Recept Srdce pro Habanu

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srdce pro Habanu

Úvod

Srdce je moje srdeční záležitost. V této úpravě je možné použít srdce hovězí, vepřové, drůbeží a určitě i to moje, ale pak, prosím … zbavit tuku!
V životě jsem to nevážila, tak jen odhaduji množství na dvě porce, ale určitě z toho budou min. tři.
Foto nemám, ale doplním, hned jak nějaké srdce urvu, svoje bych si, s dovolením, ještě chvíli ponechala.

Postup

Srdce uvaříme (jako na polévku), pokrájíme na kvádříky 1×1×3 cm, nebo jak chcete.
V kastrůlku rozškvaříme anglickou slaninu, pokrájenou na kostičky nebo na proužky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a rozmarýn.
Když cibule zesklovatí, přidáme pokrájené srdce, opepříme, osolíme a přilijeme červené víno. Vysmahneme opět na tuk, přidáme strouhaný starý chleba nebo mouku, osmahneme a přilijeme vývar ze srdce.
Povaříme. Pokud se zdá šťáva slabá, můžeme si pomoci symbolickým kouskem průmyslového hovězího vývaru.
Podáváme s rýží, ale i s vařeným bramborem (nebo bramborovou kaší), záleží na množství šťávy.
Pokud uděláme šťávu dost hustou, určitě by bylo možné přiložit i měsíčky brambor pečených v troubě, omaštěných trochu sádlem, posypaných solí a rozdrceným rozmarýnem. K tomu bych podala podušené zelené fazolky se slaninou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.03.13 vloženo
  • 8464x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. vaření srdce + 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 30 dkg uvařeného srdce (z vývaru uděláme polévku)
  • 1 střední cibule
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1 větvička nebo velká špetka rozmarýnu
  • 1 dcl červeného vína
  • pepř
  • sůl
  • 1 rovná lžíce strouhaného suchého chleba nebo hl. mouky

Doporučená příloha

  • rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

netservis 10.05.15 20:50

Tak dnes opět uvařeno a sežráno než jsem stihnul nafotit.. :) Opravdu srdeční záležitost..

Odkaz na uvaření

netservis 21.02.15 16:35

Uvařeno a bohužel už sežráno… :) Potřeboval jsem jednu sklenici zavařit tragédovi na VŠ (má bezlepkovou dietu) tak sem dělal víc omáčky a zahušťoval jsem rozmixovanou smaženou cibulí. Výborný recept a určitě budu vařit častěji. „tlustá bábo“ děkuji… :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 12.03.13 20:59

A hádejte, co jsem našla v mrazáku! Srdce pro Habanu!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Srdce pro Habanu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.03.13 17:36

Ale vždyť já to neřeším! To bych napsala něco jiného! Srdcím zdar!
A nezdržuj mě, jdu se chlubit rohlíkama, jsem na ně nehorázně pyšná! :mavam:
Zas chyběla čárka.

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:37

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.03.13 17:32

No, už teď je to bída, vzhledem počtu srdcí v jednom býčkovi. Alespoň v mém okolí je to velmi nedostatkové zboží. Ještě se nějak peče protknuté slaninou, ale nemůžu si vzpomenout. Nedělala jsem.
A tamto? Jsem realista a (jak jsem psala gmp) princ Drsoň, mě hned tak něco nerozhází. Mě vadí, když někdo ubližuje někomu jinému, a třeba slabšímu, dětem, zvířatům apod., to mě pak chytá ámok.
Ovšem, teď jsem velmi milostivě naladěna, dopekla jsem Rohlíky Noskovice a hodlám to všem vyslepičit. :mavam:
Chybělo „a“.

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:33

 
habana  13.03.13 17:22
pro tlustou bábu

No hele…koupila čerta… to je věc pohledu. Z mýho hlediska je to rudý Gentleman, co má v ruce vidličku a třese se na žrádlo… :pocitac:

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:23

 
di
2451 příspěvků 13.03.13 15:48

Tlustá bábo: chápu, jak se cítíte - za dobrotu na žebrotu. Snažila jste se, vymysela a napsala pěkný recept a dostala vynadáno, taky by mě to mrzelo.
Srdíčka mám moc ráda, nejradši kuřecí nebo krůtí, jde z nich udělat spousta dobrých věcí; s hovězím srdcem (kromě pitev ve škole) moc zkušeností nemám. Co jsem se tak koukala po cenách, pro chudé důchodce je to opravdu ideální potravina, chtějí-li jíst maso a finančně při tom nevykrvácet. Jen se bojím, že srdce objeví některý z našich „módních“ kuchařů, udělá kolem toho „hype“, následkem čehož cena stoupne na neúnosnou míru (QED v případě líček, pupku nebo brzlíku).

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.03.13 13:44

Nevadí, zkus to bez. Bude to mít jinou chuť, ale to nepoznáš, protože jsi to s vínem neměla. Zkus si dát na slaninu jeden stroužek česneku na plátky nakrájený.
Jestli rodina srdce nejí, kup si dvě vepřová srdíčka nebo trochu drůbežích, nemusíš shánět hovězí a budeš to mít jen pro sebe. Klidně je uvař s kusem hovězího, ať máš pro ostatní polévku, prdlačku poznají, řekni, že je to silný vývar z nového masného plemene. Nebo tu chuť srdce zamaskuj. Na mě fungují (i když sama sebe rohlíkem neopiji) játrové, nebo houbové knedlíčky. Zajímavé, srdce miluji, vývar ze srdce nesnáším. Obvykle v tom uvařím zeleninu a těstoviny pro psy. :lol:

 
M.Suskova
206 příspěvků 13.03.13 13:16
reakce na tlustá bába

S tím vínem je to se mnou asi takové, že od svých asi tak pětadvaceti roků ho nepiji a ani nejím v jídle. Hned ho tam poznám a je konec s jídlem.

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.03.13 12:04

@casino @jolana
Tak přeci nebudu „Ten dvě kachen Tlustej báb“, něco mi chybí. Čert nečert. Nevidím jako reálný, že bych si dala nohu za krk, nebo tak něco. :lol:
A hele, co jsem objevila - a prosím pěkně, nemá to podtext, našla jsem to před vyzvednutím zpráv a příspěvků - ty sušenky od Gaburiatka jsme totiž (s psíky) už zdlábli!
http://www. svadbazlasky. sk/galeria/svadba-1/Catering%20Car­ving%20cokola­dovy%20servis%20a%20tor­ty/slides/coko­ladove-dezerty%20(14).html
JO, JO, JO!!! :dance: :dance: :dance:

 
casino
4466 příspěvků 13.03.13 10:25
tb, koukám že jsme na tom s tím čertíkem podobně..,

Habana mě jím také gggdesi obšťastnil, a nejsem si jisto, zda jen tak laškuje, či mě posílá do horoucích pekel :) :nevim:
Což to probrat TADY :?:

 
jolana
5064 příspěvků 13.03.13 10:14

Tlusta babo, tak ja ti posilam :hug: a :kytka:..Habane, necti to :-)..Habane beru certi ako vidno aj z receptu z bab akehokolvek rozmeru, veku a dokonca aj nickname zenskeho rodu…mno ako sa vravi uz v rozpravkach Tisic a jednej noci" kto vie, vie a kto nevie hrst sosovice.." abo dostane certa..a medzi nami cert furt lepsi a blizsi cloveku ako anjel.. :mrgreen: :mavam:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.03.13 09:01

Bylo to takové hezké, uvolněné odpoledne, mě se sem podařilo vecpat oblíbený recept na srdce, lidi ho četli, já myslela, kdovíjak nejsem vtipná… a koupím čerta.
Asi se budu muset jít něčím dobrým politovat! Třeba schwarzwalder kirchetorte od Babi, co je v příspěvcích, nebo tímhle:
http://www.google.cz/search?…. r_qf.&bvm=bv.43287494,d. Yms&fp=cee728f696e878­59&biw=1024&bih=616

Příspěvek upraven 13.03.13 v 09:17

 
habana  13.03.13 02:23
srdce pro mne?

Ochich oj, děkuji! :cert:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 12.03.13 13:21

Ale to víno se odvaří, věř mi, že to nepoznáš, jen to udělá dobrý sůsek. Popadni nejbližší srdce. Taky by mě zajímalo, jestli má Habana srdce kdykoliv k dispozici, já se píšu do pořadníku. Když se porážejí dva býčci týdně, to je pak bitva! :mavam:

 
M.Suskova
206 příspěvků 12.03.13 13:13

Úplně se mi sbíhají sliny v puse.Jen pro mou chuť je nepřijatelné víno v jídle tak bych si to udělala bez něj. Jen mám smůlu moje rodina srdce nejí, musela bych si to udělat jen pro sebe.Taky už jsem dlouho nenatrefila na hovězí srdce v krámu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz