Recept Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-sýrovým salát

Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-sýrovým salát

Postup

Rybku osolíme, opepříme kajenským pepřem, potřeme limetkovou šťávou a olejem a necháme chvíli v chladu. Rajčátka nakrájíme nadrobno, feferonku na tenké kroužky, cibulku s natí na malé špalíčky, v misce zakápneme olejem, limetkovou šťávou, přidáme balkánský sýr na malé kostičky a bylinky dle chuti - nejlépe směs petrželky a bazalky. Zlehka promícháme a dáme vychladit. Rybičku ogrilujeme dozlatova. Podáváme s trochou salátu a brambory, obložíme citronem nebo limetkou a posypeme bylinkami.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 27.10.07 vloženo
  • 12612x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • pangasius - 2 porce
  • olej
  • limetková štáva
  • kajenský pepř
  • mořská sůl
  • 2 malá rajčata
  • čerstvá feferonka - množství a pálivost dle chuti
  • 1 naťová cibulka
  • kousek balkánského sýra
  • čerstvé nebo mražené bylinky - petrželka, bazalka, pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-sýrovým salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-sýrovým salát

svato
1428 příspěvků 19.3.09 15:44
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Patrí k našim obľúbeným.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

dnes jsme obědvali, díky Tobě, hoodně dlouho a velice příjemně :-), do salátu jsem dala fetu , a jak říká buturenka - bylo to opravdu jedna báseň, dík :-)

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

tak jsme to teď snědli k obědu, moc chutné, jen jsem musela trochu improvizovat, nebyl v lednici balkán, tak jsem tam dala na teňounké lístky parmazán, a bylo to jedna báseň :-)

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

mňam, mňam - cčra jsem koupila pangsiusáka v Hypernově, přemýšlela jsem co bude dneska k véči, tak to bude trhák, díkes za takový receptík

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Jako skvělou alternativu na štědrovečerní stůl (také totiž smaženého kapra moc nemusím) doporučuji recept „Smažený sumeček žraločí“ od Manka nebo „Křupavoučký pangas“ od Dandy. Obojí vyzkoušené, obojí vynikající…!! Bohužel neumím takový ten modrý rozklikávací odkaz, jinak bych ho vetkla…:-)) Bona

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Tak mne tak napadlo, že právě pangasius by mohl být dobrá volba pro ty, co by na vánočním stole rádi obalovanou rybu a neradi kapra.....nebo se bojí, že by dítko či dědeček měli problémy s kostmi…Ale já už se na vánočního kapříka těším :).
Jinak má pangasius tak dobré maso, že je skoro škoda vymýšlet nějaké složité úpravy.

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Ejo, hezký recept! Už ho mám schovaný. :-)

Tilapia je okoun nilský, pangasius je sumeček. Tilapie se u nás chovají, pangasius se jenom dováží. To jen tak pro zajímavost.

Chlazeného pangasia mívají kromě Makra někdy i v Hypernově.

twixik
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Ewo, pangasius je opravdu skvělý, ale o sto procent je lepší chlazený. Nám ho
kupuje kamarád v Makru v Průhonicích. Také tam mají rybičku s názvem Tilapia
nebo Thilapia ( nevím, jak se to píše) a ta je chuťově snad ještě lepší než pangasius. Je pravda, že kilo stojí kolem 170 Kč, ale ten výsledek…
Maso je krásně pevné a bez kostí, tak jak psal (a) Danda. Zkus ho co nejdřív, nebudeš litovat.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

budu se muset poptat, asi vozí celé ryby a sami si je filetují, dík :-)

Ewo, nevěř tomu, že sníš jen jednu porci, tu druhou budeš chodit uzobávat, je to opravdu jedno z nejlepších filetů na našem trhu, absolutně bez kostí, pevné a chybí i vůně rybiny, což může být někdy i na závadu :-)

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Dando, sehnala jsem ho nedávno v Hypernově. Jinak bohužel je skoro vždycky mražený a já mražené pokud možno nekupuji ani třeba maso a drůbež, už to podle mne nikdy není ono.

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Tak já toho pangasia tedy vyzkouším. Holt sním místo dvou porcí jen jednu. Díky za tip.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius - Ejo :-)

a kde kupuješ chlazeného?, mně vozí pouze mrazené z Vietnamu.

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Ewo, file používám pouze na rybí karbanátky, jinak by ho asi u nás nežrala ani kočka, natož psi. Aljašskou tresku ano, ale pangasius je bezkonkurenčně nejlepší. A pokud se podaří sehnat jen chlazený a ne mražený, tak je úspěch zaručen, fakt lahůdka. Cena je bohužel vyšší, ale jednou za čas to stojí za to.

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-

Ejo, je pangasius skutečně dobrý? Já s ním nemám zatím žádnou zkušenost, ale v poslední době se mi běžné rybí filé moc nezamlouvá. Přitom mám ryby kromě kapra moc ráda a tvůj recept vypadá moc lákavě.
Děkuji, ewa

Eja
3869 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Citronovo-pálivý pangasius s rajčatovo-cibulkovo-feferonkovo-
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz