Recept Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo Pra
birkana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Srdce, plíce, jazyk, játra a slezina z divočáka či jiné zvěřiny, ale s úspěchem se dá takto připravit i pajšl vepřový. Podobné recepty: "Lovcovo právo neboli Jägerrecht podle mé tety Malvíny":https://www.labuznik.cz/recept/lovcovo-pravo-neboli-jagerrecht-podle-me-tety-malviny/. ",Jágrecht', myslivecké právo":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=27819.
Postup
Vnitřnosti pečlivě očistíme a dáme vařit do okyselené a osolené vody s divokým kořením a cibulí. Máme-li vnitřnosti např. z jelena, dáme úměrně více octa, cibule a koření na jejich uvaření. Než se vnitřnosti uvaří, připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kostičky, na sádle částečně vyškvaříme. Na ní osmažíme drobně krájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením - s tymiánem to pak chutná jako svíčková :-). Zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem (třeba z kostky) a mlékem, prošleháme a provaříme. Přidáme lžičku vinného octa a několik koleček oloupaného citrónu, osolíme, osladíme a nakonec přidáme smetanu a ještě povaříme. Nakonec můžeme přecedit - komu vadí zelenina a koření v omáčce. Podle chuti lze přidat trochu plnotučné hořčice. Uvařené vnitřnosti úhledně nakrájíme, jazyk se pokusíme sloupnout a nakrájíme na plátky. Při podávání přeléváme připravenou omáčkou. K přípravě můžeme použít kysanou smetanu, pak vynecháme citrón a vinného octa dáme méně. Omáčka připravená z uvedeného množství surovin vystačí na cca 7 porcí. Množství surovin je přibližné, protože vařím "od oka".
Recept je z kategorií: Chuťovky Chuťovky Divočák Historické recepty Jelen, srnec, daněk Pokrmy z vnitřností Zvěřina
- 20.06.12 vloženo
- 29377x zobrazeno
Ingredience
- vnitřnosti ze zvěřiny
- 50 g ocet
- 150 g cibule
- divoké koření
- sůl
Na omáčku:
- 30 g slanina
- 100 g sádlo
- 200 g kořenová zelenina + cibule
- nové koření, celý pepř, bobk. list, tymián
- 50 - 70 g hladká mouka
- 600 g vývar
- 600 g mléko
- vinný nebo obyčejný ocet
- 1/2 ks citrón
- sůl
- cukr
- 200 g smetana nebo šlehačka
Doporučená příloha
houskový knedlík, rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Užitečné odkazy
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vnitřnosti ze zvěřiny - lovecké právo
Páni… tohle jsem jedla naposledy když ještě žil děda - myslivec duší i srdcem ( ale i žaludkem
)…
Z těch vepřových vnitřností jsme tomu říkávali „Kořínek“, ten dělávám po zabijačce dodnes.
Díky za připomenutí