Houbová směs na topinky

Odkaz na uvaření

birkana 21.9.20 07:31

Vařila jsem k okamžité spotřebě jen z 1/10 množství.
Protože hub i zeleniny jsem moc nevařila, pozměnila jsem postup. Jako základ jsem nechala zesklovatět cibuli s paprikou, okořenila a osolila jsem, na to pak přišly houby. Společně jsem podusila a na konec přidala domácí ostrý kečup (cca 100 g). Na topinku výborná směs.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Studentské topinky

Odkaz na uvaření

birkana 21.9.20 07:28

Před více než čtyřiceti lety chutnaly mnohem, mnohem líp!!! :cert:

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Jelení kýta na divoko

Odkaz na uvaření

Johnny15 20.9.20 20:17

Právě sem dojedl,udělal sem si k tomu šťouchaný brambory s osmahnutým kořeňeným špekem,česnekem a trochou kysanýho zelí. Všechno pěkně smahnutý na pánvi. A super pasovalo k tomu jedno pivo ????

zapečené chlebíčky se sardinkami

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 20.9.20 19:04

Formou zapečených toustů: máslo tedy opravdové, ze statku.
Sardinky jsem zapomněla dokoupit, tak posloužily ančovičky (mám skoro tříkilovou sklenici sardelek v oleji). Cibule z letošní sklizně, tousťák celozrnný.
Pochutnali jsme si - dali jsme si k tomu sklenku červeného vína :)

Kubánský banánový moučník

Odkaz na uvaření

birkana 19.9.20 14:15

Jednoduchý, chutný a rychlý moučník ze surovin, které máme doma.
Po osmažení jsem osladila tmavým třtinovým cukrem a hojně zakápla hnědým kubánským rumem. Výborná tečka po obědě; podávala jsem ke kávě se šlehačkou.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Odkaz na uvaření

birkana 19.9.20 08:28

Skutečná pochoutka, doporučuji!
Bulvičky ředkviček jsem měla různě velké a tak jsem použila na 1 porci 200 g ředkviček, 100 g tvarůžků, másla asi 30 g. Solit není třeba, samotné tvarůžky osolí dostatečně. Jako přílohu jsem zvolila topinky na sádle řádně očesnekované z obou stran. K tomu pivo :lol: :dance: .

P. S. Fuchsiově růžová barva pokrmu je sice zvláštní, ale na chuti neubírá ;-) .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Vepřové plátky po srbsku

Odkaz na uvaření

birkana 18.9.20 12:02

Navíc dávám česnek.
Postupuji také jinak. Lečo nedusím s masem, aby se úplně neztratilo delší tepelnou úpravou; dávám až ke konci. Vepřové plátky dusím v základu bez leča.

Dnes mám k dispozici čerstvé papriky a rajčata, z nich a z části cibule jsem si uvařila lečo zvlášť. Zahušťuji jen plnotučným mlékem s trochou mouky.

Jako příloha krom těch doporučených se hodí i opékané brambory. Varianta: před podáváním nechám krátce na plátcích masa zapéct kozí nebo ovčí sýr - množství dle chuti strávníků.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Zapečené kuře s pýchavkou

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 16.9.20 21:04

Vynikající věc… snědla se i porce na zítra :D

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.9.20 16:41

Včera troj-obal… dnes v těstíčku z vajec, mléka, hladké špaldové (světlé) mouky, tebi a špetky soli…
JEDNO Z NEJLEPŠÍCH JÍDEL, CO ZNÁM :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Škubánky jednodušeji

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.9.20 16:24

Nedalo mi to a ač škubánky nejsou problém dělat klasickým postupem, tohle mě vrátilo do dob, kdy jsem před mnoha lety dostala od babičky a dědy knihu Péťa vařič, který je zde zmíněn, coby autor :)
Tehdy jsem je nezkoušela, tak po letech je to tu :D
Dopadlo to dobře, brambory naše, mouka světlá špaldová (hladká) a ruční hnětač…
S mákem, máslem z farmy, trochou kokosového cukru a hrnkem kozího mléka neměly chybu :)
Jak je období dobývání brambor - mohla bych škubánky klidně ob den…
Využila jsem rady z komentářů - strach tedy byl… co ta mouka vyvede… ale nevyvedla nic…Dobře se pak vše promísilo…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Pečené žampiony

Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.9.20 13:34

Za mě docela nuda. Uříznout houbě nohu a vrátit ji nakrájenou na původní místo podle mě není zrovna na michelinskou hvězdu. Už jsem dělal plněné žampiony na mnoho způsobů, ale takhle odfláknuté ještě ne. Jedlé to je (zkazit houbu se slaninou snad ani nejde), ale je to smutné.

Špagety pro svobodné pány (DIA)

Odkaz na uvaření

birkana 6.9.20 08:26

Dietní to je až až, hlad to zažene, ale nenadchne. Ono to bude tím, že nejsem ta správná cílová skupina. :zed: :zed: :zed:

Už po přečtení receptu jsem měla pocit, že to nebude žádná úžasná chuťovka, kterou by si svobodní pánové rádi a s chutí vařili. Ale experiment je experiment a tak jsem se do toho pustila.

Není patrné, jak velkou cuketu a tykev má autorka na mysli. Vzala jsem mladou máslovou dýni. Po očištění měla 360 g. Navrch jsem dala na proužky nakrájený polotvrdý ovčí sýr (35 g). Množství těstovin a omáčky dodrženo.

Vařit tykev s těstovinami dohromady se mi zdálo až barbarské. Raději jsem ušpinila další kastrůlek a tu tykev jsem podusila ve vlastní šťávě na 6 g oleje. Samozřejmě potřebovala méně času, než špagety. Kdybych se řídila receptem, bylo by z ní blátíčko a proteklo skrz cedník :mrgreen: .

Zeleninová jídla mám ráda, rajčatovou omáčku (sugo) dělám domácí a často používám. Rychlá a jednoduchá těstovinová jídla vařím v létě dost často. Tento „klenot“ ale do mého jídelníčku už nikdy nezařadím.

Na závěr rada svobodným pánům: tuto specialitu raději nezkoušejte, umíchejte si vajíčka nebo si skočte do nejbližšího fastfoodu či k šikovné přítelkyni. Určitě si víc pochutnáte a zbytečně neušpiníte nádobí :lol: :dance: .

Slávky v bílém víně

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.9.20 11:56

Výborná věc! Vyrobil jsem z polovičního množství, jen ta petrželka nebyla. Slávky byly z Globusu a polovinu jsem vyhodil, protože nebyly úplně zavřené nebo byly rozbité. I tak mi připadalo, že nálevu bylo hodně málo, po prvním vaření jsem musel dolít vodou na dvojnásobek, jinak bych ty slávky dělal jen v páře. Co jsem nezbaštil večer teplé, dal jsem si druhý den studené a stále to bylo skvělé. Ideální příloha je čerstvé pečivo. Výsledek byl vynikající, doporučuji!

Šunkové knedlíčky do polévky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 4.9.20 11:49

Výborné knedlíčky. Oproti receptu jsem dal jen jedno vejce. Jsou opravdu hodně křehké a mají tendenci se rozpadat, pokud se s nimi nezachází zvlášť opatrně. To je asi tím vejcem. Za mě super!

Vepřové koleno vařené, pečené, grilované

Odkaz na uvaření

Michal 123456789 2.9.20 21:18

Výborný recept. Peču už jenom podle něj. Děkuji moc za recept.

Tvarohová pomazánka s česnekem a kečupem

Odkaz na uvaření

birkana 31.8.20 07:45

Z polotučného tvarohu, kvalitního kečupu, na celozrnném chlebu se zeleninovou přílohou je to dietní a zdravá snídaně, svačina nebo večeře.

Tvaroh jsem měla polotučný měkký, tak bez mléka. Kečup ostrý domácí. Kdo by přece jen chtěl pomazánku tučnější, může přimíchat ne moc aromatický strouhaný tvrdý sýr nebo použít tučný tvaroh.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Voňavé kořeněné vepřové kotletky

Odkaz na uvaření

ciocarlia 29.8.20 15:38

Super, pekl jsem v remosce (cca 175 stupňů) skoro půldruhé hodiny, než se odpařil vývar. Kotlety krásně měkké, šťavnaté, velmi chutné. Díky za recept.

Kvasnicový bujón

Odkaz na uvaření

birkana 24.8.20 07:43

Rychlé, dobré, za pár kaček, jemná chuť.

Trochu jsem upravila, vařila jsem jednu porci. Potřebovala jsem: půl kostky droždí, rovnou lžíci másla, asi 350 ml vývaru, libeček, mletý pepř, vejce.

Vše dle postupu, jen na konec jsem do vařící polévky opatrně klepla celé vejce, nechala minutu povařit a hned podávala. Vejce jsem na talíři rozkrojila a částečně tekutý žloutek nechala vytéct do polévky. A pochutnala si.

Droždí by mohlo být více, aby byla jeho chuť důraznější (tedy pro milovníky droždí na všechny způsoby :lol: ). Místo libečku nebo petrželky by se hodila i mladá jemná cibulová nať.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Škubánky s mákem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 22.8.20 07:47

Z našich domácích zdrojů ze zahrady (mák je tedy ještě loňský, brambory letošní).
Mouku kupuju bílou špaldovou - obyčejná už mi přijde bez chuti, navykli jsme si na tuto.
Med od kamarádových včeliček, použito sádlo - máslo na škubánky moc nemusíme…
Já měla s mákem - muž s cibulkou na sádle :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Topinečka se sýrem

Odkaz na uvaření

birkana 20.8.20 09:56

Blesková snídaně na vidličku.

Zpočátku se zdá recept až antilabužnický, nicméně ochutnat je třeba vše a žádné špatné věci krmě neobsahuje.

Udělala jsem topinku z tři dny starého obyčejného pšenično-žitného chleba, pomázla důkladně rozetřeným česnekem, pokápla domácím ostrým kečupem a navrch bohatě navršila řádně uleželý a drobně posekaný dánský sýr Danbo. Nakonec jsem dala na minutku zapéct pod rozpáleným grilem.

Jako přílohu jsem si k tomu dopřála syrovou zeleninu - papriku, rajčata a okurku jen tak pokrájené, nesolené, nekořeněné. A bylo to tak dobré, že jsem hned k dopolední svačině zopakovala :oops: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

AAA Absolutně nejlepší naložené KOZÍ ROHY na světě!

Odkaz na uvaření

Jarka72 18.8.20 11:31

Absolutně luxusní,jiné už dělat nebudu děkuji za recept a ukládám si ho

Plněné vepřové závitky

Odkaz na uvaření

birkana 17.8.20 07:36

Výtečný nedělní oběd.

Místo drůbeží šunky krůtí uzená prsa, okurky a kečup domácí, sýr gouda 48%. Podávala jsem s vařenými bramborami, hodila by se i dušená rýže. Moc jsme si pochutnali a jindy chválou šetřící masožravec utrousil něco ve smyslu „to je chuťovka, to se ti vážně povedlo“! Určitě zopakuji.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Magluba s Fríkeh

Odkaz na uvaření

daduuja 16.8.20 13:33

Vařila jsem velice podobně, jen trošku složitěji, kuře jsem pekla navrchu pšenice smíchané s pórkem, červenou cibulí, zázvorem a zbytkem koření z obalení kuřete. Výborné, výborné :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Sýrový bramborák

Odkaz na uvaření

birkana 13.8.20 12:55

Ouvej, ouvej, tak nešťastně zvolený název! :roll: :roll: :roll:

Je to dobrá vaječná smaženka se sýrem na chlebu s hořčicí. S bramborákem má společný jen česnek a majoránku. Tyto chutě však díky hořčici téměř zapadnou. Doporučuji aromatičtější tvrdý sýr (i větší množství) pro výraznější chuť.

Je to rychlá a na ingredience nenáročná svačina či slané pohoštění. Jen jsem na rozpacích, jak recept ohodnotit. Chutnalo nám. Ale … zavádějící název, v postupu se smaží řízky, pak zase klademe na chléb bramborák :nevim: :nevim: :nevim: .

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Rajčata smažená v sýrovém těstíčku

Odkaz na uvaření

birkana 12.8.20 13:35

Sice energeticky vydatnější pokrm, ale velice lahodné chuti!

Připravila jsem z rajčat „Býčí srdce“; jsou vhodná v případě, kdy požadujeme méně vody a semen a více dužniny. Já si je pěstuji na konzervování (ve vlastní šťávě a do leča, protlak a kečup) a nebo do omáčky. Běžně dosahují hmotnosti 250 - 300 g, tedy dvě na tento recept bohatě stačily.

Těstíčko je poněkud hustší, poslední kousky se už obtížněji obalovaly. Sýr jsem dala eidam 30%, oregano čerstvé. Podávala jsem s vařenou zelenou čočkou ochucenou libečkem. Výborný oběd.

!!! Důležité upozornění závěrem: smažte na poslední chvíli a ihned podávejte. Usmažená rajčata rychle vlhnou a dokonalý efekt křupavého sýrového těstíčka se ztrácí. !!!

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Drožďová pomazánka 3

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.8.20 15:19

Opět místo oleje přepuštěné máslo - ale opět plná spokojenost :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Kuře se sušeným ovocem

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.8.20 15:17

Ovoce mám momentálně po ruce čerstvé, on to zase takový rozdíl nebude, když v postupu je ovoce stejně namočené a znovu nabude tím pádem objemu před vařením…
Použila jsem angrešt, zapomněla přidat ty ořechy, ale to beru jako detail - i tak to bylo výborné :)
Místo pepře jsem do medu a másla vmíchala chilli (drcené sušené) - olej téměř nepoužívám… proto máslo…
Docela se těším, až budou švestky - s těmi to bude podle mě top!
Ty fazolky k tomu jsou výborná věc, jedlíci si klidně mohou přihodit i pár vařených brambor ;)

Míchaná vajíčka z tofu

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.8.20 17:28

Nejsem vegan, tak na přepuštěném másle, z uzeného tofu (jiné nekupuju), bazalka čerstvá ze záhonku…
Tedy - překvapivě velmi dobré!
Rozhodně si dopřeji i budoucnu opakovaně :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Tofu plátky v droždí

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.8.20 12:29

Tofu bazalkové - lahůdkové droždí (tebi) kupuju v Albertu.
Jen tedy nepoužit olej - dělala jsem na sádle. Brambory naše, do jídelny přes kuchyň šly přímo z brázdy.
Jednoduché, velmi dobré!

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Drožďová pomazánka 3

Odkaz na uvaření

birkana 9.8.20 09:37

Drožďová pomazánka + celozrnný chléb + zelenina + hrnek mléka = zdravá hodnotná snídaně. :srdce:

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Pomazánka ze sýra Tofu

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 9.8.20 08:45

Tofu kupuji jen to uzené, ale i s ním to bylo výborné, sýr použit Duko.
Příjemná a osvěžující snídaně, v tomto dni, kdy slunko pálí od časného rána přišla vhod :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Banánové kakao

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 8.8.20 18:50

Upraveno pro „neveg“ - prostě: klasické mléko + čerstvý zralý banán + holandské kakao…
V tom horku to vychlazené bodne pokaždé, dělám už roky… ;)

Hrachová kaše

Odkaz na uvaření

birkana 8.8.20 17:05

Zuzko, dík za připomenutí!

Zuzka :mavam: mi svým uvařením připomněla, abych konečně ze záhonu odklidila polosuchou hrachovinu, otrhala poslední zapomenuté lusky a vyloupala zbytky hrachu. Bylo ho akorát na dvě velké porce kaše k obědu.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Imam Bayildi - Imam omdlel

Odkaz na uvaření

Hannan 7.8.20 13:43

Tento recept není na Imam bayildi, je to recept na Karniyarik (plněný baklažán).
Imam bayildi je zeleninové jídlo se spoustou olivového oleje, z něhož imam omdlel.

Hrachová kaše

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 7.8.20 12:01

Našla jsem ještě sušený žlutý hrách (zbytek z loňské sklizně). Přidala jsem trošku čerstvé majoránky.
Jen místo másla sádlo: nějak mi tam víc sedí…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Arabsky chleb

Odkaz na uvaření

birkana 6.8.20 13:28

Letní oběd.

Podle rady od jolany jsem začala péct namísto v troubě v hrnci na plynovém hořáku. Zpočátku v litinovém, ale pak jsem vytáhla již nepoužívaný vyřazený hliníkový kastrol s dobře těsnící poklicí. V hliníkovém kastrolu to jde také, jen toto nádobí rychleji reaguje na změnu dodávaného tepla a proto je potřeba se naučit správně regulovat hořák; ani málo ani moc :think: .

Na plotně se chleby tolik nenafouknou jako v troubě, ale potřebná dutina se vytvoří. Aby placky nebyly příliš suché a křupavé, ihned po vyndání z kastrolu je nechám schladnout v namočené a dobře vyždímané utěrce (tuším, že tuto radu zde kdysi kdesi psala babi ).

Dnes má být dost teplo a proto jsem zvolila nekomplikovanou rychlou a lehkou náplň. Smíchala jsem pokrájená rajčata, cibuli, malou chilli papričku, na hrubém struhadle postrouhaný ovčí polotvrdý sýr a nať koriandru.

Otevřené placky jsem lehce pomázla majonézou (10 g na kus), naplnila a ihned podávala, aby rajčata nestačila pustit vodu a chleby nebyly příliš mokré. Dostalo se mi pochvaly a zítra dělám chleby znovu :oops: .

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Sekaná z cukety

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.8.20 14:51

U těchto vegereceptů mám prvotní zásadu: Dělat z polovičního či třetinového množství. A tady se stala základní chyba. Dobře mi tak, teď se s tím budu týden trápit. Jedlé to je, jedna porce se dá zvládnout bez větších obtíží, ale na druhou už se těšit nebudete. Recept je z kategorie „jak se zbavit cukety, když jí mám hodně“. Rozhodně se z cukety dají udělat lepší věci. Veškerou chuť dělá ono „bramborákové“ koření, ostatní je jen univerzální hmota, která se dá udělat z čehokoliv a dneska to padlo na cuketu. Salám (u mě šunka) je takřka neviditelný, když ho vynecháte, nikdo nic nepozná. Má-li k něčemu být, musí ho být alespoň 300 g a nakrájený na kostičky. S uzeným by to už mohlo být zajímavější. To už by mohla být slušná nádivka do kuřete. V aktuální podobě je ten recept nuda.

Zapečené brambory s cuketou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 5.8.20 12:19

Ještě jedna poznámka: K ohřívání to moc není, ta sýrová paráda se strouhankou chutná druhý den dost divně. Lépe je sníst to za čerstva.

Okurkový salát s koprem

Odkaz na uvaření

birkana 4.8.20 12:55

Okurkový salát s výraznějším dresinkem.

V ingrediencích není uvedena sůl, v postupu je však zmíněna. Navíc jsem přidala lisovaný česnek; opravdu jen maličko pro osvěžení aroma. Měla jsem s vařeným vejcem a toustem s parmazánem jako lehký oběd.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Hovězí ragú s houbami a okurkami

Odkaz na uvaření

Jsmina 4.8.20 12:52

Fantastické, děkuji za recept

Vločkové lívance

Odkaz na uvaření

birkana 3.8.20 17:27

Velmi dietní a jistě i zdravé, ale nic víc. Jedno vyzkoušení stačilo

Po přečtení receptu jsem z opatrnosti pracovala s 1/3 množství (83 g vloček, 166 + 100 ml mléka, 123 g mouky, 14 g droždí, 1 malé „kuřecí“ vejce). Upekla jsem 12 kusů. Lívanečky byly nadýchané, kypré, ale ta chuť :mrgreen: . Obyčejné jednoduché lívance mají i jen tak samotné alespoň chuť smaženého těsta podobnou palačince. Tady … mno, po pravdě žádná. Zvlhčené vločky přidaly na objemu těsta; jenže (dle receptu) neochucené se po upečení tvářily jako mokrý papír či hadr. Chce to navršit něco skutečně výrazného, aby se přerazila vodově nijaká chuť. Pekla jsem na oleji (do každého důlku 1,5 g = malá kávová lžička).

Vyzkoušela jsem na slano i sladko. Lučina + pecorino + koriandr a tučný tvaroh + džem z růží (recept najdete na Labu). Lívance jsem ochutnala, ale opakovat určitě nebudu. Moje „horda žravců“ by mě za takovou krmi vynesla v zubech :lol: :lol: :lol: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Sýrové lívance

Odkaz na uvaření

birkana 3.8.20 17:21

Rychle hotové. Povedly se a byly vynikající.

Dala jsem méně mléka, ostatní dle receptu, sýr gouda zralá. Jako odpolední sytá svačina chutnaly výtečně :potlesk: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Zapečené brambory s cuketou

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.8.20 16:54

Vyzkoušeno. Je to vcelku dobré, i když na druhou stranu to není nic, na co by se masožravec od pondělka tetelil. Ale kdyby se k tomu připletl kus grilované krkovice, byla by to skvělá příloha. Jen ten vývar je dle mého názoru chyba, cuketa byla na cimpr campr a česnek vyskládaný na dno a zalitý vodou je prostě vařený česnek, čímž ztrácí smysl. Takže vývar bych vynechal, jinak dobrý.

Cuketové placky

Odkaz na uvaření

van.Thomas 1.8.20 14:17

Nejdřív jsem se tomu chtěl vysmát, že zase někdo dělá bramborák z cukety a jitrnici z řepy. Ale když jsem to vyzkoušel, tak musím uznat, že to vůbec není špatné. Přípomíná to známé květákové placičky a s bramborem to chutnalo. Možná bych z bílku udělal sníh, aby to bylo nadýchanější.

Originální Drožďovka

Odkaz na uvaření

van.Thomas 31.7.20 13:34

Chuťově vcelku dobré i bez masoxu. Vytvořeno z kuřecího vývaru. Až na talíři mi došlo, že to je ale jen voda, ve které není zhola nic, jen sem tam houba. Hodily by se tam aspoň nějaké brambůrky, nebo prostě něco.

Sojové maso v kari omáčce s pórkem

Odkaz na uvaření

van.Thomas 29.7.20 10:50

Snad ještě nikdy jsem nedal tak nízké hodnocení, ale tohle je vážně bída. Restování sojového masa mi nedává smysl, maso při tom hořkne a žádné lepší vlastnosti restováním nezíská. Pórek se k němu moc nehodí, chtělo by to další zeleninu nebo další cokoliv. Označit smetanu zasypanou kari za omáčku je něco, co by se labužníkovi stát nemělo. Celkově je to jen mix vzájemně nepasujících ingrediencí a autora odsuzuji ke dvěma kilům bůčku nepodmíněně.

Hrachová polévka jak ji vaří Nigella Lawson

Odkaz na uvaření

birkana 27.7.20 08:08

Hrášková polévka zajímavé chuti

Vařila jsem větší množství polévky; na zahradě jsem natrhala menší kbelíček (3,5l) hrachových lusků a po vyloupání jsem získala ¾ kg hrášku. Vařila jsem o něco déle, než je uvedeno. Hrášek byl už více zralý.

Na pesto (bazalka, česnek, panenský oliv. olej, piniové oříšky, pecorino a parmazán) také vlastnoručně vypěstovaná bazalka – 2 druhy. Ta běžná s velkými „bublinovitými“ listy a drobnolistá perská.

Na dozdobení osmažená obyčejná žlutá cibule a toust s parmazánovou čepicí.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Bramborové placičky se sýrem

Odkaz na uvaření

Lyduska 26.7.20 14:01

Postupovala som podľa receptu. Jedinú odchylku som urobila v tom, že zemiaky po uvarení a scedení som nechala takmer celkom vychladnúť.

Uvarené zemiaky som rozdelila do dvoch misiek a po vychladnutí som ich nastrúhala na malých slzičkách. Polovicu cesta som zarobila so zemiakovou múčkou (Solamylom, ako káže recept) a polovicu s pšeničnou múkou (hladkou).

V oboch prípadoch sa s cestom robilo dobre, ale keby som si mala vybrať, pri opakovaní receptu by som použila len Solamyl. Cesto so Solamylom bolo pevnejšie a placky boli podľa mňa chutnejšie so Solamylom, ako tie, v ktorých bola pšeničná múka.

Vo vajíčku sa obe verzie obaľovali dobre a jedno vajce presne stačilo na obalenie včetkých 28 placiek o priemere cca. 4,5 cm a hrúbke cca. 7 mm.

Dopĺňam informáciu: Niekoľko placičiek zostalo do druhého dňa a tie so solamylom boli na druhý deň také „drevenejšie“, tvrdšie, kdežto tie s múkou boli mäkšie, vláčnejšie.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Stránka:  « Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 296 Další »

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz