Recepty - vepřové srdce

Více z Maso ».

Vepřové srdce

Recepty s vepřovým srdcem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Vepřové srdce a víno  

Vepřová srdce jsou jednou z dalších často opomíjených surovin, avšak neprávem. Pro svůj obsah vitaminů A, B, a C se řadí mezi velmi kvalitní zdroj potravy.

 Rady při nákupu

Při nákupu se držíme základních pravidel – srdce by mělo být pěkně tvarované a tmavě červené. Vypadá-li srdce okorale, scvrkle a staře, raději nekupujeme.

 Využití v kuchyni

Srdce lze upravovat na mnoho různých způsobů. Nejčastěji se upravují vařením, pečením, dušením aj. Velmi chutná je příprava e slaninou, na kmíně a na zelenině. Pro gurmány se doporučuje také úprava srdcí á la svíčková či guláš.

 Skladování

Neskladujte vepřová srdce příliš dlouho v lednici. Čím déle s přípravou srdcí otálíme, tím horší může být výsledná chuť pokrmu.

 Vepřové srdce a víno

Velmi dobré je vepřové srdce dušené na vývaru a červeném víně. Šetřit na víně se nevyplácí – kulinářský zážitek bude o to větší, čím chutnější víno zvolíte. Vybrat lze Modrý Portugal, André aj. Pokud připravujete srdce s omáčkou, pak platí, že vybíráme taková vína, která se hodí k chuti omáčky.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz