Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bunter Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso i s kůžemi dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Po ochlazení ho vykostíme, nakrájíme na kostičky a kůže umeleme na masovém strojku. Vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a dožluta osmahneme na sádle. Přidáme k masu, okořeníme, zalijeme chladným a nemastným vývarem tak, aby směs byla přiměreně zahoustlá. Připravíme si tlačenkové sáčky, masovou směs do nich nalijeme a důkladně zavážeme, tlačenky ještě ovážeme provázkem a dáme vařit. Po dosáhnutí varu teplotu snížíme a táhneme pouze při 85-90°C. Po chvilce varu obal tlačenek propícháme, aby odešla mastnota. Tlačenky vaříme 2 až 2 1/2 hodiny, podle velikosti. Vařenou tlačenku vyjmeme, opláchneme, položíme na vál a po chvíli obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme vychladnout. Tlačenka s játry se připravuje stejným způsobem,ale s přidáním mletých syrových jater s česnekem podle chuti.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Domácí tlačenka bez jater
při přípravě takovýchto dobrot jsem bývávala dokonce i přítomna..na zabijačkách a pokud se nepletu s cibulí a octem je to pochoutka snad všech mužských..a pochopitelně zalitá vychlazenou dvanáctkou…