Recepty - pangasius

Recepty s pangasiem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pangasius, nebo-li pangas, sladkovodní asijská ryba s bílým masem, má dlouhé tělo podobné naší štice, avšak dorůstá do váhy až 50 kg. V současné době se vyrovnal v naší kuchyni tresce. Lidé ho kupují, jelikož nemá moc kalorií, žádné kosti ani zápach rybiny. Na rozdíl od jiných ryb obsahuje malé množství důležitých látek, jako jsou omega 3 mastné kyseliny.

 Rady při nákupu

Většinou seženeme tuto rybu mraženou ve specializovaných rybích prodejnách, supermarketech, větších obchodech s potravinami. Čerstvého koupíme na trhu či přes internet. Kontrolujeme lesklost kůže, absenci zápachu, jasnost očí.

 Využití v kuchyni

V kuchyni pangasia upravujeme podobně jako tresku, tedy opékáme, pečeme, grilujeme, dusíme, smažíme, zapékáme. Nemá výraznou chuť, často se proto doplňuje sýry, ořechy, zeleninou, pálivým kořením, slaninou - Pangasius na slaninovo-cibulovém základu, houbami, křenem, limetou, hořčicí, kapary, vínem, špenátem apod. Často se podává i v kombinaci s další rybou, většinou s lososem - Pangasius s lososem.

 Skladování

Skladujeme zmražené v mrazáku do jednoho roku, v ledničce maximálně tři dny.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz