lžíci Tebi, pro muže podle receptu…
Bez masoxu, ten nekupuji, ale dobře posloužil vývar z kuřecích kostí z mrazáku.
Pro muže jsem k tomu udělala bramborovo-krupicovo-houskové knedlíky a plátek krkovice, pro sebe bramborovo-ovesné knedlíky a vykostěné kuřecí stehno.

Foto v komentáři.

Zapečená růžičková kapusta trochu jinak

Odkaz na uvaření

georgehradec 6.10.19 12:00

U nás to byl hlavní chod, pro zpestření jsem přidal do směsi nadrobno nakrájenou červenou papriku. Doplněno vařenými bramborami. Bylo to výborné!

Chléb pivního skauta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.10.19 08:26

Přesně podle mého gusta :)
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Řízky z hub

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 4.10.19 10:27

Ani letos nechybí… jen peču v troubě na sádlem vymazaném plechu… je to bez přepalování, pěkně najednou, s minimem sádla… jen v půli pečení otočím…
Odpadá nepříjemná pachuť po „nacucání mastnotou“. Dělám tak i květák, patizony, celr… jakoukoli zeleninu…

Dovoluji si dát foto sem, aby to bylo pohromadě…

Kuřecí stehna s rýží

Odkaz na uvaření

Krmelec69 2.10.19 10:36

Sice jsem ryzi delal na sporaku a ne na „ohni“, ale bylo to super. :-)

Spirálky s cibulí a cuketou (fusilli con cipolle e zucchine)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.9.19 17:54

Sice nebyl parmezán, ale i s jiným druhem sýra to bylo velmi dobré…
Foto v komentáři.

Cuketová polévka 3

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.9.19 20:00

Moc dobrá, jako všechny tyhle tykvové… foto v komentáři.

Smažené patisony

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 25.9.19 20:24

Místo strouhanky pomleté cornflakes -je to pak krásně křupavé, peču na plechu v troubě, pečící papír pomazat sádlem, v půlce otočím…
Rovnou s tím jsem pekla i brambory…

Foto v komentáři…

Zapečené cukety a rajčata s mozzarellou po italsku

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.9.19 18:52

Foto se nevydařilo, pokrm ano - je to opravdu výborné!

papriky plněné masem s krupkami a houbami

Odkaz na uvaření

Lyduska 22.9.19 07:51

Výborná náplň do paprík. Mala som menšie papriky a zo zvyšnej náplne som urobila menšie guľky a upiekla zvlášť, trochu podliate vodou. Pri pečení paprík sa vytvorí chutná šťava. Podľa mňa by sa hodilo podávať aj so zemiakovou kašou. Tentokrát bolo len s chlebom, ale aj tak výborné.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Natierka z trescej pecene

Odkaz na uvaření

Lyduska 20.9.19 10:40

Tentokrát pripravené presne podľa receptu. Olej z treščej pečene som nevyliala, ale použila som ho do nátierky (prvýkrát v živote) a bolo to spolu veľmi dobré. Pomazánka je chuťovo výborná. Nabudúce skúsim nepoužiť olej z treščej pečene a uvidím, ako sa zmení konzistencia pomazánky.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Hráškový krém s čerstvou mátou (pro Blížence)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.9.19 12:57

Z uvedeného množství jsem vyrobil kaši, ve které stála lžíce. Ale když se toho hrášku dá jenom polovička, tak je z toho dobrá hrášková polévka. Ty slaninové kousky jsou moc dobrý nápad, klidně bych jich snesl i víc.

Kančí hřbet v pomerančovo-zázvorové marinádě

Odkaz na uvaření

van.Thomas 18.9.19 11:13

Pomerančovo-zázvorovou marmeládu jsem sice nesehnal, ale zázvorovou ano. Až na tuhle drobnost jsem postup dodržel zcela. Na první pohled je to zajímavé a chutné. Na druhou stranu marináda je velmi výrazná, lze do ní naložit prakticky cokoliv, protože chuť masa stejně nepoznáte. Myslím, že to nepatří do žádné národní kuchyně, protože nakládat divočáka do sojovky mi přijde velmi neobvyklé. Spíš někdo zbastlil všechno možné dohromady a ono to náhodou vyšlo.

Sojová jitrnice "jakou svět neviděl"

Odkaz na uvaření

van.Thomas 10.9.19 16:47

Vždycky mě hrozně baví, když někdo, kdo nejí třeba párek a může si místo toho udělat vajíčko natvrdo, se ze všech sil snaží vyrobit ze soji právě párek. Nechápu takové počínání. Já třeba nejím cizrnu, ale nikdy by mě nenapadlo si ji vykrájet z bůčku a pak se kasat, že jsem oblafnul přírodu a udělal cizrnu z bůčku. Takže dělat bramboráky z cukety, jitrnice ze soji a řepu z kedlubny je podle mě pitomost. Ale přesto jsem to vyzkoušel. Místo kostek jsem použil granulát, nemusíte si pak znesvětit mixér a jde to tak nějak samo. Hotový polotovar jsem nechal odležet 24 hodin. Nastudeno jsem ochutnal, do jitrnice to má daleko asi jako do Japonska. Teplá verze mě ale překvapila. Lidi, ono to vážně chutná jako jitrnice, přesněji řečeno prejt! Chuťově je to hračka, jitrnice je především majoránka, česnek, pepř, a tak dále. Správnou konzistenci zajistí právě ten granulát, který se tváří jako hrubě mleté maso. A houska je v jitrnici taky. Úžasné! Ani jako zapřísáhlý masožravec bych nepojal podezření, že jím soju. Špatně se to smaží, původně zamýšlené karbanátky se rozpadaly a drť na pánvi vsakovala olej, takže žádná zdravověda, ale poctivá česká sebevražda tukem. Na talíři to ale vypadalo jako osmažený prejt a i to tak chutnalo. Osobně bych asi přidal koření, mohlo by to být výraznější. Cibuli jsem dal celou a nakrájet ji velmi jemně, já jsem to odflákl a velké kusy kazí dojem. Celkově vzato velké překvapení a rozšířené obzory. Smysl to sice nemá, ale chutná to skvěle.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Zbojnický guláš

Odkaz na uvaření

Lyduska 7.9.19 11:36

Pripravené z polovičnej dávky surovín, dubáký však použité dva. Mäso jahňacie.
Po pridaní nakrájanej kapusty som myslela, že kapusty bude strašne veľa, ale všetko spolu vytvorilo príjemnú chuť. Oplatí sa zopakovať.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburgery

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 5.9.19 20:19

repete ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Hamburger na americký způsob

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 3.9.19 17:58

Bez vejce, jen maso, cibule, česnek, pepř, sůl a lžička Tebi - nasucho na elektrickém grilu.
Sterilovaná zelenina nahrazená čerstvou cibulí a cuketou, místo kečupu domácí ostrá omáčka…

Foto v komentáři…

Šunkový svítek I

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.9.19 14:37

Zřejmě nejsem svítkový typ. Knedlíčky mi v polévce vyhovují více. Ale když odhlédnu od lásky ke knedlíčkům a domácím nudlím, nebylo svítku co vytknout.

Chalupářské karbanátky

Odkaz na uvaření

Lyduska 2.9.19 13:43

Mäso 100 g kuracie a 100 g jahňacie. Vznikli veľmi chutné karbonátky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Mleté maso s houbami

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.9.19 15:46

Použila som 300 g mletého kuracieho a 100 g mletého jahňacieho mäsa.
Pridala som 6 koliesok zaváranej feferónky a asi 3/4 ČL čili.
Jednoduché a chutné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Lečo s klobásou a vejci

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 30.8.19 18:30

Dělám v podstatě stejně: na nepřilnavou pánev kolečka klobásy spolu s proužky cibule a papriky, ani nepodlévám - jen chvilku míchám, pak přidám rajčata, až se jim začne loupat slupka (je to opět jen chvilka), bývá měkká už cibule a papriky. Klepnu vejce a míchám…
Nemám ráda, když je směs moc rozvařená, miluju když vše zůstane na „měkký skus“ (nebo jak to napsat).
Sádlo dávám jen když dělám bez klobásy.
Klobása byla domácí,pikantní - takže jsem mohla vynechat pepř. Četla jsem i diskuzi a myslím, že s lečem je to stejné, jako s gulášem: co rodina, to jiná konzistence, postup…

Foto v komentáři…

Zelené fazolky s bryndzou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.8.19 11:34

Výborná věc!
Použit česnekový bok zakoupený společně s bryndzou na salaši, příloha jen rajčata, bohatě jsem se nacpala :)

Foto v komentáři.

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

MILAN BAFFI 28.8.19 13:38

Tento recept je naprosto TOP.Děkuji za tip.Jsem na vozíku,bál jsem se začít.Ani jedna se nepřetrhla,jsou křehké a chutově výborné.Nechápu některé záporné ohlasy.

Bramborové halušky pro Edvarda Beneše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.8.19 11:19

Takhle halušky miluju… jen brambory a mouka… bez vajec… ;)
Použila jsem mouku pšeničnou celozrnnou, protože bílá mi přestala prostě chutnat (chutná mi nakysle, mdle…) Tak používám už jen celozrnné varianty (to jen na vysvětlení té barvy) :)
Jen trošku promíchat s máslem, bryndzu a pažitku…
Smetanu jsem nedala, protože jsem ji zapomněla koupit, ale nijak zvlášť mi tam nechyběla, dokonce se mi to zdálo i lepší, asi ji budu pro příště vynechávat cíleně…
Na zapití žinčica…

Foto v komentáři…

Brynzová pikantní pomazánka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.8.19 16:14

Výborná!
Muž podle receptu, já bez másla :)
Foto v komentáři… (moje porce bez másla, ale ony obě verze vypadaly hodně podobně ;) )

Toskánská kuřecí játra

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.8.19 13:51

Perfektní!
Přidala jsem jen jednu malinkou posekanou chilli papričku a zbyteček pokrájené cukety…
Jen tedy bez toho oliváče… slanina byla česneková a odspoda dost tučná, tak stačilo pokrájet a použít jen to.
Příloha - bulgur.

Foto v komentáři.

Palačinky z kefírového mléka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.8.19 20:55

Netuším, kde udělala autorka předchozího uvaření chybu, ale dělala jsem je dnes pro muže a naprostá spokojenost, těsto jsem nesladila…
Pánev keramická, ale obyčejná.. z akce za body z Penny… Vymázla jsem ji sádlem jen před první palačinkou…
Foto v komentáři…

Pohanka s bryndzou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.8.19 20:47

Já místo oleje pecku sádla…
Ale ač se toto jídlo může zdát někomu chudé, tak chuťově tedy není chudé vůbec… je to SKVĚLÉ!

Foto v komentáři.

Pomazánka z liptovské brynzy

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.8.19 09:30

Dělala jsem čistě ze zvědavosti, normálně nemám moc ráda recepty, kde je až moc dominantních přísad… vynechala jsem máslo a mléko, protože si myslím, že ostatní věci už tak ochutili bryndzu natolik, že kdyby ji mělo oslabit ještě něco dalšího, měla by co dělat se prosadit…
Ze stejného důvodu jsem nedala kmín - už jen představa spojení kmínu kapary mi moc dohromady nešla.
Nakonec byl výsledek po úpravách příjemný, bryndza se půl na půl střídala ve vnímání chuti s kapary, zbytek se naštěstí neprosazoval do popředí, ač chuťové buňky zaznamenaly občas i sardelpastu - ale v takovém tom jemně příjemném nádechu…
Jinak sůl jsem nepřidávala - slané to bylo samo o sobě akorát, díky použitým surovinám.
Kdo dělá pro víc lidí - tak nastavení máslem a mlékem přijde vhod, ale my si pochutnali tak, jak píši… Čtyři hvězdičky proto, že miluju jednoduchou kuchyni o pár základních surovinách a nemusím moc chuťově překombinované, čímž ale netvrdím, že byste neměli vyzkoušet plnou verzi - „tisíc lidí - tisíc chutí“ - osobně si to umím představit i z jiného podobného sýra, takže určitě u nás nebyla naposledy, chci zkusit i s Balkánem-tam už to máslo i mléko přijdou vhod zcela určitě…
Foto v komentáři.

Houbové karbanátky

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.8.19 13:14

Karbonátky chutia výborne.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 292 Další »

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz