Recept Paprikáč

bajoo Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ledvinky namočíme do mléka, vykrájíme a opláchneme horkou vodou, jazyk spaříme (nebo lehce povaříme) a stáhneme. Všechno maso a vnitřnosti nakrájíme na kostičky, s cibulí i celerem dáme do pekáče, opepříme, hodně opaprikujeme (i troškou pálivé papriky) a zamícháme, ale nesolíme (játra by ztvrdla!). Vše dáme dusit do trouby, občas podlijeme vodou. Až když je maso měkké, tak ho osolíme a pak necháme šťávu vypéci. V pekáči nesmí zůstat téměř žádná tekutina, výsledkem mají být kousky masa obalené kašičkou, vzniklou ze zbytku šťávy, rozpečeného celeru a cibule. Podáváme s chlebem.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 22.10.16 vloženo
  • 2179x zobrazeno

Ingredience

  • cibule na kolečka
  • ¼ celeru na kostičky
  • vepřové ledvinky
  • vepřový jazyk
  • vepřové srdce
  • vepřová játra
  • libové vepřové maso
  • bůček
  • sůl
  • pepř
  • sladká i pálivá paprika

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Paprikáč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Chléb s celerem Chléb s celerem
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz