Slané bleskovky

Odkaz na uvaření

birkana 28.12.20 13:04

č. 3 - vajíčková :potlesk: :mavam:
Mazala jsem na chlebíčky místo obvykle použitého bramborového salátu. Obkládala jsem šunkou/vysočinou, ementálem, vařeným vejcem a nakládanou zeleninou (okurky, kapie, hříbky).

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Slané bleskovky

Odkaz na uvaření

Lyduska 27.12.20 10:20

Pomazánka číslo 5: „Ředkvičková“.
Namiesto tvarohu syr Philadelphia. Výborná pomazánka.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Lyduska 23.12.20 13:24

Opäť výborné. Plnené domácim džemom z červených ríbezlí. Piekla som pri 160 stupňoch Celzia, 8-9 minút.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Bílkový chlebíček z celozrnné mouky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.12.20 07:37

Z pěti bílků a celozrnné špaldové Pernerky :)
Bohužel forma na chlebíček dosloužila - použita tedy forma na menší bábovku…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Jáhlové kuličky s medem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 23.12.20 07:35

Dělávala prababička a babička - když jsem na ně narazila zde, došlo mi, že je na čase, abych se do nich pustila také :) A nelituji, mají velmi příjemnou chuť…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Telecí medailonky Saltimbocca

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.12.20 20:54

Na to, jak drahé ingredience jsou použity, to zase až taková paráda nebyla. Parmskou šunku jsem takřka nezaznamenal, Zvonařka z Kauflandu by udělala stejnou službu. Maso bylo poměrně tuhé, přestože jsem dělal tenké plátky. Velmi mile mě překvapila omáčka. Je jednoduchá a neruší.

Kuřecí maso v alobalu

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.12.20 14:02

Je to moc dobré. Kořenicí směsi jsou sice srabárna, ale ty žampiony a niva to příjemně dokoření. Místo směsí bych příště použil nějakou vlastní kombinaci. Plátek na závěr udělá příjemnou krustičku. Pochutnal jsem si.

Listové těsto rychle a lépe než pracný originál

Odkaz na uvaření

trikom 17.12.20 11:00

Recept vyzkoušen dvakrát, poprvé jen rádlem nařezané různé tvary dané na plech a upečené. Výsledek přijatelný, výrobek je křehký.
Podruhé upečeno jako trojhránky plněné hustou jablečno-ořechovou náplní. Výsledek: je to jedlé, ale u listového těsta to neleželo ani omylem, jelikož toto těsto neumí při vlhké náplni uvnitř listovat. Než jsem se do zkoušky odhodlala, shlédla jsem mnoho videí z ruského portálu. Těsto používají především pro pečení na sucho, teprve potom upečené pláty plní, např. dort Napoleon. Listové těsto je nesrovnatelné s jakýmkoliv těstem, které se za něj chce vydávat a přitom nedodrží předepsanou recepturu a výrobní postup. Rozhodně je mi milejší koupený zarolovaný plát listového těsta, než těsto dle výše uvedeného receptu. Na trubičky si dělám občas klasické listové těsto a tomu odpovídající výrobek je prostě luxusní zákusek.
Za mně tedy, výše uvedený recept není žádný zázrak.

Tykvové noky se šalvějovým máslem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.12.20 14:47

Jelikož dýně nepatří mezi mé oblíbené suroviny, dost jsem se bál. Výsledek mě mile překvapil. Jako samotné jídlo bych si to nedal, ale jako recept na noky je to skvělé. Když se to pak popožene orestovaným masem, zeleninou a trochou smetany, je to vynikající. Z téhož důvodu jsem nedělal šalvějové máslo. Asi záleží na druhu dýně, nebo jsem ji neměl péct přiklopenou, nevím, ale z mého těsta se válečky udělat nedaly. Dokonce ani když jsem dal o 100g mouky víc, pořád to bylo bláto. Tak jsem ho pouštěl do vody lžičkou a vyplavaly krásné vláčné noky. Nikdy bych nevěřil, že se dá z dýně udělat něco, co mi bude chutnat.

Cibulový koláč se žampiony

Odkaz na uvaření

daduuja 15.12.20 19:12

Navrch trochu pršutu, skvělá večeře pro 5 :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Nejúžasnější jogurtové kuřecí řízky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.12.20 21:39

Nejvíc mi chutnalo jeden až dva dny v marinádě a bez strouhanky, jen tak narychlo na pánvičce. Po pěti dnech už mělo maso dost znatelně kyselý nádech, kultury už zapracovaly trochu moc. Verzi se strouhankou jsem dělal též a strouhanku bych rozhodně neviděl jako nutnost.

Škvarkové placky 4

Odkaz na uvaření

daduuja 13.12.20 18:07

Krásně lístkují :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Citronový koláč v mikrovlnné troubě

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.12.20 08:25

Upravila jsem si recept na gramy, moje mikrovlnka je rebel - pod pět minut to bylo pořád syrové… Takže nakonec cca 5 minut + než se udělalo kafe, nechat dojít v už vypnuté mikrovlnce.
Cukr jsem dala třtinový - úměrně tomu, aby to pro mě bylo poživatelné, protože poslední dobou sladké fakt nemusím (nepochutnám si na něm), ale moučníky miluju pořád, asi jsem byla v minulém životě moučným červem - jinak si to vysvětlit neumím :)
Rychlé, fakt nečekaně dobré a vyběhlo to i bez prášku do pečiva, jen jsem hodně - do pěny) našlehala vejce.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Pravý ukrajinský boršč od mé babičky

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.12.20 20:32

Boršč som varila prvýkrát v živote a je skutočne chutný. Pripravila som z polovičnej dávky ingrediencií. Použila som 200 g mletého hovädzieho mäsa.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Pravý ukrajinský boršč od mé babičky

Odkaz na uvaření

JanaZofie 10.12.20 21:36

Hele… jako je skvělý. Ale s tou konví zcela souhlasím. Je vidět, že babička zřejmě pěstovala vlastní zeleninu. Což jsem si neuvědomila. Takže ve chvíli, kdy jsem recept udělala s kupované přerostlé mrkve, petržele velikosti pastiňáku, obří řepy a gigantického zelí je toho fakt hromada. Velmi dobrá hromada (měla jsem kus masa mezi 60 a 70 dkg, takže to není ve výsleku ani slabé), leč hromada, takže bacha na to :D

Marokánky ze salka

Odkaz na uvaření

Zuzu 9.12.20 17:15

Tak upečeno, jsou teda strašně křehoučké, z plechu hned po upečení jsem je sundat nemohla, roztrhala bych je. Nechala jsem zchladit a pak opatrně přenesla, a vychladlé teprve ukládala do krabice, stejně se trhaly. Jestli půjdou potřít čokoládou, to nevím, budou možná na kusy.

Šuprlíky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 8.12.20 15:01

Tak u nás nic moc. Zavářky ze syrových brambor á la bramborák vždycky dopadnou stejně. Vnější část knedlíčku se rozpustí v polévce, zbude menší chlupatý knedlíček neurčité konzistence a zaneřáděný vývar. Jíst se to dá, vyloženě špatné to není, ale jakákoliv estetika je nemyslitelná.

Vepřové medailonky s pestem a sušenými tomaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 7.12.20 17:14

Měl jsem s bramborami a bylo to dobré. Domácí pesto jsem udělal sám. Pesto bylo výborné a trochu mě mrzelo, že víno v pokrmu přebilo chuť pesta.

Kuřecí prsa plněná ovčím sýrem a sušenými rajčaty

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.12.20 21:19

Jednoduché a rychlé. Pancettu jsem nikde nesehnal, tak jsem použil výbornou snídaňovou slaninu, která by se tomu asi mohla nejvíce podobat (a za kterou jsem dal víc než za to kuře). Ovčí Kaškaval asi nebyl nejlepší volbou, chtělo by to tvrdý a výrazný ovčí sýr. Zajímavá zkušenost byla to poprášení hořčičným semínkem. Příjemně to křupne. Dobu pečení jsem moc nevychytal, po 25 minutách byla slanina dušená a když jsem pekáč odklopil a udělal kůrčičku, zase mi vyschlo to kuře. Příště odklopit aspoň o 10 minut dříve. Je to chutné a nádherně to vypadá. Jen mi připadá, že na to, jak drahé suroviny jsem použil, zase tolik parády neudělaly.

Kokosky, recept od cukráře

Odkaz na uvaření

PajusMaximus 5.12.20 17:08

Naprostá paráda. Zkoušel jsem je prvně v životě a lepší jsem ještě nechroupal :)

Smažený česnekový sýr

Odkaz na uvaření

birkana 3.12.20 13:54

Bez vajec a mouky do sýra, ty jen na obal.
Dělám něco podobného ze zbytků (např. méně vzhledných okrajů) sýrů; ten nápad jsem dostala sledujíc přípravu raclette.

Na 2 porce jsem vzala 60 g málo zelených okrajů nivy, 2 zbylé plátky ementálu (50 g), 150 g goudy a doplnila 60 g sýra s bílou plísní. Celkem 320 g sýrů. Česneku 3 menší stroužky.

Sýry nakrájím na drobné kostičky, česnek posekám také na drobno. Okořením podle momentální chuti, nálady a možností. Ale opatrně, aby nezanikla chuť sýra. Dnes sladká a pálivá mletá paprika a oregano. Nesolím. Vše společně dobře promíchám.

Toto množství jsem rozdělila na 4 díly. Do nádobky vhodné do mikrovlnky (průměr 10 cm) jsem dala jednu část směsi a nechala v MW povolit při výkonu 900 W max. 30" - to závisí na ochotě sýrů změknout a spojit se, nutno hlídat. Pak nechala trochu schladnout; v dnešním mrazivém dni stačilo několik minut za oknem ;-) . Vyklopila jsem z nádobky, nechala úplně vychladit a dobře ztuhnout. „Placičky“ byly silné cca 1 cm. Také by se dalo při větším množství rozpustit sýry na plechu v mírně teplé troubě a po vychladnutí nakrájet třeba na čtverce. Nebo plátkový sýr jemně okořenit, složit na sebe a zahřát :idea: .

Pak obaluji v trojbalu jako obvykle a usmažím. Dnes jsem podávala s bramborovou kaší a rajčatovým salátem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Rumové perníčky

Odkaz na uvaření

VlaďkaF. 2.12.20 21:03

Do perníčků sem přidala kousek másla a byly naprosto fanózní, zitra budu dělat dvojitou davku a přidám kakao. Budou z nich famózní vánoční perníčky, za recept moc děkuji

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Odkaz na uvaření

Portíci 2.12.20 17:07

Opravdu AAA Absolutně nejlepší kozí rohy na světě!!!! Vyzkoušela jsem recept s nejvíce kladnými recenzemi co jsem našla a vyplatilo se. Všichni chválí a my se můžeme užrat. Stejným způsobem jsem zavařila i patizony a hříbky. Patizony luxus!!!! , a to i pro nežravce této zeleniny. Hříbky super, ale příště dám víc octa, houby asi potřebují víc kyselý nálev než zelenina. Děkujeme!!!

Rýže s jehněčím masem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.12.20 13:55

Moc mi chutnalo. Poměry hlavních surovin jsou akorát, koření zajímavé. Jen ten česnek jaksi vypadl z postupu, tak jsem ho přidal k dušení, ale asi by chtěl osmahnout už s cibulkou. Nevím. Neměl jsem pistácie, ale myslím, že ořechy jsou vzájemně zastupitelné a rozdíl je jenom ve skusu. Místo celé skořice jsem použil asi dvě špetky mleté. Z 300 g masa mi vyšla jen jedna vrstva, ale ničemu to nevadilo. Závěrečná doba pečení závisí na měkkosti rýže, já musel trochu přetahovat. Výsledek vynikající.

Houskové knedlíky, co se zaručeně povedou

Odkaz na uvaření

Martina Djokić 28.11.20 00:53

super easy… moje první kynuté houskové knedlíky… sama je nejím, ale manžel je má rád a tenhle recept je fakt dobrej, knedlíky jsou super, díky moc

Srdečný špíz

Odkaz na uvaření

van.Thomas 26.11.20 15:05

Nevěřil jsem, vyzkoušel jsem. Moje srdíčka byla kachní, tudíž o dost větší. To byl možná důvod, proč česnek zůstal částečně syrový, a tudíž chuťově příliš výrazný. Proložení bazalkou je skvělý nápad, opravdu to maso ozvláštní. Slaninu jsem nezkoušel. Solil jsem jen nepatrně. Maso bylo uvnitř dost „rare“, ale měkké a chutné. Menší kučecí srdíčka se jistě propečou lépe.

Celerová polévka s oříškovými krutony

Odkaz na uvaření

van.Thomas 25.11.20 17:14

Ačkoliv tento druh polévek ve mně budí téměř odpor, přesto jsem ji zkusil, protože zkusit se má všechno. Největším a zásadním negativem této polévky je to, že vizuálně je k nerozeznání od kojenecké krupicové kašičky. Jako hrdý otec ročního potomka vím, o čem mluvím. Konzistence, barva, textura, tmavší drobounké částečky celeru na vlas stejné jako tmavší okraje drcených zrn… To zkrátka chlapovi na chuti nepřidá. Musím přiznat, že jsem do polévky nedal celý čtvrtlitr smetany, to už bych mohl rovnou vařit celer v mléce, jen jsem ji trochu zjemnil pramínkem smetany. Žloutek jsem vynechal z kojeneckých důvodů a použil do kapřího tataráku. Ač se do první lžíce pouštím vždy se stejným výrazem utrpení, nakonec musím uznat, že je to dobré. Řapíkatý celer osmahnutý do „al dente“ je příjemným zpestřením, klidně bych i přidal. Velká poklona patří ořechovým toustům. Jsou těžko popsatelné a zvláštní, ale výborné. Dělal jsem dvě verze, jednu z kuřecího vývaru a jednu z vegekostky. Kupodivu vývarová verze je lepší, což u těchto polévek není obvyklé. Za mě je to asi nejlepší celerová polévka, jakou jsem doposud dělal.

Bylinková marináda

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.11.20 14:10

Tak to já poměr surovin uvedu, protože jinak to není recept, ale seznam na nákup. Po dvou lžících sojové omáčky a oleje, po lžičce papriky a citronové šťávy, jeden velký stroužek česneku (asi 8 g) a z bylinek jsem měl jen tymián, šalvěj a bazalku. Každého asi polévkovou lžíci. Do marinády jsem na 24 hod. naložil tři kuřecí stehna a vyšla akorát. Griloval jsem v elektrické troubě na gril s ventilací na 230°C, kterých ta trouba podle mě nikdy nedosáhla. Kůžička byla pěkně křupavá, pokusné stehno bez kůže bylo také výborné. Maso šťavnaté. Bohužel odkapávající šťáva na plechu zuhelnatěla a tu kuchyň už nikdy nevyvětrám. Marináda splnila svůj účel, ale žádnou z ingrediencí bych v hotovém mase nerozeznal. Snad kdyby šlo o narychlo orestované kousky prsou nebo kýty, pak by se dalo něco najít. Za mě normální dobrá marináda.

Vepřové ve vlastní šťávě

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.11.20 12:52

Do zavařovací sklenice sedmičky se vejde asi 600 g masa. Z toho mi vychází, že na 1 kg masa je asi 9 g soli. Přidal jsem též půlku nakrájené cibule, lžičku kmínu a dvě lžičky čerstvého tymiánu. Napěchoval jsem do malých 180ml skleniček od přesnídávek, aby to bylo tak na jednu večeři s chlebem. Do každé skleničky jedna kávová lžička vody… … Velmi dobré, příště možno přidat více bylinek. Maso bych asi krájel na drobnější kousky. Vody bylo docela dost, možná by se ani nemusela přidávat. Ale záleží na stáří masa. Cibuli bych zkusil dát celou.

Třeboňský tataráček z kapra

Odkaz na uvaření

van.Thomas 23.11.20 21:05

Před pár lety jsem si tohle dal v jedné třeboňské restauraci a byl jsem straaaašně zklamaný. Teď už vím, čím to asi bylo. Oni měli maso mleté, kdežto já jsem si ho naškrábal. Výsledek je naprosto úžasný. Samozřejmě kapr má maso zvláštní a nevýrazné a dochucení k dokonalosti vyžaduje u každého pár experimentů. Ale moc jsem si pochutnal. Hořčice jsem dal jednu kávovou lžičku a kečupu taky tak. Doporučuji nepřehnat to s cibulí a ohlídat si, aby tam nevnikly delší nedokrojky cibule.

Rančerské fazole II (pro Střelce)

Odkaz na uvaření

birkana 20.11.20 14:25

Luštěniny jsou zdraví prospěšné a u nás doma velmi oblíbené.
Fazole z naší zahrádky (kropenatá odrůda Borlotto), kečup také z domácích rajčat. Klobása uherská, olej slunečnicový. Do základu navíc půl čerstvé špičaté feferonky. Klobásu jsem nemíchala do fazolí, pokrájenou na kolečka jsem ji osmažila na minimu tuku a pak tím hotovou porci na talíři přelila. Navíc navrch minirajčata na kolečka.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Citronový koláč v mikrovlnné troubě

Odkaz na uvaření

birkana 20.11.20 14:19

Rychlý, jednoduchý a dobrý moučník. Ideální k dopolední kávě.
Upekla jsem si jednoporcovku z poloviny množství. Místo cukru květový med. K tomu lžíce tvarohu také oslazeného medem. S vanilkovým krémem by to bylo ještě chutnější.

Doporučuji dle rady autora vzít větší (vyšší) nádobu, těsto při pečení dost zvětší objem. Já naplnila formu ani ne do 2/3 a stejně přeteklo. Pekla jsem na 700 W 2'40". Těsto jsem nepřibarvovala, tak žlutá vejce snáší naše pipči :lol: . Recept vřele doporučuji.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Tortellini se smetanovou žampiónovou omáčkou

Odkaz na uvaření

birkana 18.11.20 14:16

Velice dobrý oběd
Vařila jsem 2 porce. Omáčka dle receptu, jen smetana pouze 12%. Těsto na tortellini z 200 g mouky a 2 vajec, čtverečky k plnění 5×5 cm. Náplň: ricotta + grana padano 1:1, jemně okořeněno oreganem. Celkem náplně asi 120 g. Masožravci ani maso nechybělo :lol: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Nočky ze strouhaného tvrdého chleba

Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.11.20 11:47

Taky by to šlo, ale mě to příliš nenadchlo.

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

charlietaylor46903 16.11.20 09:20

I feel really happy to have seen your simple recipes and look forward to so many more services here tree service overland park . Thanks once more for all the details.

Lasagne pro úplné začátečníky

Odkaz na uvaření

Andrea s rodinou 15.11.20 08:49

Podle tohoto receptu jsme vařili naše první lasagně a byly prostě SUPER!!! Chutnaly celé rodině, takže už jiný recept hledat nebudeme.

Kastrůlek z králíka, nebo kuřete zapečený s čočkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.11.20 11:49

Vyzkoušel jsem z králičích hřbetů. Výsledek chutnal, jen jsem neměl bagetu s tapenádou, protože jsem vařil den předem a těžko bych ji ohříval. Snad jsem se příliš neprohřešil, když jsem místo portského dal cherry. Projev vína a octa jsem nezaznamenal, ale možná to bylo tím, že jsem měl příliš výrazný česnek. Výhradu mám jen k úpravě masa. Po osmahnutí na pánvi je maso v podstatě připravené k servírování a trápit jej 40 minut v troubě mu na kvalitě rozhodně nepřidá.

Králík dijonský aneb na hořčici

Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.11.20 11:40

Vcelku obyčejný králík na hořčici, žádná velká alchymie. Ale chutné to je. Vyzkoušeno z předních nohou a bříšek.

Králík s houbami a bílými fazolemi

Odkaz na uvaření

van.Thomas 11.11.20 12:12

Tahle kombinace je vcelku dobrá, jen postup je místy trochu nejednoznačný. Fazole doporučuji menší. S rýží nebo špagetami je to fajn.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 301 Další »

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz