Recepty - vepřové srdce
Více z Maso ».

Recepty s vepřovým srdcem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Vepřové srdce a víno
Vepřová srdce jsou jednou z dalších často opomíjených surovin, avšak neprávem. Pro svůj obsah vitaminů A, B, a C se řadí mezi velmi kvalitní zdroj potravy.
Rady při nákupu
Při nákupu se držíme základních pravidel – srdce by mělo být pěkně tvarované a tmavě červené. Vypadá-li srdce okorale, scvrkle a staře, raději nekupujeme.
Využití v kuchyni
Srdce lze upravovat na mnoho různých způsobů. Nejčastěji se upravují vařením, pečením, dušením aj. Velmi chutná je příprava e slaninou, na kmíně a na zelenině. Pro gurmány se doporučuje také úprava srdcí á la svíčková či guláš.
Skladování
Neskladujte vepřová srdce příliš dlouho v lednici. Čím déle s přípravou srdcí otálíme, tím horší může být výsledná chuť pokrmu.
Vepřové srdce a víno
Velmi dobré je vepřové srdce dušené na vývaru a červeném víně. Šetřit na víně se nevyplácí – kulinářský zážitek bude o to větší, čím chutnější víno zvolíte. Vybrat lze Modrý Portugal, André aj. Pokud připravujete srdce s omáčkou, pak platí, že vybíráme taková vína, která se hodí k chuti omáčky.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz