Jehněčí kotlety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:51

Sice jsem neměl tymián a pažitku jsem nahradil natí jarní cibulky, ale i tak to bylo naprosto vynikající. A ten dip je skvělý určitě i k jiným příležitostem.

Srnčí tokáň

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:36

Papriku jsem dal pouze jednu červenou a místo sušených hub jsem použil žampiony. Jinak jsem postup dodržel a je to vynikající.

Svíčková pečeně dle šéfkuchaře – pro Toasta

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:28

Jedna z nejchutnějších svíčkových, co jsem tu našel. Přiměřeně sladké, přiměřeně husté. Doporučuji.

Králík nejmilejší

Odkaz na uvaření

van.Thomas 07.10.18 20:20

Výborný recept. Místo lesních hub jsem dal žampiony, ale i tak to stálo zato. Samozřejmě jsem se obešel bez masoxu.

Skotská polévka z červené řepy (pro Lass)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.10.18 17:38

Velmi dobrá polévka a díky samozásobování v podstatě zadarmo :)
Jen jsem nezdobila jogurtem, ale při mixování přikápla trochu mléka…
Foto v komentáři.

Krupicová kaše s čokoládou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.10.18 15:22

„Pohádka mládí“ - ale miluju ji celý život…
Pro muže klasiku (měli jsme k dopolední svačině, abxchom vydrželi do pozdnějšího oběda…) a pro sebe upravenou tak, aby splňovala určité nutriční parametry - byla výborná i tak a chuťově stejná, jako s mlékem… tu svoji jsem totiž dělala jen z vody a stačilo mi jen trošku kokosového cukru a skořice a máslo…
Dali jsme si ji s přemrazenými aroniemi (dozrálé a přemražené jsou velmi dobré, ani trpké, ani zbytečně přeslazené… )
Foto v komentáři.

Kuřecí čtvrtky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.10.18 15:16

Jednoduché a velmi dobré…
Já přidala jen trochu brambor, abych to měla pěkně vše v jednom, mám kuře v kombinaci se zelím moc ráda :)
Foto v komentáři…

Keftés - santorinské rajčatové placičky

Odkaz na uvaření

Lyduska 07.10.18 09:09

Placky majú veľmi zaujímavú, sviežu chuť.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Míša řezy

Odkaz na uvaření

HolkaSikovna 05.10.18 11:07

Paráda! Dělám také podle https://www.pomodo.cz/…ezy-na-plech a tyto recepty jsou pro mě top.

Japonská pizza (Okonomi-yaki)

Odkaz na uvaření

daduuja 04.10.18 19:31

Korejské pouliční jídlo, které se prodává většinou ke snídani, se dělá podobně, zelí, mrkev a cibule se promíchá s vajíčkem, osolí, opepří a na pánvi usmaží omelety ve tvaru čtverce. Pak se opeče šunka, na závěr toustový chléb. Skládá se - chléb, který se trochu pocukruje, omeleta, také pocukrovat, opečená šunka, sýr, kečup, majonéza, list ledového salátu a chléb.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Jehněčí bifteky s mátou a citronem

Odkaz na uvaření

daduuja 04.10.18 19:21

Výborná chuť i vůně!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Bramborové palačinky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.10.18 12:47

Vejce jsem dala celé a mouku celozrnnou… Pečeno na nepřilnavé pánvi - rychlé, perfektně se pekly - s jablečnou marmeládou ještě z loňské sklizně…
Foto v komentáři…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Celerová omeleta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 04.10.18 07:38

Bez kečupu a bez křenu - místo křenu sýr, šunka krůtí 92 % masa.
Křen nevím, jestli by se moc netloukl: dvě silné dominantní chuti moc v jednom jídle nemusím, on ten celer je silný až až (mám tedy z vlastní zahrady).
Ale jinak super, takže plný počet hvězdiček právem - rychlé, dobré a pěkně drží pohromadě při otáčení (neb nepřilnavou mám jen malou pánvičku, a tak to bylo trošku vyyšší, ale na „funkci to vliv nemělo“ ;)
Omeletník nemám a tohle bylo rychlejší :)

Foto v komentáři…

Bramborová omeleta se sýrem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 03.10.18 19:41

Jen uzpůsobená gramáž pro moji porci :)
Je výborná… no, jako každá omeleta… ;)
Foto v komentáři.

Jednoduchý olivový salát

Odkaz na uvaření

birkana 03.10.18 13:59

Kombinace rajčat s olivami nemůže zklamat . Pro upřesnění: na 1 :oops: porci jsem vzala 225 g rajčat, 70 g oliv bez nálevu a 9 g panenského olivového oleje. Kořenila jsem jen pepřem a na talíři ozdobila několika lístky perské bazalky. NESOLILA JSEM, olivy ze slaného nálevu osolily dostatečně!!!

Jako příloha byl celozrnný toast nasucho opečený a jemně očesnekovaný.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Čočková polévka se žampiony

Odkaz na uvaření

birkana 01.10.18 12:23

Zajímavé a dobré! Čočku jsem nerozmixovala úplně do krémova. Navrch jsem navíc okořenila sekanou petrželovou natí.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Velký steak z krkovice

Odkaz na uvaření

daduuja 30.09.18 18:06

Není co dodat :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Čokoládový koláč se zelím

Odkaz na uvaření

tlustá bába 29.09.18 14:34

Upekla jsem v dortové formě, aby byl vyšší … proříznutí ale doporučuji až druhý den, kdy je korpus kompaktnější, k promazání jsem použila višňovou zavařeninu a zakápla několika kapkami griotky. Oproti receptu jsem ubrala 10 dkg cukru, i tak je ďábelsky sladký (což je účelem).
Skvělý recept od skvělé Lydie!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Hot dog z Hané

Odkaz na uvaření

birkana 29.09.18 13:41

Tak to se mi zas něco nepovedlo. :zed: :zed: :zed:

Tyčinky jsem neměla, použila jsem syrečky – kolečka pokrájené na dílky.

- Poprvé jsem otrocky podle receptu zapékala v troubě po stanovenou dobu. Rohlík jsem „nezavíčkovala“ uříznutou špičkou. Sýr byl všechen mimo rohlík; bylo by třeba péct nastojato.

- Podruhé jsem naplněný rohlík zavíčkovala odkrojenou špičkou, zabalila do alobalu (domnívala jsem se, že celkem pevně) a dala zapéct. Výsledek – sýr byl opět vyteklý. Díky částečnému uzavření špičkou jej vytekla jen část.

- Potřetí jsem naplněný a zavíčkovaný rohlík pevně utáhla do potravinářské fólie, na několika místech balíček propíchla špičkou nože a dala ohřát do mikrovlnky při výkonu 900 W po dobu 30 vteřin. Po stejnou dobu jsem jej pak nechala odpočinout. Tímto způsobem přípravy zůstala většina sýra uvnitř.

Shrnutí na závěr: Hořčice mi moc chuťově s tvarůžky neladila. Hotový pokrm nebyl příliš vzhledný. (Že by byly tvarůžky hodně uleželé a proto tekly?) Nechala jsem jeden rohlík úplně vychladnout a rozkrojila jej. I když sýr téměř nevytekl, objevila se v rohlíku poměrně velká prázdná dutina. Částečně vyteklý „smažák“ nevypadá tak ošklivě, jako toto zde. Opakovat nebudu; raději příště tvarůžky s rohlíkem zastudena.

Fotky nejsou hezké. Váhala jsem, zda je vůbec zveřejnit. :oops:

Hovězí na způsob Stroganov

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 16:11

Z hovězí špičky z mladého býčka to bylo vynikající. Jako přílohu doporučuji hranolky nebo opečené brambory.

Polévka z ovesných vloček a tvrdého sýra nebo sýra žervé

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 16:03

Navzdory očekávání to bylo poživatelné. Použil jsem strouhanou goudu, která se okamžitě rozpustila a nijak se v polévce neprojevila. Mléko jsem vynechal. Zařazuji do kategorie „Pro případ války“. Kdyby se použil nějaký vývar, mohl být výsledek lepší.

Špenátové knedlíčky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.09.18 15:57

Velmi zajímavé. Rozhodně to hezky vypadá. Z uvedeného množství jsem udělal dvě šišky. Jako knedlíky do polévky je to dobré, ačkoliv to asi nebude do každé polévky. V králičím vývaru to chutnalo zvláštně, většinou do něj totiž sušená rajčata nedávám. :-) Ale po chvilce jsem si zvykl a chutná to. Špenát jsem použil zmazený.

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

sarkaturka 26.09.18 15:19

Dnes jsem dělala,těsto je skvělé,palačinky výborné.

Noky s uzeným a houbami k rajské omáčce (v páře)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.09.18 17:25

Vyzkoušeno jako knedlíčky do polévky. Možná jsem netrefil správný poměr velikosti knedlíčků a kostiček šunky, ale moc mi to nedrželo pohromadě. Chuťově v pořádku.

Králičí roláda na víně

Odkaz na uvaření

daduuja 23.09.18 14:54

Bez párku. Plátky anglické stačily :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Lečo s fazolí

Odkaz na uvaření

birkana 23.09.18 13:55

Z posledních paprik a rajčat z našeho skleníku. Ocet nedávám, nesmí chybět chilli paprička. Podávala jsem s žitným kmínovým chlebem.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Masové kuličky s celerovou omáčkou

Odkaz na uvaření

bajoo 23.09.18 13:25

Tentokrát jsem omáčku vařil s řapíkatým celerem. Byl i po delším dušení dost tvrdý, ale nevadilo to a vše bylo vynikající

Rebarborový crumble

Odkaz na uvaření

Lyduska 23.09.18 13:23

Na množstvo drobenky uvedené v recepte som dala 390 g očistenej rebarbory a pridala som k nej 130 g sliviek, teda spolu to bolo 520 g. Rebarboru som pokrájala na 1 cm kúsky a povarila cca. 2 minúty.
Je to výborné, sladké tak akurát. Kto má rád veľmi sladké, musí cukor pridať.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Králičí hřbet s vůní sladké Francie

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.09.18 10:37

Chutná to dobře, i když jsem nedodržel postup zcela. Předně anýzový olej neznají ani e-shopy, leda bych tam nalil olej do vonných svíček, což se mi nechtělo. Tak jsem prostě prohřál lžíci anýzu v oleji a zase vyndal. Jestli to pomohlo, to nevím, ale trocha vůně tam byla. Na škrob nedošlo, konzistence omáčky vyhovovala i tak. Kombinace koření je úžasná, jen ten zelený pepř jsem neměl. Určitě by se tak dala podusit i přední stehna.

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

Odkaz na uvaření

daduuja 22.09.18 23:06

Čas vatovců, už několik let rostou na zahradě :-) Tentokrát plátek anglické mezi.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Krůtí minutkový guláš

Odkaz na uvaření

bajoo 22.09.18 14:59

Do guláše jsem přidal párek a kousek maďarské ostré klobásky. Vynikající!

Pečené fíky

Odkaz na uvaření

Lyduska 22.09.18 14:36

Ala_V má pravdu. Je to vynikajúce. Je to siedme nebo.
Namiesto trstinového cukru som použila cukor z kokosových kvetov a namiesto koňaku Jamaika rum.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Zapečený lilek s kozím sýrem

Odkaz na uvaření

Lyduska 22.09.18 14:32

Vynikajúce.
Timián som dala sušený.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

rajčatový nesalát

Odkaz na uvaření

birkana 22.09.18 10:40

Tady je to za plný počet hvězdiček! :potlesk: :kytka:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Cestoviny s hruškou a kozím syrom

Odkaz na uvaření

daduuja 22.09.18 10:24

Trošku jsem si recept upravila-na másle jsem opekla najemno krájenou červenou cibuli, jen aby změkla, přidala trošku kari, hrušky neloupané na větší kostky nakrájené a podusila. Přidala jsem bazalku, sůl, bílý pepř, smetanu. Zbytek grilovaných kuřecích prs jsem nakrájela na slabé plátky a v omáčce krátce prohřála. Na závěr jsem přidala zelenou cibulku. Cuso, bylo to výborné :-) Kozí sýr jsem musela nahradit parmazánem.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Karí krevety

Odkaz na uvaření

Lyduska 21.09.18 17:01

Je to výborné. Kari som dala menej ako uvádza recept, cibuľu som dala obyčajnú - žltú.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Cukety"trofolato", neboli na způsob lanýžů (Take4)

Odkaz na uvaření

birkana 21.09.18 15:55

Ajajaj… :cert: …to snad autorka nemyslí vážně! Smažit malé cukety aspoň čtvrt hodiny? A pro tuto dlouhou tepelnou úpravu použít panenský oliváč? To považuji za zvěrstvo!

Jinak se mi recept líbí pro svoji jednoduchost a nenáročnost na vstupní suroviny. Na jednu porci jsem vzala kulatou cuketu, kterou jsem raději oloupala a zbavila semeníků, neb nebyla nejmladší (po očištění bylo 260 g). Ke smažení jsem použila obyčejný olivový olej z pokrutin (cca 1 PL), česnek (1 stroužek) jsem ponechala v pokrmu. Smažila jsem asi 8 minut. Petrželka samozřejmě italská plocholistá z našeho záhonku. :lol:

Jednoduchá a chutná odpolední svačinka. Snědla jsem jen tak, jistě by se hodilo i bílé pečivo.

Za recept dávám jednu hvězdu, za chuť a úžasnou vůni pět. Takže průměr tři. Škoda, že se nedá hodnotit každé zvlášť.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Špagety s paprikou a olivami

Odkaz na uvaření

birkana 21.09.18 13:19

Neměla jsem žlutou papriku, tedy bez ní :,( . Do leča k těstovinám občas česnek dávám, ale nenapadlo by mne dát i petrželku a olivy. Chuť se změnila; musím konstatovat, že k lepšímu! I na stará kolena se ráda poučím 8) . Je to chutné bezmasé jídlo, určitě vyzkoušejte

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Fazolky se zakysanou smetanou a koprem

Odkaz na uvaření

tlustá bába 20.09.18 20:25

Fazolky jsem měla v mrazáku blanšírované, takže jsem je mohla vložit až do téměř hotové omáčky … nejsem líná udělat si bešamel, vždycky se trochu osypu, když někdo rozkvedlá do smetany syrovou mouku a krátce povaří … ale v principu je to dobrý recept … Pečené bandorky jsou skvělé. Přidala jsem vejce, bílkovina je bílkovina.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Kuťa

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.09.18 18:53

Jednoduché, rychlé, nenáročné… a hlavně: VYNIKAJÍCÍ :)

Foto v komentáři…

Kuřecí prsa naložená v oleji a rumu

Odkaz na uvaření

georgehradec 20.09.18 12:01

Vyzkoušel a doporučuji. Ten rum tam dělá divy.

Brambory s tvarůžkama

Odkaz na uvaření

birkana 19.09.18 12:23

Příště zdvojnásobím dávku cibule, česneku a tvarůžků! Je to chuťovka a při použití menšího množství tuku i velice dietní pokrm.

Brambory jsem vařila čerstvé, ale byl by to dobrý nápad, jak naložit se zbylými vařenými bramborami. Pokrm by posloužil jako výborná snídaně na vidličku. My měli k obědu – tedy já s tvarůžky a broučínek s goudou, neb mu tvarůžky nevoní :cert:

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Syrečková omeleta

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 18.09.18 09:20

Skvělá snídaně - místo oleje máslo…
foto v komentáři

Fazolky z Paříže

Odkaz na uvaření

daduuja 17.09.18 14:15

Výborná příloha ke smaženým kachním prsům v sezamu.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Syrečková omeleta

Odkaz na uvaření

birkana 17.09.18 13:29

Syrečky (spolu se mnou) :twisted: byly vykázány z domu do přírody. Venku je hezky, tak proč ne. Za prvé: mám smysl pro humor a za druhé: moudřejší ustoupí. :lol:

Omelety jsem už dělala s různými sýry, včetně zrajících. Miluji ty s plísňovými, ale se syrečky také nemají chybu. Mám další variaci pro zpestření. Milovníkům aromatických sýrů doporučuji k vyzkoušení!

P. S. Při tepelné úpravě to není tak cítit, jak by se mohl někdo mylně domnívat.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Bavorské vdolečky - pro Kamču

Odkaz na uvaření

tlustá bába 17.09.18 09:43

Připomínám skvělý recept … v neděli jsem je dělala z kila mouky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Koláč z kynutého (kvasnicového) těsta s aronií

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.09.18 18:28

Konečně jsem nezapomněla vyzkoušet receptík :)
Pro všechny pochybovače:
Dokonce jsem ani aronie neobalovala v cukru a nedávala jsem drobenku, ale jen strouhaný perník…
Těsto tedy podle svého, neb bílou mouku nepoužívám, ale vliv to nemělo, naopak: moje těsto je méně sladké… a přesto byl koláč výborný, nesvíravý…
Chce to trhat aronie zralé, již začínající scvrkávat se…
Dělala jsem i v minulosti už něco jako bublaninu z aronie, ale s drobenkou - i tehdy spokojenost pokaždé.
Kdo by chtěl mít jistotu - prostě dodrží recept tak, jak je tu napsán od autora a pro sychr můžete dát aronie přemrazit…
Ale nebylo to třeba… Správně zralé plody by měly jíst bez ušklíbnutí i syrové… Plno lidí trhá aronii nedozrálou a pak se diví ;)
Já trhám opravdu rok co rok teprve až začnou plody scvrkávat, ale nesmí být suché…
Dělám i sirup a marmeládu…
Foto v komentáři…

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 282 Další »

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz