Recepty - pangasius
Více z Ryby a plody moře ».

Recepty s pangasiem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Pangasius, nebo-li pangas, sladkovodní asijská ryba s bílým masem, má dlouhé tělo podobné naší štice, avšak dorůstá do váhy až 50 kg. V současné době se vyrovnal v naší kuchyni tresce. Lidé ho kupují, jelikož nemá moc kalorií, žádné kosti ani zápach rybiny. Na rozdíl od jiných ryb obsahuje malé množství důležitých látek, jako jsou omega 3 mastné kyseliny.
Rady při nákupu
Většinou seženeme tuto rybu mraženou ve specializovaných rybích prodejnách, supermarketech, větších obchodech s potravinami. Čerstvého koupíme na trhu či přes internet. Kontrolujeme lesklost kůže, absenci zápachu, jasnost očí.
Využití v kuchyni
V kuchyni pangasia upravujeme podobně jako tresku, tedy opékáme, pečeme, grilujeme, dusíme, smažíme, zapékáme. Nemá výraznou chuť, často se proto doplňuje sýry, ořechy, zeleninou, pálivým kořením, slaninou - Pangasius na slaninovo-cibulovém základu, houbami, křenem, limetou, hořčicí, kapary, vínem, špenátem apod. Často se podává i v kombinaci s další rybou, většinou s lososem - Pangasius s lososem.
Skladování
Skladujeme zmražené v mrazáku do jednoho roku, v ledničce maximálně tři dny.
Citronovo-hořčično-estragonový pangasius se zeleným sypáním
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz