Recept Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Postup

Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné nudličky a necháme je rozškvařit v pánvi na rozpáleném másle. Na škvařící se základ, ve kterém cibule i slanina už pomalu chytá hnědou barvu, přidáme na kostky (2×2 cm) nakrájené, osolené, opepřené a pokmínované maso z pangasia a opečeme ho po všech stranách.
Suroviny na pánvi shrneme k jedné straně a pomocí naklonění pánve necháme stéct výpek ke straně druhé. Tu zasypeme lžící hladké mouky, promícháme, necháme trochu prosmažit a zalijeme vývarem (cca 2-3 dcl). Pánev vrátíme do původní polohy, zmírníme teplotu a za stálého lehkého promíchávání a prohazování všech ingrediencí vytvoříme omáčku. Dochutíme solí a pepřem, případně pro barvu zacákneme sojovkou.

Podle individuální chutě podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.08.08 vloženo
  • 7460x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g pangasia
  • 100 g slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule
  • masoxový vývar
  • hladká mouka
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • černý pepř (nejlépe čerstvě hrubě drcený)
  • sůl

Doporučená příloha

  • listový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Phila
1 příspěvek 12.01.13 17:32

Masoxový bujon uplne zabíja nielen pach ale aj tak už dosť slabú chuť pangasiusa, skor by sa mi tam hodila bravčovina a huby, skušala som ešte pozdvihnúť chuť ryby pomocou ryb. korenia, ale to už bolo moc slané.

 
radamalcus
1 příspěvek 28.03.10 04:11
Re: Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

díky za inspiraci, jen jsem tu slaninu použil na obalení kousků ryby a osmahnul, měl jsemvelký obdiv :) díky

 
karneval31
1 příspěvek 29.03.09 13:58
Re: Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Výberný recept,už jsem tuto dobrůtku jednou vařila a dnes bude k obědu znovu.Ano spuhlasíms niivkou,„vůně“ ryby není téměř cítit.

 
niivka
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Bona, to su predsa najlepsie recepty!!! Vdaka nim sa nam uzasne varí :--))

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že chutnalo. Já jsem tohle jídlo dělala v podstatě z nouze, když jsme se vrátili z chalupy po dovolené a doma kromě brambor a cibule nic nebylo. Slaninu jsem si přivezla sebou a rybu vyndala z mrazáku. A překvapilo mě, jak to bylo dobré..:-)

 
niivka
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Bolo to vynikajuce!!!! Prave sme to dopapkali..hmmm vynikajuci obed. Spravila som ryzu s porom. Vysledok som posypala struhanym udeny syrom. Ale len tak zlahka. Musim priznat, ze ak nahodou ma niekto vyhrady na „vonu“ ryby tak tu ju ani nezbada.

 
sowa
29 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pangasius na slaninovo-cibulovém základu

Bono,to je určitě pochoutka.Už mám mezi oblíbenými,při nejbližší příležitosti vyzkouším.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz