Recept Pangasius po sečuánsku

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pangasius po sečuánsku

Postup

Rybu pokrájejte na 4 cm kousky. Udělejte těstíčko z vejce, mouky, vína a 1 lžíce sojovky. Kostky masa v něm obalte a smažte po částech ve woku 2 - 3 minuty do zlatohněda. Nechte okapat na papírové utěrce a udržujte teplé. Z woku vylijte olej až na 1 lžíci, vraťte na oheň. Smažte za stálého míchání cibuli, česnek, zázvor, celer, chilli a šalotky asi 2 minuty. Vmíchejte zbývající sojovku a vinný ocet. Přidejte sečuánský pepř, rybí vývar, moučkový cukr. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě a vlijte do woku, za stálého míchání povařte 1 minutu. Přidejte rybí kousky a 1 - 2 minuty prohřívejte a pak okamžitě podávejte. Pozor na sečuánský pepř, je velmi ostrý. podle : 1000 klasických receptů z celého světa, v roce 2000 vydal Columbus

Recept je z kategorií: Filé

Nahlásit recept

  • 03.12.06 vloženo
  • 25064x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 min + 20 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky pangase
  • 1 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • 3 lžíce světlé sojové omáčky
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 pokrájený stroužek česneku
  • 1 cm čerstvého jemně posekaného kořenu zázvoru
  • 1 jemně pokrájená cibule
  • 1 nasekaný stonek celeru
  • 1 nasekaná čerstvá červená chilli paprička
  • 3 pokrájené jarní cibulky ( šalotky )
  • 1 lžička rýžového vinného octa
  • 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře
  • 1,75 dl rybího vývaru
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 2 lžičky vody

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 3.12.07 00:00

Sečuánský pepř je velmi ostrý, a proto by se s ním mělo šetřit, aby nebylo jídlo nesnesitelně pálivé.

Diskuse k receptu Pangasius po sečuánsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pangasius po sečuánsku

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku

Přidávám se ke chvále, podle tohoto receptu jsem vařila nějak v lednu, ale zapomněla jsem na komentář. Manžel se oblizoval až za ušima.

svato
1424 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku

Robila som včera večer a môžem len pochváliť.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku- Klaritko :-)

doufám, že chutnalo jako nám, foto je - téma : veřejné 10 - v mém deníčku :-)

Labužník klarita02
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku

Tak tohle si prave dnes uvarim.
Pangasius se mi uz osvedcila v asijskych receptech, a tohle zni dobre!!!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku Mánku :-)

měla jsem taky dva kousky, ale k nim jsem v mrazáku našla balíček lososa, taky plátky. Ryby jsem smíchala, aby se nikdo nehádal, co dostane a všichni jsme se shodli, že kousky z lososa byly k poznání a ne chuťově tak dobré :-) Takže z ryb porcovaných pangas bezkonkurenčně vítězí :-) Nechte si chutnat :-)

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Pangasius po sečuánsku

Už je v oblíbených, ještě mám dva filety, tak je udělám takhle. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz