Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tu je tolko recepov na Minestrone… Hm, asi ako kapustnic na Slovensku.
Takze nie je to :
1-Minestrone alla Genovese
2-Minestrone alla Milanese
3-Minestrone alla Napoletana
4-Minestrone alla Russa
5-Puglia Minestrone
6-Minestrone alla Tuscana
7-Minestrone di Farro e Fagioli
8-Minestrone D Inverno
9-Minestrone di Versa e Riso atd.
Barilla ich ma asi 20, ale pridavam tuto „Minestrone di Stagione“, co je
v sezone alebo kuchyna dala…
1-Na troche oleja som dal oprazit na male kocky nakrajanu Pancettu, pridal na drobno nakrajanu cibulu a cesnak a chvili pridal nakrajane paradajky a lyzicu paradajkoveho pretlaku a trosku cukru. Nechal dusit cca 10 minut. 2-Prilial viac vody (podla potreby) a zacal pridavat na etapy zeleninu podla dlzky varenia. Barilla radi nakrajat zeleninu, ktora sa "tazsie robi" - hned je hotova, na vacsie kusky. Napriklad baklazan a cukina. Je to velmi tednoducha polievka, ktora na druhy den ostane ako omacka a je este lepsia, ale aby vam z toho neostal "maglajz", treba davat pozor a "naplanovat" postup pridavania a velkost surovin. 3-Nakoniec som pridal vmiesal posekanu petrzlenovu vnat a bazalku a ochutil sol korenie.
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
chleba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.9.11 10:44
Nevím, která z té spousty minestronek to je, ale at je jakákoliv, vždy je fantastická. Ráda přidávám kukuřičky a jidášový ucho.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Minestrone di Stagione
Bento dostala jsem kus dýně a tak jsem si udělala minestrone jak se vaří v Lombardii. Kromě zeleniny a dýně nechybí fazole a „tučné od šunky“ (nejlépe parmské), které na požádání přidají k nákupu protože je to vlastně odpad před krájením šunky. Zralé rajče jenom na barvu, jinak polévka chytne kyselou chuť. Vyfotila jsem před posypáním sýrem, který všechno zakryje.
Nevím, která z té spousty minestronek to je, ale at je jakákoliv, vždy je fantastická. Ráda přidávám kukuřičky a jidášový ucho.
Bento krásný recept a nedělejte si problém s názvem. Minestrone se ve světě používá na různé druhy polévky. Patří tam také fazole, krátká těstovina nebo rýže, jenom ten květák by Italům asi nevoněl, oni mu moc nefandí. Občas někdo přidá trochu brokolice.
Těstovina (ditalini jsou perfektní) se vaří rovnou v polévce, převezme tak její chuť. Možná by se mohly odebrat porce polévky a před podáváním zavařit těstovinu. Věřte, že to chuti prospěje.
Ještě něco. Češi říkají, že třeba někdo z něčeho udělal guláš, Italové řeknou minestrone.
Zdravím.
My sme este pridavali malu pastu „Ditalini“ , lenze tato polievka je na niekolko dni tak som ju varil samostatne a nedal do polievky, ale tak ako moja babka robila kazdemu do taniera kolko chce.