Recept Vepřové droby / lovecké právo na tymiánu Dia

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové droby / lovecké právo na tymiánu

Úvod

Podle tohoto receptu se dají upravit jak vepřové droby, tak i lovecké právo – drob z vývrhu. Ingredience i postup uvádím pro vepřové droby a lovecké právo vždy zvlášť, protože jsou pro každý druh mírně odlišné.

V chuti koření by měl převládat tymián; zvěřinu okořeníme více.

Postup

Postup pro pokrm připravený z vepřových drobů:

Nejdříve si v mírně osolené vodě předvaříme vepřový jazyk. Ochladíme jej ve studené vodě a sloupneme – (na zbytcích po sloupnutí jazyka si pochutnají naši chlupatí domácí mazlíčci; mám na mysli čtyřnohá zvířátka jako psy a kočky, nikoli naše statné muže s chundelatou hrudí :lol: ).

Srdce zbavíme zbytků cév a jiných nepoživatelných částí, nakrájíme na menší kostky. Předvařený jazyk nakrájíme na tenčí nudličky. Na sádle osmažíme drobně krájenou cibuli do světle zlatava; na ni dáme pokrájené srdce a restujeme do vysmahnutí tekutiny, kterou pustilo. Nyní přidáme koření a sůl, nakrájený jazyk, zarestujeme, zastříkneme balsamikovým octem (a / nebo podlijeme trochou vína), přidáme vývar (lehce podlijeme) a pod poklicí dusíme do měkka.

Změklé maso poprášíme trochou mouky, rozmícháme a podle potřeby rozředíme vývarem / červeným vínem a chuť doladíme (je-li třeba) balsamikovým octem. Necháme krátce provařit.

Játra pokrájíme na tenčí plátky a zprudka opečeme na oleji. Kdo má možnost použít gril, játra potře olejem a rychle nechá opéci nad žhavými uhlíky. Hotová játra opepříme a osolíme.

Servírujeme tak, že na podušenou směs navršíme grilovaná / opečená játra a podáváme s rýží.


Postup pro pokrm připravený z loveckého práva

Máme-li drob z velmi mladého kusu, odložíme játra stranou a upravíme je před dokončením pokrmu podle postupu na úpravu vepřových drobů.

Drob nejprve předvaříme ve slabě osolené vodě okyselené octem. Jestliže jsme neulovili velmi mladý kus, přidáme k uvaření i játra. Vařený lízák se pokusíme sloupnout nebo jemně skrojíme tuhou „slupku“.

Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Předvařený drob nakrájíme na kostky nebo nudličky, přidáme na osmaženou zeleninu, okořeníme a osolíme. Zastříkneme balsamikovým octem a / nebo přilijeme víno a vývar (ideálně ze zvěřiny). Pod poklicí dusíme do měkka.

Změklé maso poprášíme trochou mouky, rozmícháme a podle potřeby rozředíme vývarem / červeným vínem a chuť doladíme (je-li třeba) balsamikovým octem. Necháme krátce provařit.

Podáváme s dušenou rýží. Máme-li drob z mladého kusu, játra upravíme na grilu nebo opečeme na pánvi (hotové opepříme a osolíme) a servírujeme jako pokrm připravený z drobů vepřových.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Pokrmy z vnitřností Pro diabetiky


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.01.14 vloženo
  • 4363x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 - 120 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • Ingredience pro pokrm připravený z vepřových drobů:
  • *
  • 250 g vepřových jater
  • 400 g vepřového srdce (cca 1 kus)
  • 300 g vepřového jazyka (cca 1 kus)
  • 1 cibule
  • 3 PL sádla
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián (1 – 2 snítky)
  • oregano
  • sůl
  • balsamikový ocet nebo 50 – 100 ml suchého červeného vína
  • vývar
  • 2 – 3 KL hladké mouky
  • olej
  • mletý pepř
  • *
  • *
  • Ingredience pro pokrm připravený z loveckého práva:
  • lovecké právo – drob z vývrhu spárkaté zvěře
  • ocet a sůl na uvaření drobu
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • 3 PL sádla
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • tymián (1 – 2 snítky)
  • oregano
  • sůl
  • balsamikový ocet a / nebo 100 ml suchého červeného vína
  • vývar
  • 2 – 3 KL hladké mouky

Doporučená příloha

  • rýže, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 17.01.14 08:59

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové droby / lovecké právo na tymiánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz