Recept Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo Pra

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Srdce, plíce, jazyk, játra a slezina z divočáka či jiné zvěřiny, ale s úspěchem se dá takto připravit i pajšl vepřový.

Podobné recepty:
Lovcovo právo neboli Jägerrecht podle mé tety Malvíny.
,Jágrecht', myslivecké právo.

Postup

Vnitřnosti pečlivě očistíme a dáme vařit do okyselené a osolené vody s divokým kořením a cibulí. Máme-li vnitřnosti např. z jelena, dáme úměrně více octa, cibule a koření na jejich uvaření. Než se vnitřnosti uvaří, připravíme omáčku.

Slaninu nakrájíme na kostičky, na sádle částečně vyškvaříme. Na ní osmažíme drobně krájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením - s tymiánem to pak chutná jako svíčková :-). Zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem (třeba z kostky) a mlékem, prošleháme a provaříme. Přidáme lžičku vinného octa a několik koleček oloupaného citrónu, osolíme, osladíme a nakonec přidáme smetanu a ještě povaříme. Nakonec můžeme přecedit - komu vadí zelenina a koření v omáčce. Podle chuti lze přidat trochu plnotučné hořčice.

Uvařené vnitřnosti úhledně nakrájíme, jazyk se pokusíme sloupnout a nakrájíme na plátky. Při podávání přeléváme připravenou omáčkou.

K přípravě můžeme použít kysanou smetanu, pak vynecháme citrón a vinného octa dáme méně.

Omáčka připravená z uvedeného množství surovin vystačí na cca 7 porcí. Množství surovin je přibližné, protože vařím „od oka“.

Recept je z kategorií: Chuťovky Chuťovky Divočák Historické recepty Jelen, srnec, daněk Pokrmy z vnitřností Zvěřina


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.06.12 vloženo
  • 15661x zobrazeno

Ingredience

  • vnitřnosti ze zvěřiny
  • 50 g ocet
  • 150 g cibule
  • divoké koření
  • sůl

Na omáčku:

  • 30 g slanina
  • 100 g sádlo
  • 200 g kořenová zelenina + cibule
  • nové koření, celý pepř, bobk. list, tymián
  • 50 - 70 g hladká mouka
  • 600 g vývar
  • 600 g mléko
  • vinný nebo obyčejný ocet
  • 1/2 ks citrón
  • sůl
  • cukr
  • 200 g smetana nebo šlehačka

Doporučená příloha

  • houskový knedlík, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2066 příspěvků 21.06.12 13:50

Páni… tohle jsem jedla naposledy když ještě žil děda - myslivec duší i srdcem ( ale i žaludkem ;) )…
Z těch vepřových vnitřností jsme tomu říkávali „Kořínek“, ten dělávám po zabijačce dodnes.
Díky za připomenutí :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Ořechový koláč Ořechový koláč
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz