Recepty - pangasius

Recepty s pangasiem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pangasius, nebo-li pangas, sladkovodní asijská ryba s bílým masem, má dlouhé tělo podobné naší štice, avšak dorůstá do váhy až 50 kg. V současné době se vyrovnal v naší kuchyni tresce. Lidé ho kupují, jelikož nemá moc kalorií, žádné kosti ani zápach rybiny. Na rozdíl od jiných ryb obsahuje malé množství důležitých látek, jako jsou omega 3 mastné kyseliny.

 Rady při nákupu

Většinou seženeme tuto rybu mraženou ve specializovaných rybích prodejnách, supermarketech, větších obchodech s potravinami. Čerstvého koupíme na trhu či přes internet. Kontrolujeme lesklost kůže, absenci zápachu, jasnost očí.

 Využití v kuchyni

V kuchyni pangasia upravujeme podobně jako tresku, tedy opékáme, pečeme, grilujeme, dusíme, smažíme, zapékáme. Nemá výraznou chuť, často se proto doplňuje sýry, ořechy, zeleninou, pálivým kořením, slaninou - Pangasius na slaninovo-cibulovém základu, houbami, křenem, limetou, hořčicí, kapary, vínem, špenátem apod. Často se podává i v kombinaci s další rybou, většinou s lososem - Pangasius s lososem.

 Skladování

Skladujeme zmražené v mrazáku do jednoho roku, v ledničce maximálně tři dny.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz