Recept Thajské krevety

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Thajské krevety

Úvod

Velmi jednoduchy a rychly Thajsky recept na krevety. Len zopar surovin ale vyborne. Gung Pat Nor Mai

Postup

1-Pripravime si krevety, tak ze nechame hlavu a chvostik, ked su moc velke, vyberieme crievko na chrbte (narezeme a spravime motylika). Cesnak pretlacime alebo nakrajame na drobno a zmiesame so solou. Dame zlahka oprazit do horuceho oleja vo woku. Pridame krevety a niekolko minut stir-fry (prazime a miesame), pokial nezmenia farbu - u mna to bolo cca 3 minuty.

2-Namoceme - napucene judasovo ucho, nakrajame na platky a pridame do woku tak isto Thajsku spraglu, vyzera ako malicka europska, netreba ju supat, omyjeme a pridame. Podlejeme troskou vody, pridame lyzice lahkej sojovej, oyster omacky podla chute (nemusi byt) a trochu korenia. 2-3 minuty stir-fry prehrejeme. Vsetko sa robi kratko rychlo, aby nam krevety neostali zuvackove (ked sa robia dlho).

3-Podavame s ryzou, ozdobime posekanymi koriandrovymi listkami a jarnou cibulkou. Vecera za 15 minut hotova.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.09.11 vloženo
  • 8688x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 10 vacsie (nelupane) krevety
  • 5 huba judášovo ucho
  • 10 špargľa mladá Thajská
  • 2-3 struciky cesnak
  • 1/2 lyzicky sol
  • spetka cukor
  • 1 lyzica sójová omáčka light
  • 1 lyzica ustricová omáčka
  • 2 lyzice olej rastlinný
  • 1/4 hrnceka teplá voda

Doporučená příloha

  • ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Thajské krevety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.11 13:26

Ten thajský chřest je očividně menší a tedy bude asi jemnější.
Stir fry metodu vaření mám ráda. Když si člověk všechno připraví, samotné vaření zabere pár minut.

 
Bento
794 příspěvků 21.09.11 09:55

esmeralda, :palec: aj moja , ked ideme von mam sa rozhodnut aka restika tak najradsej Thai.( Ja mam velmi rad stiplave :roll: aj ked prave tento recept je „mild“.
Mas pravdu s tym chrestom, ja som to preto spominal lebo je pouzity velmi maly aby sa to dalo spravit „stir fry“ bez varenia vo vode. Inac je to dobre aj „snow peas“- mlade hraskove lusky .
Takto vyzera Thai chrest:
 http://www.inmagine.com/…923846-photo

 
esmeralda
4813 příspěvků 21.09.11 07:46

Bento, než si tradičně okomentuješ recept sám, předběhnu tě.

To je krása kterou by mě nikdo neurazil. Thajská kuchyně je snad moje nejoblíbenější.

Thajský chřest neznám, ale na tvém obrázku se nápadně podobá tomu co se pěstuje tady.
Příští rok už začneme sklízet svůj vlastní. Moc se těším.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz