Recept Dršťková polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové Pra

kamilio Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Dršťky se operou, posypou moukou, v ní dobře vymnou, vyperou ve studené vodě, pak se v soli vymnou, opět vyperou, poté se spaří a pak zase ve studené vodě vyperou a dají se vařiti. Za půl hodiny vodu slijeme, na dršťky nalijeme čistou, studenou vodu, osolíme a uvaříme je do měkka. Mezi vařením přidáme k nim na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a uzené maso. Měkké dršťky nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostečky. Procezenou polévku zahustíme žlutou jíškou, přidáme do ní kousek se solí utřeného česneku, pepř, majoránku, strouhaný zázvor, sekanou petrželku, nakrájené dršťky, uzené maso a polévku ještě dobře povaříme.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 03.02.05 vloženo
  • 11141x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1/2 kg drštěk
  • sůl na čištění drštěk
  • 8 dkg zeleniny
  • 6 dkg másla
  • 8 dkg mouky
  • 2 zrnka pepře
  • strouh. zázvoru na špičku nože
  • 1 stroužek česneku
  • petržel
  • majorán
  • 12 dkg uzeného masa
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dršťková polévka podle M.J.Janků-Sandtnerové

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz