Recept Paprikáč

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ledvinky namočíme do mléka, vykrájíme a opláchneme horkou vodou, jazyk spaříme (nebo lehce povaříme) a stáhneme. Všechno maso a vnitřnosti nakrájíme na kostičky, s cibulí i celerem dáme do pekáče, opepříme, hodně opaprikujeme (i troškou pálivé papriky) a zamícháme, ale nesolíme (játra by ztvrdla!). Vše dáme dusit do trouby, občas podlijeme vodou. Až když je maso měkké, tak ho osolíme a pak necháme šťávu vypéci. V pekáči nesmí zůstat téměř žádná tekutina, výsledkem mají být kousky masa obalené kašičkou, vzniklou ze zbytku šťávy, rozpečeného celeru a cibule.
Podáváme s chlebem.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 22.10.16 vloženo
  • 1489x zobrazeno

Ingredience

  • cibule na kolečka
  • ¼ celeru na kostičky
  • vepřové ledvinky
  • vepřový jazyk
  • vepřové srdce
  • vepřová játra
  • libové vepřové maso
  • bůček
  • sůl
  • pepř
  • sladká i pálivá paprika

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikáč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz