Recept Vepřové droby / lovecké právo na tymiánu Dia

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové droby / lovecké právo na tymiánu

Úvod

Podle tohoto receptu se dají upravit jak vepřové droby, tak i lovecké právo – drob z vývrhu. Ingredience i postup uvádím pro vepřové droby a lovecké právo vždy zvlášť, protože jsou pro každý druh mírně odlišné.

V chuti koření by měl převládat tymián; zvěřinu okořeníme více.

Postup

Postup pro pokrm připravený z vepřových drobů: Nejdříve si v mírně osolené vodě předvaříme vepřový jazyk. Ochladíme jej ve studené vodě a sloupneme – (na zbytcích po sloupnutí jazyka si pochutnají naši chlupatí domácí mazlíčci; mám na mysli čtyřnohá zvířátka jako psy a kočky, nikoli naše statné muže s chundelatou hrudí :lol: ). Srdce zbavíme zbytků cév a jiných nepoživatelných částí, nakrájíme na menší kostky. Předvařený jazyk nakrájíme na tenčí nudličky. Na sádle osmažíme drobně krájenou cibuli do světle zlatava; na ni dáme pokrájené srdce a restujeme do vysmahnutí tekutiny, kterou pustilo. Nyní přidáme koření a sůl, nakrájený jazyk, zarestujeme, zastříkneme balsamikovým octem (a / nebo podlijeme trochou vína), přidáme vývar (lehce podlijeme) a pod poklicí dusíme do měkka. Změklé maso poprášíme trochou mouky, rozmícháme a podle potřeby rozředíme vývarem / červeným vínem a chuť doladíme (je-li třeba) balsamikovým octem. Necháme krátce provařit. Játra pokrájíme na tenčí plátky a zprudka opečeme na oleji. Kdo má možnost použít gril, játra potře olejem a rychle nechá opéci nad žhavými uhlíky. Hotová játra opepříme a osolíme. Servírujeme tak, že na podušenou směs navršíme grilovaná / opečená játra a podáváme s rýží. --------------------------------------------------------------- Postup pro pokrm připravený z loveckého práva Máme-li drob z velmi mladého kusu, odložíme játra stranou a upravíme je před dokončením pokrmu podle postupu na úpravu vepřových drobů. Drob nejprve předvaříme ve slabě osolené vodě okyselené octem. Jestliže jsme neulovili velmi mladý kus, přidáme k uvaření i játra. Vařený lízák se pokusíme sloupnout nebo jemně skrojíme tuhou „slupku“. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Předvařený drob nakrájíme na kostky nebo nudličky, přidáme na osmaženou zeleninu, okořeníme a osolíme. Zastříkneme balsamikovým octem a / nebo přilijeme víno a vývar (ideálně ze zvěřiny). Pod poklicí dusíme do měkka. Změklé maso poprášíme trochou mouky, rozmícháme a podle potřeby rozředíme vývarem / červeným vínem a chuť doladíme (je-li třeba) balsamikovým octem. Necháme krátce provařit. Podáváme s dušenou rýží. Máme-li drob z mladého kusu, játra upravíme na grilu nebo opečeme na pánvi (hotové opepříme a osolíme) a servírujeme jako pokrm připravený z drobů vepřových.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Pokrmy z vnitřností Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 17.01.14 vloženo
  • 5041x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 - 120 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • Ingredience pro pokrm připravený z vepřových drobů:
  • *
  • 250 g vepřových jater
  • 400 g vepřového srdce (cca 1 kus)
  • 300 g vepřového jazyka (cca 1 kus)
  • 1 cibule
  • 3 PL sádla
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián (1 – 2 snítky)
  • oregano
  • sůl
  • balsamikový ocet nebo 50 – 100 ml suchého červeného vína
  • vývar
  • 2 – 3 KL hladké mouky
  • olej
  • mletý pepř
  • *
  • *
  • Ingredience pro pokrm připravený z loveckého práva:
  • lovecké právo – drob z vývrhu spárkaté zvěře
  • ocet a sůl na uvaření drobu
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • 3 PL sádla
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián (1 – 2 snítky)
  • oregano
  • sůl
  • balsamikový ocet a / nebo 100 ml suchého červeného vína
  • vývar
  • 2 – 3 KL hladké mouky

Doporučená příloha

  • rýže, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 17.01.14 08:59

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové droby / lovecké právo na tymiánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz