Recepty - vepřové srdce

Více z Maso ».

Vepřové srdce

Recepty s vepřovým srdcem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Vepřové srdce a víno  

Vepřová srdce jsou jednou z dalších často opomíjených surovin, avšak neprávem. Pro svůj obsah vitaminů A, B, a C se řadí mezi velmi kvalitní zdroj potravy.

 Rady při nákupu

Při nákupu se držíme základních pravidel – srdce by mělo být pěkně tvarované a tmavě červené. Vypadá-li srdce okorale, scvrkle a staře, raději nekupujeme.

 Využití v kuchyni

Srdce lze upravovat na mnoho různých způsobů. Nejčastěji se upravují vařením, pečením, dušením aj. Velmi chutná je příprava e slaninou, na kmíně a na zelenině. Pro gurmány se doporučuje také úprava srdcí á la svíčková či guláš.

 Skladování

Neskladujte vepřová srdce příliš dlouho v lednici. Čím déle s přípravou srdcí otálíme, tím horší může být výsledná chuť pokrmu.

 Vepřové srdce a víno

Velmi dobré je vepřové srdce dušené na vývaru a červeném víně. Šetřit na víně se nevyplácí – kulinářský zážitek bude o to větší, čím chutnější víno zvolíte. Vybrat lze Modrý Portugal, André aj. Pokud připravujete srdce s omáčkou, pak platí, že vybíráme taková vína, která se hodí k chuti omáčky.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz