Recept Smažený pangasius

aneb Pangasius z přístavní krčmy

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažený pangasius

Postup

Pangasia upravíme na porce, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Po jedné straně natřeme hořčicí, obalíme v mouce a ponoříme do těstíčka. Smažíme v v rozpáleném tuku dozlatova. Podáváme s novými brambory a zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12.01.08 vloženo
  • 30844x zobrazeno

Ingredience

  • 600g pangasia
  • sůl
  • 1/2 citronu
  • 1 čajová lžička plnotučné hořčice
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • Na těstíčko: 150g hladké mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva
  • 2 čerstvá vajíčka
  • 1,5dl piva
  • Na smažení 200g ztuženého tuku

Doporučená příloha

  • bílé vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažený pangasius

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pangasius z přístavní krčmy

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Velmi chválím, některé z mých dětí dokonce řekly, že RYBA BYLA DOBRÁ A CHTĚJÍ PŘIDAT. Fala jsem podle Dandy ještě kmín a nějaké bylinky, ale i tak by to bylo skvělé.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy- Libuš :-)

I u nás je mezi stálicemi, i když máme raději čerstvé nebo chlazené ryby vcelku.
Do těstíčka jsem přidala česnek, trošku mletého kmínu a zelené bylinky, k němu jsem smíchala majonézu s česnekem, jsme česnekoví :-), škoda jen, že jsem si nevšimla receptu pucholtky na Remuládu dříve, určitě by chutnala :-)
I já přeji hezký závěr neděle :-)

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Danda.

Dando, krásným foto jsi mi udělala velikou radost, jsi šikovné děvče. Hlavně, že vám pangasius chutnal. Co se týče naší rodiny, tak ho všichni máme rádi. Pěkný večer přeje Libuše.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Libuš :-)

poděkování za skvělý nedělní oběd :-)

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Blanca xy

Blani, pangasia takto upraveného dělávám snad každých čtrnáct dnů a vždy s velkým úspěchem. Naposledy na Bílou sobotu, když jsem tu měla na návštěvě dceru s rodinou, tak si všichni na pangasiovi pochutnali. opravdu to masíčko nemá chybu, jen silnější plátky od hlavy se musejí déle smažit, aby masíčko bylo rovnoměrně propečené. A opět plánuji , že zase pangase nakoupím, abychom si na něm opět pošmákli. Měj se hezky. Zdraví Libuše.

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Libuško, rybička byla a byla mooooc dobrá, to těstíčko mě překvapilo, bylo nadýchané a křupavé, určitě si recept co nejdříve zopakuji.

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.- Jinjorka a Manek.

Nebyla jsem na Labužníkovi téměř čtrnáct dní a tak velmi příjemným překvapením pro mě bylo, že jste oba připravili pangasia z přístavní krčmy a že jste ostatní i mne potěšili pěknými obrázky.Navíc děkuji Jinjorce za krásně rozpracovaný pracovní postup. Lidičky udělali jste mi obrovskou radost a velmi vám děkuji.Zdraví Libuše.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy... Blaní,

tak jsem dnes jukla a dobrý. To jsem z toho jelen. Včera jsem měla fotky řazené vedle sebe a pod tím se prolínal text. Jakoby částečně schovaný pod fotkou.
Zkoušela jsem několikrát znovu otevřít.
Určitě to nebylo pozdní hodinou, ty bohužel takhle mívám každé tři týdny po odpolední. Pa Zlata
Ale zpátky na recept, bude v pátek…:-)))

jezevec
159 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Nedovedu si představit, jak někdo slovy popíše, co udělá s chutí pokrmu přidání nějaké pochutiny nebo koření. Budeš to muset zkusit, třeba s jednou porcí, jinak se to asi těžko dovíš…

Roomanka
205 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Marmeládko,

Tu ředkev mám doma kvůli tomu, že můj mužíček tůůůze kašlal a tato nenápadná bulvička má proti úpornému kašli až zázračnou moc (šťáva vypocená po nastrouhání a pocukrování). Vyléčil se a ředkev se v lednici sesychala. Zkusila jsem salátek a nebyl špatný. Dobrá je i nastrouhaná na chleba s máslem. Jo, a mají ji v Kauflandu. :-) R.

di
2451 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Asi se zeptám hloupě, ale

hořčici při vaření moc nepoužívám, pangasia pro změnu ano a ráda (zrovna dnes jsem koupila pořádnou porci na svátky a hledám nové reecepty na jeho úpravu). Jak se ta hořčice projeví na chuti ryby? Děkuji.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Roomanko

Pangasius je skvělý a podobně jako u vás jsem díky němu naučila jíst ryby mého manžela.
Mě ale zaujala tvoje příloha k rybě - černou ředkev vůbec nedělám a abych pravdu řekla, asi ji v regálech zeleniny přehlížím, mám dojem, že jsem ji léta neviděla. Tvůj způsob úpravy může být výborný - určitě mě to inspirovalo a po ředkvi se podívám. Díky.

blanca.xy
647 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy - Zlati,

mně se deníček Jinjorky zobrazuje dobře, je to názorná příprava i s výsledkem díla, tak mě to zlákalo, že teď cestou z práce koupím pangasa a bude k večeři. Že ty jsi v tu pozdní noční hodinu na to už moc neviděla :-))). Hezký den. B.

Roomanka
205 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Včera jsem tu rybičku připravila poprvé, můj chlap rybí maso nemusí a já už ho tři měsíce přemlouvám, abychom si pangasia dali. Naštěstí přijela dcerka, takže jsme si sumečka daly samy, jenom obaleného v mouce a okořeněného brazilskou solí a ocitronovaného. K tomu brokolice v páře vařená, posypaná bryndzou a kopeček nastrouhané černé ředkve s kapkou oliváče, pepřem a hrubou solí. A můj chlap? Zíral, potom mi RUKAMA (!!!) bral to masíčko z talíře se slovy, že to asi není ryba. Buřt k večeři odmítl a trucoval. Tak jdu dnes koupit pangasia znovu. Díky, labužníci, bez vás bych nevěděla, o co go.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy. - Libuše

Pangase mám dnes v plánu. Přes noc jsem k němu udělala Creme Fraiche, tak nevím, jestli mi k tomuto recepetu bude nějak užitečný.
Bezva recept. Díky.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Jo takhle nám to bude chutnat, ale z deníčku Jinjorky jsem tedy moudrá nebyla. Nějak se jí tam písmenka divně prolínají, ale fotečky má hezké.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy

A my ho měli také právě dnes… Výborné, skvělé, řadím k oblíbeným rodinným receptům.
Libuško, díky. B.

sivakova
489 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Měli jsme dnes po čase opět k obědu a to se šťouchanými brambory s máslem a posypanými sekanou jarní cibulkou. Pangasius byl křehoučký, nadýchaný jak peříčko, prostě jedna báseň. L.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius z přístavní krčmy.

Pangasia milujeme ve všech podobách a tenhle se mi zdá jako dokonale a … dokonale jednoduše upravený. Takže do oblíbených, ovšem přednostně…:-)
Díky. B.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz