Recept Domácí tlačenka 2
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Očištěnou vepřovou hlavu omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Přidáme také omyté kůže a nožičky. Když je maso měkké, vyjmeme ho, obereme a kosti dáme zpět k nožičkám ještě dále vařit, aby polévka lépe rosolovala. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a dovaříme. Vaříme poměrně dlouho, a to tak, aby nám zbylo pouze tolik silně redukované polévky, kolik potřebujeme. Vychladlé maso nakrájíme na kostky. Vše přendáme do mísy (děláme-li červenou tlačenku, tak přilijeme procezenou krev), přidáme pepř a sůl, zředíme ještě podle potřeby polévkou a naplníme do umělého střeva nebo dobře vypraného žaludku. Jestliže jsme použili žaludek musíme vařit pozvolna při teplotě 85 - 90°C vaříme asi 60 minut a pak zkusíme špejlí, jestli nevytéká červená krev. Umělé střevo vaříme pozvolna jen asi 10 minut. Pak tlačenku vyndáme, zatížíme prkénkem a dáme vychladnout. Nejčastěji servírujeme s drobně nakrájenou cibulkou a zředěným octem.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
- 25.03.02 vloženo
- 32131x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 200 g jazyku
- půlka vepřové hlavy
- 200 g vepřového srdce
- 100 g cibule
- 2,5 dl krve
- 1 g celého černého pepře
- 20 g soli
- 300 g vepřových nožiček
- 1 vepřový žaludek
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Domácí tlačenka 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Domácí tlačenka 2