Recept Minestrone di Stagione

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Minestrone di Stagione

Úvod

Tu je tolko recepov na Minestrone… Hm, asi ako kapustnic na Slovensku. Takze nie je to :
1-Minestrone alla Genovese
2-Minestrone alla Milanese
3-Minestrone alla Napoletana
4-Minestrone alla Russa
5-Puglia Minestrone
6-Minestrone alla Tuscana
7-Minestrone di Farro e Fagioli
8-Minestrone D Inverno
9-Minestrone di Versa e Riso atd.
Barilla ich ma asi 20, ale pridavam tuto „Minestrone di Stagione“, co je v sezone alebo kuchyna dala…

Postup

1-Na troche oleja som dal oprazit na male kocky nakrajanu Pancettu, pridal na drobno nakrajanu cibulu a cesnak a chvili pridal nakrajane paradajky a lyzicu paradajkoveho pretlaku a trosku cukru.
Nechal dusit cca 10 minut.

2-Prilial viac vody (podla potreby) a zacal pridavat na etapy zeleninu podla dlzky varenia. Barilla radi nakrajat zeleninu, ktora sa „tazsie robi“ - hned je hotova, na vacsie kusky. Napriklad baklazan a cukina.
Je to velmi tednoducha polievka, ktora na druhy den ostane ako omacka a je este lepsia, ale aby vam z toho neostal „maglajz“, treba davat pozor a „naplanovat“ postup pridavania a velkost surovin.

3-Nakoniec som pridal vmiesal posekanu petrzlenovu vnat a bazalku a ochutil sol korenie.

Recept je z kategorií: Zeleninové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.09.11 vloženo
  • 14331x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 1 karfiol malý
  • 2 mrkva
  • 100 g zelena fazulka
  • 2 zemiaky
  • 1 baklažán (menší kus)
  • 3 paradajky
  • 2 lyzice paradajkovy pretlak
  • 50 g pancetta
  • 2 -3 struciky cesnak
  • 1 cibula na drobno nasekana
  • 1 lyzica petržlenová vňať
  • bazalka čerstvá
  • olivový olej
  • sol,mleté čierne korenie
  • parmezan

Doporučená příloha

  • chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 21.09.11 10:44

Nevím, která z té spousty minestronek to je, ale at je jakákoliv, vždy je fantastická. Ráda přidávám kukuřičky a jidášový ucho.

Odkaz na uvaření

Bento 20.09.11 00:35

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Bento 20.09.11 00:16

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Minestrone di Stagione

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 04.10.11 22:16

:palec: Sveva ta vyzera vyborne. :wink: Hned by som sa dal pozvat.

 
sveva
751 příspěvků 04.10.11 16:50

Bento dostala jsem kus dýně a tak jsem si udělala minestrone jak se vaří v Lombardii. Kromě zeleniny a dýně nechybí fazole a „tučné od šunky“ (nejlépe parmské), které na požádání přidají k nákupu protože je to vlastně odpad před krájením šunky. Zralé rajče jenom na barvu, jinak polévka chytne kyselou chuť. Vyfotila jsem před posypáním sýrem, který všechno zakryje.

 
Bento
794 příspěvků 21.09.11 14:57

:-o wydro, ta vyzera krasne , perfektna do chladneho dna.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.09.11 10:44

Nevím, která z té spousty minestronek to je, ale at je jakákoliv, vždy je fantastická. Ráda přidávám kukuřičky a jidášový ucho.

 
sveva
751 příspěvků 20.09.11 22:02

Bento krásný recept a nedělejte si problém s názvem. Minestrone se ve světě používá na různé druhy polévky. Patří tam také fazole, krátká těstovina nebo rýže, jenom ten květák by Italům asi nevoněl, oni mu moc nefandí. Občas někdo přidá trochu brokolice.
Těstovina (ditalini jsou perfektní) se vaří rovnou v polévce, převezme tak její chuť. Možná by se mohly odebrat porce polévky a před podáváním zavařit těstovinu. Věřte, že to chuti prospěje.
Ještě něco. Češi říkají, že třeba někdo z něčeho udělal guláš, Italové řeknou minestrone.
Zdravím.

 
Bento
794 příspěvků 20.09.11 00:56

My sme este pridavali malu pastu „Ditalini“ , lenze tato polievka je na niekolko dni tak som ju varil samostatne a nedal do polievky, ale tak ako moja babka robila kazdemu do taniera kolko chce. :wink:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Květáková polévka Květáková polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz