Recept Špenátové brambory - příloha

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Špenátové brambory - příloha

Úvod

Hlavní chod byl pangasius s uzenou šunkou, jemně postrouhaný čedarem, který jsem rovněž přidala do špenátových brambor. Chutná příloha.

Postup

Brambory uvaříme ve slané vodě s přidáním kmínu (dávám do cedníčku na čaj). Po asi 20 min slijeme a uchováme v teple. Mezi tím umytý a očištěný špenát uvaříme ve vodě cca 3 min. Scedíme, orestujeme na malém množství másla, osolíme a přidáme do rozšťouchaných brambor. Kdo má rád může přidat česnek, pepř, krouhaný sýr. Hmotu dáváme do kónické malé nádoby vymazané malým množstvím oleje (vybereme takovou, abychom mohli ohřívat i v mikrovlnce), trochu natlačíme a vyklopíme na talíř. Podáváme k minutkám všeho druhu, pečenému masu atd. Při troše dobré fantazie, lze podávat i jako předkrm, ale to už by chtělo nějaké to masíčko dovnitř a obložit zeleninou. Nechávám na Vás.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.05 vloženo
  • 12924x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4 hod.

Ingredience

  • 900 g brambor
  • 200 g špenát - čerstvý listový
  • sůl
  • kmín.

Doporučená příloha

  • dle podávaného pokrmu - pivo, víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 30.4.15 14:43

Měla jsem málo špenátu (první jarní sklizeň), nastavila jsem půl na půl s mladými kopřivami. Na másle jsem do světle zlatava osmažila najemno sekanou cibuli, přidala spařené zelené listy, lisovaný česnek, sůl a pepř. Zarestovala a zalila trochou mléka. Nechala jsem podusit až se mléko téměř všechno zredukovalo.

Vařené scezené brambory jsem rozšťouchala a vmíchala zelenou hmotu. K podávání jsem tvarovala porcovačkou na zmrzlinu :think: . Servírovala jsem jako přílohu ke smaženým sýrům – 3 druhy – 100 g mozzarella, 90 g malý Hermelín a 100 g uzený eidam (množství pro 2 osoby).

Svoji porci jsem již zvlášť nemastila, masožravci jsem polila rozpuštěným máslem; prý aby to šlo lépe do krku :evil: . Přidal si :srdce: , dohromady snědl 10 „kopečků“ :lol: .

Recept nabízí spoustu variací, něco přidat, něco ubrat nebo nechat jen základní minimalistickou podobu. V každém případě je to dobré :palec: .

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Špenátové brambory - příloha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špenátové brambory - příloha

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Špenátové brambory - příloha

Jistě jste si všimli, že jsem receptík přejmenovala. Mám dojem, že byl zavádějící, to jsem si uvědomila, až později. Podle mého, je na Vás jak s tímto budete nakládat, dochucovat, mastit atd. Přeji hezký den.

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špenátové brambory - příloha

K tomu kmínu. Já ho dává do vody celý a taky ho skoro všechnen vyliju. A mě chutná tak mi nevadí, když tam nějaké to zrníčko zůstane.;-)
A ten problém se šťavelany bych řešila klidně i vajíčkem. Hodilo by se třeba volské oko na bifteček a je po problému. A ty brambůrky bych trošku pomastila máslíčkem. A kdyby se jedly brambory samotné jako salát, tak se k tomu může dát pál koleček z vejce natvrdo jako ozdoba a sklenice mléka.

Je to určitě delikates.:-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Brambory se špenátem - příloha - Jenofefo

Pokud budeš vařit špenát mladý, dej ho do slané vody a vař třeba 1 min. nepřikrytý, aby si zachoval krásnou zelenou barvu a jak píšeš, aby nezhadrovatěl. Rovnou na tuku jsem nezkoušela, vždy jen povařený. Pokud vím patří do skupiny zeleniny, která obsahuje kyselinu šťavelovou a ta na sebe váže vápník, který se z těla vylučuje, proto se často doplňuje mlékem. Nedoporučuje se lidem s nemocnými ledvinami. Ale já nejsem doktor........ Pokud Ti chutná - dělej dle svých zvyklostí. Pa

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory se špenátem - příloha

Bedlo, myslíš že je nutné ten špenát předvářet? Když dělám čerstvý špenát, dávám ho rovnou na tuk (já většinou používám olivový olej) a za chvilinku zhadrovatí. Zdá se mi škoda toho, co unikne do vody při vaření…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Brambory se špenátem - příloha

Kamilio, to je věc názoru, ochutit a přidávat si může každý dle svých možností.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Brambory se špenátem - příloha

Pěkné, jednoduché. Zkus dávat do brambor drcený kmín. Ten při slévání vyleješ a ušetříš sítko. A bez pepře a bez česneku není špenát tím správným špenátem.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz