Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Srdce je moje srdeční záležitost. V této úpravě je možné použít
srdce hovězí, vepřové, drůbeží a určitě i to moje, ale pak, prosím
… zbavit tuku!
V životě jsem to nevážila, tak jen odhaduji množství na dvě porce, ale
určitě z toho budou min. tři.
Foto nemám, ale doplním, hned jak nějaké srdce urvu, svoje bych si,
s dovolením, ještě chvíli ponechala.
Srdce uvaříme (jako na polévku), pokrájíme na kvádříky 1 x 1 x 3 cm, nebo jak chcete. V kastrůlku rozškvaříme anglickou slaninu, pokrájenou na kostičky nebo na proužky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a rozmarýn. Když cibule zesklovatí, přidáme pokrájené srdce, opepříme, osolíme a přilijeme červené víno. Vysmahneme opět na tuk, přidáme strouhaný starý chleba nebo mouku, osmahneme a přilijeme vývar ze srdce. Povaříme. Pokud se zdá šťáva slabá, můžeme si pomoci symbolickým kouskem průmyslového hovězího vývaru. Podáváme s rýží, ale i s vařeným bramborem (nebo bramborovou kaší), záleží na množství šťávy. Pokud uděláme šťávu dost hustou, určitě by bylo možné přiložit i měsíčky brambor pečených v troubě, omaštěných trochu sádlem, posypaných solí a rozdrceným rozmarýnem. K tomu bych podala podušené zelené fazolky se slaninou.
rýže, brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.5.15 20:50
Tak dnes opět uvařeno a sežráno než jsem stihnul nafotit.. Opravdu srdeční záležitost..
21.2.15 16:35
Uvařeno a bohužel už sežráno… Potřeboval jsem jednu sklenici zavařit
tragédovi na VŠ (má bezlepkovou dietu) tak sem dělal víc omáčky a
zahušťoval jsem rozmixovanou smaženou cibulí. Výborný recept a určitě
budu vařit častěji. „tlustá bábo“ děkuji…
12.3.13 20:59
A hádejte, co jsem našla v mrazáku! Srdce pro Habanu!
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Srdce pro Habanu
Ale vždyť já to neřeším! To bych napsala něco jiného! Srdcím zdar!
A nezdržuj mě, jdu se chlubit rohlíkama, jsem na ně nehorázně pyšná!
Zas chyběla čárka.
Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:37
No, už teď je to bída, vzhledem počtu srdcí v jednom býčkovi. Alespoň v mém okolí je to velmi nedostatkové zboží. Ještě se nějak peče protknuté slaninou, ale nemůžu si vzpomenout. Nedělala jsem.
A tamto? Jsem realista a (jak jsem psala gmp) princ Drsoň, mě hned tak něco nerozhází. Mě vadí, když někdo ubližuje někomu jinému, a třeba slabšímu, dětem, zvířatům apod., to mě pak chytá ámok.
Ovšem, teď jsem velmi milostivě naladěna, dopekla jsem Rohlíky Noskovice a hodlám to všem vyslepičit.
Chybělo „a“.
Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:33
No hele…koupila čerta… to je věc pohledu. Z mýho hlediska je to rudý Gentleman, co má v ruce vidličku a třese se na žrádlo…
Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:23
2452 příspěvků 13.3.13 15:48
Tlustá bábo: chápu, jak se cítíte - za dobrotu na žebrotu. Snažila jste se, vymysela a napsala pěkný recept a dostala vynadáno, taky by mě to mrzelo.
Srdíčka mám moc ráda, nejradši kuřecí nebo krůtí, jde z nich udělat spousta dobrých věcí; s hovězím srdcem (kromě pitev ve škole) moc zkušeností nemám. Co jsem se tak koukala po cenách, pro chudé důchodce je to opravdu ideální potravina, chtějí-li jíst maso a finančně při tom nevykrvácet. Jen se bojím, že srdce objeví některý z našich „módních“ kuchařů, udělá kolem toho „hype“, následkem čehož cena stoupne na neúnosnou míru (QED v případě líček, pupku nebo brzlíku).
Nevadí, zkus to bez. Bude to mít jinou chuť, ale to nepoznáš, protože jsi to s vínem neměla. Zkus si dát na slaninu jeden stroužek česneku na plátky nakrájený.
Jestli rodina srdce nejí, kup si dvě vepřová srdíčka nebo trochu drůbežích, nemusíš shánět hovězí a budeš to mít jen pro sebe. Klidně je uvař s kusem hovězího, ať máš pro ostatní polévku, prdlačku poznají, řekni, že je to silný vývar z nového masného plemene. Nebo tu chuť srdce zamaskuj. Na mě fungují (i když sama sebe rohlíkem neopiji) játrové, nebo houbové knedlíčky. Zajímavé, srdce miluji, vývar ze srdce nesnáším. Obvykle v tom uvařím zeleninu a těstoviny pro psy.
S tím vínem je to se mnou asi takové, že od svých asi tak pětadvaceti roků ho nepiji a ani nejím v jídle. Hned ho tam poznám a je konec s jídlem.
@casino @jolana

Tak přeci nebudu „Ten dvě kachen Tlustej báb“, něco mi chybí. Čert nečert. Nevidím jako reálný, že bych si dala nohu za krk, nebo tak něco.
A hele, co jsem objevila - a prosím pěkně, nemá to podtext, našla jsem to před vyzvednutím zpráv a příspěvků - ty sušenky od Gaburiatka jsme totiž (s psíky) už zdlábli!
http://www. svadbazlasky. sk/galeria/svadba-1/Catering%20Carving%20cokoladovy%20servis%20a%20torty/slides/cokoladove-dezerty%20(14).html
JO, JO, JO!!!
Habana mě jím také gggdesi obšťastnil, a nejsem si jisto, zda jen tak laškuje, či mě posílá do horoucích pekel


Což to probrat TADY
5068 příspěvků 13.3.13 10:14
Tlusta babo, tak ja ti posilam
a
..Habane, necti to
..Habane beru certi ako vidno aj z receptu
z bab akehokolvek rozmeru, veku a dokonca aj nickname zenskeho rodu…mno ako
sa vravi uz v rozpravkach Tisic a jednej noci" kto vie, vie a kto nevie hrst
sosovice.." abo dostane certa..a medzi nami cert furt lepsi a blizsi cloveku ako
anjel..

Bylo to takové hezké, uvolněné odpoledne, mě se sem podařilo vecpat oblíbený recept na srdce, lidi ho četli, já myslela, kdovíjak nejsem vtipná… a koupím čerta.
Asi se budu muset jít něčím dobrým politovat! Třeba schwarzwalder kirchetorte od Babi, co je v příspěvcích, nebo tímhle:
http://www.google.cz/search?…. r_qf.&bvm=bv.43287494,d. Yms&fp=cee728f696e87859&biw=1024&bih=616
Příspěvek upraven 13.03.13 v 09:17
Ochich oj, děkuji!
Ale to víno se odvaří, věř mi, že to nepoznáš, jen to udělá dobrý sůsek. Popadni nejbližší srdce. Taky by mě zajímalo, jestli má Habana srdce kdykoliv k dispozici, já se píšu do pořadníku. Když se porážejí dva býčci týdně, to je pak bitva!
Úplně se mi sbíhají sliny v puse.Jen pro mou chuť je nepřijatelné víno v jídle tak bych si to udělala bez něj. Jen mám smůlu moje rodina srdce nejí, musela bych si to udělat jen pro sebe.Taky už jsem dlouho nenatrefila na hovězí srdce v krámu.