Recept Dršťková polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové Pra

kamilio Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dršťky se operou, posypou moukou, v ní dobře vymnou, vyperou ve studené vodě, pak se v soli vymnou, opět vyperou, poté se spaří a pak zase ve studené vodě vyperou a dají se vařiti. Za půl hodiny vodu slijeme, na dršťky nalijeme čistou, studenou vodu, osolíme a uvaříme je do měkka. Mezi vařením přidáme k nim na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a uzené maso. Měkké dršťky nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostečky. Procezenou polévku zahustíme žlutou jíškou, přidáme do ní kousek se solí utřeného česneku, pepř, majoránku, strouhaný zázvor, sekanou petrželku, nakrájené dršťky, uzené maso a polévku ještě dobře povaříme.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 03.02.05 vloženo
  • 10682x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1/2 kg drštěk
  • sůl na čištění drštěk
  • 8 dkg zeleniny
  • 6 dkg másla
  • 8 dkg mouky
  • 2 zrnka pepře
  • strouh. zázvoru na špičku nože
  • 1 stroužek česneku
  • petržel
  • majorán
  • 12 dkg uzeného masa
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dršťková polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz