Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné nudličky a necháme je rozškvařit v pánvi na rozpáleném másle. Na škvařící se základ, ve kterém cibule i slanina už pomalu chytá hnědou barvu, přidáme na kostky (2x2 cm) nakrájené, osolené, opepřené a pokmínované maso z pangasia a opečeme ho po všech stranách. Suroviny na pánvi shrneme k jedné straně a pomocí naklonění pánve necháme stéct výpek ke straně druhé. Tu zasypeme lžící hladké mouky, promícháme, necháme trochu prosmažit a zalijeme vývarem (cca 2-3 dcl). Pánev vrátíme do původní polohy, zmírníme teplotu a za stálého lehkého promíchávání a prohazování všech ingrediencí vytvoříme omáčku. Dochutíme solí a pepřem, případně pro barvu zacákneme sojovkou. Podle individuální chutě podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Recept je z kategorií: Ryby
listový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pangasius na slaninovo-cibulovém základu
1 příspěvek 12.1.13 17:32
Masoxový bujon uplne zabíja nielen pach ale aj tak už dosť slabú chuť pangasiusa, skor by sa mi tam hodila bravčovina a huby, skušala som ešte pozdvihnúť chuť ryby pomocou ryb. korenia, ale to už bolo moc slané.
1 příspěvek 28.3.10 04:11
díky za inspiraci, jen jsem tu slaninu použil na obalení kousků ryby a osmahnul, měl jsemvelký obdiv
díky
1 příspěvek 29.3.09 13:58
Výberný recept,už jsem tuto dobrůtku jednou vařila a dnes bude k obědu znovu.Ano spuhlasíms niivkou,„vůně“ ryby není téměř cítit.
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Bona, to su predsa najlepsie recepty!!! Vdaka nim sa nam uzasne varí :--))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že chutnalo. Já jsem tohle jídlo dělala v podstatě z nouze, když jsme se vrátili z chalupy po dovolené a doma kromě brambor a cibule nic nebylo. Slaninu jsem si přivezla sebou a rybu vyndala z mrazáku. A překvapilo mě, jak to bylo dobré..:-)
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Bolo to vynikajuce!!!! Prave sme to dopapkali..hmmm vynikajuci obed. Spravila som ryzu s porom. Vysledok som posypala struhanym udeny syrom. Ale len tak zlahka. Musim priznat, ze ak nahodou ma niekto vyhrady na „vonu“ ryby tak tu ju ani nezbada.
29 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono,to je určitě pochoutka.Už mám mezi oblíbenými,při nejbližší příležitosti vyzkouším.