Recept Srdce pro Habanu

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Srdce pro Habanu

Úvod

Srdce je moje srdeční záležitost. V této úpravě je možné použít srdce hovězí, vepřové, drůbeží a určitě i to moje, ale pak, prosím … zbavit tuku!
V životě jsem to nevážila, tak jen odhaduji množství na dvě porce, ale určitě z toho budou min. tři.
Foto nemám, ale doplním, hned jak nějaké srdce urvu, svoje bych si, s dovolením, ještě chvíli ponechala.

Postup

Srdce uvaříme (jako na polévku), pokrájíme na kvádříky 1×1×3 cm, nebo jak chcete.
V kastrůlku rozškvaříme anglickou slaninu, pokrájenou na kostičky nebo na proužky, přidáme drobně pokrájenou cibuli a rozmarýn.

Když cibule zesklovatí, přidáme pokrájené srdce, opepříme, osolíme a přilijeme červené víno. Vysmahneme opět na tuk, přidáme strouhaný starý chleba nebo mouku, osmahneme a přilijeme vývar ze srdce.
Povaříme. Pokud se zdá šťáva slabá, můžeme si pomoci symbolickým kouskem průmyslového hovězího vývaru.
Podáváme s rýží, ale i s vařeným bramborem (nebo bramborovou kaší), záleží na množství šťávy.
Pokud uděláme šťávu dost hustou, určitě by bylo možné přiložit i měsíčky brambor pečených v troubě, omaštěných trochu sádlem, posypaných solí a rozdrceným rozmarýnem. K tomu bych podala podušené zelené fazolky se slaninou.

Nahlásit recept

  • 12.03.13 vloženo
  • 8803x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. vaření srdce + 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 30 dkg uvařeného srdce (z vývaru uděláme polévku)
  • 1 střední cibule
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1 větvička nebo velká špetka rozmarýnu
  • 1 dcl červeného vína
  • pepř
  • sůl
  • 1 rovná lžíce strouhaného suchého chleba nebo hl. mouky

Doporučená příloha

  • rýže, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

netservis 10.05.15 20:50

Tak dnes opět uvařeno a sežráno než jsem stihnul nafotit.. :) Opravdu srdeční záležitost..

Odkaz na uvaření

netservis 21.02.15 16:35

Uvařeno a bohužel už sežráno… :) Potřeboval jsem jednu sklenici zavařit tragédovi na VŠ (má bezlepkovou dietu) tak sem dělal víc omáčky a zahušťoval jsem rozmixovanou smaženou cibulí. Výborný recept a určitě budu vařit častěji. „tlustá bábo“ děkuji… :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tlustá bába 12.03.13 20:59

A hádejte, co jsem našla v mrazáku! Srdce pro Habanu!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Srdce pro Habanu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 13.03.13 17:36

Ale vždyť já to neřeším! To bych napsala něco jiného! Srdcím zdar!
A nezdržuj mě, jdu se chlubit rohlíkama, jsem na ně nehorázně pyšná! :mavam:
Zas chyběla čárka.

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:37

tlustá bába
1211 příspěvků 13.03.13 17:32

No, už teď je to bída, vzhledem počtu srdcí v jednom býčkovi. Alespoň v mém okolí je to velmi nedostatkové zboží. Ještě se nějak peče protknuté slaninou, ale nemůžu si vzpomenout. Nedělala jsem.
A tamto? Jsem realista a (jak jsem psala gmp) princ Drsoň, mě hned tak něco nerozhází. Mě vadí, když někdo ubližuje někomu jinému, a třeba slabšímu, dětem, zvířatům apod., to mě pak chytá ámok.
Ovšem, teď jsem velmi milostivě naladěna, dopekla jsem Rohlíky Noskovice a hodlám to všem vyslepičit. :mavam:
Chybělo „a“.

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:33

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.13 17:22
pro tlustou bábu

No hele…koupila čerta… to je věc pohledu. Z mýho hlediska je to rudý Gentleman, co má v ruce vidličku a třese se na žrádlo… :pocitac:

Příspěvek upraven 13.03.13 v 17:23

di
2451 příspěvků 13.03.13 15:48

Tlustá bábo: chápu, jak se cítíte - za dobrotu na žebrotu. Snažila jste se, vymysela a napsala pěkný recept a dostala vynadáno, taky by mě to mrzelo.
Srdíčka mám moc ráda, nejradši kuřecí nebo krůtí, jde z nich udělat spousta dobrých věcí; s hovězím srdcem (kromě pitev ve škole) moc zkušeností nemám. Co jsem se tak koukala po cenách, pro chudé důchodce je to opravdu ideální potravina, chtějí-li jíst maso a finančně při tom nevykrvácet. Jen se bojím, že srdce objeví některý z našich „módních“ kuchařů, udělá kolem toho „hype“, následkem čehož cena stoupne na neúnosnou míru (QED v případě líček, pupku nebo brzlíku).

tlustá bába
1211 příspěvků 13.03.13 13:44

Nevadí, zkus to bez. Bude to mít jinou chuť, ale to nepoznáš, protože jsi to s vínem neměla. Zkus si dát na slaninu jeden stroužek česneku na plátky nakrájený.
Jestli rodina srdce nejí, kup si dvě vepřová srdíčka nebo trochu drůbežích, nemusíš shánět hovězí a budeš to mít jen pro sebe. Klidně je uvař s kusem hovězího, ať máš pro ostatní polévku, prdlačku poznají, řekni, že je to silný vývar z nového masného plemene. Nebo tu chuť srdce zamaskuj. Na mě fungují (i když sama sebe rohlíkem neopiji) játrové, nebo houbové knedlíčky. Zajímavé, srdce miluji, vývar ze srdce nesnáším. Obvykle v tom uvařím zeleninu a těstoviny pro psy. :lol:

M.Suskova
206 příspěvků 13.03.13 13:16
reakce na tlustá bába

S tím vínem je to se mnou asi takové, že od svých asi tak pětadvaceti roků ho nepiji a ani nejím v jídle. Hned ho tam poznám a je konec s jídlem.

tlustá bába
1211 příspěvků 13.03.13 12:04

@casino @jolana
Tak přeci nebudu „Ten dvě kachen Tlustej báb“, něco mi chybí. Čert nečert. Nevidím jako reálný, že bych si dala nohu za krk, nebo tak něco. :lol:
A hele, co jsem objevila - a prosím pěkně, nemá to podtext, našla jsem to před vyzvednutím zpráv a příspěvků - ty sušenky od Gaburiatka jsme totiž (s psíky) už zdlábli!
http://www. svadbazlasky. sk/galeria/svadba-1/Catering%20Car­ving%20cokola­dovy%20servis%20a%20tor­ty/slides/coko­ladove-dezerty%20(14).html
JO, JO, JO!!! :dance: :dance: :dance:

casino
4482 příspěvků 13.03.13 10:25
tb, koukám že jsme na tom s tím čertíkem podobně..,

Habana mě jím také gggdesi obšťastnil, a nejsem si jisto, zda jen tak laškuje, či mě posílá do horoucích pekel :) :nevim:
Což to probrat TADY :?:

jolana
5065 příspěvků 13.03.13 10:14

Tlusta babo, tak ja ti posilam :hug: a :kytka:..Habane, necti to :-)..Habane beru certi ako vidno aj z receptu z bab akehokolvek rozmeru, veku a dokonca aj nickname zenskeho rodu…mno ako sa vravi uz v rozpravkach Tisic a jednej noci" kto vie, vie a kto nevie hrst sosovice.." abo dostane certa..a medzi nami cert furt lepsi a blizsi cloveku ako anjel.. :mrgreen: :mavam:

tlustá bába
1211 příspěvků 13.03.13 09:01

Bylo to takové hezké, uvolněné odpoledne, mě se sem podařilo vecpat oblíbený recept na srdce, lidi ho četli, já myslela, kdovíjak nejsem vtipná… a koupím čerta.
Asi se budu muset jít něčím dobrým politovat! Třeba schwarzwalder kirchetorte od Babi, co je v příspěvcích, nebo tímhle:
http://www.google.cz/search?…. r_qf.&bvm=bv.43287494,d. Yms&fp=cee728f696e878­59&biw=1024&bih=616

Příspěvek upraven 13.03.13 v 09:17

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.03.13 02:23
srdce pro mne?

Ochich oj, děkuji! :cert:

tlustá bába
1211 příspěvků 12.03.13 13:21

Ale to víno se odvaří, věř mi, že to nepoznáš, jen to udělá dobrý sůsek. Popadni nejbližší srdce. Taky by mě zajímalo, jestli má Habana srdce kdykoliv k dispozici, já se píšu do pořadníku. Když se porážejí dva býčci týdně, to je pak bitva! :mavam:

M.Suskova
206 příspěvků 12.03.13 13:13

Úplně se mi sbíhají sliny v puse.Jen pro mou chuť je nepřijatelné víno v jídle tak bych si to udělala bez něj. Jen mám smůlu moje rodina srdce nejí, musela bych si to udělat jen pro sebe.Taky už jsem dlouho nenatrefila na hovězí srdce v krámu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz