Recept Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo Pra

birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Srdce, plíce, jazyk, játra a slezina z divočáka či jiné zvěřiny, ale s úspěchem se dá takto připravit i pajšl vepřový. Podobné recepty: "Lovcovo právo neboli Jägerrecht podle mé tety Malvíny":https://www.labuznik.cz/recept/lovcovo-pravo-neboli-jagerrecht-podle-me-tety-malviny/. ",Jágrecht', myslivecké právo":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=27819.

Postup

Vnitřnosti pečlivě očistíme a dáme vařit do okyselené a osolené vody s divokým kořením a cibulí. Máme-li vnitřnosti např. z jelena, dáme úměrně více octa, cibule a koření na jejich uvaření. Než se vnitřnosti uvaří, připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kostičky, na sádle částečně vyškvaříme. Na ní osmažíme drobně krájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením - s tymiánem to pak chutná jako svíčková :-). Zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem (třeba z kostky) a mlékem, prošleháme a provaříme. Přidáme lžičku vinného octa a několik koleček oloupaného citrónu, osolíme, osladíme a nakonec přidáme smetanu a ještě povaříme. Nakonec můžeme přecedit - komu vadí zelenina a koření v omáčce. Podle chuti lze přidat trochu plnotučné hořčice. Uvařené vnitřnosti úhledně nakrájíme, jazyk se pokusíme sloupnout a nakrájíme na plátky. Při podávání přeléváme připravenou omáčkou. K přípravě můžeme použít kysanou smetanu, pak vynecháme citrón a vinného octa dáme méně. Omáčka připravená z uvedeného množství surovin vystačí na cca 7 porcí. Množství surovin je přibližné, protože vařím "od oka".

Recept je z kategorií: Chuťovky Chuťovky Divočák Historické recepty Jelen, srnec, daněk Pokrmy z vnitřností Zvěřina

Nahlásit recept

  • 20.06.12 vloženo
  • 29377x zobrazeno

Ingredience

  • vnitřnosti ze zvěřiny
  • 50 g ocet
  • 150 g cibule
  • divoké koření
  • sůl

Na omáčku:

  • 30 g slanina
  • 100 g sádlo
  • 200 g kořenová zelenina + cibule
  • nové koření, celý pepř, bobk. list, tymián
  • 50 - 70 g hladká mouka
  • 600 g vývar
  • 600 g mléko
  • vinný nebo obyčejný ocet
  • 1/2 ks citrón
  • sůl
  • cukr
  • 200 g smetana nebo šlehačka

Doporučená příloha

  • houskový knedlík, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo

Zuzka1973
2381 příspěvků 21.6.12 13:50

Páni… tohle jsem jedla naposledy když ještě žil děda - myslivec duší i srdcem ( ale i žaludkem ;) )…
Z těch vepřových vnitřností jsme tomu říkávali „Kořínek“, ten dělávám po zabijačce dodnes.
Díky za připomenutí :kytka:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz