Krevety s hráškem

Odkaz na uvaření

Lyduska 25.1.20 23:13

Pripravené z 200 g kreviet, 160 g hrášku.
Namiesto sherry som dala škótsku whisky.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Kyselo s vejci

Odkaz na uvaření

bendoma 25.1.20 10:49

Nemám problém podle tohoto receptu uvařit. Kvásek mám vlastní, takže nemusím máčet a čekat. Jen ho rozmíchám ve studené vodě a dám vařit. Cibuli smažím na sádle a přidávám škvarky. Asi to už není pravé krkonošské kyselo, ale i po tomto se jen zaprášilo. Místo brambor podávám s domácím chlebem a kdo chce, přidá si do kysela nastrouhaný sýr. Dobrou chuť!

Prošívaná deka - 3 (hrnková)

Odkaz na uvaření

Angel777 23.1.20 16:08

Chutná super i první den, já vysypávám formu strouhankou se skořicí a trochou cukru. Dávám recept do oblíbených :)

Jehněčí kotleta po provensálsku

Odkaz na uvaření

van.Thomas 21.1.20 16:30

Jehněčí nezklame. Naložené maso mi vydrželo v pohodě tři dny, ani jsem ho, myslím, nesolil. V salátu jsem vynechal ocet. Studený salát působí dost nepatřičně, jako studená příloha, která příliš dlouho čekala, než se dodělá maso. Orestované brambůrky k tomu pásnou líp.

Ceviche z hřebenatek (snadné)

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.20 21:57

Tak syrové jsem to nedal, na obalu psali „Ujistěte se, že jste hřebenatky dobře tepelně upravili.“ Takže jsem pracoval s hřebenatkami orestovanými na pánvi. Limetky jak na potvoru neměli, tak jsem míchal citron s pomerančem a dokonce s pomerančovým džusem. Pohlreicha by klepla pepka, já byl hrdý. Chuťově je to zajímavé. Bylinky jsem měl jen mražené. Někdy zopakuji.

Zimní brokolicová polévka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.1.20 16:20

Za mě žádná sláva, už jsem jedl mnohem lepší brokolicové polévky. Určitě bych volil řidší verzi, tohle už byl trošku puding. I s polovičním množstvím jogurtu je polévka poměrně kyselá, takže při ohřátí se vždycky nejprve leknu, že zkysla. Nedovedu si představit, že bych do litru a čtvrt vývaru nakydal půl litru jogurtu. První porce ušla, na druhou jsem se už moc netěšil a po čtvrté porci jsem ji proklel. Sníst se to dá, ale dá to zabrat.

Torta raffaello od Dajky

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.1.20 18:41

Chutná torta, nie priveľmi sladká. Niekedy zopakujem.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Kuře v zelí

Odkaz na uvaření

Lyduska 12.1.20 12:01

Mala som kúpené vykostené kuracie stehná, pôvodne určené na niečo iné. Ale skúsila som nakoniec tento recept. Bez čubrice - nemala som. Podlievané bezglutamanovým zeleninovým vývarom s pridaným rastlinným olejom.
Musím zohnať čubricu a celé kuracie stehná a vyskúšať presne podľa receptu. Do kapusty by som nabudúce pridala o trochu medu viac. Za moje uvarenie dám 4 hviezdičky, teda nie za recept samotný.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Palačinky - nejlepší

Odkaz na uvaření

Matyso88 12.1.20 09:38

Je mi 15 let a recept se povedl báječně, dopuručuji všem i začátečníkům, 10/10

Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.1.20 15:45

Bylo nutné provést nějaké změny: Měl jsem málo žlutého hrachu, tak jsem dal 100g žlutého půleného a 200g celého zeleného. Jelikož po Novém roce bylo v Tescu vybíleno a neměli vakuované uzené, musel jsem se obětovat a koupit kilové koleno. Klobásu už jsem nedával vůbec. Bylo to dobré, prostě normální poctivá hrachovka.

Bramborová kaše s houbami

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.1.20 15:36

V první řadě bych tento recept zařadil spíše do kategorie příloh. Jelikož poměry ingrediencí nejsou stanoveny, použil jsem 800g brambor, větší cibuli a střední mrkev. Bez masoxu. Zprvu se zdálo, že té zeleniny bude moc, ale nakonec se to tam vešlo. Sušených hub jsem měl jen jednu hrst. Není to mnoho, ale občas se tam houba potká. Chuťově se to od běžné kaše až tak neliší, esteticky taky žádná sláva, ale dobré to je.

Zapečené brambory se salámem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 2.1.20 12:51

Vyzkoušeno. Je to dobré, jen ta vajíčka natvrdo bych vynechal. Vařený a ještě pečený bílek je prostě fuj.

Hřebenatky s máslovou omáčkou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 18:41

Za mě nic moc. Taková hřebenatka oplácaná sojovkou. Asi hodně záleží na druhu sojovky, ale s Ketjap Manis to nebylo nic moc.

Kaštanová rýže

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 16:51

Vyzkoušeno, ale neoslovilo mě to. Je to poměrně pracné, loupat hrnek kaštanů je za trest. Výsledkem je trochu jiná rýže, ale já bych raději hrnek dobrých syrových kaštanů, které můžu sníst.

Polévka z fazolek a karotky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.1.20 16:48

Jednoduché, chutné. Není co dodat.

Uzené nebo šunka v Coca-Cole

Odkaz na uvaření

daduuja 29.12.19 17:25

Med, plnotučná a francouzská celozrnná hořčice, výborná chuť.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Roger57 19.12.19 06:45

These cookies were delicious. I shared them all with my customers this week
Tree Service Pros of Rio Rancho - www.treecareriorancho.com!

Linecké těsto - vánoční pečení klasicky

Odkaz na uvaření

Roger57 19.12.19 06:44

These cookies were delicious. I shared them all with my customers this week
Tree Service Pros of Rio Rancho - www.treecareriorancho.com

Avokadový brunch - pozdní snídaně/časný oběd

Odkaz na uvaření

van.Thomas 16.12.19 12:28

To jsem vám zase jednou na něco skočil, vy bastlíři! :-) Musí se teda uznat, že na talíři to vypadá báječně. Jsou ale jídla, na která je lepší se jenom koukat a snít o tom, jak asi chutnají, než je strčit do pusy. Tohle je jedno z nich. Avokádo samo o sobě nechutná vlastně nijak a když se zkombinuje s vejcem, které na tom není o mnoho lépe, vznikne krásně estetické nic. Kdybych ve sklepě přehazoval avokáda vidlemi a nevěděl, co s avokádem, tak budiž. Ale zatím je pro mě avokádo stále poměrně drahá surovina a určitě se z něj dají vykouzlit chutnější věci.

Lilky po Italsku

Odkaz na uvaření

Lyduska 15.12.19 13:27

Tentokrát so sépiovými cestovinami.

Segedinský guláš

Odkaz na uvaření

georgehradec 15.12.19 12:42

Ačkoliv budu dělat až po vánočním shonu, už dnes mohu říct, že postup s vlastní invencí a rad „velkouzenáře Štěpánka z Javornice“, kolik masa tolik cibule vždy chutnal a chutnat bude! Mějme se báječně a ať nám plotna nevychladne.

Staročeská zelňačka s klobásou

Odkaz na uvaření

georgehradec 12.12.19 14:34

Opět super se všemi hvězdami ( i pro vnuka 11 let).

Nejlepší vosí hnízda

Odkaz na uvaření

Tatana Lochmanová 12.12.19 07:47

Dobrý den, dělám už je třetí rok a jsou výborné. Mohu jen doporučit.
Děkuji za recept

Cibulovo žampionový krém

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.12.19 14:17

Dobrá polévka, sladká chuť medu je opravdu netradiční. Množství smetany jsem výrazně omezil, naopak jsem přidal trochu žampionů. Při prvním podání výborná, na čtvrtou porci už jsem se tolik netěšil.

Pudinková bábovka

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.12.19 14:30

Dnes pudinky dva kokosové a dva vanilkové…
Doma ani kapka oleje, na rozpouštění másla nebyl čas, tak místo oleje 200 g smetanového bílého jogurtu a NIKDO NIC NEPOZNAL! Ani já… a to jsem o tom věděla…
Do těsta jsem přihodila obsah sáčku čaje Earl Grey, po vzoru jiného u nás doma oblíbeného bábovkového receptu z Labužníka - vznikla velmi dobrá piškotová bábovka…
Foto dávám sem, neboť už minulé uvaření je moje…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Rohlíky (po domácku) 2

Odkaz na uvaření

daduuja 3.12.19 18:54

Plněné nivou a anglickou.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Domácí vaječný koňak

Odkaz na uvaření

Adlab 56 2.12.19 18:01

Tento vaječný koňak dělám podobným způsobem již 40.let recept mám od své mamky. Dávám 4 plechovky salka, 4 plechovky neslazeného mléka, 1 vanilku (zrníčka), 12 žloutků a 1/2 litru rumu aby mohli i vnoučata.
Nikdy se nezkazil a to ho dávám do spižírny. Dělám ho na 1 advent na štědrý den otevřu je dostatečně hustý. Kazit se nemůže z důvodu alkoholu. Smetany ani mléko nedávám.
Balda

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.12.19 14:52

Chuťově dobré, ale rozhodně bych upravil poměr ingrediencí. Na 4 porce si rozhodně nevystačíte s jednou malou cuketou. Ta se ztratí ve 125 g suchých těstovin, což je 1 porce pro vegetariána a dvě pro ostatní. 50g a dvě lžíce sýrů jsou akorát na jednu porci. A co je nejdůležitější, nevylít si vodu z těstovin do kanálu a pak se nedivit, že je to suché, jako se to stalo mně. :-)
Vegetarián se radostí pomine, stejně jako šestnáctiletá dietářka. Jako masožravec si troufám tvrdit, že by tomu orestované maso slušelo.

Vločková - ovesná - kaše s krupicí

Odkaz na uvaření

Lyduska 1.12.19 08:29

Posypané cukrom z kokosových kvetov a hrubým kryštálovým cukrom.

Kotlíkový guláš po cikánsku

Odkaz na uvaření

Smells 30.11.19 19:52

Moc dobrý. Trošku zahušťuji a papričky až na poslední dvě minutky aby byly trošku na skus.

Špenátové palačinky

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.11.19 11:21

Nelze vymazat - nechtěně jsem vložila k jinému receptu…

No, ale ať zbytečně nevkládám ještě jinam:
Mouka špaldová, celozrnná a špenát čistě jen podušený (osolený a troška česneku…)
Posypáno zbylým plátkem sýra - moc dobré :)

Bez toho trojobalu…

Foto v komentáři.

Jablková omáčka na špagety

Odkaz na uvaření

VÁCLAV STANĚK 27.11.19 16:43

Skvělé, vyráběl jsem prvně, příště budu i experimentovat.

Celerové brambory

Odkaz na uvaření

van.Thomas 24.11.19 19:47

Dlouho jsem to odkládal, protože celer přirozeně odpuzuje krtky a mě. Dělal jsem čtvrtinovou porci, abych to nemusel jíst týden. Slaniny jsem dal ale celých 100g a bylo to dobře. Celeru jsem dal opatrně jen jednu štangli, což se ukázalo jako málo. Příště bych dal dvě. Nakonec to bylo moc dobré a snědeno jako hlavní chod.

Plněné kotlety s gulášovou šťávou

Odkaz na uvaření

daduuja 24.11.19 15:35

Pikantní, výborné.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Krkovička se směsí na černém pivu

Odkaz na uvaření

georgehradec 23.11.19 12:33

Dobrá krmě. Neváhejte a realizujte.

Králík na sušených švestkách a červeném víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.11.19 15:53

Omáčka je chuťově výrazně sladká, ale prakticky ničím nevoní. Čekal bych ještě nějakou vůni badyánu nebo tak něco. Mouky jsem dal jen asi 45g a přesto to byla spíš kaše než omáčka. A to jsem ředil zdatně. Dát tam celých 60g, měl bych mísu kaše nebo kbelík omáčky. Kdybych to vařil každý týden, asi bych časem vychytal poměr koření a udělal z toho slušnou omáčku, ale zatím je to mdlé maso v mdlé omáčce.

Osmažené bramborové nočky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.19 17:05

Za mě nic moc. Je to zbytečně mastné a nedá se to moc skladovat. Asi by se to dalo udělat úplně bez oleje, pak by to možná ušlo. V polévce z kostky je to asi fuk, ale babiččině domácí kachní polévce to dodá punc nádražního stánku se smažákem.

Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 292 Další »

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz