Recept Rebarborový crumble

(Hodnoceno 5x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Rebarborový crumble

Úvod

Kyselá chuť rebarbory, svěží chuť pomerančové šťávy a sladká chuť cukru, vytvoří dokonalý dezert, který si s radostí vychutnáte s trochou slunce v zádech! Však to vyzkoušejte!

Postup

Rebarboru oloupeme po celé délce, nakrájíme na asi 2 cm kousky a vložíme do vařící vody asi na 5 minut. Po vychladnutí rozložíme kousky rebarbory do zapékací misky, posypeme částí cukru, skořicí a přidáme pomerančovou šťávu.

Z mouky, másla, zbylého cukru a soli zpracujeme drobenku, kterou rovnoměrně rozprostřeme na rebarboru.

Vložíme do předem vyhřáté trouby na 190°C a pečeme přibližně 40 minut.

Podáváme hned po dopečení společně s čerstvě ušlehanou šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 20.05.05 vloženo
  • 39587x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 225 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 450 g rebarbory
  • lžička skořice
  • špetku soli
  • šťáva z jednoho pomeranče

Doporučená příloha

  • čerstvá šlehačka, vanilková zmrzlina, custard

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Arome sokolik 19.06.15 07:24

Výborná snídaně :) Děkuji za recept!

Odkaz na uvaření

Pavlínka19 13.05.14 21:22

S citronovou šťávou. Nemá to chybu.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

capucino33 21.05.13 19:23

super recept,nepřed­vařovala jsem,jak zde někdo radil,spařila jsem horkou vodou, dala více cukru,omylem a myslím,že by ještě snesla,asi jsme měli nějakou hodně kyselou :) krásně měkká,výborné a horké úplně nejlepší. super recept,vyzkoušejte :) :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Monulie 15.05.13 12:34

Vynikající!! Jen mám zas potíž s velkou formou, takže je crumble nízký. Tak ho dlabem přímo z formy.:))

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

jcs1 13.05.13 23:26

Příště bych dal na tolik drobenky asi více rebarbory. Rebarboru bych vařil příště ještě kratší dobu - možná až moc se mi rozvařila. Chuťově dobré :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Rebarborový crumble

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
goralka
271 příspěvků 17.05.13 20:22
Rebarboru čistiť škrabkou?

To by ma veru nenapadlo! Pomocou nožíka len tú tenučkú šupku. Ja som z tej mojej rozdala až príliš, ešte si na tento chválený zákusok musím počkať.

 
blanca.xy
647 příspěvků 17.05.13 19:00

Rebarbora mi letos vyrostla moc pěkná, za chvíli půjdu dělat svůj oblíbený koláč. Nikdy ji nevařím, jen nakrájím na kostičky a na sítu proliji vařící vodou, vyplaví se z ní kyselina šťavelová, která není dobrá na žaludek.

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 17.05.13 09:23

@jcs1 Ta v plzeňském Albertu nevypadala špatně, nemít ji doma, koupila bych ji taky, byla pěkně rostlá i zbarvená… U mě to není nedůvěra ji koupit, ale přijde mi líto dávat peníze za „plevel“, ač je ten plevel velmi dobrý :palec: a máme z něj doma vše možné… :) Pomalu každý rok odkopávám kusy trsů těm, kdo si ji chtějí zasadit, ale stejně vdy zbude nejen na moučníky a džem, ale i něco do mrazáku na zimu. :mavam:

@birkana Vím, že závist není hezká… ale já ti závidím :mrgreen: Ta naše je ještě brčálově zelená a tenká, ale den ode dne nabývá, takže snad se nezasekne :D
To s tím zaplevelením zní zajímavě :think: Naši ji mají mezi vším možným za stodolou a mamka psala, že už koláč měli… Ta naše má plac a opravdu ještě na týden - dva to vidím, než ji půjdu prvně prořezat :think: :mavam:

 
birkana
1668 příspěvků 17.05.13 08:54
První letošní sklizeň

Tak jsem se konečně dočkala :lol: :lol: :lol: U nás se rebarbora před nějakým rokem zabydlela v okrasné trávě (viz foto). Nejdříve jsem ji chtěla přesadit, ale když jsem následně zjistila, že v těch travinách má báječné mikroklima a vyráží dříve, než ta na nechráněných místech, nechala jsem ji tam růst dál. A tu ostatní jsem také nechala „zaplevelit“. Teď sklízím cca o 14 dní dříve, než ostatní v okolí.

Dost řečí, jdu vařit :mavam: :mavam: :mavam:

Náhledová fotografie

Náhledová fotografie

 
jcs1
77 příspěvků 16.05.13 21:31

@Zuzka1973 Jo, já měl z Albertu :oops: Bohužel jinde nebyla možnost.

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 16.05.13 20:04

@Eja Dnes jsem ji zahlídla v Albertu, docela vypadala pěkně. Já si počkám na naši :D

 
Eja
3820 příspěvků 16.05.13 18:39

Já už na rebarboru čekám, ale ještě jsem ji nikdě neviděla :,(
Nepředvařuji, většinou dělám jako jednoporcovky, skořici ne, zato kúru z pomeranče i citronu. Pár kousků jahod nebo/a jablka k rebarboře…

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 16.05.13 16:13

@jcs1 Já ji nepředvařuji nikdy a do ničeho… Takže ani nyní ji nehodlám předvářet :D
Ono se to si dělá jen kvůli tomu, že někdo prostě nesnese rebarboru neupravenou, ale co pamatuju, ani babička, ani maminka rebarboru nikdy nespařovaly ani nesvařovly. I do buchet ji dávám s cukrem a tvarohem rovnou…

 
jcs1
77 příspěvků 16.05.13 16:07

Zajímalo by mě, jak by to dopadlo, kdyby se rebarbora nepředvařila. Nebylo by to nakonec lepší? :-)

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 13.05.13 13:57

@birkana U nás už začíná být taky pěkná :palec:
Já dělávám krom různých moučníků z rebarbory marmeládu, limonádu a zkoušeli jsme už i zmrzlinu a ovocnou (rebarborovou) pěnu… Je to hodně univerzální „ovoce“ :D Želé zní dobře, musím zkusit… dělávám ho z různýho ovoce, takže zkusím i „barborový“ - jak říkávaly děti, když byly prťata a neuměly vyslovit: „rebarbora“ ale jen: „barbora“ :D (Nějak se to oslovení uchytlo nastálo :mrgreen: )

Příspěvek upraven 13.05.13 v 13:57

 
birkana
1668 příspěvků 13.05.13 12:47

@Zuzka1973, rebarbora má už pěkně silné řapíky, včera jsem ji obhlížela. Dělám z ní také želé - nevím, jestli tady recept je. Tohle vypadá dobře a „jedle“ :D :D :D

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 13.05.13 12:23

Tak na toto se už předem těším… rebarbory máme rok co rok nadbytek, takže každý recept vítaný…

 
Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Rebarborovy crumble

Andry, tohle jsme si hned zamilovali! Jen jsem po první testovací várce musela do další přidat jednou tolik rebarbory a čtyřikrát tolik cukru a taky drobenku udělat z cukru moučky, poprvé to nebylo skoro vůbec sladké a cukr z drobenky nám křupal mezi zubama…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz