Recept Gulášová polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové Pra

kamilio Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí maso (od péra) a vepřové maso rychle opereme, nakrájíme na kostečky a osolíme. V kastrole na dobře rozpáleném másle neb rozehřátém morku si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli, do ní vložíme připravené maso, rajská jablíčka a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, podusíme, aby mouka ztratila syrovou chuť, zamícháme, zalijeme polévku ze zeleniny a maso udusíme do měkka. Pak je přidáme do ostatní polévky, do níž vložíme oloupané, na kostečky nakrájené syrové brambory, celý kmín a trochu tlučeného pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Převzato z Velké kuchařské knihy od M.J.Janků-Sandtnerové

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 01.02.05 vloženo
  • 13972x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod.

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 25 dkg masa hovězího
  • 10 dkg masa vepřového
  • sůl
  • 5 dkg másla neb morku
  • 3 dkg cibule
  • 5 dkg mouky
  • 8 dkg zeleniny
  • na špičku nože kmínu a tlučeného pepře
  • 25 dkg brambor
  • 2 rajská jablíčka nebo lžíce rajské zavařeniny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gulášová polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz