Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
kamilio Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme asi 1 hodinu. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostečky a na másle do růžova usmažíme s jemně nakrájenou cibulkou; načež přidáme k srdci. Po 1/2 hodině varu polévku zahustíme žlutou řídkou máslovou jíškou, měkké srdce nakrájíme na kostečky a přidáme se současně zvlášť uvařenými perličkami do polévky a vše dobře povaříme asi 1/2 hodiny. Před podáváním okořeníme polévku sekanou zelenou petrželkou a několika kapkami Maggiho koření.
Recept je z kategorií: Historické recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Polévka z vepřového srdce podle M.J.Janků-Sandtnerové
25 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborně, tato autorka má našim hospodyňkám, které jsou zblblé „zdravou“ výživou stále co říci. Vařila a vaří podle ní moje maminka a pánbu zaplať, oběma mým rodičům tato strava nikterak neubližuje. Táta je ve svých takřka 84 letech úplně fit a maminka mladice (74) jakbysmet. I já mám samosebou ve své sbírce knih o vaření tento klenot a beru z něj neustále inspiraci